Mums Jāņa Straumes kauss gan kungiem, gan dāmām! Startējam arī komandu čempionāta noslēgumā

Sniegi snieg un putina, mūsu komandas ar labiem startiem lutina. 2. un 3. decembrī norisinājās gada pēdējās LDO organizētās sacensības. Sestdien komandas cīnījās vienas dienas komandu sacensībās “Jāņa Straumes Latvijas kauss 2023”, bet svētdien tikās atkal, lai noskaidrotu kuras komandas pēc regulārās sezonas izcīnīs “Latvijas komandu čempionāts 2023” titulus.

Mūsu kluba dāmas Sandija Andersone un Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska kopā ar Andu Seimani un Mariju Ružāni pārstāvēja komandu “Letija”.

Starp kungiem pirmajā komandā startēja Haralds “Larry” Trankals, Edgars “Vikings” Ziemulis, Juris “Barracuda” Straubergs un Sandis Dūks.

Otro komandu pārstāvēja Rolands “Gaross” Garonskis, Adrians “Nidzis” Djačuks, Edvards “Pischilhuju” Legzdiņš un Kaspars Maurops. Svētdien, jeb komandu sacensību finālturnīrā, Adriana vietu komandā ieņēma mūsu kluba topošais spēlētājs Edgars Barbejs.

Jāņa Straumes kauss

Dāmas

Uz Jāņa Straumes kausu dāmu konkurencē dalību bija pieteikušas divas komandas, līdz ar to tika izspēlēts komandām neierastais “best of 3” formāts, jeb līdz vienas komandas divām uzvarām.

Mūsu dāmu pārstāvētā “Letija” pirmajā spēlē veica varenu izrāvienu “aizskrienot” priekšā savām pretiniecēm ar 6:0. Pretinieču komanda “Fortūna” atspēlēja divus legus un atgrieza mačā nelielu intrigu – 2:6. Ieva un Marija pamanījās nostādīt savu komandu uz uzvaras sliekšņa ar 8:2. Andai nākamajā legā neizdevās pielikt punktu pirmajai spēlei. Ko nepaveica Anda, to izdarīja Sandija – pirmās spēles rezultāts 9:3.

Uz otro spēli nevar atslābināties, to zināja abas komandas. Otrās spēles sākums sīvāks, pēc nospēlētiem pieciem legiem “Letija” vadībā, bet tikai ar 3:2. Spēlei turpinoties, mūsu dāmu pārstāvētā komanda veic piecu legu izrāvienu nonākot vien lega attālumā no uzvaras – 8:3. Šoreiz otrādi, ko nepaveica Sandija, to izdarīja Anda. Anda uzstāda gala rezultātu – 9:3.

Mūsu dāmas Ieva un Sandija kopā ar Andu un Mariju izcīna Jāņa Straumes kausu! Apsveicam!

Kungi

Mūsu pirmā komanda Sandis/Juris/Haralds/Edgars grupā uzvarēja visus savus pretiniekus. Ar 9:4 sakauts “Saldus Darts 1”, 9:1 pret “Lūsis” un 9:5 pret “50+1”. Līdz ar to mūsējie ieņem pirmo vietu grupā un turpina cīņu par titulu top 8.

Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret komandu “Fortūnas Džentlmeņi”. Pēc pirmajiem 4 legiem situācija saspringta – 2:2. Mūsu komanda gan nav noskaņota tikpat saspringtā gaisotnē aizvadīt visu spēli un veic izrāvienu, uzvarot 6 legus pēc kārtas. Rezultāts 8:2 un uzvara viena lega attālumā. Pretinieki vienu legu atspēlē, bet jau nākamajā Juris uzstāda gala rezultātu – 9:3. Mūsējiem vieta pusfinālā!

Pusfināls pretiniekos sniedz “ŠMK Kuldīga” komandu. Pirmie divi legi mūsējiem, bet tad pretinieki pārņem iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 3:2. Vadība atkal “maina rokas” un mūsējie priekšā ar 4:3. Seko Kuldīgas komandas divu legu uzvaras un jau atkal viņi ir vadībā ar minimālu pārsvaru – 5:4. Mūsu komandai beidzot izdodas mazliet nopietnāks uzvarēto legu nogrieznies, Edgars-Sandis-Juris-Edgars uzvar savus legus un spēles rezultāts vēstī labvēlīgo 8:5. Kuldīgas vadošais spēlētājs Uldis Ozoliņš vienu legu atspēlē un jau bīstamais 8:6  no mūsējo skatu punkta. Nākamais legs gan kļūst par pēdējo, Juris pamokās ar dubultajiem, bet noformē 9:6 uzvaru! Mūsu komanda iesoļo finālā.

