Aizbraucām uz Tukumu, noķērām divu zeltu un vienas bronzas smukumu

10. jūnijs, vasaras sākums. Daļai tas nozīmē atvaļinājumu vai brīvlaiku sākumu. Šautriņu metējiem, tas šogad nozīmēja Tukuma kausa izcīņu.

Cīnīties, lai atvestu smukumu no Tukuma, no mūsējiem devās:

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Juris “Barracuda” Straubergs

B divīzijā

  • Kaspars Maurops
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis 

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

Dāmas 

Ieva uz Tukumu bija ieradusies labi pamodusies. Vismaz tā var spriest pēc grupas rezultātiem. Jau pašā rīta agrumā nevienai no pretiniecēm neizdevās atņemt Ievai pat vienu legu. Visas četras spēles ar 3:0. Ieva ar šo fantastikso rezultātu mācēja apspēlēt Evitu Oliņu, Martu Rogu, Ketiju Ozolu un Diānu Grabčiku. Likumsakarīgi, pirmā vieta grupā.

Izslēgšanas spēlēs top 16 jāspēkojas pret Anitu Liepkalni. Kaut gan Ieva zaudē pirmo legu, taču nākamajos 3 pēc kārtas neļauj pretiniecei pat uzmest šautru pa dubulto un jau 3:1. Anita nepadodas un vienu legu atgūst, bet Ieva nav noskaņota spēlēt izšķirošo legu un noslēdz spēli savā labā ar 4:2.

Ceturtdaļfināls pret Mariju Ružāni. Pie līdzīga sākuma un 1:1 Ieva atkal ieslēdz summu mešanu un dubulto realizāciju tādā līmenī, ka pretniece nespēj turēt līdzi. Pēdējos 3 legos arī Marija netiek pielaista pie dubultajiem. Ievai uzvara ar 4:1.

Pusfināls pretim sniedz Andu Vīksnu. Lai gan spēle itin līdzīga, taču Ievai ar legu noslēgumiem sokas labāk un iegūta droša vadība ar 3:0. Anda spēj vienu legu atgūt, taču jau nākamjā Ieva pieliek punktu spēlei ar 4:1 un nopelna sev vietu turnīra finālā.

Finālā jāspēlē pret jaunieti Martu Rogu. Spēles sākuma nervi liek par sevi manīt un Ieva zaudē pirmo legu. Pēcāk gan pamanās uzvarēt 2 pēc kārtas. Tad viens legs Martai un 2:2, seko arī līdzsvars 3:3.  Taču tas aŗi bija pēdējais brīdis, kad spēle bija līdzsvarā. Ieva uzvar 2 legus pēc kārtas un uzstāda gala rezultātu 5:3. Ievai Tukuma zelts! Sveicam!

Sandija šoreiz tiek ielozēta lielajā grupā ar 6 spēlētājām. Piedzīvoti divi zaudējumi ar 0:3 pret Helēnu Gleglu un ar 1:3 pret Mariju Ružāni. Pārējās spēlēs gan veicas labāk. Ilzi Ozolu izdodas pieveikt ar 3:1 un divas 3:0 uzvaras pret Sanitu Rogu un Sandru Alenčiku. Līdz ar to Sandija grupā ieņem 3. vietu un kvalifizējas izslēgšanas spēlēm.

Izslēgšanas spēļu zars stāsta, ka pretiniekos Vitas Purviņa. Spēles pirmais legs Sandijai, tad Vita gūst panākumu 2 legos pēc kārtas, uz ko Sandija atbild ar legu. Rezultāts līdzsvarā 2:2. Spēles pēdējos divos legos Sandijai nesekmējas ar nobeigumiem un Vita gūst panākumu ar 4:2.

Sandija nolemj uzspēlēt arī gandarījuma turnīrā, kurā gan pirmajā spēlē ar 1:2 piekāpjas Ilzei Ozolai un līdz ar to dalību Tukuma kausā noslēdz.

