Mūsu spēlētājiem divi sudrabi un trīs bronzas Latvijas čempionātā 2022

12. un 13. martā ar 31. Latvijas čempionātu tika atklāta 2022. gada sezona šautriņu mešanā, kur mūsu klubu pārstāvēja 14 spēlētāji – Sandijas Andersone, Ieva Brikmane-Buklovska, Valters Melderis, Juris Straubergs, Rihards Vosulis-Grigulis, Haralds Trankals, Uldis Zeitmanis, Kaspars Dubra, Edgars Ziemulis, Anatolijs Žukovs, Kirils Staruhins, Ronalds Mežals (tikai pāros) un kluba jaunpienācēji Sandis Dūks un Kristiāns Brants.

Tāpat šīs sacensības arī zīmīgas, jo startējām mūsu kluba jaunajos kreklos, kuri ir veidoti gan tumšā gan gaišā krāsā.

Sestdienā tika izspēlētas individuālās sacensības kungu un dāmu konkurencē. Kungiem savukārt no šīs sezonas ir pamainījies izspēļu formāts. Kungi ir iedalīti A un B divīzijās tādējādi sacensības padarot interesantākas gan Latvijas labākajiem spēlētājiem gan arī jaunpienācējiem.

Kungu A divīzija

Kungu virslīgas A divīzijā 17 spēlētāju konkurencē mūsu klubu pārstāvēja Valters, Juris un Edgars. Valters pusfinālā sīvā cīņā tikai ar 4:6 piekāpās PDC rūdījumu guvušajam Madaram Razmam un ierindojās trešajā vietā, nodrošinot sev vietu A divīzijā arī nākamajās sacensībās. Savukārt vienu kārtu iepriekš Valters sīvā cīņā ar 6:5 pārspēja mūsu pašu Juri, kurš ieņēma 5. vietu un arī ir sev nodrošinājis vietu A divīzijā.

Savukārt Edgars apakšgrupā piedzīvojas trīs zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Tāpat zināms, ka reitingā pēc pirmajām sacensībām viņš ieņem 17. vietu un nākamajās sacensībās piedalīsies B divīzijas sacensībās.

Kungu B divīzija

B divīzijā 67 dalībnieku konkurencē teicams rezultāts padevās Rihardam, kuram tikai nedaudz pietrūka lai izcīnītu zeltu, tomēr finālā tika piedzīvots zaudējums ar 4:5 Uldim Ozoliņam. Taču šī otrā vieta garantē nākamajās sacensībās dalību A divīzijā, Latvijas reitingā ierindojoties 15. vietā. Līdz 9. vietai aizcīnījās Haralds un Sandis. Haralds spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 1:4 piekāpās Ilvaram Draulim, bet Sandis ar 2:4 piekāpās Renam Raijenam Kreitūzim.

17. vietā ierindojās Anatolijs un Uldis, bet 33.vietā ierindojās Kirils. Savukārt Kaspars un Kristiāns piedzīvoja zaudējumus visās apakšgrupu spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm un kopā ar Kirilu piedalījās gandarījuma turnīrā.

Gandarījuma turnīrā Kaspars piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, kamēr Kirils un Kristiāns aizspēlējās līdz astotdaļfināliem, kuros piekāpās saviem pretiniekiem un ieņēma 9. vietu.

Dāmu sacensības

Dāmu sacensībās piedalījās 20 spēlētājas starp kurām labākais rezultāts padevās Sandijai, kura pusfinālā ar 0:4 piekāpās nākamajai Latvijas čempionei Kristīnei Mickus un ieņēma 3. vietu sacensībās. Savukārt Ieva astotdaļfinālā ar 1:4 piekāpās tieši Sandijai un ieņēma 9. vietu.

Kungu pāru sacensības

Kungu pāru sacensībās 39 duetu konkurencē mūsu klubu pārstāvēja pieci ar pusi dueti 🙂 jo Kaspars spēlēja duetā ar Vecpiebalgas spēlētāju Aivi Ķuzi.

Mūsu vadošais duets Valters un Rihards pusfinālā ar 0:4 piekāpās nākamajiem čempioniem Igoram Ņikitinam un Madaram Razmam ieņemot 3. vietu turnīrā. Savukārt 5. vietu ieņēma Ronalda un Sanda duets, kuri ceturtdaļfinālā ar 1:4 piekāpās tieši Valteram ar Rihardu.

Jurijs duetā ar Anatoliju un Juris ar Edgaru piedzīvoja zaudējumus astotdaļfinālā un ieņēma 9. vietu, bet Haralds ar Uldi ierindojās 17. vietā. Kaspars ar Aivi apakšgrupā ierindojās pirmspēdējā vietā, bet ar to šoreiz nepietika, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Dāmu pāru sacensības

Deviņu dāmu pāru konkurencē mūsu meitenes Sandija un Ieva savā apakšgrupā ieņēma pirmo vietu un kvalificējās sacensību pusfinālam, kurā ar 4:3 tika pārspētas Kristīne Mickus un Irēna Bauze. Diemžēl finālā meitenēm spēle neaizgāja un tika piedzīvots zaudējums ar 2:4 saņemot sudraba godalgas.

Tabulas un statistika

Visa oficiālā sacensību informācija – spēļu protokoli, izspēļu tabulas un spēlētāju statistikas pieejams Dartconnect portālā.

Nākamās sacensības

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 16. aprīlī, kad tiks izspēlēts nākamais Latvijas Darts Virslīgas posms Jēkabpils Kauss 2022.

Mūsējie labākie

Paldies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu un kā jau ierasts arī par godalgām. Priecājamies, lepojamies un ticam, ka drīzumā atmirdzēsim arī zeltā.