Ludzas kausā spējam izcīnīt 3 bronzas medaļas

5. augusts bija zīmīgs datums Ludzā, kur norisinājās Ludzas kausa izcīņa šautriņu mešanā. Šajā Latvijas nostūrī lielie šautru turnīri bieži nenotiek, tādēļ tas bija īpašs notikums. Sestdien norisinājās individuālās sacensības, bet svētdien kas mazliet eksotiskāks, jeb TRIO sacensības.

Tālo gabalu no mūsējiem mēroja un latgaliešu viesmīlību izbaudīja:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks

B divīzijā

  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Kaspars Maurops
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Ronalds Mežals

Individuāli

Dāmas

Ieva spēja uzvarēt visas savas grupas spēles. Panākumus gūt izdevās pret Martu Rogu (4:3), Sarmīti Zanderi (4:1) un mūsu pašu Sandiju (4:3). Ievai pirmā vieta grupā un play-off pirmā kārta brīva.

Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret Diānu Grabčiku. Spēle sākumā Ievai legs ar 21. šautriņu. Otrajā mazliet cīņa ar dubulajiem, tomēr izdodas to uzvarēt. Spēles turpinājumā aŗi leiki jautājumi par uzvarētāju neradās, Ievai uzvara ar 4:0.

Pusfinālā spēkošanās ar Irēnu Bauzi. Ievai spēles pirmā daļa lieliska, uzvarēti 3 legi pēc kārtas un pārliecinoša 3:0 vadība, nonākot tikai viena lega attālumā no uzvaras. Nākamjā legā netika izmantotas mačbultas, pēc tam Irēna uzvar vēl vienu legu un jau 2:3 no viņas perspektīvas. Spēles sestajā legā Ievai virkne neizmantotu iespēju noslēgt spēli un Irēna izrauj 3:3. Pēdējais legs sapringts un abas šautriņu metējas neizmanto gūzmu iespēju noslēgt maču savā labā. Galu galā Irēna pamanās iemes D4 un uzvarēt ar 4:3. Kaut gan tas ir sāpīgs zaudējums, Ievai Ludzas bronza!

Sandija grupā piekāpās Martai Rogai (2:4) un mūsu pašu Ievai (3:4). Izdevās izcīnīt panākumu pret Sarmīti Zanderi (4:2). Līdz ar to ieņemta trešā vietu grupā, garantējot dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 16 cīņa pret Avelīnu Lāci. Sandijai labs spēles sākums ar 2:0 vadību. Avelīnai izdodas pašai uzvarēt 2 legu un panaķt līdzsvaru – 2:2. Sandija uz to atbild ar uzvarētu legu un jau vadībā ar 3:2. Spēles nākamjā legā abas spēlētājas “uzkarās” uz dubultajiem, bet pēc krietna apjoma mēģinājumu, tomēr Avelīna vienu iemet un panāk 3:3, jāspēlē izšķirošais legs. Spēles noslēdzošajā legā Sandijai nesekmējas ar punktu gūšanu un viņa tā arī nedabū iespēju uzmest pa dubulto sektoru, zaudējums ar 3:4.

Pirmās izslēgšanas spēļu kārtas zaudētājas drīkst piedalīties gandarījuma turnīrā un Sandija to arī darīja. Ceturtdaļfinālā Sandija ar 2:0 labāka par Vitu Grebsku. Turnīra pusfinālā gan nācās piekāpties Anitai Punculei ar rezultātu 0:2. Līdz ar to Sandijai turnīrs noslēdzies.

A divīzija 

Rihards grupā bija labāks par Aivaru Šutku (5:2). Pēc tam uzvarēts Gunārs Ozoliņš (5:0), šajā spēlē Rihardam arī turnīra augstākais lega noslēgums no 170 punktiem. Ar 3:5 Rihards piekāpās Armandam Tīmam. Un pēdējā spēlē panākums pret Aigaru Strēli (5:2), spēles laikā Rihardam ātrākais turnīra legs ar 12 šautiņām kā arī iespaidīgs spēles vidējo punktu rādītājs – 83,21. Tas viss rezultējās otrajā vietā grupā un ar dalību izslēgšanas spēlēs.

