Startējam Lithaunia open un Kaunas open, Valteram WDF tituls!

5. un 6. maijā mūsu spēlētāji devās ceļojumā uz dienvidiem, jeb Lietuvu, lai cīnītos Lithuania Open un Kauna Open sacensībās. Lieliska iespēja iegūt WDF punktus un uzspēlēt pret spēlētājiem, kurus Latvijā tik bieži negadās sastapt.

Mūsu klubu pārstāvēja:

  • Sandija Andersone
  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Haralds “Larry” Trankals
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Sandis Dūks

Pielozētie pāri

Piektdien norisinājās pielozēto pāru sacensības pēc formāta SIDO 701. Tajās startēja daļa no mūsējiem. Gandrīz visi pāri, kuros mūsu spēlētāji startēja, apstājās otrajā izslēgšanas spēļu kārtā. Bet lieliski veicās Sandijai pārī ar Jaroslaw Rarak no Polijas. Viņiem kopīgiem spēkiem izdevās izcīnīt 3. vietu! Sandijai ar Jaroslaw pielozēto pāru bronza!

Lithuania Open

Dāmas

Ieva savā grupā izcīnija 4 panākumus tikpat spēlēs. Ar 3:0 pieveikta Indre Smilingiene, tāds pats rezultāts pret Liina Joonsaar, 3:1 pret Jolita Drasutiene un 3:2 panākums pret Wanja Lokken. Ieva ieņem pirmo vietu grupā un kvalificējas izslēgšanas spēlēm.

Top 16 spēlē jātiekas ar Sandra Rimkeviciute. Tā kā spēles protokols nav pieejams zināms tikai rezultāts. Ieva piekāpjas ar 2:4 un noslēdz sacensības dalītā 9. vietā.

Sandija mazajā grupā ar 4 spēlētājām. Uzvaras izdodas izcīnīt pret visām grupas dalībniecēm – 3:1 pret Aurelija Krilaviciene, 3:2 pret Arune Kvedariene un 3;1 pret Algina Juknaite. Tas dod pirmo vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 16 tikšanās ar Gerda Maldeikyte. Sandija piedzīvo zaudējumu ar 2:4 un noslēdz sacensības dalītā 9. vietā.

Kungi 

Rihards grupas spēlēs pieveic visus pretiniekus – Yury Butsko (3:0), Laurynas Krilavicius (3:2), Vidas Lukosevicius (3:0) un Vlad Misko (3:0). Tas ļauj uzvarēt savā grupā un kvalificēties play-off.

Top 64 ar rezultātu 4:2 pieveikts Egidijus Krisciunas no Lietuvas.

Top 32 Rihards ar 4:2 labāks par Uldi Ozoliņu.

Top 16 ar 4:1 izdodas izcīnīt vēl vienu panākumu pret Markusu Jansonu.

Cetrutdaļfinālā spēkošanās ar pieredzējušo Niels – Jorgen Hansen. Spēle nonāk līdz pat izšķirošajam legam, bet diemžēl Rihards apstāja soli no pusfināla, zaudējums ar 3:4. Dalīta 5. vieta nav peļama!

Valters grupā spēlē sekmīgi pret Vitas Velioniskis (3:0), Martynas Bieliunas (3:0) un Domas Barauskas (3:2). Pirmā vieta grupā un vieta play-off.

Top 64 pieveikts mūsu pašu Adrians 4:0.

Top 32 Valters spēcīgāks kā Laurynas Mitkus – 4:1.

Top 16 Armands Tīms tiek uzveikts ar rezultātu 4:0.

Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret John Scott. Valters šoreiz apstājas soli no pusfināla, zaudējums ar 1:4. Valteram dalīta 5. vieta.

Haralds grupā izcīnija uzvaras pret Matas Barauskas (3:0), Dalius Zidanavicius (3:0) un Tomas Rinkevicius (3:1). Vienīgais zaudējums piedzīvots pret Vilmar Juro (2:3). Labāka legu attiecība ļauj Haraldam būt pirmajam grupā un iekļūt play-off.

Top 64 Haralds pārspēj Egidijus Karciauskas ar rezultātu 4:1.

Top 32 Haralda turnīrs noslēdzas ar 2:4 zaudējumu pret Saulius Vitartas.

