Metam Estonia Open un Tallin Open, Valteram pirmais WDF tituls!

No 14. līdz 16. aprīlim norisinājās Estionia Open un Tallin Open sacensības. Saujiņā mūsējo arī bija devusies uz tālajiem ziemeļiem, lai piedalītos un cīnītos par WDF punktiem!

Mūsu klubu Igaunijas ārēs pārstāvēja:

  • Sandija Andersone
  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Haralds “Larry” Trankals
  • Juris “Barracuda” Straubergs”
  • Raimonds “Orbiiita” Džulis

Piektdienas vakarā tika aizvadītas pielozēto pāru sacensības. No mūsējiem vistālāk aizcīnijās Haralds ar Sandiju, kuri bija salozēti startēt kopā un Rihards ar igauni Talle Kabur. Abi dueti apstājās Top 32. Sandis Dūks pārī ar Riika Merilaht zaudējumu piedzīvoja top 64 un Juris pārī ar Sophie McKinley palika top 128.

Estonia Open

Dāmas

Ieva turnīra top 32 pretiniekos dabūja Igaunijas izles pārstāvi Hanna Elisabeth Tiisler. Spēle sākumā Hanna uzvar legu 21 šautriņā. Turpinājumā Ieva nerealizē dubultos un spēle nerit kā gribētos. Ieva šoreiz apstājas pirmajā turnīra spēlē ar 0:4 zaudējumu.

Sandija savu spēli aizvada ar #3 izsēto Kirsi Viinikainen. Kirsi pirmais spēles legs, bet Sandija parāda, ka nav nobijusies un uzvar nākamajā, rezultāts līdzsvarā – 1:1. Turpinājumā Kirsi parāda, kādēļ ir izsētā spēlētāja. Legi ar 17 un 16 šautriņām nostāda viņu 3:1 vadībā. Spēles piektais legs kļūst par pēdējo, Sandijai 1:4.

Kungi

Valters turnīra top 256 sāk ar kvalitatīvu sniegumu pret Lukas Jensen. Pirmais legs 13 šautriņās un arī spēles turpinājums labs. Lai gan vienu brīdi rezultāts bija tikai 2:1, tomēr par uzvarētāju šaubas nevienā brīdī īsti neradās. Valterm uzvara ar 4:1 ar augstvērtīgu 87,64 vidējo punktu rādītāju.

Top 128 spēle pret vēl vienu Dānijas pārstāvi Jimmi Nielsen. Pēc 3 legiem Valters iedzinējos ar 1:2. Sekojošajos 2 legos Valters nodemonstrē savu pārspēku summās un nepielaiž pretinieku tuvumā dubultajiem, jau 3:2 vadība. Spēles sestajā legā, ar nelielu panervozēšanu, izdodas uzstādīt gala rezultātu – 4:2.

Top 64 pret igauni Raivo Lehtmäe. Spēles sākums Valteram pārliecinošs un vadība ar 3:0. Spēles ceturtajā legā gan sanāk “uzkārties” uz dubultajiem un Raivbo vienu legu atspēlē. Piektais legs gan kļūst par pēdējo, Valters izcīna 4:1 uzvaru.

Top 32 pretiniekos turnīra #8 Viktor Tingström. Valters ar stabilu spēli 20-20-16-16 šautriņās parāda, ka nebaidās arī no izsētajiem spēlētājiem. Komfortabla 4:0 uzvara un turnīrs turpinās.

Top 16 Mindaugas Viskontas no Lietuvas. Valters gluži vienkārši spēcīgāks, lai gan Mindaugas izdodas vienu legu uzvarēt, bet spēlē Valters pārāks ar 4:1 un iekļūst ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā izspēles zars saved kopā abus atlikušos Latvijas pārstāvjus, duelis pret Kristapu Mickus. Spēle abu spēlētāju izpildījumā nav augstākaās raudzes, bet iznākums Valteram jau labi zināms – uzvara. Šoreiz panākums ar 4:0.

