Mums teicami sasniegumi Latvijas komandu čempionātā

23. un 24. jūlijā Bauskas stadionā tika aizvadīti pirmie divi posmi Latvijas komandu čempionātā. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāv trīs kungu komandas un mūsu dāmas apvienojušās ar Vecpiebalgas un Irlavas klubu dāmām. Perfekts rezultāts padevās gan kungu pirmajai komandai, kura pēc divām kārtām bez zaudējumiem ieņem reitinga pirmo pozīciju, kā arī mūsu dāmu pārstāvētā komanda arī ieņem reitinga pirmo pozīciju.

Mūsu komandas

Asās Adatas I: Rihards Vosulis – Grigulis, Juris Straubergs, Sandis Dūks, Haralds Trankals

Asās Adatas II: Edgars Ziemulis, Kirils Staruhins, Anatolijs Žukovs, Jurijs Botvinko

Asās Adatas III: Andris Soroka, Kaspars Dubra, Atis Bialkovskis, Rolands Garonskis

Sakijā: Ieva Brikmane – Buklovska, Sandija Andersone, Avelīna Lāce (Vecpiebalga), Sandra Alenčika (Irlava)

Rezultāti

Mūsu pirmā komanda abus posmus nospēlēja teicami un izcīnīja uzvaras visās spēlēs. Arī no statistikas viedokļa mūsējie ir vienīgā komanda, kuras kopējais vidējais bija viers 60 punktiem jeb 61,4. Īpaši gribās izcelt Juri, kurš divu dienu garumā zaudēja tikai divus legus no 37 izspēlētajiem. Bet kopumā puiši nocīnījās godam un ir pelnīti 1. vietā. Taču vēl divi posmi ir priekšā un tad vēl izslēgšanas spēles par galveno Latvijas čempionu titulu. Tāpat pateicoties šim sniegumam mūsu pirmā komanda kvalificējās Baltijas Kausa sacensībām.

Arī otrā komanda cīnijās cik spēja un pēc diviem posmiem ierindojas 10.. vietā 21 komandas konkurencē. Diemžēl divu dienu garunā pietrūka tieši 1 uzvara, lai kvalificētos Baltijas kausam un mūsējie palika tieši aiz strīpas. Taču tagad atliek cīņa par to, lai nodrošinātu pēc n;akamajiem diviem posmiem vietu TOP16 labāko komandu vidū, kuras cīnīsies pat Latvijas čemponu titulu.

Trešajai komandai gan tik labi negāja, jo gala rezultātā neizdevās tikt pie uzvarām, bet vairākās spēlēs bija labs cīņas spars. tagad tikai jāgatavojas nākamajiem posmim, lai to situāciju uzlabotu jo līdz 16 vietai ir 4 punkti un pēdējos divos posmos vēl viss var mainīties.

Dāmu konkurencē mūsējo pārstavētā komada ar japānisku nosaukumu “Sakijā” izcīnīja 6 punktus un ieņēma pirmo pozīciju. Neskatoties uz to, ka meitenes, kā komanda izcīnīja arī kvalifikāciju uz Baltijas Kausu, tad tomēr komanda šajās sacensībās nepiedalīsies jo Ieva ar Sandiju pārstāvēs Latvijas izlasi. Taču tagad visai komandai jāgatavojas nākamajiem posmiem, lai zicīnītu pēc iespējas labāku pozīciju izslēgšanas spēlēs cīņai par Latvijas čempioņu titulu.

Sacensību informācija

Sīkāka informācija atrodama Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā (www.latviadarts.com)