A divīzija

Rihards grupas spēlē pret Ralfu Laumani pie sev labvēlīgā 4:3 nespēja realizēt vairākas mačbultas un piekāpās ar 4:5. Grupā Rihards gan spēja izcīnīt arī 2 panākumus ar 5:0 neatstājot variantus Aivaram Šutkam un izšķirošā lega trillerī uzvarot Jāni Kondrātu ar rezultātu 5:4. Pateicoties labākai legu attiecībai Rihards grupā ierindojās kā pirmais un izslēgšanas spēles varēja sākt no 1/4 fināla.

Play-off pretiniekos sagaidīts Uldis Ozoliņš, kurš pamanījās tikt garām Gunāram Ozoliņam ar 6:5. Rihards gan bija lieliski noskaņojies spēlei un nedeva Uldim nekādas cerības uz panākumu, lieliska spēle gan summās, gan noslēgumos.  3 noslēgumi no 60+ punktiem 96; 76; 76. Trīs  no spēles legiem noslēgti ar 17. šautriņu un pirmo reizi Latvijas reitnga sacensībās 80,52 vidējais. Spēle noslēgta ar graujošo 6:0.

Pusfinālā jācīnās pret DK “Vienradzis” pārstāvi Jāni Kupši. Pirmo legu Jānis notur 14 šautrās. Otrajā un trešajā legā Rihards iespaidīgs summās, bet nespēj iemest dubultos… Drīz vien rezultāts jau vēstī nelabvēlīgo 0:4. Rihardam izdodas uzvarēt vienu legu, taču tas arī paliek kā vienīgais un Jānim panākums ar 6:1. Lai vai kā, bet Rihardam Tukuma bronza! Apsveicam!

Juris grupā piedzīvo divus nepatīkamus zaudējumus ar 1:5 gan pret Jāni Kupši, gan Aigaru Strēli. Izkļūšana vai neizkļūšana no grupas atkarīga no 1 spēles pret Uldi Buļko. Juris nonāk iedzinējos ar 2:3, taču tad beidzot sāk mest summas un dubultos kā pienākās, uzvar 3 legus pēc kārtas, uzvar spēli ar 5:3 un kvalificējas izslēgšanas spēlēm.

Jānis Kondrāts met izacinājumu turnīra top 16. Pēc zaudēta pirmā lega Juris sāk stabili mest un iegūst jau vadību ar dominējošu 5:1. Jānis vienu legu atspēlē un rezultāts kļūst 5:2. Pēdējais legs izvēršas par nervus kutinošu metienu sēriju garām dubultajiem sektoriem. Tomēr Juris spēj spēlei pielikt punktu ar gala rezultātu 6:2.

Ceturdaļfinālā pretiniekos Nauris Gleglu. Spēle kā pa kalniem, kā pa lejām. Jurim vienu brīdi nesekmējas ar summām, naākamjā ar dubultajiem. Kad viss noris tā kā gribētos tad legi tiek uzvarēti. Drīz vien gan Juris nonāk pie bezdibeņa malas, iedzinējos ar 3:5. Jurim izdodas uzvarēt 2 legus pēc kārtas un aizvest spēli līdz izšķirošajam legam. To pirmais sāk Juris, taču pēc 18 izmestām šautriņām Jurim palikuši 60 punkti, bet Naurim 56. Juris nenoslēdz 60 punktus, bet Nauris nekļūdās. Gala rezultāts 5:6. Līdz ar to Juris Tukumā ieņem dalītu 5. vietu.

Sandis grupu fāzi sāka ar diviem zaudējumiem. Ar identisku 2:5 nācās piekāpties gan Naurim Gleglu, gan Uldim Ozoliņam. Viss jāliek uz pēdējo spēli, kurā arī tad izšķīrās izkļūšana vai neizkļūšana no grupas, pretiniekos Guntars Stipins. Sandis pietiekami stabils summās un  noslēgumos, Guntas tā arī neatrod savu labāko spēli. Rezultātā pārliecinošs 5:0 Sanda labā un vieta izslēgšanas spēlēs.

