Mūsējie cīnās Latvia Open un Riga Open

No 20. līdz 22. oktobrim Rīgā salidoja, sabrauca un saskrēt šautriņu mešanas ļaudis no visas Eiropas, lai piedalītos Latvia Open un Riga Open. Latvia Open šogad pirmo reizi kļuvis par sudraba kategorijas turnīru!

Mūsējie pārstāvēja klubu kuplā skaitā, vietējie mači kā nekā! Piedalījās:

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone
  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis
  • Juris “Barracuda” Straubergs
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis

Piektdienas vakarā daļa mūsējo startēja pielozēto pāru sacensībās. Labākais sniegums šoreiz Rihardam kopā ar skotu Craig Peter un Edgaram Ziemulim ar lietuvieti Edgaras Griksas. Viņiem izdevās aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam. Andris pārī ar Dorthe M. Nielsen apstājās top 32. Kaspars pārī ar Shereen Downs palika turnīra top 64, turpat turnīrs beidzās Rolandam ar Raido Kruusvee. Top 128 dalību noslēdza Sandija ar Lars Sandblom.

Latvia Open

Dāmas

Ieva turnīrā izlikta kā #15. Pirmā spēle top 32 pret Anglijas Shereen Downs. Pirmie divi legi sadalīti uz pusēm – 1:1. Ievai padodas 20 šautriņu legs un 2:1. Spēles ceturtajā legā abas spēlētājas mokās ar dubultajiem, bet Ieva palielina reuzltātu starpību līdz 3:1. Shereen uzvar spēles piekto legu un jau 2:3 no viņas perspektīvas. Spēles sestais legs kļūst par noslēdzošo, Ievai panākums ar 4:2.

Top 16 jāspēlē pret turnīra #2 Maud Jansson. Ievai veiksmīgāka spēles pirmā daļa un vadība ar 2:1. Spēlei ritot tālāk, Ievai “apsīkst” summas un pretniece uzvar trīs legus pēc kārtas. Ieva turnīru noslēdz ar 2:4 zaudējumu.

Sandija turnīrā izlikta kā #13. Top 32 spēle pret Karolina Zalawka no Polijas. Spēle ļoti līdžiga, bet legu noslēgumos Sandijai neizdodas “atrast” dubultos un turnīrs noslēdzas ar 0:4.

Kungi

Valters turnīrā izlikts kā #14. Top 128 cīņa pret George Harris no Skotijas. Valters apliecina savu izliktā spēlētāja statusu un droši uzvar ar 4:0, uzrādot 83,50 vidējo punktu rādītāju.

Top 64 stājas pretī Mārtiņš Birums. Valters pretiniekam tā arī ne reizi neļauj nokļūt zem 100 punktu robežas un gūst panākumu ar pārliecinošu 4:0.

Top 32 pretiniekos Nigel Peden no Ziemeļīrijas. Pēc diviem legiem rezultāts vēstī 1:1. Valters “pārliek robus” un 14-17-19 šautriņu legos nokārto uzvaru 4:1 (84,31 vidējais).

Top 16 jācīnās ar turnīra #3 Gary Stone no Skotijas. Spēle izvēršas par titānu maču bez otrajām iespējām! Pirmajā legā Gary 14 šautriņās noturēts metiens un jau nākamajā viņš lauž Valtera sākumu 14 šautriņās. Spēles trešajā legā Valters nenoslēdz 90 punktus ar bulli un Gary atkal lauž metienu, šoreiz ar 16 šautriņu. Spēles pēdējā legā Valters nedabū iespēju uzmest pa dubulto. Valteram lieliska spēle ar 90,70 vidējo, bet pretiniekam vēl labāka ar 96,97 vidējo! Spēles protokols: Valters piekāpjas titānu mačā

Rihards turnīru sāk ar top 256 cīņu pret Ziemeļīrijas Alexander Rea. Pirmajā legā Rihards nespēj “sakasīt” summas, bet izmanto pretinieka neveiksmes dubultajos. Otrajā legā cits stāsts, Rihards labs summās, bet pamokās dubultajos, taču jau 2:0. Spēles nākamie 3 legi rit “pa metienam” un tas nozīmē Riharda 3:2 vadību. Spēles sesto legu Rihards noslēdz 15 šautriņās un uzvar spēlē ar 4:2.

Top 128 dod iespēju spēlēt pret Jakob Skovgard no Dānijas. Pēc diviem legiem līdzsvars – 1:1. Turpmāk gan nekādi jautājumi par uzvarētāju nerodas. Rihards krietni labāks summās un nelaiž pretinieku tuvumā dubultajiem, panākums ar 4:1.

Top 64 tikšanās ar Igaunijas Kalle Tabur. Rihards met gana stabili lai iekrātu 3:0 pārsvaru. Kalle izmanto Riharda “nopūdelētās” mačbultas un panāk 1:3. Spēles piektais legs gan kļūst par pēdējo, Rihards izcīna uzvaru ar 4:1.

