Vērgalē izcīnam zeltu un divas bronzas

Vasaras pašā pilnbriedā, 22. jūlijā, šautriņu metēji pulcējās Vērgalē, lai pirmo reizi izspēlētu Vērgales kausu. Kurš spēs izturēt svelmi un spriedzi?

Mūsu klubs, kā jau vienmēr, pārstāvēts ar cienījamu dalībnieku pulciņu. Šoreiz cīnīties bija devušies:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks

B divīzijā

  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Kaspars Maurops

Dāmas

Sandija visās savās grupas spēlēs aizvadīja minimālo legu skaitu. Viena no šīm spēlēm neievirzījās cerētajā gultnē un zaudējuma ar 0:3 pret Mariju Ružāni. Pārējās 3 spēles gan pozitīvas, visas ar 3:0. Sandija prata pieveikt Vitu Purviņu, Aretu Kovaļevsku un Ilzi Sniedzi – Sniedziņu. Ar šo sniegumu pietika otrajai vietai grupā un nopelnīta dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 16 jāspēlē pret Ketiju Ozolu. Abas spēlētājas piedzīvo grūtības metot pa dubultajiem, bet pēc 2 legiem rezultāts ir 1:1. Turpinājumā cīņa ar dubultajiem turpinās, tomēr Sandija ir veiksmīgāka un uzvar 3 legus pēc kārtas, noslēdzot spēli ar rezultātu 4:1.

Ceturtdaļfināla cīņa pret Andu Vīsknu. Sandijai neizdodas labs spēles sākums un Andai jau droša vadība ar 3:0. Sandija gan nepadodas un vienu legu atspēlē, samazinot rezultātu starpību līdz 1:3. Spēles nākamais legs gan izrādās pēdējais, Anda labāka summās un nedod Sandijai iespēju pagarināt spēli. Šoreiz Sandijai zaudējums ar 1:4.

Ieva šķietami spēlēja pēc tādas pašas taktikas kā Sandija – spēles neievelkam. Pret Laimu Upenieci un Kristīni Mickus 3:0, bet pret Ilzi Ozolu 0:3. Otrā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 16 Kristīne Popiševa bija gatava pārbaudīt Ievas prasmes. Ieva pirmajā legā aizmeta garām krietnu skaitu šautriņu dubultajam sektoram un Kristīne izvirzās vadībā ar 1:0. Spēles turpinājumā Ieva gan pārliecinoši labāka par savu pretinieci, 4 uzvarēti legi pēc kārtas un uzvara spēlē ar 4:1.

Ceturtdaļfinālā jācīnās pret Sarmīti Larjantevu. Spēles sākums līdzīgs, abām spēlētājām uzvarot pa vienam legam. Turpinājumā Sarmīte pārņem iniciatīvu, izmanto Ievas neprecizitātes metot pa dubultajiem un izvirzās vadībā ar 3:1. Ieva vienu legu pārliecinoši atspēlē un panāk jau 2:3, bet jau nākamajā Sarmīte pieliek punktu spēlei un Ievai jāsamierinās ar zaudējumu 2:4.

A divīzija

Valters šoreiz patrāpījās mazajā grupā ar 3 spēlētājiem. Tajā Valteram divas pārliecinošas uzvaras – 5:1 pret Guntaru Stipinu, ar lielisku 87,35 vidējo, un 5:0 pret mūsu pašu Sandi.

Ceturtdaļfināls pret Kristapu Mickus. Pēc Valtera iegūtās 2:0 vadības Kristaps pamanās izlīdzināt rezultātu. Turpinājumā Valteram atkal uzvarēti 2 legi pēc kārtas un rezultāts kļūst jau 4:2. Kristaps vēl vienu legu atspēlē, bet jau nākamajā neizmanto iespējas un Valters jau vadībā ar 5:3. Tas arī bija spēles lūzuma punkts, nākamajā legā Valteram uzvara un uzvara arī visā spēlē ar gala rezultātu 6:3.