Finālā jāspēlē pret komandu “Vērgale”. Spēles sākums, kā jau finālā, nervozs. Pēc četriem legiem viss vēl līdzsvarā – 2:2. Sandis un Edgars uzvar savus legus un jau 4:2 vadība. Vērgales komanda parāda, ka nav ar pilku roku ņemami un sadeldē rezultātu starpību – 3:4. Juris un Haralds atkal ļauj mūsējiem palielināt starpību, šoreiz jau līdz 3 legu pārsvaram – 6:3. Vērgales komanda uzvar vēl vienu legu, bet tas arī izrādās viņu pēdējais finālā. Trīs legi pēc kārtas, nepielaižot pretiniekus pie dubultajiem un mūsu komanda izcīna panākumu ar 9:6!

Haralds, Juris, Sandis un Edgars izcīna Jāņas Straumes kausu! Sveicam!

Otrā komanda Edvards/Rolands/Adrians/Kaspars grupā nespēja atrast spēles pavedienu pret komandu “Vecumnieki” un piedzīvoja zaudējumu ar 2:9. Ar 9:1 izcīnīts panākums pret komandu “Metam un metam”. Spēle par iekļūšanu top 8 pret “Vecumnieki K2”. Mūsu komanda iesāk gana pārliecinoši, vadība ar 5:2 un šķiet, ka uzvarētāja noskaidrošanai vairs nebūs ilgi jāspēlē. Tā gan nebija… Mūsējie sāka mest garām dubultos lielos kvantumos un pie 8:7 nespēja noformēt uzvaru spēlē. Laiks spēlēt izšķirošo legu. Mūsu komanda tam deliģēja Adrianu, kamēr pretinieki izvirzīja Mārci Auzānu. Nervi par sevi liek manīt un abi spēlētāji nespēj mest lielas summas, pēc 24 šautriņām Adrians uz 70 punktiem un Mārcis uz 67. Adrians uzvarējis bulli un pirmais mēģina noslēgt spēli no šīs pozīcijas, bet tas neizdodas. Mārcis arī nesekmīgs. Beidzot, ar 30. šautriņu Adrianam izdodas noformēt uzvaru legā un spēlē! 9:8 un mūsējie kvalificējas top 8.

Ceturtdaļfinālā spēle pret “Saldus darts”. Pēc 10 nospēlētiem legiem nekas nešķir komandas – 5:5. Rolands un Kaspars izvirza mūsu komandu vadībā ar 7:5. Saldus komandai izdodas šo deficītu izdzēst un pēc 14 legiem atkal neizšķirts – 7:7. Adrianam izdodas izmantot pretinieku neveiksmes dubultajos un mūsējie jau viena lega attālumā no uzvaras – 8:7. Liela atbildības sajūta uz Kaspara pleciem, ja uzvar legu, tad uzvar spēli, ja ne, tad būs jāspēlē izšķirošais legs. Ne ar pirmo, otro vai pat trešo mēģinājumu Kasparam neizdodas pielikt punktu spēlei. Bet lai vai kā, izšķirošais dubultais tomēr beidzot tiek “iemānīts” un mūsējie izcīna panākumu ar 9:7, iekļūstot turnīra pusfinālā.

Pusfinālā pretiniekos komanda “Vērgale”. Mūsu komandai nepadodas spēles sākums, nonākšana zaudētājos ar 0:3. Nākamie četri legi tiek dalīti uz pusēm, bet mūsējie turpina būt iedzinējos ar 3 legu starpību – 2:5. Rolanda un Edvarda uzvarētie legi atgriež mūsējos spēlē, nu jau minimāls deficīts – 4:5. Nākamie 4 legi atkal tiek dalīti uz pusēm un pretinieki jau bauda bīstamu vadību ar 8:6. Rolands dara ko spēj, bet Ralfs Laumanis nokārto savai komandai uzvaru. Mūsējiem zaudējums ar 6:9 un jācīnās par bronzu.

Spēlē par trešo vietu jāspēlē pret komandu “ŠMK Kuldīga”, kurus pusfinālā pieveica mūsu pirmā komanda. Mūsu komandai atkal neizdodas spēles sākums – 0:4, jāmēģina ķert pretiniekus. Četru legu deficīts gan saglabājas arī pēc nospēlētiem 10 legiem – 3:7. Mūsu komandai šoreiz neizdodas atgriezt intrigu spēlē un piedzīvots zaudējums ar 3:9. Tik un tā gribas uzteikt komandu par labo sniegumu visas dienas garumā! Malači!