Top 16 jāspēlē pret Armandu Tīmu. Spēles sākums labāks Armandam, ar 2 uzvarētiem legiem viņš izvirzās vadībā. Pēcāk Sandis izmanto Armanda nespēju iemest dubultos un pat pārņem vadību ar 3:2. Nākamjos 3 legos gan Armands labāk met summa un neļauj Sandim pat domāt par dubultajiem, jau 5:3 Armanda labā. Sandis vēl vienu legu atspēlē un panāk 4:5, taču jau nākamajā pāris šautras aizmet garām dubltajam 20, nespējot aizsūtīt spēli līdz izšķirošajam legam. Armands noslēdz spēli 6:4. Sadnim līdz ar to dalīta 9. vieta.

B divīzija

Edgars grupā ar sev netipiski vāju spēli pamanījās pirmo maču zaudēt pret Indaru Mikailu (2:3). Turpinājumā Edgars atgriezās pie sev ierastā standarta un visu pārējos grupas pretiniekus pieveica. Pret Uldi Purviņu 3:2, Guntars Stucers uzvarēts ar 3:0 un arī Ēriks Gertners pieveikts ar 3:0. Grupā 3 spēlētājiem pa 3 uzvarām, bet pateicoties labākai legu attiecībai Edgars grupā pirmais, līdz ar to izslēgšanas spēles var sākt no top 32.

Top 32 pret Zigmāru Liepiņu. Spēles pirmajā legā abi divi “uzkarās” uz dubultajiem, bet Edgars pamanās to uzvarēt. Turpinājums jau pārliecinošāks un 3:0 Edgara labā. Pēdējā legā mazliet cīņa, lai pabeigtu spēli, bet viss labs, kas labi beidzas, 4:0 Edgaram.

Top 16 Edgars Barbejs gatavs likt Edgaram pretī visu ko var. Edgars gan nebija noskaņojies pretineikam ļaut ieskrietis. Scenārijs līdzīgs kā iepriekš, pirmai un pēdējais legs mazliet neprecīzs dubultajos, bet gala rezultāts atkal pārliecinošais 4:0.

Ceturtdaļfinālā Oskars Kuzmans no ŠMK “Vecpibalga”. Edgaram labāks sākuma uzrāviens un 2:0. Drīz vien gan Oskars prot izmantot Edgara neveiksmes metot pa dubulto un nestabilitāti summās, spēle līdzsvarā 2:2. Edgars pārņem iniciatīvu, panākot 3:2. Oskars pārdzīvo pāris mačbultas un izrauj iespēju mest izšķirošo legu. Spēles pēdējā legā Oskars nespēj iemest lielās summas un paliek uz 167 punktiem. Edgars uzvar ar 4:3.

Pusfinālā jācīnās ar Jāni Kalniņu. Pirmos divus legus Edgars uzvar gana pārliecinoši, bet tad atkal nespēj atrast dubultos un Jānis jau izlīdzina uz 2:2. Nākamajos 2 legos gan Jānis netiek līdzi Edgara summu gūšanas pārspēkam un Edgars aizved spēli līdz sev labvēlīgajam 4:2, rezervējot sev vietu finālā.

Kaspars Circenis jau gaida finālā. Spēles pirmajos divos legos Kasparam nevedas ar dubultajiem un Edgars to izmanto. Pēcāk jau Edgars met labas summas un izraujas jau pavisam drošā 4:0 vadībā, nonākot 1 lega attālumā no uzvaras. Kaspars gan nepadodas un 2 legus atgūst, samazinot rezultātu starpību līdz 2:4. Edgars izlemj vairs nekādas dāvanas pretiniekam nepasniegt un ar lielisku 14 šautriņu legu izcīna titulu! Edgaram Tukuma zelts!

