No Saldus pārvedam sudrabu un divas bronzas

11. un 12. martā visi ceļi veda uz Saldu. Latvijas reitinga sacensībās “Saldus kauss” pēc godalgām tīkoja arī mūsējie. Sestdien tika aizvadītas individuālās sacensības, bet svētdien cīnījās pāri. Šoreiz mūsu klubu bija devušies pārstāvēt:

A divīzijā

  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks

B divīzijā

  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Raimonds “Orbiiita” Džulis
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Atis Bialkovskis
  • Kaspars “Casper” Dubra
  • Ronalds Mežals

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska

Individuāli

Dāmas

Kā vienīgā daiļā dzimuma pārstāve no kluba startēja Ieva. Grupā Ieva pamanījās pieveikt visas 5 pretnieces. Ieva bija spēcīgāka par Sarmīti Larjantevu, Ilzi Ozolu, Kristīni Popiševu, Andu Vīksnu un Ilzi Sniedzi – Sniedziņu. Kopējā legu attiecība 15:4.

Play-off pirmajā kārtā izdevās atspēlēties no 2:3 un izmantot savas iespējas, kamēr Helēna Gleglu neizmantoja vairākas iespējas spēli noslēgt savā labā. Ievas uzvara ar 4:3.

Ceturtdaļfināls pret Martu Circeni. Diemžēl Ievu iegāza dubulto realizācija un pretiniecei panākums ar 4:1. Līdz ar to Ieva noslēdz turnīru dalītā 5. vietā.

A divīzija

Labākais starts no A divīzijas spēlētājiem padevās Valteram. Valters grupā “uz nulles” atstāja gan Igoru Ņikitinu, gan Uldi Buļķo. Sīvākais mačs sanāca pret mūsu pašu Sandi. Spēle aizveda līdz pat izšķirošajam legam, kurš varēja aiziet uz jebkuru debess pusi, bet to izdevās uzvarēt Valteram. Grupā pirmā vieta un izslēgšanas spēles jāsāk no 1/4 fināla.

Ceturtdaļfinālā Valters gaidīja astotdaļfināla uzvarētāju un tas izrādījās neviens cits kā mūsu pašu Rihards. Spēli abi centās sākt ar joni, bet Valters bija tas, kurš diktēja toni. Valters izrāvās drošā vadībā ar 4:0, bet Rihards spēja divus legus atspēlēt un rezultāts jau 4:2. Ar to gan arī atspēlēšanās centieni beidzās, Valteram iemetot divus 18 šautru legus un izcīnot uzvaru ar gala rezultātu 6:2.

Pusfināls pretim deva Igaunijas vienu no top spēlētājiem Olaf Siigur. Spēles sākums līdzsvarā un tablo rāda 2:2. Bet tad Valters “ieslēdza” savu spēli un ar 4 legiem no vietas neatstāja Olaf nekādas cerības ārvalstu viesim, 6:2.

Fināls piespēlēja vienu no Liepājas šautru prasmīgākajiem spēlētājiem Jāni Kupši. Spēles sākums aizritēja Valtera zīmē – vadība ar 5:2 un šķita, ka spēlei nav lemts ievilkties. Taču tad ritējums sāka mainīties. Jānis sāka mets labāk un Valteram mazliet “pazuda” summas. Pie rezultāta 5:4 Valters nespēja izmantot vairākas mačbultas un jāspēlē izšķirošais legs. Pret metienu to veiksmīgāk iesāka Valters, taču Jānis spēja izmantot sava sākuma priekšrocības un noslēgt spēli savā labā. Rezultātā Valteram zaudējums ar 5:6 un sudrabs Saldus kausā.

Rihardam Saldus turnīrs iesākās itin veiksmīgi. Grupā Rihards demonstrēja savu labāko sniegumu visas trīs spēles metot vidēji 80 punktu robežās. Ar 5:0 tika pievarēts Aigars Strēlis un ar 5:1 pārspēts arī Jānis Kondrāts. Vienīgo zaudējumu grupā Rihards piedzīvoja pret topošo čempionu Jāni Kupši. Jānis bija vadībā ar 4:1, taču Rihards ar lielisku spēli uzsāka atspēlēšanos un drīz jau rezultāts vēstīja 4:4. Izšķirošajā legā labāks sākums Rihardam, taču viena mačbulta, kura netika realizēta maksāja dārgi. Jānis pamanījās noslēgt spēli ar ļoti augstvērtīgu 160 punktu nobeigumu. Līdz ar to Rihardam 2. vieta grupā un jāsāk izslēgšanas spēles no 1/8 fināla.

Astodaļfinālā Rihards turpināja iet pa “kvalitatīvas spēles taciņu”. Izdevās pieveikt Kristapu Mickus ar gala rezultātu 6:3. Punktu spēlei Rihards pielika ar skaistu 108 punktu nobeigumu.

