Valters un Juris plosās Latvijas elitē

Sestdien 11. jūnijā tika aizvadītas Latvijas Darts virslīgas sacensības Irlavas Kauss 2022. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja septiņi spēlētāji – Valters Melderis, Kirils Staruhins, Ieva Brikmane – Buklovska, Sandija Andersone, Rihards Vosulis – Grigulis, Juris Straubergs un Haralds Trankals. Diemžēl pa ceļam uz sacensībām Sandim noplīsa autiņš un viņš savā dzimšanas dienā tomēr nevarēja piedalīties sacensībās.

Perfekts sniegums padevās mūsu kluba vadošajiem spēlētājiem Valteram un Jurim, kuri virslīgas A divīzijā kāpa uz augstākajiem goda pjedestāla pakāpieniem. Šis ir līdz šim mūsu kluba augstākais sasniegums.

Uz sacensībām kopumā bija ieradušies 116 dalībnieki – kungu A divīzijā 15 spēlētāji, kungu B divīzijā 74 spēlētāji, dāmu konkurencē 22 spēlētājas, kā arī 5 jaunieši un juniori.

Kungu A divīzija

 

A divīzijā startēja trīs mūsu kluba spēlētāji – Valters, Juris un Rihards. Rihardam gan šīs sacensības bija neveiksmīgas jo apakšgrupā tika piedzīvoti divi zaudējumi, kā rezultātā nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Rezultātā Rihards atkrita uz 7. vietu Latvijas Darts virslīgas reitingā.

Turpretī Valters ar Juri parūpējās par sensāciju. Abi bija ielozēti vienā apakšgrupā un no tās arī kvalificējās, kā pirmie divi spēlētāji, kas nozīmēja, ka tālāk viņi varēja tikties tikai finālā, kas arī rezultātā notika. Pa ceļam uz  finālu Valters ceturtdaļfinālā ar 6:2 pārspēja Lietuvas reitinga 8. vietu un pusfinālā pagājušā turnīra pāri darītāju Uldi Ozoliņu ar 6:2. Tikmēr Juris ceturtdaļfinālā ar 6:4 pārspēja izlases kandidātu Armandu Tīmu, bet pusfinālā ar 6:5 pārspēja Nauri Gleglu, kurš jau šonedēļ 17. jūnijā debitēs PDC Pasaules kausā.

Finālā mūsu puiši parūpējās, lai spēle būtu interesanta visiem skatītājiem, jo abi nodemonstrēja nepiekāpību. Taču uzvarētājs var būt tikai viens un Valters beigās nospēlēja nedaudz labāk par Juri un svinēja uzvaru ar rezultātu 6:4. Pēc šīm sacensībām Valters ieņem pirmo pozīciju Latvijas Darts virslīgas reitingā, bet Juris pakāpās uz 10. vietu.

Sacensību tabulas

Kungu B divīzija

Kungu B divīzijā startēja Haralds un Kirils. Kirils izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais un tādējādi nodrošināja sev vietu otrajā izslēgšanas spēļu kārtā, kurā diemžēl spēle galīgi “neaizgāja” un nācās piekāpties savam oponentam Edgaram Strēlniekam ar 1:4. Kirilam tas deva 17. vietu sacensībās un 71. vietu Latvijas Darts virslīgas reitingā.

Tikmēr Haraldam bija jācīnās jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kurā ar 4:3 tika pārspēts Zigmārs Liepiņš, tad otrajā kārtā ar 4:2 tika pārspēts lietuvietis Mindaugas Lidžius un astotdaļfinālā ar 4:0 tika pārspētas Artis Ščegalkovs. Savukārt ceturtdaļfinālā Haraldu pievīla dubulto realizācija un ar 3:4 tika atzīts nākamā B divīzijas vicečempiona Gunāra Zommera pārākums. Haraldam 5. vieta sacensībās un saglabāta 18. vieta Latvijas Darts virslīgas reitingā.

Sacensību tabulas

Dāmu sacensības

Dāmu sacensību apakšgrupu spēlēs Sandija bija ielozēta sešu spēlētāju apakšgrupā un ar trīs uzvarām ieņēma 3. vietu grupā. Tikmēr Ieva bija ielozēta piecu spēlētāju apakšgrupā un ar divām uzvarām ieņēma 2. vietu grupā. Abas mūsu dāmas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtām abām mūsu spēlētājām neizdevās nodemonstrēt savu spēli un tika piedzīvoti zaudējumi ieņemot 9. vietu turnīrā. ieva astotdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Sandrai Alenčikai, bet Sandija ar 1:4 piekāpās nākamajai vicečempionei lietuvietei Vidai Jablonskienei.

Sandija Latvijas Darts virslīgas reitingā ieņem sesto vietu un Ieva septīto.

Sacensību tabulas

Irlavas kausa tabulas un statistika

Visa oficiālā sacensību informācija – spēļu protokoli, izspēļu tabulas un spēlētāju statistikas pieejams Dartconnect portālā.

Nākamās sacensības

Nākamās Latvijas Darts virslīgas sacensības būs augusta beigās, kad 27. augustā tiks izspēlēts Priekules Kauss 2022 un 28. augustā Vaiņodes Kauss 2022.

Bet līdz tam 23. un 24. jūlijā tiks aizvadīti pirmie posmi Latvijas komandu čempionātā, kas būs arī kā kvalifikācija uz Baltijas Kausu 2022, kurš septembrī norisināsies Lietuvas pilsētā Klaipēdā.