Mūsējiem Irlavā trīs piektās vietas

8. augustā tika aizvadīts piektais Latvijas reitinga sacensību posms Irlavas kauss 2020 uz kuru devās arī 6 mūsu kluba pārstāvji – Sandija Andersone, Kaspars Dubra, Juris Straubergs, Edgars Ziemulis, Uldis Zeitmanis un Rihards Vosulis – Grigulis.

Dāmu konkurencē mūsu klubu pārstāvēja Sandija, kura apakšgrupu spēlēs svinēja trīs uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmā. Ceturtdaļfinālā Sandija ar 1:4 piekāpās nākamajai turnīra vicečempionei Marijai Ružānei un rezultātā ieņēma 5. vietu turnīrā. Pēc sacensībām Sandija Latvijas reitinga ieņem 4. vietu ar izcīnītiem 26 punktiem.

Kungu konkurencē labākie rezultāti padevās Jurim un Uldim, kuri arī ieņēma 5. vietu. Juris apakšgrupā svinēja trīs uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā pirmais. Izslēgšanas spēlēs Jurim bija jāiesaistās no otrās kārtas, kurā ar 4:2 tika pārspēts Kaspars Abramenko, bet nākamajā kārtā ar 4:3 mūsu pašu Edgars. Savukārt ceturtdaļfinālā Juris ar 1:4 piekāpās Marekam Gražulim. Juris Latvijas reitingā ieņem 15. vietu ar izcīnītiem 28 punktiem.

Uldis apakšgrupu spēlēs svinēja divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrais un pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja Gati Ozolu. Otrajā kārtā ar 4:3 pārspēja Armandu Tīmu, tad ar 4:1 Gunāru Ozoliņu, bet ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās nākamajam čempionam Nikolajam Anpilovam. Uldis Latvijas reitingā ieņem 19. vietu ar izcīnītu 21 punktu.

Edgars apakšgrupu turnīrā svinēja trīs uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā pirmais. Otrajā kārtā ar 4:1 tika pārspēts Kristers Gulbis, bet nākamajā kārtā ar 3:4 piekāpās Jurim turnīrā ieņemot 9. vietu. Pēc sacensībām Edgars ieņem 14. vietu Latvijas reitingā ar izcīnītiem 28 punktiem.

Rihards sacensības noslēdza 17. vietā. Apakšgrupu spēlēs Rihardam divas uzvaras un viens zaudējums ieņemot otro vietu. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:1 tika pārspēts Jurģis Zommers, bet otrajā ar 1:4 tika atzīts Oskaras Kovaļevska pārākums. Rihards Latvijas reitingā ieņem dalītu 46. vietu ar izcīnītiem 11 punktiem.

Kaspars apakšgrupu spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Savukārt gandarījuma turnīrā Kaspars aizcīnījās līdz pusfinālam, kurā ar 0:2 piekāpās Rolandam Krūzem. Kasparam Latvijas reitingā dalīta 96. vieta ar izcīnītiem 3 punktiem.