Pusfinālā cīņa ar Lielbritānijas pārstāvi Andy Hyland. Spēles pirmais legs, noturot sākumu, Andy kontā. Valters nākamajā izmanto pretinieka neveiksmes dubultajos un izlīdzina rezultātu. Trešajā legā Valters jau pārņem vadību ar 18 šautriņu legu – 2:1. Andy padodas 99 punktu noslēgums un spļee līdzsvarā – 2:2. Piektajā legā nu jau ir Valtera kārta izmantot pretinieka nedienas dubultajos un panākt 3:2 savā labā. Valters nevēlas atstāt rēķinu kārtošanu uz izšķirošo legu un ar lielisku 14 šautriņu legu iekļūst turnīra finālā, panākums ar 4:2!

Fināls pret Somijas pārstāvi Jonas Masalin. Spēles sākums Valteram ļoti smagnējs, summas nelido tik labi kā gribētos un dubultie arī spītīgi nekrīt. Drīz vien rezultāts jau ir 0:4 un Valters ir viena lega attālumā no sakāves. Spēles turpinājumā Valters atgūst divus legus ar 17 un 17 šautriņām un pūlis, kurā ir daudz vairāk Valtera atbalstītāju, dzen viņu uz priekšu. Izdodas pārdzīvot vairākas mačbultas un panākt 4:4, jāspēlē izšķirošais legs! Pretiniekam labāks sākums, taču pēc 15 šautriņām Valters uz 96 un Jonas uz 105. Valteram neizdodas uzreiz iemest dubulto uzvarai, taču pretinieks arī to nespēj. Valteram vēl viena iespēja un beidzot D4 tiek iemests un Valteram triumfs Estonia open 2023 un pirmais WDF tituls! 

Juris top 256 spēlē pret igauni Allan Roosimägi. Spēle izvēršās ļoti saspringta. Nonākot zaudētājos ar 1:3, Juris spēj labāka aizvadīt spēles beigas, uzvarot 3 legus pēc kārtas un izcīnot panākumu ar 4:3.

Top 128 pretiniekos Jemmi Henningsen no Dānijas. Spēles kvalitāte klibo abiem spēlētājiem, tomēr svarīgākais ir nevis nodemonstrēt lielisku spēli, bet gala rezultāts. Rezultāts vēstī 4:2 Jura labā.

Top 64 Martti Mikk no Igaunijas. Juris stabilāks par savu pretinieku. Par spīti “double trouble” pirmajā legā, nākamajos Juris pretinieku tā arī nepielaiž pie dubultajiem un izcīna drošu panākumu ar 4:0.

Top 32 pret Lietuvas spēlētāju Lukas Tumenas. Pēc četriem legiem spēle līdzsvarā – 2:2. Nākamais legs Lukas kontā un viņam vadība ar 3:2. Juris gan parāda, ka vislabāk spēlē zem spiediena, panāk izšķirošo legu. Spēles pēdējā legā Juris pirmais pie dubultajiem, ar tiem nākas pacīnīties, bet beidzot izdodas vienu “iemānīt” un gūt panākumu ar 4:3.

Top 16 jāspēlē pret Rasmus Petri no Somijas. Pēc diviem legiem 1:1. Nākamajos divos Juris neizmanto savas iespējas dubultajos un jau attopas iedzinējos ar 1:3. Ar gan astabilu spēli Jurim izdodas uzvarēt divus legus pēc kārtas un aizvest spēli līdz izšķirošajam legam. Juris ar stabilāku spēli pirmais līdz noslēgumam, bet 56 punktu noslēgums nepadodas. Rasmus apliecina savu favorīta statusu un ar 120 punktu noslēgumu pieliek punktu spēlei. Jurim šoreiz 3:4.