Pusfinālā jāspēkojas ar Jāni Kupši. Jāsaka, ka spēle augstas kvalitātes, neviens no legiem neprasīja vairāk kā 19 šautriņas. Valters atver ar 16 šautru legu, Jānis atbild ar 19 šautru legu. Valteram atkal minimāla vadība ar 2:1, bet Jānim padodas labs nogrieznis ar 3 uzvarētiem legiem pēc kārtas un viņš jau izvirzās vadībā ar 4:2. Valters ar 16 un 17 šautriņu legiem panāk līdzsvaru – 4:4. Jānim 18 šautru “breiks” un vadība ar 5:4. Pēdējā legā Valters neizmanto vairākas iespējas aizsūtīt spēli līdz izšķirošajam legam un Jānis gūst panākumu. Valteram Vērgales bronza!

Rihards patrāpījās grupā ar Madaru Razmu, Kristapu Mickus un Markusu Jansonu. Pirmajā spēlē pret Madaru abi spēlētāji pamanījās būt vadībā kādā spēles brīdī. Pie 3:4 Rihardam izcils 13 šautru legs, lai aizsūtītu spēli uz izšķirošo legu. Tajā gan Madars ar pieredzi triumfēja un Rihardam sāpīgs 4:5 zaudējums. Rihards piekāpās arī Kristapam ar 2:5, bet grupas pēdējā spēle pamanījās pievikt Markusu Jansonu ar 5:1. Izslēgšanas spēlēm gan kvalificējās tikai 2 spēlētāji no grupas, līdz ar to Rihardam turnīrs noslēdzas pēc grupu spēlēm.

Sandis bija mazajā grupā ar mūsu pašu Valteru un Guntaru Stipinu. Kā jau minēts, Valters spēja Sandi uzvarēt. Tas nozīmēja, ka cīna par izkļūšanu no grupas pret Guntaru. Spēles sākums itin cerīgs 1:1. Turpinājums gan ne tik labs, Guntars uzvar 4 legus pēc kārtas un Sandim jāsamierinās ar pēdēji vietu grupā. Turnīrs noslēdzies pēc grupu spēlēm.

B divīzija

Edgars grupā demonstrēja ļoti pārliecinošu spēli. Raitis Ritums pieveikts ar 4:2 un 70,00 vidējiem punktiem, pret Jāni Prūsi 4:0 ar 72,43 vidējo un pret Juri Bulahu 4:0 ar iespaidīgu 85,89 vidējo! Līdz ar to Edgaram pirmā vieta grupā un play-off garantēts.

Top 32 jācīnās pret Robertu Buļko. Spēles sākumā komfortabls 2:0, bet Roberts spēja izrādīt cienījamu pretestību, kad nospēlēti 5 legi, Edgars vadībā ar 3:2. Sestais legs gan kļuva par pēdējo, Roberts neiemeta pāris dubultos un Edgars pieliek spēlei punktu ar 4:2 uzvaru.

Top 16 pretiniekos Jānis Kalniņš. Spēles pirmajos 5 legos abi spēlētāji izmanto sava sākuma priekšrocības un rezultāts Edgaram nelabvēlīgs 2:3. Saspringtā lega noslēgumā, kurā Jānis aizmet garām mačbultas, Edgars spēj panaķt jau 3:3. Arī izšķirošajā legā abiem spēlētājiem bija iespēja uzvarēt, tomēr par uzvarētāju kļūst Edgars – 4:3.

Ceturtdaļfināls pretiniekos dod Gunāru Rogu. Edgars visus legus, kurus pamanījās uzvarēt, uzvarēja gana pārliecinoši, nedodot pretiniekam iespējas mest pa dubultajiem. Gala rezultāts 4:2.

Pusfinālā spēkošanās ar mūsu pašu Adrianu. Adrians nespēj turēt līdzi Edgara summu gūšanas standartam un pirmajos 3 legos tā arī nedabū uzmest pa dubultajiem. Edgars drošo 3:0 neizlaiž no rokām un jau nākamajā legā noformē gala rezultātu – 4:0, ar 80 punktu noslēgumu.

