Mums bronza Lietuvas Open 2022

No 20. līdz 22. maijam Kauņā notika Pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā Lietuvas un Kauņas Open 2022. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja astoņi spēlētāji Valters Melderis, Ieva Brikmane – Buklovska, Sandija Andersone, Juris Straubergs, Uldis Zeitmanis, Haralds Trankals, Rihards Vosulis – Grigulis un Sandis Dūks. Savukārt Žanis Buklovskis devās līdzi kā menedžeris, bet sacensībās nepiedalījās.

Iesildošais turnīrs (20.05.)

Piektdienas pēcpusdienā tika izspēlēts iesildošais pielozēto pāru turnīrs, kurā 41 dueta konkurencē triumfēja mūsu Sandis pārī ar holandieti Niels Das. Diemžēl rezultāti kā tādi nekur nav pieejami tamdēļ par pārējo vēsture klusē.

Lietuvas Open 2022 (21.05.)

Sestdien tika aizvadītas Lietuvas Open sacensības, kurās piedalījās 150 kungi un 27 dāmas. Sacensības tika aizvadītas apakšgrupās un tad divi labākie no katras apakšgrupas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Dāmu sacensības

Teicams rezultāts padevās Sandijai, kura spēja aizcīnīties līdz pusfinālam un ierindojās 3. vietā piekāpjoties tikai turnīra uzvarētājai anglietei Margaret Sutton. Pēc šī panākuma Sandija ieņem 24. vietu Pasaules Darts Federācijas (WDF) ziemeļeiropas reitingā un 255. vietu kopējā Pasaules reitingā.

Savukārt Ievai pietrūka tikai viens legs, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Kungu sacensības

Kungu konkurencē augstākais panākums padevās Sandim, kurš spēja aizcīnīties līdz 9. vietai astotdaļfinālā ar 3:4 piekāpjoties beļģim Lorenzo Schmelcher. Tas Sandim deva 6 reitinga punktus un 59. vietu WDF ziemeļeiropas reģionālajā reitingā (945. vieta kopējā pasaules reitingā).

Līdz 17. vietai aizcīnījās Valters, jo diemžēl sistēma saveda divus mūsu spēlētājus kopā jau 1/16 fināla kārtā un Valters ar 2:4 piekāpās Sandim. Valters diemžēl WDF reitinga punktus nenopelnīja.

Savukārt vienu kārtu iepriekš zaudējumu piedzīvoja Haralds Trankals ar 1:4 piekāpjoties citam tautietim Jānim Kupšim. Haraldsm 33. vieta. Diemžēl Juris, Uldis un Rihards izslēgšanas spēlēm nekvalificējās ieņemot vietas aiz TOP 64.

Kauņas Open 2022 (22.05.)

Svētdienā uz Kauņas Open sacensībām bija pulcējušies 126 kungi un 26 dāmas un līdzīgi kā iepriekšējā dienā sākotnēji sacentās apakšgrupu sacensībās.

Dāmu sacensības

Arī svētdienā labākais rezultāts padevās Sandijai, kura kvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet jau pirmajā kārtā ar 1:4 atzina citas latvietes Irēnas Bauzes pārākumu. Sandijai 9. vieta turnīrā, bet diemžēl pasaules reitinga punktus tas nedeva. Savukārt Ievai arī svētdienas izrādījās neveiksmīga un atkal pietrūka tikai viens legs, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Kungu sacensības

Svētdiena mūsu kungiem jau padevās daudz veiksmīgāka, jo izslēgšanas spēlēm nekvalificējās tikai Uldis, kam pietrūka pavisam nedaudz.

Arī šodien “fortūna” 1/16 finālā kopā saveda Valteru ar Sandi un pirmajam izdevās revanšēties par sestdienas zaudējumu. taču nākamajā kārtā Valteram nedaudz pietrūka veiksmes lai pievārētu iepriekšējās dienas čempionu Aleksandru Merkx no Holandes. Valteram rezultātā 9. vieta un līdzīgi, kā iepriekšējā dienā Sandim, izcīnīti 6 punkti pasaules reitingā (59. vieta reģionālajā un 945. vieta kopējā reitingā).

Sandis attiecīgi ieņēma 17. vietu turnīrā. Tāpat līdz 17. vitai šoreiz aizcīnījās arī Rihards, kurš šajā kārtā ar 0:4 piekāpās dānim Nielsam Jorgenam Hansenam.

Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja Haralds ar 0:4 piekāpjoties mūsu pašu Valteram (fortūnai labpatikās salikt mūsējos kopā) un Juris ar 1:4 piekāpās lietuvietims Tomas Bužonas.

Liels paldies visiem mūsu spēlētājime, kuri ar godu nes mūsu kluba vārdu gan tepat uz vietas gan arī pasaulē. lepojamies ar mūsu spēlētāju izaugsmi un rezultātiem un novēlam aizvien vairāk tos spīdošos bleķus kurus var likt arī mutē 🙂