Sandis turnīru sāk no top 128. Spēle pret Lielbritānijas Stuart Atherton. Pēc uzvarēta pirmā lega, Sandis attopas iedzinējos ar 1:2. Turpinājumā Sandis prot izmantot pretinieka vājo spēli summās, uzvar trīs legus pēc kārtas un nokārto panākumu ar 4:2.

Top 64 jācīnās ar Riho Vaikmäe no Igaunijas. Sandim pirmajā legā neizmantotas iespējas un arī turpinājumā neizdodas atrast savu labāko spēli. Zaudējums ar 0:4 un turnīrs noslēdzies.

Haralds top 128 spēli pret Aki Lehtinen iesāk lieliski – 15 šautriņu legs ar 128 noslēgumu. Spēlei turpinoties, nekas tik iespaidīgs Haraldam vairs nebija pa spēkam… zaudēti četri legi pēc kārtas un turnīrs noslēdzies ar 1:4.

Rihards  top 128 spēlēja pret Igaunijas pārstāvi Toomas Tammaru. Sākums labs rezultāta ziņā – vadība ar 3:0. Pie šī rezultāta Rihardam neizdodas iemest mačbultu un spēle maina kursu. Toomas ar trīs legiem pēc kārtas panāk izšķirošo legu, rezultāts 3:3. Rihardam lega sākums, bet šoreiz preitniekam lielisks 15 šautriņu legs un Rihards tā arī netiek pie otrās iespējas noslēgt maču savā labā.

Raimonds top 256 pretiniekos dabū Esko Suomi no Somijas. Pretinieks stabilāks summās un pēc 3 legiem jau ir 3:0 vadībā. Spēles ceturtajā legā Raimondam neizdodas izmantot savas iespējas metot pa dubultajiem un zaudējums ar 0:4.

Tallin Open

Dāmas 

Ieva turnīra top 64 spēkojās pet Anne Lokkinen no Somijas. Ievai labs spēles sākums un vadība ar 2:0. Pretiniecei izdodas vienu legu uzvarēt, bet spēles beigas Ievai atkal labākas un uzvara ar 4:1.

Top 32 Renee Ehlers no Dānijas. Spēles pirmajos divos legos Ieva mokās ar dubultajiem, tomēr spēj tos iemest pirms pretinieces un panaķt 2:0 savā labā. Tas Ievai dod pārliecību un nākamjos divos legos ar 23 un 23 šautriņām izcīnīts panākums – 4:0.

Top 16 pretiniekos turnīra #3 Kirsi Viinikainen. Tāpat kā dienu iepriekš pret Sandiju, Kirsi izdodas nodemonstrēt kādēļ viņa ir izlikta ar trešo numuru. Ieva pirmajos divos legos paliek uz lieliem cipariem un 0:2. Spēles trešajā un ceturtajā legā jau spēle līdzīgāka, bet Ievai neizdodas iemest dubultos, zaudējums ar 0:4.

Sandija top 32 dabū uzspēlēt pret turnīra #6 Milou Emriksdotter. Pretiniece pārāka summās un nespēj realizēt dubultos ar pirmajām šautriņām, bet Sandijai neizdodas atrast savu labāko spēli un izmantot savas iespējas. Šoreiz jāpiekāpjas ar 0:4.

Kungi 

Valters top 128 spēlē pret somu Anssi Montonen. Spēles standarts augsts un pēc nospēlētiem 4 legiem rezultāts neizšķirts – 2:2. Spēles piektais legs Valteram padodas 16 šautriņās. Sestajā legā Anssi neizmanto iespējas panākt līdzsvaru un Valters izcīna panākumu ar 4:2.

Top 64 jāstājas pretī turnīra #1 Gábor Takács no Ungārijas. Valteram izcils spēles sākums ar 14 un 15 šautriņu legiem. Tas izsita no līdzsvara Gabor un spēles nākamajā legā viņš nespēja iemest dubultos, Valteram izvirzoties 3:0 vadībā. Ceturtais legs vēl nekļuva par pēdējo, jo Valters pats neiemeta mačbultas un jau Gabor vienu legu atspēlē – 1:3. Piektajā legā Valteram ar vairākiem mēģinājumiem izdevās pielikt punktu spēlei un izcīnīt panākumu ar 4:1.

