Vecpiebalgā saraušam 3 sudraba medaļas

27. maijā Cēsīs tika aizvadīta Vecpiebalgas kausa izcīņa. Latvijas retinga mači, kuri pulcēja šutriņu mešanas entuziastus no visiem Latvijas stūriem, nostūriem un arī no vidienes.

Mūsu kluba spēlētāji uz sacensībām devās sekojošajā sastāvā:

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Juris “Barracuda” Straubergs

B divīzijā

  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

Individuāli

Dāmas 

Dāmas devās pārstāvēt klubu 100% sastāvā, jeb abas mūsu daiļā dzimuma pārstāves. Un kā vēl pārstāvēt!

Ieva bija apņēmusies plēst un plosīt! Grupu fāzē Ievai uzvarētas visas 5 spēles ar kopējo legu attiecību 15:2! No viņas šautrām dabūja trūkties Ilze Ozola, Sandra Alenčika, Vita Purviņa, Kristīne Popiševa un Tija Stirna. Ievai pirmā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs rokā.

Play-off kā pirmā pretim stājās Anda Vīksna. Ieva bija labāka summu gūšanā un neatstāja daudz cerības Andai, gala rezultāts 4:1.

Tad sekoja jau daudz saspringtāka spēle pret Helēnu Gleglu turnīra ceturtdaļfinālā. Lai gan Ieva nonāca iedzinējos ar 2:3, taču spēja saglabāt vēsu galvu un pagriezts spēli sev par labu noslēdzot to ar labvēlīgo 4:3.

Pusfināls pret Mariju Ružāni, scenārijs jau cits. Šoreiz Ieva izraujas vadībā ar 3:1, bet Marija atspēlējas un rezultāts jau 3:3. Atkal jāspēlē izšķirošais legs. Lega sākums labāks Marijai, taču Ieva pamanās 9 šautriņu nogrieznī nodzēst 252 punktus un rezervēt sev vietu turnīrā finālā!

Finālā savas spējas jātestē pret Irēnu Bauzi. Jāsaka gan, ka Ievai ne tā veiksmīgākā spēle punktu gūšanas ziņā un tā arī īsti nebija iespējas uzmest pa dubultajiem. Irēnai sausā uzvara ar 5:0. Līdz ar to Ieva izcīna Vecpiebalgas kausa sudrabu, apsveicam!

Sandija savā grupā piedzīvoja 1 zaudējumu pret Ketiju Ozolu, bet prata uzvarēt Avelīnu Lāci, Kristīni Mickus, Ditu Veidenbergu un Zandu Akmeni. Pateicoties labākai legu attiecībai Sandijai pirmā vieta grupā un vieta izslēgšanas spēlēs.

Play-off pretiniekos Laima Upeniece. Summās Sandija ir stabilāka par Laimu, bet ar dubulto realizāciju gaužām nesekmējas. Pie rezultāta 2:2 Laima pamanās uzvarēt 2 legus pēc kārtas un Sandijai zaudējums ar 2:4.

Pirmās kārtas zaudētāji gan var piedalīties gandarījuma turnīrā un Sandija to izmantoja. Pirmajā cīņā vēl viens panākums pret Avelīnu Lāci, taču nākamajā spēlē zaudējums pret Ditu Veidenbergu.

A divīzija

Rihards A divīzijas mazajā grupā (3 spēlētāji) prata uzvarēt abas spēles. 5:1 pret Gunāru Ozoliņu un 5:3 pret mūsu pašu Juri Straubergu.

Play-off jāsāk pret Jāni Kondrātu. Rihardam padodas lielisks spēlēs sākums un 4:0 izrāviens. Spēles beigu nogrieznī legi tiek dalīti uz pusēm abiem spēlētājiem “noturot” savu sākumu. Līdz ar to gala rezultāts vēstī 6:2 Riharda labā.

Pusfinālā jātiekas ar Armandu Tīmu. Ļoti principiāls mačs, jo Rihardam Armands nekad nav bijis ērts pretinieks un zaudējumu ir krietni vairāk kā uzvaru. No 2:0 uz 2:2, no 4:2 uz… izšķirošo legu. Riharda izšķērdība metot mačbultas noveda spēli līdz pat izšķirošajam legam. Tajā gan Armands nespēja gūt vairāk kā 85 punktus nevienā no saviem gājieniem un Rihards šoreiz ne vien labāks summās, bet arī nekļūdījās noslēguma fāzē. Uzvara ar 6:5 un vieta turnīra finālā!

