Mūsējiem zelts, sudrabs, divas 5. vietas un gandarījuma kauss Vaiņodes kausā 2022

28. augustā Priekules sporta hallē tika aizvadītas Latvijas Darts virslīgas sacensības Vaiņodes Kauss 2022. Mūsu klubu šajās sacensībās tāpat, ka’iepriekšējā dienā pārstāvēja 10 spēlētāji – Sandija Andersone, Ieva Brikmane – Buklovska, Valters Melderis, Rihards Vosulis – Grigulis, Haralds Trankals, Anatolijs Žukovs, Edgars Ziemulis, Juris Straubergs, Sandis Dūks un Kirils Staruhins.

Dāmu sacensības

Damu sacensībās 14 spēlētāju konkurencē zeltu izcīnīja Ieva, finālā ar 5:3 pārspējot iepriekšējās dienas pusfināla pāri darītāju Mariju Ružāni.

Fināls: Ieva Brikmane-Buklovska (54,08) 5:3 Marija Ružāne (55,32)

Fināla video ieraksts (LDO Youtube kanālā)

Pusfinālā Ieva ar 4:2 pārspēja Irēnu Bauzi, bet ceturtdaļfinālā ar 4:1 Kristu Laivenieci. Un atkal apakšgrupā Ieva tika ielozēta kopā ar mūsu pašu Sandiju. Ievai grupā divas uzvaras, viens zaudējums un otrā vieta grupā. Diemžēl Sandija arī šoreiz ierindojās 3. vietā grupā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Pēc Vaiņodes kausa Ieva Latvijas reitingā pakāpās uz 5. pozīcīju, bet Sandija ieņem 7. pozīciju.

Sacensību tabulas

Kungu A divīzija

A divīzijā šoreiz piedalījās 17 spēlētāji, jo klāt nāca viesi no Lietuvas. Teicams rezultāts padevās Valteram, kurš otro dienu pēc kārtas izcīnīja sudraba godalgu, finālā ar 5:6 piekāpjoties savam sīvākajam konkurentam par pirmo vietu kopvērtējuma reitingā Uldim Ozoliņam.

Fināls: Uldis Ozoliņš (73,80) 6:5 Valters Melderis (73,35)

Fināla video ieraksts (Youtube)

Pusfinālā Valters ar 6:4 pārspēja Igoru Ņikītinu, bet ceturtdaļfinālā ar 6:3 Aigaru Strēli un vēl vienu kārtu iepriekš ar 6:1 Aivaru Šutku. Apakšgrupā Valteram 2 uzvaras un 2 zaudējumi, kas rezultātā deva 2. vietu grupā. Pēc šīm sacensībām Valters ieņem otro vietu Latvijas reitingā jo lai gan ar Uldi viņam ir vienād punktu skaits, tad Uldis pateicoties augstākai vietai pēdējās sacensībās ir atkal pakāpies uz 1. pozīciju.

Rihards arī šajās sacensībās aizcīnījās līdz 5. vietai ceturtdaļfinālā ar 2:6 piekāpjoties Igoram Ņikitinam, bet vienu kārtu iepriekš ar 6:3 pārspējot Jāni Kalniņu.  Apakšgrupā Rihards ar 2 uzvarām un vienu zaudējumu ieņēma 2. vietu. Pēc šīm sacensībām Rihards Latvijas reitingā ieņem 5. vietu.

Šoreiz Juris ar Sandi apakšgrupās peidzīvoja visus zaudējumus un ieņemot pēdējās vietas apakšgrupā izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Pēc šīm sacensībām Latvijas reitingā Juris ieņem 9. vietu, bet Sandis 16. vietu.

Sacensību tabulas

Kungu B divīzija

B divīzijā kopumā piedalījās 62 spēlētāji. labākais rezultāts šoreiz padevās Haraldam, kurš ierindojās 5. vietā, ceturtdaļfinālā ar 1:4 piekāpjoties Jānim Kondrātam. Līdz tam haralds ar 4:1 pārspēja Jāni Birznieku Robertu Lieģi. Apakšgrupā haraldam 3 uzvaras no trīs un 1. vieta. Pēc šīm sacensībām Haralds Latvijas reitingā ieņem 19. vietu un no A divīzijas atpaliek par 8 punktiem.

Savukārt Kirils, Anatolijs un Edgars piedzīvoja zaudējumus izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un visi ierindojās 17. vietā.

Kirils ar 3:4 piekāpās Ralfam Lieģim.Apakšgrupā Kirilam viena uzvara un 2. vieta grupā. Latvijas reitingā Kirils ieņem 54. vietu. Edgars ar 2:4 piekāpās lietuvietim Gintaras Gurauskas. Apakšgrupā Edgaram divas uzvaras un 2. vieta . latvijas reitingā Edgars ieņem 39. vietu. Anatolijs ar 0:4 piekāpās Jānim Kondrātam. Apakšgrupā Anatolijam divas uzvaras un 1. vieta. Latvijas reitingā Anatolijs ieņem 30. vietu.

Visi trīs varēja vēl turpināt sacensības gandarījuma turnīrā. Anatolijs šoreiz nepiedalījās, bet Kirils ar Edgaru satikās gandarījuma turnīra finālā, kurā pārāks ar 2:0 izrādījās Kirils izcīnot gandarījuma kausu.

Sacensību tabulas

Vaiņodes kausa tabulas un statistika

Visa oficiālā sacensību informācija – spēļu protokoli, izspēļu tabulas un spēlētāju statistikas pieejams Dartconnect portālā.