Top 32 pret somu Rasmus Petri. Rasmus sāk spēcīgi, ar 14 un 18 šautriņu legiem iegūst 2:0 vadību. Spēles no tā brīža aizrit “pa metienam” un visus legus izdodas uzvarēt tam spēlētājam, kurš to sāka. Tas nozīmē, ka Valteram šoreiz 2:4 zaudējums.

Juris top 128 cīņa ar Mikael Heikkila no Somijas. Spēles pirmajos divos legos Jurim nedodas rokās dubultie un 0:2. Seko pagrieziens par 180 grādiem un Mikael ne pa kam nespēj iemest dubultos. Juris arī ar tiem mokās, tomēr spēj uzvarēt 4 legus pēc kātras un gūt panākumu ar 4:2.

Top 64 pret igauni Ralf-Sander Rebane. Spēles pirmajā pusē Juris rāda labāku sniegumu un izvirzās vadībā ar 3:1, nonākot viena lega attālumā no uzvaras. Ralf-Sander ar 20 un 21 šautriņu legiem izcīna neizšķirtu – 3:3. Spēles pēdējā legā abi spēlētāji tiek pie iespējas uzmest mačbultas, bet pirmais to izdara Ralf-Sander. Jurim zaudējums ar 3:4.

Raimonds top 256 spēlē pret Leonid Maznitsa. Nevienam no spēlētājiem neizdodas demonstrēt kvalitatīvu sniegumu, bet Raimonds izrādās prasmīgāks metot pa dubultajiem, panākums ar 4:1.

Top 128 igaunis Jürgen Volmer. Jau otrajā spēlē pēc kārtas visu izšķir metieni pa dubultajiem. Jau atkal Raimondam tos padodas realizēt labāk kā pretiniekam, šoreiz panākums ar 4:2.

Top 64 pretiniekos Bjørn Lexau Berg no Norvēģijas. Raimondam “noplīst” summas un šķiet, ka veiksme dubultajos arī ir apsīkusi. Turnīrs noslēdzas ar 0:4 zaudējumu.

Rihards top 256 spēkojas ar somu Ilari Ahtonen. Spēles sākumā Rihards labāks metot pa dubultajiem – 2:0. Ilari spēj atgūt vienu legu, bet tas arī ir viss uz ko viņš šajā spēlē pretendē. Rihards uzvar nākamos divus legus un uzstāda spēles gala rezultātu – 4:1.

Top 128 pret labi zināmo Laimoni Nagli. Spēli Rihards sāk vareni – 15 šautriņu legs. Turpinājumā Laimonis sekmīgāks summās un Rihards galīgi nespēj atrast savu spēli… zaudējums ar 1:4.

Haralds top 256 pretiniekos dabū Niko Kanervo no Somijas. Haraldam sākuma izrāviens ar 2:0. Pretnieks paņem spēles trešo legu, bet turpinājumā nespēj iemest dubultos, lai maču paildzinātu. Haralds noformē uzvaru ar 4:2.

Top 128 jācīnās pret Bjorn Vervloet no Beļģijas. Pretinieks sāk ar 16 un 17 šautriņu legiem. Haralds saņemās un iemet 18 šautriņu legu, sadeldējot rezultātu stapību līdz 1:2. Turpinājumā gan pie dubultajiem neizdodas tikt un Haraldam sakāve ar 1:4.

Sandis top 256 spēlē pret Zviedrijas Janne Paaso. Sandis spēlē ļoti cienījami, bet pretinieks šoreiz labāks gan summās gan dubultajos. Sandim jāsamierinās ar 0:4.

Izsakām lielu pateicību spēlētājiem par kluba un Latvijas pārstāvēšanu ārpus valsts robežām un sveicam Valteru ar pirmo WDF titulu!