Mūsējie startē Grand Slam, Valters izcīna titulu!

Šogad DK “Vienradzis” sadarbībā ar ŠMK “Vērgale” bija nolēmuši rīkot Grandbergs MOTO Service Grand Slam turnīru. Turnīrā piedalījās regulārās sezonas top 8 no Grandbergs moto sacnesību cikla, kuri turnīrā startēja kā izsētie spēlētāji. Kā pārējie dalībnieki tika uzaicināti pārstāvji no 8 Latvijas un Lietuvas klubiem, katram klubam deliģējot 3 dalībniekus. Kopējais dalībnieku skaits – 32. Izspēle norisinājās tieši tāpat kā PDC Grand Slam turnīrā – grupās best of 9, top 16 best of 19 un turpinājumā best of 31. Tikai atšķirība tāda, ka šeit visas spēles jāizspēlē vienā dienā, tādēļ bija skaidrs, ka izturība un stabilitāte būs ļoti svarīgi faktori.

Aizstāvēt mūsu kluba krāsas bija devušies:

  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Edgars “Vikings” Ziemulis

Grupas

Turnīra izloze norisinājās jau iepriekš un tā lēma, ka Rihards ar Valteru spēlēs vienā grupā. Viņiem pievienojās Roberts Buļko un Andris Rācenis. Edgars grupā saņēma Jāni Upenieku, Oskaru Kovaļevski un Uldi Purviņu.

Savā grupā Valters un Rihards “uz papīra” bija favorīti, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Šī prognoze arī piepildījās. Valters ar 5:0 pārspēja gan Robertu Buļko, gan Andri Rāceni. Tikmēr Rihards ar 5:0 pieveica Andri Rāceni un ar 5:1 bija pārāks par Robertu Buļko. Minimālā programma izpildīta, bet bija jānoskaidro, kurš no grupas izkļūs kā pirmais. Spēle diezgan vienlīdzīga. Rihards divus legus uzvarēja, bet Valteram panākums ar 5:2. Abi kvalificējas play-off.

Edgars pirms turnīra savā grupā kotējās kā favorīts. Pirmā spēle gan neaizritēja pēc plāna, summās labāks, bet ne dubultajos un zaudējums ar 4:5 pret Jāni Upenieku. Turpinājums patīkamāks – uzvara pret Uldi Purviņu ar 5:0 un panākums pret Oskaru Kovaļevski ar 5:2. Pateicoties legu attiecībai Edgars play-off kārtai kvalificējās kā pirmais grupā.

Play-off

Rihards top 16 pretinekos saņem Aigaru “Bandavas ķēniņu” Strēli. Spēles sākums Rihardam labāks un vadība ar 2:0. Spēles trešajā legā Rihards pēc 12 šautriņām uz 40 punktiem, bet neizmanto 9 šautriņas pa dubultajiem… drīz jau spēlē līdzsvars – 2:2. Rihards ar 81 punkta nobeigumu atkal izvirzās vadībā – 3:2. Kā vēlāk izrādījās, tā bija pēdējā reize spēlē, kad Rihardam bija vadība. Aigars stabilāks summās un pie dubultajiem arī lieki laiku netērē, drīz jau vadībā ar 7:3. Rihards beidzot uzvar vēl vienu legu un panāk 4:7, bet tas arī kļūst par viņa pēdējo spēlē un turnīrā. Zaudējums ar 4:10.

Edgars top 16 spēlē pret vienu no Lietuvas labākajiem metējiem Laimis Zubavičius. Pēc nospēlētiem 4 legiem nekas nešķir spēlētājus – 2:2. Laimis uzvar nākamos 2 legus uz ko Edgars atbild ar vienu no savas puses. Spēle turpinās itin līdzīgi un spēlētāji dodas pārtraukumā pie 4:6 no Edgara skatu punkta. Pārtraukums, šķietami, vairāk nāca par labu Laimim, trīs legi pēc kārtas un Edgars jau atrodas uz sakāves robežas ar 4:9. Edgaram pa spēkam vēl vienu legu atspēlēt un panākt 5:9, taču jau nākamajā Laimis spēli noslēdz. Šoreiz Edgaram zaudējums ar 5:10.

Valters top 16 neatstāja daudz variantus Gintaras Garauskas. Pirmais legs lietuviešu spēlētāja kontā, bet turpinājumā Valteram jau izdodas uzvarēt 3 legus pēc kārtas un panākt 3:1. Gintaras izmanto Valtera kļūdas dubultajos un samazina starpību līdz 2:3. Tajā brīdī Valters “pārslēdz robus” un sāk rādīt uz kādu spēli ir spējīgs. Septiņi uzvarēti legi pēc kārtas un panākums ar 10:2, ar 84,94 vidējo punktu rādītāju.

Ceturtdaļfinālā “tesiņš” pret Kuldīgas #1 Uldi Ozoliņu. Spēle gara, best of 31, jeb līdz viena spēlētāja 16 legu uzvarai. Valteram sākuma izrāviens ar trīs legiem pēc kārtas, pirms Uldis vienu ierakstīja protokolā no savas puses. Spēles turpinājumā Valters vienkārši dominē un Uldis nespēj atrast savu labāko spēli – 11:1 Valtera labā. Līdz spēles beigām Uldis tiek pie vēl 2 legiem, bet Valters droši aizved spēli līdz 16:3 uzvarai ar 82,78 vidējo punktu rādītāju.

Pusfinālā jācīnās pret Kristapu Mickus. Spēle izvēršās ļoti saspringta, nevienam no spēlētājiem neizdodas atrauties tālāk par 2 legu pārsvaru. Pēc nospēlētiem 10 legiem spēle līdzsvarā – 5:5. Kristaps saspraojas un aizvada labu nogriezni, izvirzoties vadībā ar 9:5. Valteram gan tas nav pa prātam un viņš pats uzvar piecus legus pēc kārtas, nokļūstot vadībā ar 10:9. Vadība atkal maina rokas un Kristaps pārņem iniciatīvu ar 11:10. Un jau atkal “inerces maiņa” ļauj Valteram izvirzīties vadībā ar 13:11. Kritaps vēl vienu legu atgūst, bet spēles beigām Valteram ir palicis vairāk enerģijas – panākums ar 16:12.

Finālā jāspēlē pret Jāni Kupši. Valters sāk ļoti pārliecinoši un jau drīz bauda 6:0 vadību, kaut gan ir vakars, bet īsta dienas gaisma starp spēlētājiem. Ejot pārtaukumā rezultāts saglabājas ar 6 legu starpību, Valteram vadība 8:2. Spēle rit un Jānis spēj kādu legu aizķert, bet neizdodas sadeldēt rezultātu starpību gana ātri, lai rastos kādas šaubas par spēles uzvarētāju, Valters vadībā ar 13:4. Jānis mazliet sajūt spēles garšu un uzvar 3 legus, izdodas pietuvoties līdz 7:13. Skatītāji prāto vai šis varētu būt pagrieziena punkts spēlē? Atbilde ir “nē”. Valters uzvar divus legus un nonāk vadībā ar 15:7. Jānim vēl viens legs spēlē, bet pēc nospēlētiem 24 legiem gala rezultāts ir uzstādīts -16:8.

Vateram triumfs turnīrā un izcīnīts Grand Slam kauss! Apsveicam!