Priekules kausā mūsējiem zelta un sudraba prieki

Vasara noslēdzas Priekulē! 26. augustā tika aizvadīta Priekules kausa izcīņa. Pirms mesties jaunā skolas gada cēlienā, jāmet šautras un jācenšas pacelt kausus!

No mūsējiem to centās izdarīt:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks

B divīzijā

  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Edvards “Pischhiljuhu” Legzdiņš

Dāmas

Ieva savā grupā dabūja izspēlēties pēc sirds patikas, kopā jāaizvada 5 spēles. Pirmajā spēlē gan neizdevās izcīnīt panākumu, piekāpjoties Lietuvas pārstāvei Jolita Drausutiene (2:3), bet turpinājums jau daudz patīkamāks. 3:0 pret Kristīni Popiševu, ar 3:1 uzvarēt Anda Vīksna, 3:1 pret Vida Jablonskiene un 3:0 pret mūsu pašu Sandiju. Grupā tas ļāva ierindoties otrajā vietā, vieta izslēgšanas spēlēs garantēta.

To 16 pretiniekos Ilze Sniega – Sniedziņa. Spēlē lēnā gaitā, bet drošā kursā virzās Ievai par labu. Pretiniece tā arī nedabū uzmest pa dubultajiem un Ievai drošs 4:0.

Ceturtdaļfināls pret Aretu Kovaļevsku. Ieva izmanto Aretas neprecizitātes dbultajos un uzvar pirmo legu, taču Areta uzreiz starpību atspēlē un zeultāts 1:1. Nākamajos legos Ieva krietni pārāka summās un Areta paliek uz 60+ punktiem visos atlikušajos legos. Ievai panākums 4:1.

Pusfinālā tikšanās ar Mariju Ružāni. Spēles pirmais nogrieznis Ievai ļoti labs. Smuki krīt summas, dubultie un jau 3:0 vadība. Marija gan nav viegli laužama un pamanās divus legus atspēlēt. Bet pie 3:2 Ieva nav noskaņota spēlēt izšķirošo legu un noslēdz spēli, pretiniecei paliekot uz 105 punktiem. Ievai uzvara ar 4:2.

Finālā Jātiekas ar Kristīni Mickus. Ievai ar punktu gūšanu nesokas tik vareni kā iepriekšējās spēlēs un nonākšana iedzinējos ar 0:2. Nākamais legs uzvarēt un rezultātu starpība sadeldēta līdz minimumam. Jāsaka gan, ka turpinājumā pretiniece bija spēcīgāka un uzvarēja trīs legus pēc kārtas. Šoreiz zaudējums ar 1:5, bet Ievai Priekules sudrabs!

Sandija spēlēja vienā grupā ar Ievu, kurai piekāpās ar 0:3. Ar tādu pat rezultātu Sandija zaudēja pret Andu Vīksnu un Jolita Drausutiene. Toties 3:0 panākumi pret Vida Jablonskiene un Kristīni Popiševu. Šis rezultātu kokteilis Sandijai nodrošināja 4. vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 16 jāspēlē pret Irēnu Bauzi. Irēnai veiksmīgākas “uzrāviens” un vadība ar 2:0. Sandija ar to nav mierā un jau nākamjos divos legos panāk līdzsvaru spēlē – 2:2. No tā brīža spēle nerit kā Sandija vēlētos un Irēna aizved to līdz sev labvēlīgam iznākumam. Šoreiz Sandijai 2:4.

Pirmās izslēgšanas kārtas zaudētājas var spēlēt arī gandarījuma turnīrā un Sandija to darīja. Tomēr jau pirmajā kārtā ar 0:2 piekāpās Sandrai Alenčikai, kurai padevās lieliska spēle, un noslēdza dalību turnīrā.

A divīzija

Valters grupā spēlēja pārliecinoši, izcīnītas uzvaras visās spēlēs. 5:0 pret Guntaru Stipinu, 5:3 pret Ralfu Laumani, 5:0 pret Gunāru Ozoliņu un 5:3 pret Arunas Ciplys (Valteram 91,60 vidējais!). Tas viss rezultējās pirmajā vietā grupā un vietu play-off.

Top 16 pret Lietuvas spēlētāju Edgaras Grikšas. Lai gan spēle dažbrīd nevedās tik labi kā gribētos, tomēr Valters labāks par pretinieku katrā legā un neradās lieki jautājumi par uzvarētāju – 6:0.