Top 32 jāspēlē pret turnīra #11 no Zviedrijas Dennis Nilsson. Pēc pirmajiem diviem legiem situācija nav patīkama, Rihards zaudē 0:2. Trešajā legā Dennis nesokas ar summu gūšanu un Rihards vienu legu atspēlē. Jau nākamajā Rihards ar 15 šautriņu legu salauž pretinieka sākumu un izlīdzina – 2:2. Spēles beigās Dennis krietni pārāks summās un Rihards nespēj tikt līdz iespējām uzmest pa dubultajiem, sakāve ar 2:4.

Juris top 256 cīnās pret Normundu Vīlipu. Lai gan pēc diviem legiem rezultāts ir 1:1, Juris visas spēles garumā ir krietni pārliecinošāks summās un izcīna panākumu ar 4:1.

Top 128 spēle pret Darryl Banks no Lielbritānijas. Tieši tāpat kā iepriekšējā mačā – pēc 2 legiem 1:1, Juris stabilāks summās un uzvar ar gala rezultātu 4:1.

Top 64 izspēles zars saved kopā ar Michael Unterbuchner no Vācijas, kurš ir viens no galvenajiem turnīra favorītiem. Lai gan Juris summas met krietni labāk kā iepriekšējās spēlēs, tomēr nespēj turēt līdzi Michael standartam un piekāpjas ar 0:4.

Kaspars top 256 spēlē pret Kipras pārstāvi Stelios Stylianou. Summas negrib “krist” ne vienam no spēlētājiem, tas tikai nozīmē, ka visu izšķir dubultie. Pēc 1:1 sākuma Kasparam ir pa spēkam uzvarēt nākamos trīs legus un uzstādīt gala rezultātu – 4:1.

Top 128 jācīnās pret vienu no Polijas zināmākajiem šautriņu metējiem Sebastian Steyer. Sebastian uzvar pirmo legu, bet Kaspars nākamajā notur savu sākumu ar 18 šautriņām, 1:1. Turpmākajos legos Sebastian nemet iespaidīgas summas, bet ir ļoti precīzs nobeigumos un Kaspars noslēdz turnīru ar 1:4 zaudējumu.

Adrians top 256 spēlē pret Simon Arora no Anglijas. Spēle kā pa kalniem, kā pa lejām, bet pēc pieciem nospēlētiem legiem Adrians vadībā ar 3:2. Sestajā un septītajā legā Adrians nespēj gūt ievērības cienīgas summas un piedzīvo zaudējumu ar 3:4.

Sandis top 256 cīnās ar Igaunijas Indro Konik. Pēc 3 legiem nekas labs nav noticis, Sandis zaudē ar 0:3. Vienu legu Sandis prot atspēlēt, bet spēles sestais legs Sandim kļūst par pēdējo – 1:4.

Rolands top 256 aizvada spēli pret Bartlomiej Maslak no Polijas. Abi spēlētāji nespēj gūt lielas summas, bet Bartlomiej pārāk ilgi neuzkavējas pie dubultajiem un ir vadībā ar 2:0. Rolands vienu legu atspēlē, bet iznieko savas iespējas atlikušajos – zaudējums ar 1:4.

Riga Open

Dāmas 

Sandija top 64 cīnījās pret Kelly Graham no Skotijas. Sandija katrā no legiem aizmeta garām saujiņu sāutru dubultajiem, bet pretiniece lielākajā daļā no legiem (3/4) nemaz līdz dubultajiem netika. Sandijai drošs panākums ar 4:0.

Top 32 spēle pret Dorthe M. Nielsen no Dānijas. Pretiniece panāk 2:0, bet pēc nospēlētiem pieciem legiem Sandijai minimāls deficīts ar 2:3. Spēles sestajā legā Sandija netiek pie iespējas uzmest pa dubultajiem un piekāpjas pretiniecei ar 2:4.

Ieva top 32 cīnās pret Renee Ehlers no Dānijas. Pirmajos divos legos Ieva summās pārāka, bet nesanāk “sadraudzēties” ar dubultajiem un jau 0:2. Turpinājumā spēlētājas notur savu sākumu un Ievai minimāls deficīts ar 2:3. Ievai neizdodas spēli aizvirzīt līdz izšķirošajam legam un šoreiz jāpiekāpjas ar 2:4.

Kungi

Valters top 256 ar lielisku spēli pieveic Francesco Raschini no Itālijas. Valteram legi 13-20-15-18 šautriņās, spēles vidējais 91,09 un panākums ar 4:0.

Top 128 pretiniekos Jānis Kupšis. Pirmajos divos legos Valteram izdodas izmantot Jāņa paviršības dubultajos – 2:0.  Trešajā un ceturtajā legā nesokas ar punktu gūšanu un  spēlē jau līdzsvars – 2:2. Valters pārgrupējas, 16 un 18 šautriņu legi un uzvara spēlē ar 4:2.

