Arī Vecumniekos mūsējie tiek pie sudraba un bronzas

Sestdien 7. martā Misas tautas namā tika aizvadīt Latvijas reitinga sacensību ceturtais posms Vecumnieku Kauss 2020. Mūsu klubu pārstāvēja četrpadsmit spēlētāji – Ieva Brikmane – Buklovska, Sandija Andersone, Mia Hedstrom, Žanis Buklovskis, Anatolijs Žukovs, Denijs Nērings, Edgars Ziemulis, Haralds Trankals, Juris Straubergs, Rihards Vosulis – Grigulis, Stefan Hedstrom, Uldis Zeitmanis, Kaspars Dubra un Valters Melderis.

Dāmu konkurencē augstākais rezultāts padevās Mia, kura spraigā pusfinālā ar 4:5 piekāpās nākamajai turnīra čempionei Irēnai Bauzei un ieņēma 3. vietu. Pirms tam Mia ar 4:0 pārspēja gan Laimu Upenieci, gan Anniju Celmiņu. Apakšgrupā Mia izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus ieņemot 3. vietu grupā. Kopvērtējumā pēc šīm sacensībām Mia ieņem 18. vietu.

Pēc traumas sadziedēšanas, kas pusgadu liedza piedalīties sacensības, Ieva aizcīnījās līdz 5. vietai. Ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpjoties Latvijas reitinga līderei Andai Seimanei. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:1 tika pārspēta Vita Purviņa. Apakšgrupā Ievai četras uzvaras un viens zaudējums ieņemot pirmo vietu. Ievai kopvērtējumā 24. vieta.

Savukārt Sandija sacensībās ieņēma 9. vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpjoties Kristīnei Mickus. Apakšgrupā Sandijai divas uzvaras un trīs zaudējumiem ieņemot 4. vietu. Kopvērtējumā Sandija ieņem 5. vietu.

Kungu konkurencē teicams rezultāts padevās mūsu kluba līderim Žanim, kurš izcīnīja sudraba godalgu. Finālā ar 2:5 tika atzīts Aigara Strēļa pārākums. Pusfinālā Žanis ar 5:0 pārspēja šī gada Latvijas čempionu Nauri Gleglu, ceturtdaļfinālā ar 4:2 tika pārspēts Ralfs Laumanis, kārtu iepriekš ar 4:3 Armands Tīms un vēl pirms tam ar 4:0 Ingus Bušs. Apakšgrupā Žanim četras uzvara un pirmā vieta. Kopvērtējumā Žanis pakāpās uz 5. vietu.

Līdz 5. vietai aizcīnījās Juris Straubergs, kurš ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Naurim Gleglu, bet līdz tam ar 4:1 kluba biedru Edgaru un ar 4:2 Valteru, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:3 pārspēja Rūdolfu Mežecki. Apakšgrupā Jurim trīs uzvaras un viens zaudējums ieņemot 2. vietu. Kopvērtējumā Juris pakāpās uz 16. vietu.

Līdz 9. vietai aizcīnījās Edgars un Anatolijs. Edgars pirms zaudējuma Jurim ar 4:1 pārspēja Uldi Buļko, bet pirmā kārta bija brīva, jo ar četrām uzvarām apakšgrupā tika ieņemta 1. vieta. Kopvērtējumā Edgars pakāpās uz 12. vietu. Anatolijs astotdaļfinālā ar 0:4 piekāpās nākamajam čempionam Aigaram Strēlim, bet līdz tam ar 4:1 pārspēja Raimondu Jankūnu un līdzīgi, kā Edgaram pirmā kārta bija brīva, jo apakšgrupā ar trīs uzvarām tika ieņemta 1. vieta. Kopvērtējumā Anatolijs pakāpās uz 14. vietu.

17. vietu turnīrā ieņēma Haralds un Valters. Valters ar 2:4 piekāpās Jurim, bet Haralds ar 1:4 Artim Burkevicam un pirmā kārta abiem bija brīva, jo apakšgrupās ar visām uzvarām tika ieņemtas 1. vietas. Kopvērtējumā Valters atkrita uz 8. vietu, bet Haralds uz 17. vietu.

33. vietu turnīrā ieņēma Uldis, kurš izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0:4 atzina Inguss Buša pārākumu. Apakšgrupā Uldim divas uzvaras un tik pat zaudējumi ieņemot 3. vietu. Kopvērtējumā Uldis pakāpās uz 39. vietu.

Savukārt Denijs, Rihards, Stefans un Kaspars izslēgšanas spēlēm nekvalificējās ieņemot 65. vietu turnīrā. Kopvērtējumā Denijam 106. vieta, Rihardam 65. vieta, Stefanam 124. vieta un Kasparam 115. vieta.

Rihardam padevās labs starts gandarījuma turnīrā, kurā finālā ar 1:2 tika atzīts Jura Alenčika pārākums.

Paldies visiem spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu un cīņas sparu. Un tā tik uz priekšu.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 4. aprīlī, kad tiks noskaidroti Jēkabpils kausa čempioni.