Valteram piektā vieta pasaules reitinga sacensībās Riga Open 2022

No 4. līdz 6 novembrim Rīgas viesnīcā Bellevue Park Hotel Riga tika aizvadītas pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā WINMAU Latvian & Riga Open 2022. Mūsu klubu šajā sacensībās pārstāvēja Sandija Andersone, Ieva Brikmane – Buklovska, Valters Melderis, Rihards Vosulis – Grigulis, Juris Straubergs, Sandis Dūks, Haralds Trankals, Anatolijs Žukovs, Rolands Garonskis, Kristiāns Brants un Andris Soroka. Augstākais sasniegums padevās Valteram, kurš svētdienas Riga Open 2022 sacensībās izcīnīja 5. vietu.

Pielozētie pāri

Iesildošajā pielozēto pāru turnīrā startēja seši mūsu kluba spēlētāji. Haralds tika ielozēts pārī ar Sandiju un pirmajā kārtā viņi ar 3:2 pārspēja igauņa un angļa duetu, bet nākamajā kārtā ar 0:3 piekāpās angļa un dāņa duetam un ieņēma 17. vietu. Arī Rihards duetā ar angli Donald Jackson pirmajā kārtā ar 3:1 pārspēja lietuvieša un angļa duetu, bet otrajā kārtā ar 0:3 piekāpās igaunietes un skota duetam ieņemot 17. vietu. Sandim ar skotu David Purves pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā viņi ar 0:3 piekāpās Jāņa Kupša un Olaf Siigur (Igaunija) duetam, kuri vēlāk ierindojās 3. vietā. Sandim 17. vieta. Juris duetā ar Helēnu Glegu pirmajā kārtā ar 2:3 piekāpās angļa un dāņa duetam ierindojoties 33. vietā. Andris duetā ar somu Heiki Pispala pirmajā kārtā ar 0:3 piekāpās beļģa un angļa duetam un ieņēma 33. vietu.

Winmau Latvian Open 2022 sacensības

Šajā sacensībās piedalījās 168 kungi un 38 dāmas. Dāmu konkurencē mūsu meitenēm nedaudz pietrūka veiksmes, jo abas ar 3:4 piekāpās savām oponentēm un ierindojās 17. vietā.

No mūsējiem augstākais sasniegums 33. vieta padevās Sandim, Jurim, Haraldam un Rolandam. Sandis pirmajā kārtā ar 4:3 pārspēja skotu George Harris, tad ar 4:0 pārspēja somu Esko Mayra, bet cīņā par iekļūšanu 32-niekā ar 1:4 piekāpās zviedram Henrik Sjoberg. Pārējie mūsu spēlētāji turnīrā iesaistījās no otrās kārtas. Juris otrajā kārtā ar 4:1 pārspēja Gunāru Ozoliņu, bet nākamajā kārtā ar 1:4 piekāpās anglim Wayne Hughes. Haralds otrajā kārtā ar 4:0 pārspēja somu Raimo Rekinen, bet nākamajā ar 1:4 piekāpās turnīrā ar 2. numuru izsētajam skotam Davie Kirwan. Rolands otrajā kārtā ar 4:2 pārspēja norvēģi Bjoern Brente, bet nākamajā ar 0:4 piekāpās Armandam Tīmam.

Savukārt pārējie mūsu spēlētāji piedzīvoja zaudējumus otrajā kārtā ieņemot 65. vietu turnīrā. Valters ar 3:4 piekāpās Aigaram Strēlim, Rihards ar 2:4 piekāpās anglim Andrew Hyland, Anatolijs ar 1:4 lietuvietim Egidijus Bražas un Kristiāns ar 0:4 polim Sebastian Steyer, kurš arī bija izsētais spēlētājs.

Winmau Riga Open 2022

Svētdienas sacensībās piedalījās 140 kungi un 36 dāmas. Arī otrajā dienā mūsu dāmas sāka sacensības no otrās kārtas, bet arī šoreiz veiksme nebija mūsu sabiedrotā, jo Sandija ar 1:4 piekāpās somietei Outi Leppanen, bet Ieva ar 3:4 piekāpās beļģietei Anja Luckx. Mūsu meitenēm 17. vieta.

Šajās sacensībās teicams rezultāts padevās Valteram, kurš aizcīnījās līdz 5. vietai. Otrajā kārtā Valters ar 4:0 pārspēja angli Owen Hunt, bet jau nākamajā kārtā pretī stājās ar 1. numuru izsētais anglis John Scott, kuru pārspēja ar 4:2, tad ar 4:1 pārspēts soms Aki Lehtinen un astotdaļfinālā ar 4:1 arī anglis Daniel Belsten. Savukārt ceturtdaļfinālā Valters ar 2:4 piekāpās anglim Matthew Dickinson. Šis arī bija augstākais latviešu parādītais sasniegums šajās sacensībās.

Pārējiem gan šoreiz negāja tik labi. No otrās kārtas sacensības sāka Sandis, Rihards, Juris un Kristiāns, bet Rolands no pirmās kārtas. Otrajā kārtā Sandis ar 1:4 piekāpās dānim Niels Jorgen Hansen, Rihards ar 0:4 piekāpās igaunim Riho Vaikmae, Juris ar 1:4 piekāpās Naurim Gleglu un Kristiāns ar 0:4 igaunim Erki Selling. Visiem 65. vieta turnīrā. Rolands pirmajā kārtā ar 0:4 piekāpās lietuvietim Mindaugas Viskontas un ierindojās 129. vietā.

Sacensību rezultāti un protokoli (Dartconnect)