Mūsu komandām ļoti labi rezultāti 2020. gada Baltijas Kausā (papildināts)

No 11. līdz 13. septembrim viesnīcas Bellevue park Hotel Riga telpās norisinājās Baltijas Kausa 2020 sacensības šautriņu mešanā. Mūsu klubu pārstāvēja trīs kungu komandas un viena dāmu komanda. Kungu konkurencē mūsu klubu pārstāvēja Paddy darts 1 komanda (Valters Melderis, Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Juris Straubergs), Paddy darts 2 komanda (Kirils Staruhins, Jurijs Botvinko, Edgars Ziemulis, Rihards Vosulis-Grigulis) un Paddy darts 3 komanda (Vladislavs Stebunovs, Kārlis Zars, Stefan Hedstrom, Kaspars Dubra), bet dāmu konkurencē Paddy darts ladies (Sandija Andersone, Ieva Brikmane – Buklovska, Mia Hedstrom, Laima Upeniece). Kopumā sacensībās piedalījās 30 kungu komandas (120 spēlētāji) un 10 dāmu komandas (40 spēlētājas).

Baltijas Kauss 2020 dāmām

Piektdienā tika aizvadītas individuālās sacensības, kurās no mūsējām vislabākais rezultāts padevās Mia. Mia pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja Vitu Grebsku un tad ar 4:0 pārspēja Ilzi Ozolu, bet cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 0:4 piekāpās Irēnai Bauzei ieņemot 9. vietu sacensībās. Sandijai un Ievai pirmā kārta bija brīva, bet nākamajā kārtā abas ar 2:4 piekāpās Zeltītei Stradei un Kristai Laiveniecei ieņemot 17. vietu. Laima pirmajā sacensību kārtā ar 4:2 pārspēja Olgu Kaņepu, bet otrajā kārtā ar 3:4 piekāpās igaunietei Marianne Kind un arī ieņēma 17. vietu. Tādējādi individuālās sacensības mūsu dāmām nebija īpaši veiksmīgas.

Sestdienā tika aizvadītas komandu sacensības. Apakšgrupā mūsu dāmas pārliecinoši svinēja uzvaras visās spēlēs ar 9:3 pārspējot Lietuvas izlasi, ar 9:1 komandu no Igaunijas, ar 9:6 pārspēja 50+1 komandu un ar 9:7 Vecpiebalgas dāmu komandu izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā pirmās. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 9:3 tika pārspēta vēl viena igauņu komanda, bet pusfinālā diemžēl spēki izsīka un ar 1:9 tika atzīts Lietuvas izlases dāmu pārākums un ieņemta trešā vieta.

Svētdien sacensību noslēdzošajā dienā tika aizvadītas pāru sacensības. Mia duetā ar Laimu sacensību otrajā kārtā ar 1:4 piekāpās Kristīnei Mickus un Irēnai Bauzei un ieņēma 9. vietu. Savukārt Sandija ar Ievu pirmajā kārtā ar 4:3 pārspēja Signi Sinkeviču un Diānu Grabčiku, tad ar 4:0 igauņu duetu un ceturtdaļfinālā ar 4:1 Lietuvas izlases duetu Kornelija Lušaite un Sandra Rimkevičiūte. Savukārt pusfinālā ļoti dramatiskā un sīvā cīņā ar 4:3 tika pārspētas Sarmīte Lavrentjeva un Kristīne Zaķīte. Finālā gan ar 1:5 tika atzīts Kristīnes Mickus un Irēnas Bauzes pārākums un ieņemta otrā vieta pāru sacensībās.

Kopvērtējumā mūsu dāmas ar izcīnītiem 70 punktiem ierindojās ceturtajā vietā, kas līdz šim ir augstākais panākums Baltijas Kausa sacensībās.

Dāmu sacensību rezultāti

Baltijas Kauss 2020 kungiem

Paddy Darts 1 komanda

Individuālajās sacensībās teicams rezultāts padevās Valteram, kurš spēja aizcīnīties līdz pusfinālam, kurā nedaudz pietrūka veiksmes, lai iekļūtu finālā un tika atzīts nākamā turnīra uzvarētāja Andres Paal pārākums ar 2:4.