Uldis savā grupā piekāpās Kasparam Kalējam ar 0:3. Turpinājums daudz patīkamāks un uzvaras pret Aivaru Ķuzi (3:0), Kasparu Dīriņu (3:0) un Mārtiņu Laubergu (3:1). Tas Uldim garantē 2. vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 64 jācīnās ar Rihardu Kaladu. Uldim veiksmīgs sākuma uzrāviens ar 3:0 un lai gan Kaspars spēj vienu legu atspēlēt, taču Uldis jau nākamajā spēli noslēdz ar sev labvēlīgo 4:1.

Top 32 laiks spēlēt pret Emīlu Gulbi. Uldim jau otro spēli pēc kārtas izdodas aizskriet pa priekšu ar 3:0. Emīls gan spēj izmantot Ulda nopūdelētās mačbultas un panākt jau 2:3. Jau nākamajā legā Emīls ir tuvu, lai aizsūtītu spēli uz izšķirošo legu, bet Zeicha uzmet 70 punktu noslēgumu un uzvar spēli ar 4:2.

Top 16 jācīnās pret Kārli Zeidaku. Pēc uzvarēta pirmā lega, nākamie 2 nesekmējas un Uldis pirmo reizi play-off nonāk iedzinējos ar 1:2. Turpinājumā gan izdodas izmantot savas izdevības, 3 legi no vietas un gala rezultāts uzstādīts – 4:2.

Ceturtdaļfināls pret Kasparu Circeni neizvēršas kā plānots. No 0:1 panākts jau labvēlīgais 2:1, bet ar to arī Ulda prieki beidzas. Kasparam 3 legi pēc kārtas un Uldim turnīrs noslēdzas ar 2:4 un dalītu 5. vietu.

Kaspars grupā piedzīvo zaudējumu pret Andi Lauvu (2:3), taču pārējās spēlēs ir pa spēkam uzvarēt. 3:0 pret Ģirtu Škuburu, ar 3:1 pieveikts Oskars Kuzmans un ar 3:0 uzvara pret Aleksandru Kalderauski. Pateicoties labākai legu attiecībai Kasparam pirmā vieta grupā un play-off jāsāk no top 32.

Top 32 Mārča Auzāna pārbaudījums. Pirmajos divos legos Kasparam gaužām nesekmējas ar summā un Mārcis jau 2:0 vadībā. Izdodas uzlabot spēli un ar 19 šautriņu legu panākt 1:2. Nākamjos divos legos gan atpakaļ pie vecās kaites – nav summu. Mārcis aizved spēli līdz drošai 4:1 uzvarai un Kasparam turnīrs noslēdzies.

Adrians grupas spēlēs izcīna tikai panākumus ar gana komfortabliem rezultātiem. No viņa rokas “krīt” Dainis Birgers (3:1), Kaspars Mālnieks (3:1), Artis Ščegalkovs (3:0) un Juris Alenčiks (3:0). Līdz ar to Adrianam pārliecinoša pirmā vieta grupā un izslēgāšanas spēļu pirmā kārta brīva.

Top 32 pret Jurģi Grabčiku. Adrianam spēles ievadā nu galīgi neveicas ar punktu gūšanu un pavisam ātrā nogrieznī Jurģis izraujas 3:0 vadībā. Adrianam ir pa spēkam vienu legu atspēlēt un samazināt rezultātu starpību līdz 1:3, bet jau nākamajā legā Jurģim zolīdz 18 šautriņu legs un spēle noslēgusies.

Edvards savā grupā prata uvarēt 2 spēles. Viņš bija labāks par Reno Rogu (3:2) un Māri Ivanānu (3:2). Tika piedzīvoti arī divi zaudējmi. Šoreiz nebija pa spēkam pieveikt Danielu Delveri (0:3) un Rolandu Krūzi (0:3). Grupā izvedojās ļoti neierasta situācija, kurā visiem grupas spēlētājiem bija pa 2 uzvarām un 2 zaudējumiem. Diemžēl Edvardam vissliktākā legu attiecība un šoreiz pēdējā vieta grupā. Edvards izlēma gandarījuma turnīrā nepiedalīties.

Paldies visiem dalībniekiem par kluba pārstāvēšanu! Prieks par labajiem rezultātiem un trenējamies, lai to būtu vēl vairāk!