Finālā jāspēlē pret A divīzijas jaunpienācēju Ralfu Laumani. Ralfs līdz finālam tika pateicoties divām 6:5 uzvarām, kurās tika pārdzīvotas mačbultas. Labāks sākuma “uzrāviens” Ralfam, viņš izvirzās 3:0 vadībā. Rihards samazina rezultātu starpību līdz 2:3, taču pēc lieliska lega sākuma neizmanto iespēju 15 šautrās nolauzt Ralfa metienu un Ralfs soda ar 138 noslēgumu. Pie rezultāta 2:5 Rihards pamanās uzmest 16 šautru legu un vēl palikt spēlē. Tomēr Ralfs jau nākamajā legā ir pārāks summās un gūst uzvaru ar 6:3. Rihardam līdz ar to jau otro gadu pēc kārtas Vecpiebalgas sudrabs, apsveicam!

Juris, kā jau minēts, grupā piekāpās Rihardam. Otrajā spēlē pret Gunāru Ozoliņu izdevās izcīnīt panākumu un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Play-off jācīnās pret topošo čempionu Ralfu Laumani. Pie rezultāta 5:4 Juris divos legos pēc kārtas neizmanto mačbultas un beigās nākas piekāpties ar rezultātu 5:6. Jurim dalīta 5. vieta Vecpiebalgas kausā.

Sandis savā grupā prata uzvarēt Aivaru Šutku ar rezultātu 5:2. Tomēr zaudējumi pret Armandu Tīmu 1:5 un Uldi Ozolīņu 2:5 neļāva kvalificēties izslēgšanas spēlēm un turnīrs noslēdzies jau pēc grupu fāzes.

B divīzija

Adrians savā grupā piekāpās Oskaram Briedim, taču pārējās 3 spēlēs spēja izcīnīt uzvaras pret Aināru Barbeju, Arti Jutus un Oskaru Kovaļevski. Pateicoties labākai legu attiecībai Adrianam pirmā vieta grupā un līdz ar to izslēgšanas spēles jāsāk no top 32.

Play-off Adrians demonstrē savus dzelzs nervus un saspringtās spēlēs spēj rezultātus virzīt sev par labu. 4:2 pret mūsu pašu Kasparu Mauropu, nākamajā kārtā ar 4:1 pieveikts Rihards Kalada. Turpinājumā pret Jāni Zommeru jāspēlē izšķirošai legs, bet Adrians pamanās “aizskriet” summās. Dubultie no sākuma nedodas rokās, bet 13 punktu noslēgums ļauj iekļūt turnīra pusfinālā.

Pusfinālā jārāda ko prot pret Oskaru Kuzmanu. Par katru legu, kuru uzvarēja Oskars, Adrians atbildēja ar diviem legiem no savas puses un no 2:2 spēja uzvarēt ar 4:2. Adrianam laiks spēlēt finālā.

Finālā nāk pretim kādreizējais Latvijas čempions Gatis Lancers. Spēles sākums itin līdzīgs un rezultāts vēsta 1:1, bet tad Gatis sāk ļoti spēcīgi mest summas un Adrians nespēj turēt līdzi viņa uzstādītajam standartam. Gatim ļoti kvalitatīva spēle ar 80.24 vidējo punktu rādītāju. Līdz ar to Adrians piekāpjas finālā ar rezultātu 1:5, bet izcīna Vecpiebalgas sudrabu, apsveicam!

Edgars savā grupā uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm. Ar 2:3 piekāpās gan Ivaram Šķesteram, gan Andrim Laumanim. Ar 3:2 pieveikts Uldis Purviņš un ar 3:1 pārspēts Ilgvars Caune. Grupā Ivaram visas uzvaras, bet 3 spēlētājiem, tostarp Edgaram, pa 2 uzvarām. Legu attiecība Edgaru ierindo 3. vietā grupā un vieta izslēgšanas spēlēs garantēta.