Juris un Žanis abi pārvarēja sacensību pirmo kārtu, bet otrajā ar 2:4 atzina savu oponentu Mareka Gražuļa un Gata Ozola pārākumus un ieņēma 33. vietu. Savukārt Uldim individuālās sacensības nebija veiksmīgas jo pirmajā kārtā tika piedzīvots zaudējums pret igauņu spēlētāju un ieņemta 65. vieta.

Komandu sacensībās apakšgrupu spēlēs mūsu pirmā komanda ar 9:3 pārspēja mūsu pašu Paddy Darts 3 komandu, tad ar 9:5 Latvijas jauniešu izlases zēnus un ar 9:3 Priekules otrās komandas spēlētājus. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ļoti sīvā cīņā ar 9:8 tika pārspēta komanda no Igaunijas, bet ceturtdaļfinālā ar 5:9 atzina The Teachers komandas pārākumu ieņemot 5. vietu komandu sacensībās.

Pāru sacensībās Valters ar Uldi pārvarēja pirmās divas kārtas, bet trešajā ar 3:4 piedzīvoja neveiksmi pret Kristapu Mickus un Aigaru Strēli ieņemot 9. vietu turnīrā. Savukārt Žanis ar Juri pārvarēja pirmo kārtu, bet otrajā ar 2:4 atzina Jāņa Kupša un Kaspara Circeņa dueta pārākumu ieņemot 17. vietu.

Kopvērtējumā mūsu pirmā komanda ar izcīnītiem 42 punktiem ieņēma piekto vietu, kas līdz šim ir augstākais panākums.

Paddy Darts 2 komanda

Otrās komandas sastāvā individuāli divas kārtas pārvarēja Rihards, bet trešajā ar 0:4 atzina spēcīgā Mindaugas Barauskas pārākumu. Rihardam 17. vieta turnīrā. Tikmēr pārējiem komandas biedriem individuālās sacensības nebija tik sekmīgas, jo visi piedzīvoja zaudējumus pirmajā kārtā ieņemot 65. vietu.

Komandu sacensībās apakšgrupā mūsējie svinēja uzvaras ar 9:4 pār Amājas komandu un 9:8 pār spēcīgo Topas komandu no Lietuvas ieņemot pirmo vietu grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā samērā viegli tika pārspēta BAMS komanda, bet ceturtdaļfinālā ar 4:9 atzīts Vecpiebalgas komandas pārākums un līdzīgi, kā pirmajai komandai ieņemta 5. vieta.

Pāru sacensībās Rihards ar Edgaru pirmajā kārtā piekāpās nākamajiem pāru čempioniem Naurim Gleglu un Marekam Gražulim ieņemot 33. vietu. Savukārt Jurijs ar Kirilu pārvarēja pirmo kārtu, bet otrajā ar 2:4 piekāpās Laurim Karavicam un Aivim Konstantinovičam ieņemot 17. vietu.

Savukārt kopvērtējumā tas mūsu otrai komandai deva 11. vietu ar izcīnītiem 22 punktiem.

Paddy Darts 3 komanda

Mūsu trešās komandas spēlētājiem šajā turnīrā tā arī neizdevās tikt pie uzvarām un punktiem, bet viņi noteikti ieguva vērtīgu pieredzi šāda līmeņa sacensībās un cīnījās cik spēja. Tādējādi kopvērtējumā tika ieņemta 29. vieta.

Kungu sacensību rezultāti

Paldies mūsu atbalstītājiem

Īpašs paldies mūsu ilggadējam atbalstītājam Paddy Whelan’s Irish Pub, kur spēlējam katru ceturtdienu. Tāpat paldies mūsu jaunajam atbalstītājam PEPSI centrs, kur spēlēsim šautras katru otrdienu, kā arī ikviens interesents šeit varēs iepazīties ar šautru sporta veidu, kā tādu. Protams paldies arī ELRE.lv kas dod mēneša balvas mūsu turnīriem.

Paldies mūsu spēlētājiem

Un protams klubs saka paldies visiem kluba spēlētājiem par ieguldīto laiku un darbu, lai sagatavotos sacensībām un pārstāvētu mūsu klubu. Jūs esat labākie 🙂 Tāpat paldies arī tiem, kuri šoreiz nestartēja, bet juta līdzi un uzmundrināja mūsu komandas. Paldies arī Laimai, ka piekrita mums pievienoties dāmu komandai.

Nākamās sacensības notiks jau 26. septembrī, kad Jēkabpilī tiks aizvadītas Latvijas reitinga sacensības Jēkabpils Kauss 2020.