Ceturtdaļfinālā jāmet pret Guntaru Stipinu. Spēles pirmajos astoņos legos gan Rihardam, gan Guntaram izdodas izmantot savas lega sākuma priekšrocības un rezultāts neizšķirts – 4:4. Tad seko Guntara breiks un viņš jau izvirzās vadībā ar 5:4. Rihardam gan izdodas nākamjā legā salauzt arī Guntara metienu un panākt 5:5, jāspēlē izšķirošais legs. Rihards labāks summās un pēc “nopūdelētām” četrām mačbultām ar piekto pamanās izcīnīt saspringtu uzvaru ar gala rezultātu 6:5.

Pusfinālā duelis pret Uldi Ozoliņu. Spēles sākums abiem ļoti iespaidīgs! Rihards pabeidz legu 15 šautriņās, Uldis atbild ar to pašu un izlīdzina. Rihards uzvar legu 16 šautriņās, Uldis atbild ar to pašu un izlīdzina. Tad Uldis zuvar vēl 2 legus un jau panāk 4:2 savā labā. Rihardam izdodas vienu legu atgūt, bet jau nākamjā Uldis nokļūst viena lega attālumā no uzvaras ar 5:3. Rihardam izdodas panākt 4:5. Sekojošajā legā Rihardam labs sākums un šķiet, ka izdosies aizvest spēli līdz izšķirošajam legam. Tomēr turpinājumā “aptrūkstas” summu un šoreiz zaudējums ar 4:6. Rihardam Ludzas bronza!

Sandis patrāpījās lielajā grupā ar 6 spēlētājiem. Šoreiz uzvaras rokās nedevās, zaudējumi pret Igoru Ņikitinu (2:5), Laimoni Nagli (2:5), Guntaru Stipinu (4:5), Jāni Kondrātu (3:5) un Uldi Ozoliņu (2:5). Līdz ar to Sandim turnīrs noslēdzies jau pēc grupas spēlēm.

B divīzija

Adrians grupā izcīna trīs uzvaras tikpat spēlēs. Pieveikts Guntras Stepāns (4:2), Gatis Upenieks (4:1) un Jānis Zviedris (4:2). Adrianam pirmā vieta grupā un dalība play-off.

Top 32 pret Elvi Milleru. Par spēles uzvarētāju šaubas neradās nevienā brīdī. Adrians droši uzvar četrus legus pēc kārtas, tā arī neiedododot pretiniekam iespēju uzmest pa dubultajiem – 4:0.

Top 16 jācīnās pret mūsu pašu Kasparu. Spēles pirmajos trijos legos abi spēlētāji mokās ar dubultajiem, bet visos Adrianam tomēr vienu izdodas “iemānīt”. Pie 3:0 Adrians labāks summās un drīz vien nokārto vēl vienu 4:0 savā labā.

Ceturtdaļfināls pretiniekos sniedz Andri Medni. Spēles sākums atkal neiemestu dubulto zīmē, bet Adrians veiksmīgāks un atrodas drošā 3:0 vadībā. Arnis ar kvalitatīvu spēli vineu legu atgūst, bet tas arī ir viss, Adrians jau nākamajā legā uzstāda spēles gala rezultātu – 4:1.

Pusfinālā duelis pret Kasparu Circeni. Pēc nospēlētiem 2 legiem līdzsvars ar 1:1. Spēles otrajā pusē Adrianam nesokas ne ar punktu gūšanu, ne ar dubultajiem. Kaspars uzvar 3 legus pēc kārtas un aizsūta Adrianu uz mājām -1:4. Lai vai kā, Adrianam Ludzas bronza!

Kaspars šoreiz mazajā grupā ar 3 spēlētājiem. Abās grupas spēlēs izcīnītas “sausās” uzvaras – 4:0 pret Jāni Dāmi un ar tādu pat rezultātu uzveikts Kārlis Zeidaks. Pirmā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 32 Oskara Brieža pārbaudījums. Spēles sākumā Kaspars krietni labāks summās un vadībā ar 2:0. Oskaram 18 šautru legs un rezultātu starpība samazināta līdz minimumam. Kaspars jau nākamajā legā atjauno divu legu starpību – 3:1. Oskars atkal pamanās pietuvoties līdz 2:3. Kaspars gan nebija noskaņots mest izšķirošo legu un ar 72 punktu noslēgumu pieliek punktu spēlei – 4:2.

