Mūsu komandai teicami rezultāti 2022. gada Baltijas kausā

No 16. līdz 18. septembrim Lietuvas pilsētā Klaipēdā notika 2022. gada Baltijas kauss šautriņu mešanā. Sacensībās piedalījās 32 kungu un 14 dāmu kvarteti. No mūsu kluba sacensībām bija kvalificējusies viena kungu komanda kuru pārstāvēja Rihards Vosulis – Grigulis, Sandis Dūks, Juris Straubergs un Haralds Trankals un puiši pierādīja, ka tā nebija nejaušība, ka kvalifikācijā tika ieņemta pirmā vieta. Diemžēl otrajai komandai kvalifikācijā pietrūka viena uzvara, lai tiktu uz šīm sacensībām.

Mūsējie Latvijas izlasē

Bez pirmās komandas šajās sacensībās Latvijas izlases rindās startēja arī Valters Melderis, Ieva Brikmane – Buklovska un Sandija Andersone.

Uzreiz jāsaka, ka visi rezultāti bija teicami jo kopā ar Latvijas kungu izlasi Valters izcīnīja Baltijas čempiona titulus komandu un pāru disciplīnās, kā arī Baltijas čempiona titulu sacensību kopvērtējumā. Tikmēr mūsu dāmas Ieva un Sandija ar Latvijas dāmu izlasi kopvērtējumā izcīnīja bronzas godalgas.

Individuālās sacensības

Piektdienā tika aizvadītas individuālās sacensības kurās kungu konkurencē piedalījās 128 spēlētāji.

Labākais rezultāts padevās Rihardam, kurš ceturtdaļfinālā tikai ar 3:4 piekāpās nākamajam čempionam no Lietuvas izlases Laimim Zubavičium un ierindojās 5. vietā. Līdz tam Rihards ar 4:1 pārspēja igauni Toomas Passa, vel iepriekš ar 4:1 igauni Jan Kapaun, ar 4:0 Arūnu Čipli un ar 4:1 Aivi Konstantinoviču.

Otrs labākais rezultāts padevās Jurim, kurš astotdaļfinālā ar 1:4 piekāpās Igaunijas izlases pirmajam numuram Olaf Siigur. Līdz tam Juris ar 4:1 pārspēja divus lietuviešus un vienu igauni ieņemot 9. vietu sacensībās.

Sandis pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja lietuvieti, bet nākamajā kārtā tikai ar 3:4 piekāpās Igaunijas izlases spēlētājam Andres Paal un ierindojās 33. vietā. Savukārt Haraldu pievīla dubultie un jau pirmajā kārtā ar 3:4 zaudējums Gunāram Zommeram un 65. vieta.

Komandu sacensības

Sestdienā tika aizvadītas komandu sacensības, kuras mūsējiem iesākās diezgan smagnēji un pirmajās divās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi ar 5:9 pret Jedai komandu un 7:9 pret Melnajiem Vienradžiem. Taču pārliecinoša uzvara ar 9:2 pēdējā apakšgrupas spēlē pār igauņu kvartetu Kreisi Darts deva labāku legu attiecību un ļāva kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Izslēgšanas spēļu kārtā mūsējiem pretī nāca Lietuvas izlase kurai piekāpāmies ar 5:9 un ierindojāmies 9. vietā, bet tas tāpat deva vērtīgos punktus kopvērtējumā.

Pāru sacensības

Svētdienā tika aizvadītas pāru sacensībās, kurās Rihards ar Sandi demonstrēja ļoti labu spēli un aizcīnījās līdz pat pusfinālam, kurā ar 0:4 tika atzīts Latvijas izlases spēlētāju mūsu pašu Valtera un Naura Gleglu dueta pārākums, kuri tad arī izcīnīja Baltijas čempionu titulu. Mūsu puišiem savukārt bronzas godalgas. Līdz tam ar 4:2 tika pārspēti Kristaps Mickus un Artūrs Bauze, vēl kārtu iepriekš igauņi Jan Kapaun un Vilmar Juro, ar 4:2 Arūnas Čiplis un Aurimas Burba un ar 4:1 vē vien igauņu duets.

Savukārt Jurim ar Haraldu šī bija nerealizēto dubulto diena un jau pirmajā kārtā tika piedzīvots zaudējums ar 3:4 un 33. vieta turnīrā.

Taču šis kopējais sniegums mūsu puišiem līdz pat noslēdzošo sacensību pusfināliem ļāva kopvērtējumā atrasties 4. vietā priekšā tikai palaižot visas trīs Baltijas valstu izlases. Taču otrajā pāru pusfinālā lietuviešu duets no Vilniaus Legionas komandas negaidīti pārspēja Latvijas izlases spēlētāju Aigara Strēļa un Laimoņa Nagļa duetu iekļūstot finālā un tādējādi arī aizsteidzoties mūsējiem piecus punktus priekšā.

Kopvērtējums

Rezultātā mūsu puišu kvartets sacensību kopvērtējumā ar 45 punktiem ierindojās augstajā piektajā vietā, kas ir ļoti augstvērtīgs rezultāts šādās sacensībās. Ceturtajā vietā ar 50 punktiem lietuviešu kvartets, trešie ar 69 punktiem Igaunijas izlase, otrie ar 115 punktiem Lietuvas izlase, bet pirmajā vietā ar 158 punktiem Latvijas kungu izlase ar mūsu pašu Valteru ierindā.

Teicams sasniegums un galvenais, ka zinām un redzam kur vēl varam pielikt lai nākamreiz jau pacīnītos par pirmo trijnieku.

Savukārt sīkāk par Latvijas izlases gaitām un to kā tajā gāja mūsu spēlētājiem var izlasīt Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā www.latviadarts.com

Sacensību rezultāti

  • Kungu individuāli izslēgšanas spēļu tabula (PDF / Dartconnect)
  • Kungu komandu izslēgšanas spēļu tabulas (PDF)
  • Kungu komandu apakšgrupu tabulas (PDF)
  • Kungu pāru izslēgšanas spēļu tabula (PDF / Dartconnect)
  • Kungu kopvērtējums (PDF)

Dartconnect