Sandis grupas spēles aizvada teicami, spējot pieveikt visus pretiniekus. 3:0 pret Marius Povilonis un Povilas Bulota, Martynas Daukantas pieveikts ar 3:2 un panākums pret Piotr Oczelok ar 3:1. Sandim pirmā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 64 Sandis noslēdz savas sacensības, 2:4 zaudējums pret Robertas Kasperavicius.

Adrians grupā pieveic Rytis Jakucionis (3:1) un Raimondas Vileikis (3:0), bet piedzīvo zaudējumu pret Arunas Sakalauskas (0:3). Tas ļauj ieņemt 2. vietu grupā un iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Top 64, kā jau augstāk minēts, zaudējums mūsu pašu Valteram ar rezultātu 0:4.

Kaunas Open

Dāmas 

Ieva jau otro dienu pēc kārtas spēcīgākā savā grupā. Pret Irēnu Bauzi 3:0, pret Lina Augulyte-Butkuviene 3:2, pret Liina Joonsaar 3:1 un Sandra Rimkeviciute pieveikta ar 3:2. Pirmā vieta grupā un turpinājums izslēgšanas spēlēs.

Top 16 spēle pret Mariju Ružāni. Spēle nonāk līdz izšķirošajam legam, kurā Ievai izdodas uzvarēt – 4:3.

Ceturtdaļfināls pret Anja Springborg Larsen. Šoreiz Ieva noslēdz turnīru dalītā 5. vietā, piekāpjoties ar 1:4.

Sandija grupā nepieveika. 3:1 pret Laimu Upenieci, 3:0 pret Birgitte Hopaneng un 3:1 pret Neringa Povilone. Uzvara grupā dod vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 16 Sandijas dalība noslēdzas, zaudējums ar 1:4 pret Monika Gurauskiene.

Kungi

Valters grupā visus pretiniekus pieveic – 3:2 pret mūsu pašu Adrianu, 3:0 pret Davy Van der Zande un 3:0 arī pret Albertas Puklevicius. Pirmā vieta grupā ļauj piedalīties play-off.

Top 64 pret Laurynas Mitkus panākums ar 4:0.

Top 32  grūta spēle pret Domas Barauskas, bet Valters uzvar ar 4:3.

Top 16 Dovydas Petrauskas tiek pieveikts sausā – 4:0.

Ceturtdaļfinālā izdodas pieveikt Bjorn Vervloet ar 4:0.

Pufināls pret Sebastian Steyer tiek uzvarēts ar 5:3!

Finālā Valteram jātiekas ar mazliet pārsteidzošo finālistu, Lietuvas veterānu Gintaras Nagevicius. Valteram padodas ļoti kvalitatīva spēle un uzvara ar 5:1 (82,18 vidējais)! Valters izcīna savu otro WDF titulu – Kaunas Open 2023!

Rihards grupā piekāpjas mūsu pašu Haraldam ar 0:3, bet izcīna panākumus pret Marius Zdanauskas (3:0) un Egidijus Krisciunas (3:1). Tas ļauj ieņemt otro vietu grupā un iekļūt play-off.

Top 64 Rihardam neizdodas izcīnīt panākumu, zaudējums pret Arvydas Maciulaitis ar rezultātu 2:4.

Haralds grupā uzvar mūsu pašu Rihardu ar 3:0 un pieveic Egidijus Krisciunas ar 3:0. Grupas pēdējā spēlē Haraldam zaudējums pret Marius Zdanauskas (2:3). Grupā Haralds iņem pirmo vietu un iekļūst play-off.

Top 64 Mikolaj Konefal izrādās spēcīgāks, Haraldam zaudējums ar 1:4.

Sandis grupā pieveica Vladas Sigauskas ar 3:0. Zaudējumi pret Jaroslaw Rarak (2:3) un Ricardas Sarkus (2:3) nozīmēja palikšanu 3. vietā grupā un izslēgšanas spēlēm neizdodas kvalificēties.

Adrians zaudēja mūsu Valteram ar 2:3 un Davy Van der Zande piekāpās ar 0:3. Lai gan izcīnīts panākums pret Albertas Puklevicius ar 3:2, ar to nebija gana lai izkļūtu no grupas.

Paldies mūsu spēlētājiem par dalību un apsveicam Valteru ar Kaunas Open 2023 titulu!