Mūsējiem sudrabs un bronza Vecpiebalgas kausā

28. maijā Cēsu sporta kompleksā tika aizvadītas Latvijas Darts Virslīgas sacensības Vecpiebalgas Kauss 2022. Mūsu klubu ar teicamiem rezultātiem pārstāvēja deviņi spēlētāji – Anatolijs Žukovs, Rolands Garonskis, Sandija Andersone, Ieva Brikmane – Buklovska, Rihards Vosulis – Grigulis, Sandis Dūks, Valters Melderis, Haralds Trankals un Kristiāns Brants.

Uz sacensībām kopumā bija ieradušies 108 dalībnieki – kungu A divīzijā 14 spēlētāji, kungu B divīzijā 68 spēlētāji, dāmu konkurencē 17 spēlētājas, kā arī 9 jaunieši un 3 juniori.

Kungu A divīzija

A divīzijā startēja trīs mūsu kluba spēlētāji – Valters, Sandis un Rihards. Teicami šīs sacensības padevās Rihardam, kurš ieņēma otro vietu un tikai nedaudz veiksmes pietrūka, lai finālā pārspētu Uldi Ozoliņu, kuram viņš piekāpās Latvijas čempionāta B divīzijas finālā. Šoreiz Uldis bija pārāks ar 6:4.

Ceļā uz finālu Rihards ar 6:4 pusfinālā pārspēja Latvijas izlases kandidātu Laimoni Nagli, bet ceturtdaļfinālā ar 6:2 lietuvieti Edgaras Grikšas. Savukārt Apakšgrupas cīņas Rihards noslēdza kā pirmais pārspējot abus savus oponentus.

Teicams rezultāts padevās arī Valteram, kurš ieņēma trešo vietu pusfinālā ar 2:6 piekāpjoties nākamajam čempionam Uldim Ozoliņam. Neveiksmīga spēle pa dubultajiem liedza nodrošināt mūsu kluba spēlētāju finālu. Savukārt ceturtdaļfinālā Valters ar 6:2 pārspēja Aigaru Strēli. Apakšgrupā Valters svinēja divas uzvaras un ieņēma pirmo vietu.

Kopā ar Valteru vienā apakšgrupā spēlēja arī Sandis un piekāpjoties tikai Valteram izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā otrais. Savukārt ceturtdaļfinālā esot vadībā ar 4:2 Sandim tomēr neizdevās to pārvērst uzvarā visā spēlē un šoreiz zaudējums 4:6 pret Laimoni Nagli, kuram šī bija ļoti svarīga spēle cīņā par iekļūšanu Latvijas izlases sastāvā.

Sacensību tabulas

Kungu B divīzija

Kungu B divīzijā startēja Anatolijs, Rolands, Haralds un Kristiāns. Diemžēl Anatolijam dēļ ķibelēm mājās nācās no sacensībām izstāties pēc apakšgrupu turnīra. Apakšgrupā Anatolijs izcīnīja visas uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais. Taču tad nācās doties prom. Tādējādi Anatolijam 17. vieta turnīrā.

Arī Haralds apakšgrupā izcīnīja visas uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais iekļūstot otrajā kārtā, kurā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Elvi Milleru, bet nākamajā kārtā spēle galīgi nevedās un nācās piekāpties ar 1:4 Mārcim Auziņam. Rezultātā Haraldam 9. vieta sacensībās.

Mūsu kluba jaunpienācējiem Kristiānam un Rolandam sacensības nebija tik veiksmīgas un ieņemot pēdējās vietas grupā bija jāturpina cīņa gandarījuma turnīrā. Rolands spēja aizcīnīties līdz astotdaļfinālam, kurā ar 0:2 piekāpās Normundam Vīlipam un ieņēma 9. vietu, savukārt Kristiāns ar 0:2 piekāpās nākamajam gandarījuma turnīra vicečempionam Andim Lauvam un ierindojās 17. vietā.

Sacensību tabulas

Dāmu sacensības

Jau trešās sacensības pēc kārtas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā savā starpā tikās mūsu spēlētājas Sandija un Ieva. Ja pirmās divas reizes uzvaru svinēja Sandija, tad šoreiz pie uzvaras ar 4:2 tika Ieva. Tādējādi Sandijai 9. vieta sacensībās. Savukārt ceturtdaļfinālā Ievai pagalam nesekmējās ar dubulto realizāciju un ar 1:4 tika piedzīvots zaudējums nākamajai čempionei Kristīnei Mickus.

Apakšgrupā Ieva izcīnīja trīs uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā otrā, bet Sandija ar vienu uzvaru savā apakšgrupā ieņēma trešo vietu. Sandija vēl turpināja sacensības gandarījuma turnīrā, kura finālā ar 1:2 piekāpās Anitai Punculei.

Sacensību tabulas

Vecpiebalgas kausa tabulas un statistika

Visa oficiālā sacensību informācija – spēļu protokoli, izspēļu tabulas un spēlētāju statistikas pieejams Dartconnect portālā.