Finālā no otras izslēgšanas zara puses sagaida Raitis Ritums. Pēc zaudēta pirmā lega Edgars pamanās uzvarēt 3 pēc kārtas un nonākt vadībā ar 3:1. Spēles turpinājumā Raitis izmanto Edgara paviršību metot pa dubultajiem un panāk 2:3, tad 15 šautru legs un jau 3:3. Arī spēles turpinājumā Edgaram ne parāk sekmējas ar dubultajiem, bet sekmējas gana labi, lai uzvarētu nākamos divus legus un triumfētu ne vien spēlē, bet arī turnīrā! Edgaram Vērgales zelts!

Adrians grupas spēlēs izcīnija panākumus visās spēlēs. Par viņa “upuriem” kļuva Elvis Millers (4:2), Ingus Grandbergs (4:1) un Toms Balodis (4:0). Adrianam pirmā vieta grupā un dalība play-off.

Top 32 jāspēlē pret Arni Kupču. Spēles sākums Adrianam neierasti nervozs un Arnis izvirzās 2:1 vadībā. Adrianu tas šķietami sapurina. Nākamajos 3 legos Adrians natstāj pretiniekam nekādus variantus un izcīna panākumu ar 4:2.

Top 16 laiks testēt kādu spēli piedāvā Kaspars Kalējs. Lai vai kādu spēli Kaspars bija gatavojies piedāvāt, Adrianam tam bija ko atbildēt. Ar pārliecinošu sniegumu uzvarēti 4 legi peč kārtas un triumfs ar drošo 4:0.

Ceturtdaļfinālā Zigmāra Liepiņa pārbaudījums. Pēc laba sākuma un 2:0, Adrians “iestrēgst” uz dubultajiem un Zigmārs to izmanto panākot līdzsvaru rezultātā – 2:2. Spēles turpinājumā gan Adrians apliecina savu pārākumu, 2 legi pēc kārtas un uzvara ar 4:2.

Pusfinālā, kā jau augstāk minēts, tikšanās ar Edgaru un zaudējums ar 0:4. Kopumā teicams sniegums turnīrā un Adrianam Vērgales bronza!

Kaspars grupā piekāpās Jānim Kalniņam (2:4). Pārējās divās spēlēs izcīnītas uzvaras – 4:1 pret Kristeru Deideru un 4:0 pret Jāni Ozolu. Kasparam otrā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 32 jācīnās ar Uldi Purviņu. Abiem spēlētājiem izmantojot sava sākuma priekšrocību, pēc 4 legiem rezultāts neizšķirts 2:2. Kaspars atkal notur savu metienu un iegūst vadību ar 3:2. Spēles sestajā legā, abiem spēlētājiem metot garām dubultajam, tomēr pārāks Kaspars un pirmais spēles “breiks” arī izrādās izšķirošs. Kasparam uzvara ar 4:2.

Top 16 Kasparam duelis pret Raiti Ritumu. Pēc nospēlētiem 2 legiem rezultāts līdzsvarā – 1:1. Turpinājumā Raitim padodas kvalitatīvs spēles nogrieznis un Kaspars nespēj turēt līdzi Raiti uzstādītajam standartam. Kasparam turnīrs noslēdzas ar 1:4 zaudējumu.

Uldis grupas pirmajā spēlē zaudēja pret Uldi Purviņu ar 0:4. Turpinājums gan bija veiksmīgāks un izcīnīti divi panākumi – 4:3 pret Rihardu Kaladu un 4:2 pret Robertu Lieģi. Tas Uldim ļāva ierindoties otrajā vietā grupā un nopelnīt dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 32 spēle pret Jāni Kalniņu. Spēles sākums abiem līdzīgs un vien Ulda neveiksmes metot pa dubultajiem ļāva Jānim atrasties vadībā ar 2:1. Pēdējos divos legos gan Jānis krietni pārāks summās un Uldis piekāpjas ar gala rezultātu 1:4.

Paldies kluba spēlētājiem par dalību turnīrā! Turpinām trenēties, lai nākotnē būtu vēl labāki!