Mums sudrabs un bronza Jēkabpils Kausā 2020

26. un 27. septembrī tika aizvadīts Latvijas reitinga sacensību šautriņu mešanā septītais posms Jēkabpils Kauss 2020. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja astoņi spēlētāji – Ieva Brikmane-Buklovska, Sandija Andersone, Žanis Buklovskis, Valters Mederis, Uldis Zeitmanis, Juris Straubergs, Edgars Ziemulis un Rihards Vosulis-Grigulis.

Sestdienā tika aizvadītas individuālās sacensības kurās piedalījās 72 kungi un 20 dāmas. Dāmu konkurencē abām mūsu meitenēm padevās ļoti labas sacensības Ievai ieņemot trešo vietu un Sandijai piekto.

Ieva apakšgrupā svinēja četras uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā pirmā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Ieva ar 4:2 pārspēja Avelīnu Lāci un nākamajā kārtā ar tādu pašu 4:2 arī Laimu Upenieci. Pusfinālā Ievai esot iedzinējos 1:4 izdevās rezultātu izlīdzināt 4:4, bet izšķirošajā legā pārāka tomēr bija nākamā turnīra uzvarētāja Kristīne Mickus. Ievai turnīrā trešā vieta, bet Latvijas reitingā 11. vieta.

Sandija apakšgrupā svinēja trīs uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Sandija ar 4:2 pārspēja Aretu Kovaļevsku, bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā ar 3:4 piekāpās Marijai Ružānei. Sandijai turnīrā piektā vieta, bet Latvijas reitingā 5. vieta.

Kungu konkurencē labākais rezultāts padevās Valteram, kurš aizcīnījās līdz 9. vietai. Valters apakšgrupā svinēja trīs uzvaras ieņemot pirmo vietu apakšgrupā un automātiski kvalificējoties izslēgšanas spēļu otrajai kārtai kurā ar 4:0 pārspēja mūsu pašu spēlētāju Juri. Savukārt cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 0:4 piekāpās Marekam Gražulim. Pēc turnīra noslēguma Valters ieņem 12. vietu Latvijas reitingā.

Jurim apakšgrupā viena uzvara un divi zaudējumi deva trešo vietu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā krātā uzvara ar 4:3 pār Marģeru Vazdiķi. Savukārt zaudējot Valteram tika ieņemta 17. vieta turnīrā un 14. vieta Latvijas reitingā.

No mūsējiem izcīnīt visas uzvaras apakšgrupās izdevās vēl Edgaram un Rihardam attiecīgi ieņemot pirmās vietas un automātiski kvalificējoties izslēgšanas spēļu otrajai kārtai. Taču abi piedzīvoja zaudējumus ar 3:4 ieņemot 17. vietu turnīrā. Pēc sacensībām Edgars ieņem 13. vietu un Rihards 37. vietu Latvijas reitingā.

Žanis apakšgrupā svinēja divas uzvaras un piedzīvoja tik pat zaudējumus ieņemot trešo vietu. Pirmo izslēgšanas spēļu kārtu Žanis pārvarēja uzvarot 4:0, bet nākamajā ar 0:4 piekāpās Laimonim Naglim. Žanim turnīrā 17. vieta un 9. vieta Latvijas reitingā.

Uldim šoreiz sacensības izvērtās pagalam neveiksmīgas jo viena uzvara un trīs zaudējumi deva tikai 4. vietu grupā un sacensības bija jāturpina gandarījuma turnīrā, bet arī tajā pagalam neveicās. Uldis turnīrā ieņēma 49. vietu un Latvijas reitingā ierindojoties 28. vietā.

Svētdienā tika aizvadītas pāru sacensības, kurās kungu konkurencē piedalījās mūsu duets Juris un Rihards, bet dāmu konkurencē Sandija startēja pārī ar Kristīni Zaķīti.

Sandija ar Kristīni apakšgrupā svinēja visas uzvaras un ieņēma pirmo vietu uzreiz kvalificējoties pusfinālam, kurā ar 4:1 pārspēja Mariju Ružāni un Anitu Punculi. Rezultātā Sandija ar Kristīni ierindojās otrajā vietā finālā ar 4:5 piekāpjoties Irēnai Bauzei un Kristīnei Mickus.

Savukārt kungu duets kvalificējās izslēgšanas spēlēm kā otrie. Savukārt izslēgšanas spēlēs nerealizējot vairākas mačbultas ar 3:4 piekāpās Liepājas jaunajiem šautriņu metējiem.

Diemžēl pāru sacensību rezultāti, vismaz pašlaik, nekur nav pieejami.

Nākamās jeb pirmspēdējās šīs sezonas reitinga sacensības notiks 17. oktobrī, kad tiks aizvadīts Liepājas Kauss 2020.