Mūsējiem divas piektās vietas Vaiņodes Kausā 2020

8. februārī Vaiņodē tika aizvadīts otrais 2020. gada Latvijas reitinga sacensību posms Vaiņodes Kauss kurā piedalījās 10 mūsu kluba spēlētāji – Sandija Andersone, Zigmunds Krauklis, Rihards Vosulis – Grigulis, Edgars Ziemulis, Haralds Trankals, Juris Straubergs, Anatolijs Žukovs, Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis un Valters Melderis.
Sekmīgākais starts padevās Sandijai un Edgaram, kuri spēja aizcīnīties līdz 5. vietai, bet citiem mūsu kluba līderiem šis nebija tas veiksmīgākais turnīrs.

Dāmu konkurencē piedalījās 20 dalībnieces. Sandijai apakšgrupā trīs uzvaras un viens zaudējums, kas kopumā deva 2. vietu kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Sandija ar 4:2 pārspēja Sandru Alenčiku, bet ceturtdaļfinālā ar 1:4 atzina Avelīnas Lāces pārākumu. Pēc šīm sacensībām Sandija ieņem 5. vietu Latvijas reitinga kopvērtējumā.

Savukārt 94 kungu konkurencē teicams starts padevās Edgaram, kurš pirmo reizi spēja sasniegt 5. vietu un pavisam nedaudz pietrūka, lai iekļūt pusfinālā, jo spēles gaitā pret pieredzes bagāto Aigaru Strēli bija pat vadībā 3:1. Taču divas nerealizētas mačbultas šoreiz liedza svinēt uzvaru. Edgars tika ielozēts pirmajā apakšgrupā, kur svinēja piecas uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais. Izslēgšanas spēlēs ar 4:1 tika pārspēts Jānis Cērps, tad ar 4:3 Nikolajs Anpilovs un 4:0 Arturas Galdikas, bet ceturtdaļfinālā zaudējums ar 3:4 Aigaram Strēlim. Edgars pēc šī posma kopvērtējumā ieņem 14. vietu.

Līdz 9. vietai aizcīnījās Uldis un Haralds. Haraldam apakšgrupā četras uzvaras un viens zaudējums, kas deva 2. vietu grupā. Savukārt Uldim trīs uzvaras un divi zaudējumu deva 3. vietu grupā.

Izslēgšanas spēlēs Haralds ar 4:1 pārspēja Reno Rogu un ar 4:3 Ēvaldu Zommeru, bet spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Arūnam Čiplim ieņemot 9. vietu turnīrā. Haraldam kopvērtējumā 18. vieta. Savukārt Uldis izslēgšanas spēlēs ar 4:0 pārspēja Jāni Zommeru un ar 4:2 Oskaru Kovaļevski, bet cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Ralfam Laumanim ieņemot 9. vietu turnīrā. Tā, kā Uldis izlaida Latvijas čempionātu, tad pašlaik ieņem 42. vietu kopvērtējumā.

17. vietu turnīrā ieņēma Anatolijs, Juris un Žanis. Anatolijam apakšgrupā četras uzvaras un viens zaudējums izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrajam. Žanim un Jurim apakšgrupās pa trīs uzvaram un diviem zaudējumiem, kas attiecīgi deva 3. un 4. vietu grupās kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Anatolijs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja Erikas Mačiūnas, bet nākamajā ar 1:4 piekāpās Arūnam Čiplim. Pēc šī turnīra Anatolijam 25. vieta kopvērtējumā. Juris izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 atstāja sausā pagājušā gada Latvijas izlases spēlētāju Laimoni Nagli, bet nākamajā kārtā ar 1:4 piekāpās Jānim Puško. Jurim pēc šī turnīra 30. vieta kopvērtējumā. Žanis play-off pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja Gintaras Jarmolavicius, bet nākamajā ar 3:4 piekāpās Igoram Ņikitinam. Žanis spēles gaitā spēja atspēlēties no 0:3, bet izšķirošajā legā tomēr netrāpīja dubultos un piedzīvoja zaudējumu. Žanim pēc šī turnīra 9. vieta kopvērtējumā.

33. vietu turnīrā ieņēma Valters Melderis izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 piekāpjoties Oskaram Kovaļevskim. Valteram apakšgrupā piecas uzvaras un zaudēts tikai viens legs, kas deva 1. vietu kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Valteram pēc šī turnīra 5. vieta kopvērtējumā.

Rihardam un Zigmundam šoreiz neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm un ieņemta 65. vieta turnīrā. Rihardam apakšgrupā viena uzvara un četri zaudējumi, bet Zigmundam tomēr neizdevās tikt pie uzvarām. Gandarījuma turnīrā Zigmunds piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, bet Rihards aizcīnījās līdz 5. vietai. Abiem kopvērtējumā dalīta 90. vieta.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības Vecpiebalgas kauss 2020 notiks 22. februārī. Bet pirms tam trīs mūsu spēlētāji Sandija, Valters un Žanis 15. februārī dosies uz pirmo no četriem 2020. gada Latvijas izlases kandidātu sabraukumiem.