Top 64 pret Kuldīgas kluba pārstāvi Jāni Cērpu. Abi spēlētāji nespēj trāpīt dubultajā sektorā, taču kādam ir jāuzvar. Jānis sākumā prot izvirzīties vadībā ar 2:0, tad seko Edgara atbilde ar 3 legiem pēc kārtas. Jānis spēj uzvarēt spēles 6. lagu un aizsūtīt spēli līdz izšķirošajam legam. Jānim neskmējas ar mačbultas iemešanu un Edgars nosver svaru kausus sev par labu, uzvara 4:3.

Top 32 laiks spēkoties pret Rolandu Ručevski. Spēle virzās “pa metienam” un rezultāts sasniedz 2:2. Tad Rolandam padodas 18 šautriņu legs, bet Edgars nespēj iemest dubultos, lai aizsūtītu spēli uz izšķirošo legu. Rezultātā Rolanda uzvara ar rezultātu 4:2.

Kaspars savā grupā nebija noskaņots aizvadīt garas spēles. Ar 0:3 sanāca piekāpties Jānim Oliņam, bet ar 3:0 uzvarēti Gatis Oļesovs, Aivis Ķuzis un Aivars Dankbārs. Tas grupā ļāva ierindoties 2. vietā un iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Top 64 droša uzvara pār mūsu pašu Rolandu Garonski. Kasparas summās izrādījās spēcīgāks un Rolands tā arī nedabūja uzmest nevienu šautriņu pa dubulto sektoru.

Top 32 atkal pret mūsējo, šoreiz Adrianu Djačuku. Kā jau ierakstā minēts Adrians no 1:2 spēja uzvarēt s3 legus pēc kārtas un Kasparam jāsamierinās ar 2:4 zaudējumu.

Edvards šoreiz tika ielozēts mazajā grupā ar 4 spēlētājiem. Zaudējums pret Gati Ivanānu ar 2:3, bet pret Guntaru Stepānu uzvara ar 3:2, kā arī Edgars Barbejs pārspēts ar 3:1. Kopusmmā 2. vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 64 jācīnās pret Oskaru Kovaļevski. Oskars uzvar bulli un visa spēle aizrit “pa metienam”, respektīvi, kurš sāk legu, tas to arī uzvar. Pie 3:3 Edvards tā arī nedabūja uzmest mačbultu un Oskaram uzvara ar 4:3.

Rolands grupā izcīnija 2 panākumus, ar 3:1 pret Arti Priedi un 3:1 pret Aināru Vanagu. Tika piedzīvoti arī 2 zaudējumi ar 0:3 pret Oskaru Kuzmanu un 0:3 pret Artūru Auderu. Grupā tas nodrošināja 3. vietu un dalību izslēgšanas spēlēs.

Kā jau augstāk minēts, izslēgšanas spēlēs bija jāspēlē pret mūsu pašu Kasparu un spēle Rolandam nevedās no rokas, zaudējums ar 0:4.

Pirmās play-off kārtas zaudētāji var piedalīties gandarījuma turnīrā un Rolands to nolēma darīt. Pirmajā kārtā Rolandam jāspēlē pret Juri Bulahu. Spēles pirmo legu uzvar Rolands, bet tad Juris izlīdzina. Izšķirošajā legā Rolandam neizdodas atvērt savu rēķinu un Juris ātrei tiek pie panākuma legā un spēlē. Rolandam šoreiz 1:2 un turnīrs noslēdzies.

Uldis savā grupā ar rezultātu 3:1 uzveica Jevgēņiju Šantaru, taču pārējās 3 spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi pret Andi Lauvu, Uģi Karasevu un Emīlu Gulbi. Līdz ar to 4. vieta grupā, kas neļauj kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Uldis gan gribēja vēl uzspēlēt un piedalījās gandarījuma turnīrā, kurā gāja itin labi. Ar 2:0 pieveikts Gatis Logačevs, 2:0 pret Mārtiņu Birumu, 2:1 pret Andri Laumani un vien 1/4 finālā nācās piekāpties Jānim Upeniekam 0:2.

Paldies visiem kluba spēlētājiem par dalību! Turpinām trennēties un nākamajos posmos jau zelts būs mūsu!