Komandu čempionāta finālturnīrs

Dāmas 

Mūsu pašu Ieva un Sandija arī otrajā dienā startēja kopā ar Andu Vīksnu un Mariju Ružāni. Regulārajā sezonā mūsu dāmu komanda ieņēma 3. vietu, tas nozīmēja, ka izslēgšanas spēļu pusfinālā spēkošanās ar komandu “Fortūna”.

Spēles pirmā daļa veiksmīgāka pretiniecēm, pēc nospēlētiem 4 legiem “Letija” iedzinējos ar 1:3. Trīs legi pēc kārtas ļauj pārņemt vadību – 4:3. Pretinieces uz to atbild ar diviem legiem no savas puses un nosver svaru kausus sev par labu – 5:4. Mūsējās izdara tieši to pašu un jau atkal izvirzās vadībā – 6:5. Pēc 12 nospēlētiem legiem spēles rezultāts vēstī 6:6, priekšā saspringtākie legi. Mūsu spēlētāju pārstāvētā “Letija” labāk tiek galā ar spēles noslēguma spriedzi un izcīna uzvaru trīs legos pēc kārtas. Uzvara ar 9:6 un vieta finālturnīra finālā!

Finālā jāspēkojas ar komandu “The Storm”. Pēc sākuma 1:1, Letijai padodas varens spēles nogrieznis ar 5 uzvarētiem legiem un jau nopietna vadība – 6:1. Pretinieces vienu legu atspēlē uz ko mūsu dāmu komanda atbild ar diviem legiem no savas puses – 8:2. Kristīne Mickus vienu legu savai komandai uzvar, bet jau nākamajā Sandija pieveic Kristīni Zaķīti un mūsu dāmu pārstāvētajai komandai uzvara – 9:3.

Sandija un Ieva kopā ar Mariju un Andu izcīna dāmu komanda čempionāta titulu! Apsveicam!

Kungi 

Mūsu pirmā komanda Sandis/Edgars/Haralds/Juris regulāro sezonu noslēdza 5. vietā. Tas nozīmēja, ka pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā jāsacenšas ar komandu “Lai iet”, kuri regulāro sezonu noslēdza 12. vietā. Pēc nospēlētiem četriem legiem nekas nešķīra komandas – 2:2. Spēles turpinājumā mūsējiem labs nogrieznis un tiek uzvarēti pieci no sešiem legiem, rezultāts jau vēstī patīkamo 7:3. Sandis “uzsēžās” uz dubultajiem un tas ļauj pretiniekiem vienu legu atspēlēt. Pie 7:4 nekādas vaļības netika pieļautas, Juris un Edgars savu darbiņu izdara teicami un uzstāda gala rezultātu – 9:4.

Turnīra ceturtdaļfinālā labi zināmā komanda “Teachers”. Scenārijs jau ierastais, pēc četriem legiem neizšķirts ar 2:2. Mūsu komanda nesekmīga metot pa dubultajiem un drīz vien iniciatīva ir Teacher pusē, viņi ir vadībā ar 7:3. Jurim vēl ir pa spēkam vienu legu atspēlēt, bet lielākiem varoņdarbiem aptrūkstās legu. Komanda piedzīvo zaudējumu ar 4:9 un turpina cīņu par 5.-8. vietu.

Nākamie pretinieki dienas kārtībā “Vecpiebalga 1”, no, ticiet vai nē, Vecpiebalgas. Lai gan komandas tabulā noslēdza regulāro sezonu blakām, tomēr spēlē drīz vien izpaudās mūsējo pārspēks. Pēc pieciem legiem mūsu komanda vadībā ar 4:1 un pēc desmit legiem uzvara šķiet vairs tikai formalitāte – 8:2. Sandim nepadodas 165 punktu noslēgums (nevar jau tādu pabeigt) un Andis Lauva ar 102 punktu noslēgumu panāk 3:8 no Vecpiebalgas skatu punkta. Juris jau nākamajā legā parāda – mēs arī protam mest 100+ noslēgumus. Ar 110 punktu “check out” Juris izcīna panākumu legā un mūsu komanda spēlē – 9:3. Komanda vēl saglabā izredzes uz 5. vietu.