Ceturtdaļfinālā jācīnās ar Jāni Kondrātu. Valters iesāk ar 12 šautriņu legu, bet nākamajā legā Jānis izmanto Valtera kļūdas metot pa dubultajime un izlīdzina rezultātu – 1:1. Valteru tas neizsita no sliedēm un viņš uzvarēja trīs legus pēc kārtas, atstājot Jāni uz 140+ punktirm katrā no legiem. Tad Jānim labs 15 šautru legs un sadeldēta rezultātu starpība līdz 2:4. Turpinājumā gan Jānis vairs pie dubultajiem netika un Valteram gana drošs panākums – 6:2 ar 88,49 vidējo punktu rādītāju.

Pusfinālā Uldis Ozoliņš. Pēc uzvarēt apirmā lega Valteru pieviļ dubultie un Uldis izvirzās vadībā ar 2:1. Seko Valtera labais spēles nogrieznis, pabeidzot legus 18; 20; 14 un 15 šautriņās. Pie 5:2 šķita, ka spēles beigas ir vairs tikai formalitāte, bet Uldis tā nedomāja. Uldim kvalitatīvi legi 15 un 13 šautriņās un jau 4:5. Tomēr Valters neļāva spēlei nokļūt līdz izšķirošajam legam un ar 16 šautriņu legu izcīnija panākumu – 6:4.

Finālā spēkošanās ar Ralfu Laumani. Pirmie divi legi Valteram uz ko Ralfs atbild ar diviem no savas puses – 2:2. Valters uzvar nākamo legu, bet Ralfa atkal pa spēkam izlīdzināt – 3:3. Valteram spēles beigās izdodas uzspiest savu spēli un uzvarēt legus ar 19; 17 un 17 šautriņām, lai izcīnītu panākumu ne vien spēlē, bet arī turnīrā! Valteram Priekules zelts!

Rihards grupas spēlēs izcīnija trīs panākumus – 5:2 pret Igoru Ņikitinu, 5:3 pret Markusu Jansonu un 5:3 pret Kasparu Kalēju. Pēdējā grupas spēlē gan piedzīvots zaudējums pret Laimoni Nagli (2:5). Reulztātā otrā vieta grupā un vieta izslēgšanas spēlēs.

Top 16 pret Lietuvas spēlētāju Mindaugas Viskontas. Rihardam neveiksmīgs spēles sākums ar 0:2, jo dubultie nedodas rokās. Turpinājumā legi tiek dalīti uz pusēm un Rihards jau iedzinējos ar 2:4. Seko Mindaugas kļūdas un Rihards spēj aizvadīt labu spēles nogriezni, uzvarot trīs legus pēc kārtas un panākot 5:4 savā labā. 18 šautriņu legs no Mindaugas nosūta spēli uz izšķirošo legu. Šoreiz ļoti nozīmīgs izrādījās metiens pa bulli pirms spēles. Abiem spēlētājiem spēcīgas summas, bet Rihards uz 40 punktiem pēc 15 šautriņām, kamēr Mindaugas uz 48 punktiem un gaida vai Rihards kļūdīsies. Rihards nekļūdās jau ar pirmo mēģinājumu iemetot D20 un izcīnot grūtu panākumu 6:5.

Ceturtdaļfinālā pretiniekos Uldis Ozoliņš. Rihards Uzvar pirmo legu, bet turpinājumā “apsīkst” summas un Uldis panāk jau 3:1. Rihards vienu legu atspēlē un deficīts samazināts līdz minimumam – 2:3. Jāsaka gan, ka Rihardam tā arī neizdevās demonstrēt savu labāko spēli un Uldis aizved spēli līdz drošai 6:2 uzvarai.

Sandis nespēja grupā izcīnīt panākumus. 2:5 pret Kristapu Mickus, 1:5 pret Uldi Ozoliņu, 3:5 pret Edgaras Grikšas un 2:5 pret Sigitas Kvajauskas. Tas nozīmēja pēdējo vietu grupā un turnīrs noslēdzies.

B divīzija

Edgars visās grupas spēlēs izcīna panākumus. 3:0 pret Robertu Lieģi, 3:1 pret Mārtiņu Laubergu, 3:2 pret Valdi Griķi un 3:0 pret Elvi Milleru. Likumsakarīga pirmā vieta grupā un izslēgšanas spēļu pirmā kārta brīva.

