Mūsu spēlētājiem labi panākumi Priekulē

Sestdien 22. augustā tika aizvadīts Latvijas reitinga sacensību šautriņu mešanā sestais posms Priekules Kauss 2020. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja seši spēlētāji – Ieva Brikmane – Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Edgars Ziemulis, Anatolijs Žukovs un Rihards Vosulis – Grigulis.

Labākais starts padevās Ievai, kura 16 dāmu konkurencē ieņēma 5. vietu. Apakšgrupā Ieva svinēja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā trešā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:1 tika pārspēta Sandra Alenčika, bet ceturtdaļfinālā ar 3:4 atzīts Marijas Ružānes pārākums.

70 kungu konkurencē labākais starts padevās Žanim, kurš ierindojās 9. vietā. Apakšgrupā Žanis svinēja trīs uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais, tādējādi automātiski nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, kurā ar 4:2 tika pārspēts Raimonds Mazbergs, bet cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 0:4 tika atzīts Laimoņa Nagļa pārākums.

Līdz 17. vietai aizcīnījās Valters, Edgars un Rihards. Valters apakšgrupā svinēja divas uzvaras un vienu zaudējumu izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrais. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēts Arturs Auders, bet nākamajā ar 3:4 atzīts Kristapa Mickus pārākums.

Edgars apakšgrupā arī svinēja divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu un kvalificējās izslēgšanas spēlēm, kā otrais. Pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēts mūsu pašu Anatolijs, bet nākamajā kārtā ar 3:4 piekāpās nākamajam čempionam Jānim Kupšim.

Rihards svinot vienu uzvaru un piedzīvojot divus zaudējumus izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā trešais. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 4:2 tika pārspēts Algis Jekaitis no Lietuvas, bet nākamajā kārtā ar 2:4 piekāpās Arvim Kaimiņam.
Savukārt Anatolijs apakšgrupā svinēja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā trešais. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0:4 tika atzīts mūsu Edgara pārākums. Anatolijam līdz ar to 33. vieta turnīrā.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsimies ar trīs kungu komandām un vienu dāmu komandu būs Baltijas Kauss 2020, kuras no 11. – 13. septembrim notiks Bellevue Park Hotel Riga telpās.

Savukārt nākamās Latvijas reitinga sacensības Jēkabpils kauss 2020 notiks 26. septembrī.