Kā jau minēts augstāk 1/4 finālā Rihards atdzina Valtera pārākumu līdz ar to noslēdzot Saldus kausu dalītā 5. vietā.

Sandis spēlēja vienā apakšgrupā ar Valteru, kuram piekāpās ar 4:5. Arī pret Igoru Ņikitinu sāpīgs 4:5 zaudējums, nespējot realizēt vairākas mačbultas. Tas nozīmēja vienīgi to, ka spēle pret Robertu Buļko izšķirs play-off likteni. Uzvarētājs turpinās kausa izcīņu, bet zaudētājam jāsamierinās ar pēdējo vietu grupā. Spēle sākums nebija tas labākais nevienam no spēlētājiem, tika mests nepieklājīgs daudzums šautru pa ārējo sektoru, jeb dubultajiem. Roberts izvirzījās 2:0 vadībā. Spēles ritējums gan drīz mainījās un Sandis uzvarēja 5 legus pēc kārtas, panāca sev labvēlīgo 5:2  un nopelnīja iespēju cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Astotdaļfinālā ceļu nebija gatavs griezt Mareks Gražulis. Lai gan Sandis atkal mocījās ar dubultajiem, spēle izvērtās itin līdzīga un pirms izšķirošajiem notikumiem rezultāts bija 4:4. Spēles beigu nogrieznī Snadis nespēja “atrast” trīskāršos sektorus un likumsakarīgs zaudējums ar 4:6. Sandim dalīta 9. vieta.

B divīzija

No mūsu kluba dalībniekiem B divīzījā Adrianam izdevās aizvadīt veiksmīgāko turnīru. Adrians grupu turnīra fāzē izcīnija 5 uzvaras 5 spēlēs ar kopējo legu attiecību 15:1. Bez legiem atstāti Jānis Zviedris, Mārtiņš Landmanis, Daniels Delveris un Lauris Auziņš. Vienīgo legu pamanījās atņemt Jānis Joksts. Adrianam pirmā vieta grupā un izslēgšanas spēles jāsāk no top 64.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā atspēlēšanās triumfs no 0:1; 1:2; un 2;3 pret Kristapu Kalvi. Gala rezultātu uzstāda Adrians ar 4:3. Nākamajā kārtā pārliecinošs 4:0 panākums pret viesi no igaunijas Ralf Sander-Rebane. Top 16 jāspēkojas pret Gati Ivanānu. Par klupšanas akmeni izrādījās dubultie sektori un Adrians piekāpjas ar 2:4. Adrians noslēdz sacensības dalītā 9. vietā.

Edgaram grupu spēles 4 uzvaras (Kristaps Vērdiņš, Marģers Vazdiķis, Artis Jutus un Kaspars Dīriņš) un 1 zaudējums pret Emīlu Gulbi. Grupā izveidojās interesanta situācija, kurā 4 uzvaras un 1 zaudējums bija 3 spēlētājiem, līdz ar to uzmanība tika pievērsta legu attiecībai. Edgars ierindojās otrajā vietā un izslgšanas spēles jāsāk no top 64.

Pirmā spēle play-off pret Ģirtu Dīcmani. Kaut gan pirmais un pēdējais legs bija kvalitatīvi, taču spēles vidū visādi varēja gadīties, bet viss labs, kas labi beidzas. Un šī spēle beidzās par labu Edgaram, gala rezultāts pārliecinošs 4:0

Top 32 jāspēlē pret Ralfu Laumani. Spēles sākums diezgan līdzīgs un rezultāts 1:1, taču tad Ralfs sāka “lādēt” lielas summas un Edgars nespēja turēt līdzi Ralfa uzņemtajam tempam. Rezultāts 4:1 Ralfa labā. Edgars sacensības noslēdz dalītā 17. vietā.

Raimonds spēja atzīmēties ar 3 uzvarām (Arnis Priede, Rolands Krūze, Valdis Sermols) un 2 zaudējumiem (Juris Bulahs, Mārcis Auzāns) un savā apakšgrupā ieņemt 3. vietu, iekļūstot izslēgšanas spēļu top64.

Izslēgšanas spēlēs jāspēkojas ar Ivaru Šķesteru. Spēles protokols ir nepielūdzams. Raimonds “nopūdelēja” saujiņu dubulto spēles sākumā un atspēlēšanās mēģinājumi palika tikai mēģinājumu statusā. Šoreiz 1:4 un dalīta 33. vieta turnīrā.

Edvardam ne tas veiksmīgākais starts. Izdevās “aizķert” tikai pāris legus un grupā 5 zaudējumi 5 spēlēs. Edvards nolēma, nestartēt gandarījuma turnīrā, līdz ar to šo turnīru noslēdzot pēc grupu turnīra.

Arī Atim līdzīgs scenārijs. Šoreiz jāsamierinās ar 5 zaudējumiem. Varēja būt arī savādāk, jo pāris spēlēs netika realizētas mačbultas… jātrennē noslēgumi un nākamreiz jau būs labāk. Arī Atis nolēma gandarījuma turnīrā nepiedalīties.

