Mūsējiem zelts un bronza Jēkabpils Kausā 2022

16. un 17. aprīlī tika aizvadītas Latvijas Darts virslīgas sacensības šautriņu mešanā – Jēkabpils Kauss 2022. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja desmit spēlētāji – Valters Melderis, Rihards Vosulis-Grigulis, Haralds Trankals, Anatolijs Žukovs, Sandija Andersone, Ieva Brikmane-Buklovska, Edgars Ziemulis, Juris Straubergs, Kristiāns Brants un Sandis Dūks.

Kungu sacensības A divīzija

A divīzijā no mūsējiem startēja Valters, Juris un Rihards. Vis trīs spēlētāji kvalificējās izslēgšanas spēlēm, taču piedzīvoja zaudējumus ceturtdaļfinālā un ierindojās 5. vietā. Valters ¼ finālā ar 2:6 piekāpās nākamajam turnīra čempionam Naurim Gleglu. Apakšgrupā Valters svinēja trīs uzvaras. Jurim tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos ½ fināliem, jo ¼ finālā ar 5:6 tika atzīts nākamā vicečempiona Ulda Ozoliņa pārākums. Arī Juris apakšgrupā svinēja trīs uzvaras (pārspējot arī nākamo čempionu Nauri). Arī Rihards ¼ finālā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 5:6 pret Aivaru Šutku, jo pagalam nepadevās pats spēles nobeigums. Rihardam apakšgrupā divas uzvaras un viens zaudējums.

Pēc Jēkabpils Kausa sacensībām Valters Latvijas reitingā ieņem 4. vietu, Juris 7. vietu un Rihards 9. vietu. Tādējādi visi trīs arī nākamajās sacensībās startēs stiprākajā A divīzijā.

Kungu sacensības B divīzija

B divīzijā 69 spēlētāju konkurencē teicams starts padevās Sandim, kurš dienas beigās izcīnīja B divīzijas kausu, finālā ar 5:1 pārspējot Igoru Ņikitinu. Pateicoties šim panākumam Sandis reitingā pakāpās uz 15. vietu kvalificējoties A divīzijai. Tādējādi Vecpiebalgas Kausā A divīzijā būs jau četri mūsu kluba pārstāvji.

Tāpat ļoti labi nostartēja arī Haralds, kurš pusfinālā ar 1:4 piekāpās Igoram un izcīnīja bronzu. Haralds reitingā tagad ieņem 19. vietu un ir ļoti tuvu, lai kvalificētos A divīzijai.

Līdz 5. vietai spēja aizcīnīties ari Anatolijs, kurš ¼ finālā ar 2:4 piekāpās tam pašam Igoram. Anatolijs, tagad ierindojas reitinga 26. pozīcijā Savukārt Edgars šoreiz apstājās 1/8 finālā un ierindojās 9. vietā sacensībās, bet reitingā ieņem 21. vietu.

Mūsu kluba šī gada jaunpienācējam Kristiānam pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, bet šoreiz ceturtā vieta apakšgrupā un bija jācīnās gandarījuma turnīrā. Tajā tika ieņemta 17. vieta. Kristiāns reitingā ieņem 79. vietu.

Dāmu sacensības

Dāmu konkurencē piedalījās 21 dalībniece. Sandija apakšgrupā svinēja četras uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmā, bet Ieva ar vienu uzvaru apakšgrupā ierindojās ceturtajā vietā, kas abas mūsu dāmas izslēgšanas spēlēs saveda kopā jau pirmajā kārtā.

Līdzīgi, kā Latvijas čempionātā uzvaru svinēja Sandija un Ieva ierindojās 9. vietā. Ieva reitingā ieņem 8. vietu. Diemžēl jau nākošajā ¼ fināla kārtā apstājās arī Sandija ar 2:4 piekājoties Marijai Ružānei un ieņemot 5 vietu turnīrā. Sandija pēc šīm sacensībām ieņem 6. vietu reitingā.

Jēkabpils kausa tabulas un statistika

Visa oficiālā sacensību informācija – spēļu protokoli, izspēļu tabulas un spēlētāju statistikas pieejams Dartconnect portālā.

Latvijas izlases kandidāti

Tāpat lepojamies arī ar to, ka nu jau regulāri mūsu kluba pārstāvji piedalās Latvijas izlases kvalifikācijā. Tā šogad izlases kandidātu lokā ir uzaicināti Valters, Rihards, Sandija un Ieva. Līdz pat jūnija beigām viņi sacentīsies ar pārējiem izlases kandidātiem, lai iekļūtu Latvijas izlases pamata sastāvā un šī gada septembrī dotos uz Eiropas Kausu šautriņu mešanās, kurš šogad notiks Spānijā.

Pateicamies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu un turam īkšķus par aizvien augstākiem rezultātiem.

Nākamās Latvijas Darts virslīgas sacensības notiks 28. maijā, kad tiks aizvadīts Vecpiebalgas Kauss 2022.