Irlavas kausā izdodas izcīnīt zeltu un bronzu

11. jūnijā, jau dienu pēc Tukuma kausa, šautriņu metēji atkal pulcējās turpat. Šoreiz cīņa Irlavas kausā. Jānoskaidro, kurši izturīgāks metot 2 dienas pēc kārtas.

Irlavas kausā no mūsējim šoreiz startēja:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Juris “Barracuda” Straubergs

B divīzijā

  • Kaspars Maurops
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis 

Dāmas

Ieva savas grupas spēles sāka ar trīs “tīrajām” uzvarām. Spēles pret Ilzi Sniedzi – Sniedziņu, Evitu Oliņu un Vitu Purviņu noslēgtas ar 3:0. Pēdējā spēlē Ilze Ozola spēja izrādīt lielāku pretestību, bet Ievai tik un tā panākums ar 3:2. Pirmā vieta grupā un play-off rokā.

Izslēgšanas spēles neveiksmīgi uzreiz saveda kopā abas mūsu kluba spēlētājas. Ieva vs Sandija! Pirmajā legā Ieva pārliecinošāka summās, otrajā dubultajos un jau 2:0 Ievas labā. Diemžēl Sandijai tā arī neizdevās atrast savu labāko spēli un Ieva noslēdz spēli ar sev labvēlīgo 4:0.

Ceturtdaļfinālā jāspēkojas pret Lietvuvas pārstāvi Jolita Drasutiene. Pirmos divus legus Ievai izdodas uzvarēt gana komfortabli un jau 2:0. Nākamjā legā Ieva paliek uz 2 punktiem, Jolita samazina rezultāta starpību. Tad seko tieši tāds pats legs, tikai no otras puses, Jolita paliek uz 2 punktiem, kamēt Ieva panāk jau 3:1. Jolitai ir pa spēkam uzvarēt vēl vienu legu un panākt jau 2:3. Nākamais legs gan izrādās pēdējais, abas spēlētājas panervozē metot pa dubultajiem, bet Ieva vienu arī iemet un gūst uzvaru ar 4:2.

Pusfinālā jāspēkojas ar Sarmīti Larjantevu. Ieva pirmajos divos legos iepaliek summās un Sarmītei veiksmīgs sākums ar 2:0. Nākamajos divos legos Ieva pamokās ar dubultajiem, bet spēj panākt līdzsvaru 2:2. Pēc tam gan nevienai no spēlētājām nevedas ar punktu gūšanu, tomēr Sarmīte tiek līdz dubultajiem un tos iemet, lieki nekavējoties. Ievai zaudējums 2:4. Līdz ar to Ievai Irlavas bronza!

Sandija grupā uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm. Vispirms ar 3:0 pieveikta Sanita Roga. Tam seko divi zaudējumi – 1:3 pret Ketiju Ozolu un 1:3 pret Sandru Alenčiku. Pēdējā grupas spēlē gan pārspēta Irēna Bauze ar 3:2 un nopelnīta vieta izslēgšanas spēlēs ar 4. vietu grupā.

Kā jau augstāk aprakstīts, šoreiz Sandijai uzreiz bija jātiekas ar Ievu. Sandija tā arī neatrod savus labāko spēli un šoreiz piekāpjas ar 0:4. Tomēr Sandija izlēma piedalīties gandarījuma turnīrā.

Pirmā spēle pret Sanitu Rogu ar 2:0. Nakamajā pret Vitu Purviņu Sandija uzvar izšķirošo legu, spēles rezultāts 2:1. Jāspēlē gandarījuma turnīra fināls! Finālā pret Evitu Oliņu atkal spēle aizved līdz izšķirošajam legam. Abām spēlētājām pirmajos trīs gājienos neizdodas iemest sākuma dubulto. Kad tas beidzot izdodas, Sandija nodzēs 301 punktu 5 sērijās. Sandijai gandarījuma turnīra uzvara!

A divīzija

Rihards grupā uzvarēja tikpat spēles cik zaudēja. Šoreiz pārāki bija Jānis Kupšis (3:5) un Ralfs Laumanis (2:5). Rihardam bija pa spēkam pieveikt Gunāru Ozoliņu (5:1) un Jāni Kupši (5:4). Tas deva trešo vietu grupā un vietu play-off.

Top 16 jāmet pret Aigaru Strēli. Spēles sākumā Rihardam nesekmēja ar summām un Aigars izraujas 3:0 vadībā. Rihards gan nav noskaņots mest šautras krūmos un 2 legus atspēlē panākot jau 2:3. Spēles sestais legs izrādās lūzuma punkts. Rihards un 41 punkta pēc 15 izmestām šautrām, Aigars iepaliek, bet Rihards nespēj noslēgt legu… No 2:4 vairs neizdodas atspēlēties un Aigars noslēdz spēli sev par labu ar 6:2.

Juris spēlējot mazajā 4 spēlētāju grupā prata uzvarēt divas spēles un vienā zaudēja. Juris labāks par Laimoni Nagli (5:1) un Mareku Gražuli (5:2). Šoreiz sakāve pret Markusu Jansonu (2:5). Tas Juri ierindoja otrajā vietā grupā un garantēja vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 16 cīņa pret Kuldīgas labāko metēju Uldi Ozoliņu. Uldis nespēj mest labas summas un Jurim veiksmīgs spēles sākums, izrāviens ar 3:0. Pēc tam gan spēle mainās par 180 grādiem. Uldis lādē summas un Juris īsti neko nespēj likt pretī. Seši legi pēc kārtas nodrošina Uldim uzvaru ar 6:3 un Jurim turnīrs noslēdzies.