Spēle par piekto vietu pret “ŠMK Priekule”. Mūsējiem sekmīgāks spēles sākums un pēc nospēlētiem astoņiem legiem vadība ar 5:3. Turpinājumā saglabājas divu legu pārsvars – 6:4. Nākamie pāris legi veiksmīgāki Priekules komandai un viņi jau izlīdzina – 6:6. Edgaram tas nav pa prātam un viņš izvirza mūsējos vadībā ar 7:6, bet jau drīz Priekules komanda panāk 7:7. Spēle kļūst par “best of 3” konkursu, jeb sprints līdz finiša līnijai. Tam seko Jura neprecizitātes dubultajos un jau 7:8 no mūsu komandas skatu punkta. Pēdējā legā Haralds tā arī netiek pie iespējas uzmest pa dubultajiem. Mūsējie zaudē ar 7:9 un noslēdz finālturnīru 6. vietā.

Otrā komanda Edvards/Edgars/Kaspars/Rolands pēc regularās sezonas ieņēma 11. vietu. Kā pretinieki pēc ranga stājās pretī 6. vietu izcīnijušie “Vecpiebalga 1”. Spēles sākums mūsējiem ne tik spožs un saulains kā gribētos – 1:4. Sākās pakaļdzīšanās un pēc nospēlētiem astoņiem legiem pretiniekus ir izdevies panākt – 4:4. Atspēlēšanās ir prasījusi daudz spēkus un Vecpiebalgas komanda “uzspiež uz gāzes” uzvarot nākamos četrus legus, mūsējie nonāk nepatīkamā situācijā – 4:8. Edgars varonīgi vienu legu atspēlē, bet Kasparam nav pa spēkam sekot viņa piemēram. Mūsu komandai zaudējums ar 5:9 un jāturpina cīņa par 9. vietu turnīrā.

Turpinājumā duelis pret komandu “Irlava”. No iepriekšējās spēles ir paņemta mācība – sākumu “noliet” nav labi. Pirmie divi legi mūsējiem un vadība ar 2:0. Drīz vien Irlavas komanda sasparojas, panāk un apsteidz mūsu komandu, 4:2 no viņu perspektīvas. Edvards pārtrauc viņu izrāvienu, gūstot uzvaru savā legā un mūsu komanda jau skatās uz cerīgāko 3:4. Nekas labs gan tam neseko, Irlavai ir pa spēkam jau otro reizi šajā mačā uzvarēt četrus legus pēc kārtas un panākt sev labvēlīgo 8:3. Rolands vēl spēj vienu legu aizķert, bet ar to arī mūsu komandas pretestība apsīkst. Zaudējums ar 4:9 un jāturpina cīņa par 13. vietu.

Par īstu trilleri izvēršas spēle pret komandu “Lai iet!”. Pēc astoņiem nospēlētiem legiem rezultāts līdzvarā ar 4:4. Katrai no komandām izdodas pamīšu uzvarēt pa diviem legiem un arī pēc divpadsmit legiem neizšķirts – 6:6. Edgars savu sākumu notur, pretinieku Rihards Kalada izdara to pašu pret Kasparu. Rolands savu legu uzvar un mūsējie jau uz uzvaras sliekšņa ar 8:7. Edvards netiek pie mačbultām, pretiniekiem aizsūtot spēli uz izšķirošo legu. Svarīgais pienākums, mest izšķirošo legu, tiek uzticēts Edgaram Barbejam. Pretineiki kā savu “čempionu” izvirza Gati Ivanānu. Abi spēlētāji jūt spriedzi un gūst punktus ar grūtībām, tomēr Edgars ir pirmais noslēgumu zonā. Gatis nespēj atrast “summu pieskārienu” un Edgars ar 20 punktu noslēgumu izcīna uzvaru legā! Mūsējiem panākums ar 9:8, cīņa par 13. vietu turpinās.

Spēlē par 11. vietu jāmet pret komandu “Gulbene”. Sākums spēlei patīkams, pirmais legs uzvarēts, bet ar to arī spēles sākuma prieki beidzās. Pretiniekiem četri legi pēc kārtas un mūsējie jau skatās uz 1:4. Komanda pa īstam sapurinās vien kad jau rezultāts vēstī 3:7. Tiek uzvarēti nākamie trīs no četriem legiem un panākts 6:8. Tas nozīmē vienīgi to, ka katrs nākamais legs var izrādīties pēdējais, jāuzvar visi. Rolands met legu, bet viņam neizdodas mūsējos paturēt spēlē. Pretinieki gūst panākumu ar 9:6 un mūsu komanda noslēdz turnīru 12. vietā.

Paldies spēlētājiem par dalību un panākumiem! Lepojamies!