Top 64 spēle pret Zviedrijas Barney Jansson. Pirmajā spēles daļā Valters neizskatās pārliecinoši un nonāk iedzinējos ar 1:3. Spēles ritējums mainās un Valters uzņem tempu, kamēr Barney spēle kļūst “šķidrāka”. Valters pamanās ne vien izlīdzināt uz 3:3, bet arī uzvarēt izšķirošo legu 16 šautriņās. Gala rezultāts 4:3.

Top 32 izspēles zars saved kopā ar turnīra #2 Barry Copeland. Valteram fantastisks spēles sākums ar 13 un 12 šautiņu legiem, vadība ar 2:0! Spēles trešajā legā abi spēlētāji “muļļā” duultos, bet Valters vienu iemet un jau 3:0. Punktu spēlei Valters pieliek ar 15 šautriņu legu un gūst panākumu ar 4:0. Ja vien trešais legs nebūtu “norāvis” uz leju vidējos…

Top 16 pret Zviedrijas Rickard Tingvall. Valters spēli atver 17 šautriņās uz ko Rickard atbild ar 20 šautriņu legu. Valters salauž pretinieka cīņas garu ar diviem iespaidīgiem legiem – 14 un 12 šautriņas, rezultāts jau 3:1. Piektais legs arī kļuva par pēdējo spēlē, Valteram uzstādot gala rezultātu 4:1 (Valteram 91,73 vidējais).

Ceturtdaļfināls pret turnīra #7 Thomas Junghans no Šveices. Pirmajā legā Valters nespēj iemest dubulto, otrajā netiek līdzi summās – 0:2. Valteram izdodas noturēt savu sākumu 17 šautriņās, taču pretinieks izdara to pašu 16 šautriņās, rezultāts 1:3. Valters ar 15 šautriņu legu samazina deficītu līdz 2:3. Spēles sestajā legā Valteram neizdodas iemest dubultajā sektorā un jāsamierinās ar 2:4 zaudējumu.

Kaspars top 128 spēlē pret Artūru Auderu. Spēles pirmajā daļā Kaspars spēcīgāks un izvirzās vadībā ar 3:1. Nākamjos pāris legos “aptrūkstās” summas un Artūrs panāk līdzvaru – 3:3. Izšķirošais legs Kasparam padodas krietni labāks par pretinieku un spēlē panākums ar 4:3.

Top 64 pret Šveices Thomas Junghans, kurš turnīrā izlikts kā #7. Šoreiz bez variantiem, Kaspars nevienā legā netiek zem 100 punktu atzīmes un piedzīvo zaudējumu ar 0:4.

Rihards top 256 pretiniekos saņēma Modri Kandavnieku. Spēle nesokas neveinam no spēlētājiem. Pēc 4 legiem līdzsvars – 2:2. Modris panāk 3:2 savā labā, bet Rihards ar to nav mierā un aizsūta spēli uz izšķirošo legu. Spēles pēdējā legā Modris neizmanto mačbultu 136 noslēgumam un Rihards pārkrīt pāri finiša līnijai ar 91 punktu noslēgumu – 4:3.

Top 128 spēle pret Claus Nielsen no Dānijas. Rihards uzvar pirmo legu, jo pretinieks neiemet dubultos. Turpinājumā Rihards met summas tik slikti kā reti kad un pretinieks ar spēcīgu spēli uzstāda gala rezultātu – 4:1.

Uldis turnīru sāka top 128 jau iepriekš pieminēto #7 no Šveices Thomas Junghans. Jāsaka, ka Uldim padevās cienījama spēle, bet pretinieka pārspēks tomēr bija jūtamams visas spēles garumā. Kaut gan Uldis meta labi, bet rezultāts ir nepielūdzams – zaudējums ar 0:4.

Juris top 256 spēlēja pret Kirpas Dimitris Symeou. Juris stabilāks un pēc 2:1 aizved spēli līdz uzvarai ar gala rezultātu 4:1.

Top 128 James Beeton no Anglijas. Juris uzvar pirmo legu un izvirzās vadībā. Tā gan kļuva par Jura vienīgo vadību spēlē, pretiniekam legi 18-19-14-19 šautriņās. Jurim šoreiz zaudējums ar 1:4.

Adrians top 256 pretiniekos saņēma Bjorn Lejon no Zviedrijas. Pirmajos divos legos Adrians nespēj iemest dubultos un jau 0:2. Spēlei turpinoties neizdodas gana stabili mest summas un zaudējums spēlē ar 0:4.

Sandis top 256 spēlēja pret Kipras Kostas Filippou. Pēc nospēlētiem diviem legiem 1:1. Kostas izmanto Sanda izšķērdību dubultajos un izvirzās vadībā ar 3:1. Sandis vienu legu atgūst un samazina rezultātu starpību līdz minimuma – 2:3. Spēles sestajā legā pretienieks “aizskrien” summās un Sandim jāsamierinās ar 2:4 zaudējumu.

Paldies visiem kluba spēlētājiem par startiem! Turpinām trenēties, lai jau nākamgad sasniegumi būtu vēl labāki!