Sandis grupas spēlēs cīnījās cik spēja taču tā arī nevienu spēli neizdevās uzvarēt. Šoreiz Sandim zaudējumi pret Aigaru Strēli (3:5), Nauri Gleglu (2:5) un Guntaru Stipinu (3:5). Līdz ar to Sandis turnīru noslēdz jau pēc grupu spēlēm.

B divīzija

Edgars grupā izcīnija uzvaras visās trīs spēlēs. Viņš savu pārspēku apliecināja pār Juri Bulahu (4:0), Normundu Vīlipu (4:0) un Mārci Auzānu (4:2). Edgaram uzvar grupā un play-off jāsāk no top 32.

Top 32 Edgaru duelī jāspēlē pret Edgaru Strēlnieku. Mūsu Edgars krietni veiksmīgāk aizvada spēli, neļaujot otram Edgaram nevienā legā tikt zem 100 punktiem. Mūsu Edgaram pārliecinošs 4:0.

Top 16  Artūrs Bauze pretiniekos. Edgars atkal gana labs un stabils, lai neļautu pretiniekam “ieķerties” spēlē. Otrā spēle pēc kārtas ar pārliecinošo 4:0.

Ceturtdaļfināls saved kopā ar Modri Kandavnieku. Modrim pa spēkam uzvarēt spēles pirmo legu, bet tas Edgaru tikai sapurina. Trupinājums Edgaram lielisks uzvarot legus 21; 15; 18 un 16 šautriņās un uzstādot gala rezultātu 4:1. Edgaram arī iespaidīgs vidējais punktu rādītājs – 81,92.

Pusfinālā spēkošanās pret Jāni Oliņu. Pēc 4 spēlētiem legiem spēle līdzsvarā 2:2. Edgars gan nav noskaņots pasākumu īpaši ievilkt garumā un uzvar nākamos divus legus, pēdējo ar lieliskām 14 šautriņām!

Finālā spēle pret Gati Ozolu. Spēlē vadība maina rokas, vispirms priekšā Gatis, tad Edgars, bet pēc sešiem izspēlētiem legiem rezultāts vēstī 3:3. Nākamajā legā Edgars gana labs lai nepielaistu Gati pie duvbultajiem un jau 4:3. Drīz vien arī Edgars tiek pie iespējas uzmest mačbultas un prot to izmantot uzstādot gala rezultātu – 5:3. Edgaram Irlavas zelts!

Uldis izrādījās spēcīgākais spēlētājs savā grupā. Viņš guva uzvaras pret Gati Upenieku (4:2), Oskaru Briedi (4:1) un Kristapu Vērdiņu (4:0). Likumsakarīga pirmā vieta grupā un izlēgšanas spēles jāsāk no top 32.

Top 32 cīkstēšanās pret Gunti Stuceru. Spēle nav tās augstākās kvalitātes, abi spēlētāji vāji met summas un arī dubultos nemet iekšā uzreiz. Pēc 1:0 Uldis nonāk iedzinējos ar 1:2. Tajā brīdī spēles kvalitāte abiem uzlabojas, bet mazliet vairāk tā uzlabojas tieši Uldim, kurš pamanās uzvarēt 3 legus pēc kārtas un nodrošināt uzvaru ar gala rezultātu 4:2.

Top 16 jāspēlē pret Jāni Oliņu. Uldim pirmais legs 20 šautriņās uz ko Jānis atbild ar 20 šautriņu legu no savas puses. Spēles turpinājumā šķietami Uldim “pazūd” summas un Jānis spēli aizved līdz savai uzvarai ar gala rezultātu 4:1.

Adrians grupā izcīna 3 panākumus. IZdodas pieveikt Artūru Auderu (4:1), Zigmāru Liepiņu (4:3) un Arti Jutus (4:1). Adrianam pirmā vieta grupā un play-off jāsāk no top 32.

Top 32 laiks uzspēlēt pret Ivaru Šķesteru. Spēles sākums Adrianam gana labs ali iegūtu 2:0 vadību. Turpinājumā Ivars izrāda nopietnāku pretestību un vienu brīdi rezultāts kļūst 2:3 no Ivara perspektīvas. Tomēr Adrians saspringtā spēles sestejā legā, kurā abi spēlētāji dubultajam meta garām čupu ar šautrām, uzvar un uzvar arī spēli ar 4:2.

Top 16 pretiniekos Gatis Ivanāns. Spēles sākums neliecināja, ka Adrianam radīsies sarežģījumi. Pēc nospēlētiem 4 legiem diezgan droša vadība ar 3:1 un vairs jāuzvar tikai viens legs, lai uzvarētu spēli. Spēle mainās un Adrianam “pazūd” summas. Pēdējos 3 legos Adrians pat netiek pie dubultā sektora un piedzīvo sakāvi ar 3:4.

Kaspars grupā zaudēja 3 saspringtās spēlēs. Pāris legi uz pareizo pusi un izdoties kvalificēties play-off, bet kā būtu ja būtu. Šoreiz sakāves pret Jurģi Grabčiku (2:4), Elvi Milleru (3:4) un Erlenu Mitrofanovu (3:4). Pēdējā vieta grupā gan dod iespēju spēlēt gandarījuma turnīrā, Kaspars nolēma piedalīties.

Pirmajā spēlē ar 2:0 pieveikts Sandis Kipens, nākamais mačs pret Kasparu Circeni tādā pat garā 2:0. Trešajā spēlē pret Rolandu Krūzi gan tik labi neklājās. Izdevās uzvarēt pirmo legu, bet Rolands uzvarēja nākamos divus. Kasparam turnīrs noslēdzies.

Paldies visiem par izturību un cīņas sparu pārstāvot klubu!