Mūsu komandām trešā,ceturtā un piektā vieta Latvijas komandu čempionātā

17. decembrī tika aizvadītas 2022. gada Latvijas komandu čempionāta izslēgšanas spēles, kurās piedalījās arī divas mūsu kluba kungu komandas un mūsu dāmas komandā ar Vecpiebalgas un Irlavas klubu pārstāvēm. Diemžēl mūsu pirmajai kungu komandai piektdienas vakarā, tieši pirms sacensībām, nācās meklēt aizstājēju vienam no komandas līderiem Jurim veselības dēļ, kā arī Haralds bija vēl uz jautājuma zīmes. Talkā nāca Edvards Legzdinš kurš tikko ir pievienojies mums un jaunajā sezonā pārstāvēs klubu. Neskatoties uz visām likstām abas kungu komandas un dāmas bija kaujenieciski noskaņoti un uz sacensībām devās tikai ar vienu mērķi.

Taču ne vienmēr viss notiek tā, kā gribētos un šī bija pilnīgi citādākas spēles, kā regulārajā sezonā. Mūsu dāmas Sandija un Ieva kvartetā ar Sandru Alenčiku un Avelīnu Lāci pusfinālā spēkojās ar Bams The Storm komandu. Šoreiz mūsu meitenes piekāpās ar 3:9 un bija jāgatavojas cīņai par 3. vietu.

Spēle par 3. vietu bija īsts trilleris jo mūsu dāmas spēles giatā bija iedzinējos ar 2:5, tad 4:7 un 6:8. Taču jāuzteic cīņas spars un nepiekāpība, jo meitenēm izdevās spēli aizvest līdz 8:8 un izšķirošajā legā “izskrāpēt” Latvijas komandu čempionāta bronzu. malači meitenes.

Tādējādi mūsu meitenēm 3. vieta izslēgšanas spēlēs, tāpat kā reguārajā sezonā.

Kungiem pirmo komandu Asās Adatas I pārstāvēja Rihards, Sandis, Haralds un Edvards, bet otro Asās Adatas II pārstāvēja Valters, Kirils, Edgars un Anatolijs. Mūsu pirmā komanda sacensības sāka ar pirmo sēto numuru, jo ir regulārās sezonas uzvarētāji, bet otrā komanda sezonu noslēdza septītajā pozīcijā.

Pirmajā kārtā (astotdaļfināls) abas mūsu komandas svinēja pārliecinošas uzvaras:

Ceturtdaļfinālā jau kā bija gaidām bija daudz spēcīgākas spēkošanās, jo tajā iekļuva gandrīz visas TOP 8 komandas. Pirmā komanda cīnījās ar dubultajime un sījo Latvijas jauniešu izlases pretestību, bet tomēr spēja gūt virsroku ar 9:7. Otrā komanda ļoti labi cīnījas pret regulārās sezonas 2. vietas ieguvēju Melnā Vienradža komandu un tikai spēles galotnē piekāpaš ar 6:9, kas nozīmēja, ka jāturpina cīņa par 5. vietu.

Pusfinālā mūsu pirmajai komandai galīgii nepadevās spēles sākums un beigās jau izlieto ūdeni neizdevās sasmelt. Rezultātā ar 3:9 zaudējums nākamajiem čempioniem ŠMK Priekule.

Arī spēle par 3. vietu izvērtās gaužām spraiga un lai noskaidrotu, kurš būs labāks bija jāspēlē izšķirošais legs. Izšķirošajā legā mūsējie neizmantoja piecas mačbultas, ko prasmīgi izmantoja 50+1 komanda atstājot mūsējos ārpus medaļām. Taču jāuzteic mūsu puišus kuri neskatoties uz visām likstām spēja iekļūt TOP 4.

Savukārt mūsu otrā komanda pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā turpināja cīņu par 5. vietu un savā ceļā sagrāva ar 9:1 gan ŠMK Kuldīgas komandu (5. vieta regulārajā sezonā), gan NEDA komandu (3. vieta regulārajā sezonā) un izcīnīja 5. vietu. Pie kam spēlē ar NEDA komandu tika uzrādīt visas dienas augstākais spēles vidējais rādītājs – 68,42 punkti.

Kopumā sezona irvērtējama ar treknu plus zīmi un nakošgad būsim vēl spēcīgāki. lepojamies ar visiem mūsu spēlētājiem gan tiem kuri kvalificējās izslēgšanas spēlēm, gan tiem kuri nekvalificējās, gan tiem kuri palika mājās atbalstot.

Mēs tikai ejam uz priekšu un attīstamies