Mūsējiem sudrabs, bronza un četras 5. vietas Priekules kausā 2022

27. augustā Priekules sporta hallē tika aizvadītas Latvijas Darts virslīgas sacensības Priekules Kauss 2022. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja 10 spēlētāji – Sandija Andersone, Ieva Brikmane – Buklovska, Valters Melderis, Rihards Vosulis – Grigulis, Haralds Trankals, Anatolijs Žukovs, Edgars Ziemulis, Juris Straubergs, Sandis Dūks un Kirils Staruhins.

Dāmu sacensības

Damu sacensībās 14 spēlētāju konkurencē bronzu izcīnīja Ieva pusfinālā ar 3:4 piekāpjoties Marijai Ružānei. Ceturtdaļfinālā Ieva ar 4:3 pārspēja Martu Circeni, bet apakšgrupā ar trīs uzvarām tik pat spēlēs tika ieņemta pirmā vieta. Vienā grupā ar Ievu bija arī izlases partneres Irēna Bauze un mūsu pašu Sandija, kā arī mūsu meiteņu komandas biedrene no komandu čempionāta Sandra Alenčika. Sandija ar vienu uzvaru grupā ierindojās trešajā vietā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Taču arī gandarījuma turnīrā šī nebija Sandijas diena, jo pirmajā spēlē piedzīvots zaudējums Kristīnei Zaķītei.

Sacensību tabulas

Kungu A divīzija

A divīzijā 15 dalībnieku konkurencē startēja četri mūsu kluba spēlētāji – Valters, Juris, Rihards un Sandis. Īpašs prieks ir par to, ka visi mūsu spēlētāji spēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm un iekļuva ceturtdaļfinalā.

Teicams rezultāts padevās Valteram, kurš izcinīja sudraba goodalgu, finālā ar 4:6 piekāpjoties Madaram Razmam.

Fināls: Madars Razma (82,97) 6:4 Valters Melderis (77,72)

Fināla video ieraksts (LDO Youtube kanālā)

Pusfinālā Valters ar 6:0 pārspēja Laimoni Nagli, bet ceturtdaļfinālā ar 6:3 mūsu pašu Rihardu. Rihardam attiecīgi 5. vieta turnīrā. Juris cetrutdaļfinālā ar 4:6 piekāpās Laimonim Naglim, bet Sandis ar 1:6 Madaram Razmam. Tādējādi arī Sandim un Jurim 5. vieta turnīrā.

Valters ar Sandi bija ielozēti vienā grupā un abi arī kvalificējās izslēgšanas spēlēm – Valteram trīs uzvaras, bet Sandim divas. Juris un Rihards ar divām uzvarām ierindojās 2. vietā katrs savā apakšgrupā.

Sacensību tabulas

Kungu B divīzija

B divīzijā kopumā piedalījās 63 spēlētāji starp kuriem arī bija četri mūsu spēlētāji – Anatolijs, Haralds, Edgars un Kirils.

Labākais rezultāts padevās Anatolijam, kurš ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās nākamajam finālistam Uldim Buļko un ieņēma 5. vietu. Līdz tam Anatolijs ar 4:2 pārspēja Mārci Auzānu un ar 4:0 Andri Ziemeli. Apakšgrupā Anatolijs ar divām uzvarām divās spēlēs ieņēma pirmo vietu.

Haralds aizcīnījās līdz 9. vietai astotdaļfinālā ar 3:4 piekāpjoties Uldim Purviņam, bet vienu kārtu iepriekš ar 4:1 pārspēja Gunāru Rogu. Apakšgrupā Haraldam 3 no 3 uzvaras un pirmā vieta.

Kirils izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 3:4 piekāpās Jānim Kondrātam un ierindojās 17. vietā. Arī Kirilam apakšgrupā 3 no 3 uzvarām un pirmā vieta.

Edgaram apakšgrupā viena uzvara un 3. vieta grupā, kas liedza kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Gandarījuma turnīrā Kirils otrajā kārtā ar 1:2 piekāpās Jānim Birzniekām un ierindojās 1. vietā, bet Edgars spēja aizcinīties, līdz finālam, kurā diemžēl ar 0:2 piekāpās Ģirtam Dīcmanim.

Sacensību tabulas

Priekules kausa tabulas un statistika

Visa oficiālā sacensību informācija – spēļu protokoli, izspēļu tabulas un spēlētāju statistikas pieejams Dartconnect portālā.