Kaspars grupu turnīru noslēdza bez izcīnītiem panākumiem. Tomēr nolēma savus spēkus izmēģināt gandarījuma turnīrā. Gandarījuma turnīra izspēle notiek pēc DIDO (double in, double out) formāta. Kasparam nesekmējās atrast dubultos legu sākumā un viņa pretinieks Emīls Birzgalis spēli uzvarēja ar 2:0.

Pāri

Svētdien norisinājās pāru sacensības. Šautras var mest arī svētdienā! No mūsu kluba dāmu konkurencē startēja Ieva kopā ar Mariju Ružāni. Starp kungiem savu varēšanu centās apliecināt Edgars pārī ar Kārli Zeidaku, Adrians spēlējot kopā ar Kristapu Vērdiņu kā arī Sandis pārī ar Ronaldu. Ronalds nestartēja individuāli, bet bija nolēmis spēkus izmēģināt pāru sacensībās.

Dāmu konkurencē Ieva un Marija spēja uzvarēt abas savas grupas spēles ar 4:1 pret Ilzi Ozolu/Ketiju Ozolu un ar 4:2 pieveikta Vita Purviņa/Sandra Alenčika. Šie panākumi dāmām deva pirmo vietu grupā.

Izslēgšanas spēļu 1/4 finālā diezgan pārliecinoši ar rezultātu 4:1 pieveikts duets Helēna Gleglu/Laima Upeniece.

Pusfinālā jāspēkojas ar Anitu Punculi/Signi Sinkeviču. Diemžēl Ievai ar Mariju gaužām nesekmējās dubulto realizācija un līdz ar to piedzīvots zaudējums ar 1:4. Pāru sacensībās izcīnīta bronzas medaļa, arī tas ir panākums, apsveicam!

Adrians , spēlējot kopā ar Bams pārstāvi Kristapu Vērdiņu, pamanījās uzvarēt trīs no četrām grupas spēlēm. Grupā otrā vieta un dalība izslēgšanas spēlēs.

Play-off jācīnās pret Liepājas duetu Artūrs Čače/Sentis Siksna. Lai gan summās spēle bija vienlīdzīga, bet vēja pilsētas pārstāvji bija labāki dubulto realizācijā. Līdz ar to Adrians un Kristaps piekāpjas ar gala rezultātu 1:4.

Sandis un Ronalds grupu turnīrā spēja uzvarēt 3 spēles ar rezultātu 3:0, bet vienu zaudēja ar 0:3. Interesanta pieeja vai nu ņem vsisu legus vai nevienu. Grupā tas garantēja otro vietu un dalību izslēgšanas spēlēs.

Play-off ar 4:1 panākums pret Edgaru Stirnu/Uldi Stirnu. Nākamā kārta piespēlēja Kuldīgas duetu Uldis Ozoliņš/Jānis Cērps. Spēle aizgāja līdz izšķirošajam legam. Tajā Kuldīgas duets nespēja realizēt mačbultas, bet Sandis ar 43 punktu noslēgumu pielika punktu gan legam, gan mačam.

Ceturtdaļfinālā jācīnās ar Latgales duetu Jānis Kondrāts/Aivars Šutka. No nelabvēlīgā 1:3 izdevās rezultātu starpību samazināt līdz minimumam 2:3, taču tad Jānis/Aivars uzvarēja legu 20 šautrās un kvalificējās pusfinālam. Sandim ar Ronaldu tikmēr dalīta 5. vieta pāru sacensībās.

Edgars pārī ar Kārli Zeidaku grupu fāzē izcīnija 3 uzvaras un 1 reizi piedzīvoja zaudējumu, tas garantēja otro vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 32 Edgars/Kārlis spēja pieveikt Uģi Ozolu/Guntaru Stepānu ar rezultātu 4:1. Nākamajā kārtā tika izšķērdēta 3:1 vadība un nācās spēlēt izšķirošo legu pret Igoru Ņikitinu/Marģeru Vazdiķi. Tajā gan pārāki bija Edgars ar Kārli, iekļūstot turnīra 1/4 finālā. Sekojošā spēle nebija robeža pie kuras mūsēji apstājās. Reno Rogam/Guntam Stipinam nācās piekāpties mūsējo priekšā, Edgars un Kārlis izcīna uzvaru 4:2.

Pufinālā jāspēkojas ar jau iepriekš pieminētajiiem pāri darītājiem Jānis Kondrāts/Aivars Šutka. Jānis un Aivars spēja stabilāk gūt lielos punktus un tā arī nedeva mūsējiem iespēju ieķerties spēlē. Beigu rezultāts 4:0 Jāņa un Aivara labā. Līdz ar to Edgars kopā ar Kārli izcīna bronzas godalgas, apsveicam!

 

Paldies visiem spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu!