Vaiņodē mūsējiem pa spēkam izcīnīt sudrabu un divas bronzas

Turpat kur vakar, tikai šodien uz Vaiņodes kausu pulcējās Latvijas labākie šautriņu metēji. 27. augustā Vaiņodes kauss meklēja savus īpašniekus.

Mūsu kluba godu šoreiz pārstāvēja:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Adrians “Nidzis” Djačuks

B divīzijā

  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis

Dāmas

Ieva grupā uzvarēja visas pretinieces – 3:0 pret Ilzi Sniedzi – Sniedziņu, Diānu Granbčiku un Evitu Madžuli. Grupas pēdējā spēlē jātiekas ar mūsu pašu Sandiju un Ievai panākums ar 3:2. Pirmā vieta grupā, jāspēlē play-off.

Top 16 spēle pret Irēnun Bauzi. Spēle rit nierastā gultnē, jo visi legi tiek uzvarēti pret šautrām līdz rezultāts kļūst 3:3. Tad Ieva šo “lāstu” lauž un izšķirošajā legā uzvar spēli – 4:3.

Ceturtdaļfināla spēlē tikšanās ar Daci Melni. Dacei izdodas uzvarēt pirmo legu uz Ievas “double trouble” rēķina. Turpinājumā gan Ievas pieredze un pārspēks ir nenoliedzams. Nākamie četri legi droši uzvarēti un panākums spēlē ar 4:1.

Pusfināls pret Ilzi Ozolu. Abas spēlētājas visas spēles garumā cīnījās ar dubultajiem, bet Ieva pamanījās izvirzīties vadībā ar 2:0. Ilzei pa spēkam vienu legu atspēlēt un jau 1:2. Spēles beigu nogrieznī Ieva labāka dubultajos un summās, izcīnīta uzvara ar 4:1.

Finālā cīkstēšanās ar Andu Vīksnu. Pēc četriem legiem nekas nešķir spēlētājas – 2:2. Andai padodas izrāviens un viņa pārņem 4:2 vadību, nostādot Ievu viena lega attālumā no zaudējuma. Ieva gan ar to nesamierinās un uzvar nākamos divus legus, aizsūtot spēli līdz izšķirošajam legam. Tajā Ieva labāka summās un pirmā aizsteidzas pie dubultajiem, bet neizdodas to mačbultu iemest… Pēc vairākiem mēģinājumiem no abu spēlētāju puses Anda spēli noslēdz savā labā ar 5:4. Ievai Vaiņodes sudrabs!

Sandija spēlēja vienā grupā ar Ievu. Kā jau minēts, tad Ievai piekāpās, bet pārējās spēlēs izcīnītas sausās uzvaras. 3:0 pret Diānu Grabčiku, Ilzi Sniedzi – Sniedziņu un Evitu Madžuli. Līdz ar to Sandijai otrā vieta grupā un vieta izslēgšanas spēlēs.

Top 16 spēle pret Andu Vīksnu. Sandijai neizdodad gūt lielos punktus un Anda izvirzās 2:0 vadībā. Vienu legu Sandijai pa spēkam atspēlēt un samazināt rezultātu starpību līdz minimumam 1:2. Turpinājumā gan atkal spēle nesokas kā gribēts un Anda uzvar divus legus un noslēdz spēli savā labā ar 4:1.

Pirmās kārtas zaudētājas drīkst startēt gandarījuma turnīrā un Sandija to arī darīja. Pirmajā spēlē 2:1 pret Kristīnu Mickus, turpinājumā 2:1 pret Ketiju Ozolu. Gandarījuma turnīra pusfinālā zaudējums pret Irēnu Bauzi 1:2. Līdz ar to Sandijai Vaiņodes kauss noslēdzies.

A divīzija

Rihards visās grupas spēlēs tika pie panākumiem. 5:3 pret Gunāru Ozoliņu, 5:3 pret Ralfu Laumani, 5:0 pret Guntaru Stipinu un Mindaugas Viskontas pieveikts ar 5:1 (Rihardam lielisks 84,17 vidējais punktu rādītājs). Pirmā vieta grupā un pirmā izslēgšanas spēļu kārta brīva.

Ceturtdaļfinālā tiek sagaidīts mūsu pašu Sandis. Sandis neizmanto iespējas spēles pirmajā legā, kuru Rihards uzvar. Tad Rihards spēcīgāks summās un jau droša 3:0 vadība. Sandim izdodas vienu legu uzvarēt, tomēr viņš nespēj turēt Riharda uzstādīto spēles standartu. Rihards uzvar nākamos trīs legus, spēli noslēdzot ar skaistu 118 punktu check out, uzvara 6:1.

Pusfinālā Kristapa Mickus pārbaudījums. Spēles sākumā Rihardam katastrofāli dubultie un Kristapam 2:0 vadība. Tad Rihardam legi ar 18 un 12 šautriņām, spēlē panākts līdzsvars – 2:2. Pēc 6 legiem jau 3:3. Kristapam izdodas iemest 18 un 16 šautriņu legus un nonākt viena lega attālumā no uzvaras 5:3. Rihards spēj saņemties un ar pāris pārdzīvotām mačbultām, un ar diviem 17 šautriņu legiem, izcīna iespēju mest izšķirošajā legā. Pēdējā legā Kristaps sāk… un arī beidz. Rihardam viena mačbulta neveiksmīgi izkrīt no buļļa un zaudējums ar 5:6. Lai vai kā, Rihardam Vaiņodes bronza!

Sandis grupā cieta sakāvi pret Uldi Ozoliņu ar 1:5, bet pārējās spēlēs uzvarēja. 5:0 pret Kasparu Kalēju, 5:3 pret Igoru Ņikitinu un 5:1 pret Edgaras Grikšas. Tas ļāva Sandim ierindoties otrajā vietā grupā un piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Top 16 pret Aivaru Šutku. Aivars paņem pirmo legu uz ko Sandis atbild ar trim no savas puses un izvirzās vadībā ar 3:1. Aivars ar pieredzi un Sanda neveiksmēm dubultajos spēj panākt 3:3. Spēles beigām gan Sandim atlicis vairāk spēka un viņš uzvar 3 legus pēc kārtas, uzstādot gala rezultātu 6:3.

Kā jau minēts, ceturtdaļfināls pret Rihardu šoreiz neiznāk tik labs kā Sandim gribētos. Zaudējums ar 1:6 un turnīrs noslēgts 5. vietā.

Valters šoreiz mazajā grupā (4 spēlētāji). Uzvaras pret visiem spēlētājiem – mūsu pašu Adrians pieveikts ar 5:0 (Valteram 92,78 vidējais), 5:0 pret Aivaru Šutku (90,54 vidējais) un pret Markusu Jansonu panākums ar 5:3. Valteram pirmā vieta grupā un vieta turnīra top 8.

Cetuertdaļfinālā jāspēlē pret Aigaru Strēli. Valteram spēle īpaši nesokas un Aigars izvirzās vadībā 3:1. Valters uzmest 12 šautriņu legu un samazina starpību līdz minimuma – 2:3.  Aigaram turpinājumā 17 šautriņu legs uz ko Valters atbild ar 17 un 16 šautriņu legiem – 4:4. Aigars salauž Valtera metienu ar 16 šautriņu legu un nonāk viena lega attālumā no uzvaras. Valters mēģina panākt izšķirošo legu ar lielisku sākumu 100-140-100, taču nespēj uzvarēt legu. Pēc lēna lega sākuma Aigars 327 punktus pamanās pabeigt 9 šautriņās un izcīnīt panākumu mačā ar 6:4. Valteram turnīrs noslēdzies neierastā 5. vietā.

Adrians piedzīvoja debiju A divīzijā. Ar 0:5 zaudējums pret mūsu pašu Valteru, ar 2:5 zaudējums pret Aivaru Šutku. Grupā gan izdevās izcīnīt arī panākumu – 5:3 pret Markusu Jansonu. Grupā izveidojās situācija kurā Adrianam, Aivaram un Markusam bija pa 1 uzvarai un 2 zaudējumiem. Adrianam sliktākā legu attiecība un jāsamierinās ar pēdējo vietu grupā.

B divīzija

Edgars grupā ierindojās kā pirmais, spējot uzvarēt visas spēles. Juris Bulahs un Jānis Priedītis pieveikti ar 4:0, pret Valdi Griķi panākums ar 4:3. Nopelnīta vieta izslēgšanas spēlēs.

Top 32 netiek atstāti varianti Rolandam Krūzem. 4:0, tā arī nevienā legā nepielaižot pretinieku pie dubultajiem.

Top 16 jau pavisam cits stāsts pre Uģi Karasevu, Spēles sākumā Edgaram gaužām nesekmējas ar summu gūšanu un viņš attopas iedzinējos ar 1:3. Edgars nemet šautras krūmos un turpina spēlēt, lai vai kā, bet nākamie 3 legi jāuzvar. Pāris mačbultas gan tiek pārdzīvotas un, lai gan summas nekrīt, 60; 100 un 56 punktu noslēgumi ļauj Edgaram uzvarēt spēli ar 4:3.

Ceturtdaļfināls pret Arti Burkeviču. Šo spēli raksturo tas, ka abi spēlētāji meta garām dubultajiem sektoriem. Pirmai legs veiksmīgāks Artim. Turpinājumā gan Edgars pamanījās uzvarēt 4 legus pēc kārtas, šājā “dubulto trilleru” spēlē un izcīnīt panākumu ar 4:1.

Pusfināls pretiniekos dod Uldi Purviņu. Edgara netipiski vājā spēle, no kuras viņš cieta visu dienu, nekur nebija pazudusi. Pāris legus izdevās uzvarēt, taču kopsummā Edgaram ne tas labākais sniegums un šoreiz jāapstājas pusfinālā ar 2:4 zaudējumu. Reuzltātā Edgaram Vaiņodes bronza!

Rolands mazajā grupā ar 3 spēlētājiem. Panākums Rolandu cīņā, jeb 4:1 pret Rolandu Krūzi. Jānim Zviedrim gan nākas piekāpties ar 2:4. Katram spēlētājam grupā pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam. Legu attiecība labāka mūsu Rolandam un viņš iekļūst izslēgšanas spēlēs.

Top 32 cīņa pret Valdi Griķi. Rolandam sākuma izrāviens ar 3:0. Nākamajos divos legos vairākkārt neizdodas pielikt spēlei punktu, tomēr pie 3:2 vadības Rolands nav noskaņots mest izšķirošo legu un izcīna panākumu ar 4:2.

Top 16 – Oskars Kovaļevskis. Kaut gan spēles sākumā Oskars labāks summās, tomēr dubulti uzvar legus un Rolands izvirzās vadībā ar 3:2. Spēles pēdējā legā Oskars atkal kļūdās metot pa dubultajiem, bet Rolands ar 76 punktu noslēgumu izcīna panākumu – 4:2.

Ceturtdaļfinālā jāmet pret Jāni Kalniņu. Kvalitatīva spēle abu spēlētāju izpildījumā, tomēr Jāņa pieredze šoreiz ņem virsroku. Rolandam tā arī neizdodas uzvarēt nevienu legu un šoreiz zaudējums ar 0:4. Bet 5. vieta ir ļoti cienījams rezultāts, apsveicam!

Kaspars grupā pieveica Gunāru Rogu (4:2) un Ēriku Gertneru (4:1), bet piedzīvoja zaudējumu pret Artūru Auderu (3:4). Tas rezultējās ar otro vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 32 cīkstēšanās ar Rolandu Ručevski. Kaspars uzvar pirmo legu, taču nākamajos trijos dubultie spītīgi nekrīt un jau atrašanās iedzinējos – 1:3. Kaspars nepadodas un uzvar divus legus, lai panāktu 3:3 un nopelnītu iespēju mest izšķirošo legu. Spēles noslēdzošajā legā Rolanda sākums un viņš to izmanto, pabeidz spēli iespaidīgās 14 šautriņās. Kasparam jāsamierinās ar 3:4 zaudējumu.

Kaspars nolēma, ka ja jau tik tālu braukts, tad uzmetīs arī gandarījuma turnīru. Pirmā kārta pārvarēta bez cīnās. Bet gandarījuma turnīra top 32 šoreiz zaudējums pret Arvi Kuncīti ar 0:2. Līdz ar to Kasparam Vaiņodes kauss noslēdzies.

 

Pateicamies visiem kluba spēlētājiem par dalību! Turpinām tādā pat garā un gaidām vēl lielāku medaļu ražu nākamajās sacensībās.