Top 32 jācīnās ar Uģi Ozolu. Edgaram labs spēles sākums un viņš nonāk drošā vadībā ar 3:0. Uģis vienu legu atspēlē un samazina rezultātu starpību. Sekojošais legs gan kļuva par pēdējo šajā spēlē. Edgaram labas summas, bet nācās izmest ievērojamu daudzumu šautriņu pa dubultajiem sektoriem, lai beidzot vienu trāpītu un uzstādītu spēles gala rezultātu – 4:1.

Top 16 pretiniekos sniedz Arti Jutus. Edgars visas spēles garumā nespēj gūt lielos punktus tik stabili kā to dara parasti un arī dubultie nedodas rokās. Artis tā arī pamazām izmanto Edgara neprecizitātes un uzvar visus spēles legus. Šoreiz Edgaram turnīrs noslēdzies ar 0:4 zaudējumu.

Adrians bija spēcīgāks par visiem savas grupas pretiniekiem. Pieveikti – Lauris Karavecs (3:0), Juris Alenčiks (3:0), Edgars Barbejs (3:1) un Aleksandrs Kalderauskis (3:0). Pirmā vieta grupā, pirmā izslēgšanas spēlu kārta brīva.

Top 32 jācīnās ar Oskaru Briedi. Adrians uzvar spēles pirmo legu, taču turpinājums neizdodas tikpat sekmīgs. Oskaram izdodas izmantot Adriana neveiksmīgo spēli metot pa dubultajiem, vēlāk arī summās. Spēle izrādās par īsu, lai Adrians spētu kaut ko izmainīt un šoreiz zaudējums 1:4.

Rolands grupas spēlēs spēja pieveikt Dainin Birgeru (3:0), Jāni Zommeru (3:2) un mūsu pašu Edvardu (3:1). Pēdējā grupas spēlē zaudējums pret Artūru Auderu (2:3). Pēdējās spēles rezultāts nozīmēja, ka izslēgšanas spēles jāsāk jau no pirmās kārtas.

Top 64 pretiniekos Raimonds Mazbergs. Raimonds uzvar pirmo legu, Rolands otro – 1:1. Turpinājumā Rolands izrādās pārāk izšķērdīgs savās iespējās mest pa dbulto un Raimonds pārņem spēles iniciatīvu. Rolandam tā arī neizdodas “savākt” savu spēli un šoreiz zaudējums ar 1:4.

Play-off pirmās kārtas zaudētāji varēja spēlēt gandarījuma turnīrā, Rolands tajā piedalījās. Šis turnīrs gan neizvērtās veiksmīgs, jau pirmajā kārtā zaudējums pret Jāni Stepiņu ar 1:2.

Edvards grupas spēlēs uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm. Kā jau minēts, zaudējums pret mūsu Rolandu (1:3) un nācās piekāpties arī Artūram Auderam (2:3). Taču uzvaras pār Jāni Zommeru (3:0) un Daini Birgeru (3:2) ļāva ieņemt trešo vietu grupā un kvalificēties play-off.

Top 64 pret Jurģi Grabčiku. Kaut gan Jurģis nerādīja iespaidīgu spēli, Edvards arī nespēja uzmest neko labāku. Edvardam tā arī neizdevās gana stabili gūt summas, lai nodrošinātu sev nepieciešamo daudzumu šautru dubultajiem. Rezultāts nepatīkams – 0:4. Edvards nolēma gandarījuma turnīrā nepiedalīties.

Kaspars grupas pirmajā spēlē prata uzvarēt Arti Burkeviču (3:1), taču tā arī izrādījās vienīgā uzvara grupā. Zaudējumi pret Rolandu Ručevski (1:3), Andi Lauvu (1:3) un Arvi Kaimiņu (2:3) nozīmēja ceturto vietu grupā un nekvalificēšanos play-off. Bet Kaspars izlēma izmantot iespēju uzspēlēt gandarījuma turnīrā.

Ar 2:0 izdevās pieveikt Valdi Griķi, Jāni Dāmi, Mārtiņu Birumu un Daini Birgeru. Sasniegts jau gandarījuma turnīra pusfināls. Spēlē pret Jāni Upenieku neizdevās izmantot iespējas un zaudējums ar 0:2. Turnīrs noslēdzies.

Paldies mūsu spēlētājiem par dalību un apsveicam ar panākumiem!