Top 16 cīņa pret mūsu pašu Adrianu. Kā jau augstāk minēts, šoreiz Kasparam neizdevās nodemonstrēt savu labāko spēli un rezultātā 0:4 zaudējums.

Edvards arī mazajā grupā ar 3 spēlētājiem. Pret Jāni Upenieku panākums ar 4:2, bet pret Kristapu Vērdiņu sāpīga sakāve ar 3:4. Grupā izveidojās situācija, kurā visiem trim spēlētājiem pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam. Legu attiecība noteica, ka Edvardam otrā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 32 jāspēlē pret Juri Alekšānu. Spēles kvalitāte “klibo” abiem spēlētājiem. Pie labvēlīgā 3:2 Edvards neizmanto mačbultas un jāspēlē izšķirošais legs. Lai gan ar summu gūšanu abiem spēlētājime nesokas, Edvards pirmais pie dubultā un šoreiz bez liekām ceramonijām to arī iemet, uzvara ar 4:3.

Top 16 pretiniekos Kaspars Circenis. Edvards spēles gaitā nonāk neapskaužamā situācijā – iedzinējos ar 0:3. Edvardam izdodas atrast labāku spēli un izmantot pretinieka neveiksmes, lai panāktu līdzsvaru 3:3. Izšķirošais legs palēnām izslīd no Edvarda rokām un šoreiz nākas samierināties ar zaudējumu 3:4.

TRIO sacensības

Trio sacensības bija komandu sacensības 3 spēlētāju formātā. Vienai no spēlētājām jābūt daiļā dzimuma pārstāvei. No mūsējiem startēja Žanis – Ronalds – Ieva, kā arī mūsu Sadija kopā ar Kuldīgas pārstāvjiem Uldi Purviņu un Gunti Stuceru.

Ieva – Žanis – Ronalds grupas pirmajā spēlē ar 10:4 pieveica Vecumnieku komandu (Marta Roga, Mārcis Auzāns, Elviss Millers). Ar tādu pašu 10:4 sekoja panākums arī pret Vecpiebalgas komandu (Vita Medne, Andris Mednis, Jānis Zommers). Pēdējā spēlē nācās piekāpties ar 3:10 pret Aigaru Strēli, Irēnu Bauzi un Uldi Ozoliņu. Šis sniegums nodrošināja 2. vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret vietējiem “50+1” kluba pārstāvjiem – Mariju Ružāni, Laimoni Nagli un Aivaru Šutku. Spēles sākums mūsējiem teicams, iegūta 5:1 vadība un jau pusceļā uz panākumu. Tajā brīdī gan viss mainījās un vietējā komanda pamanījās uzvarēt veselus 9 legus pēc kārtas… Mūsējiem 5:10 zaudējums un sacensības noslēgušās.

Sandija – Uldis – Guntis grupas pirmajā spēlē izcīnija panākumu, ar 10:4 pieveikta Vecumnieku komanda (Guntars Stipins, Reno Roga, Sanita Roga). Turpinājums gan neizvērtās tik rožains. Zaudējums ar 7:10 pret komandu kuras sastāvā bija Dāvis Žuks, Jurģis Kočāns un Līva Priedīte – Kočāne. Pēdējā spēlē ar 4:10 sakāve pret komandu Areta Kovaļevska – Oskars Kovaļevskis – Oskars Briedis. Grupā izveidojās situācija, kurā 3 komandām ir pa 1 uzvarai. Tomēr savstarpējie rezultāti labāki bija Sandijai – Uldim – Guntim un nodrošināta dalība izslēgšanas spēlēs.

Ceturtdaļfināls pret komandu Armands Tīms – Rolands Krūze – Sarmīte Zandere. Spēles sākums Sandijai ar kompanjoniem neveiksmīgs un nonākšana iedzinējos ar 0:3. Arī spēles turpinājumā neizdevās ne reizi pietuvoties līdz mazāk kā 2 legu starpībai. Spēle noslēdzas ar zaudējumu 5:10 un turnīrs noslēdzies.

Paldies visiem kluba spēlētājiem par dalību!