Edgaram premier tituls, Ainārs izceļ pamatturnīru

30. janvārī Pepsi centrā laiks kārtējo reizi mest šautras. Mest 26 punktus nav smuki, bet 26 dalībnieki ir kupls pulciņš.

Premier turnīrs

Premier turnīrā šoreiz 8 dalībnieki. Sandis Dūks, Edgars Ziemulis, Ralfs Laumanis, Armands Tīms, kuriem obligāti jāstartē premier turnīrā Latvijas reitinga dēļ. Viņiem pievienojās Jānis Kalniņš, Adrians Djačuks, Edgars Barbejs un viesies no Igaunijas Andres Sepp.

Pie sava pirmā panākuma spēja tikt neviens cits kā Edgars Ziemulis.

Grupā tik gludi Edgaram negāja. Ar 0:4 zaudēts Adrianam Djačukam un ar 3:4 zaudējums pret Ralfu Laumani. Vien 4:0 uzvara pret Edgaru Barbeju deva vietu izslēgšanas spēlēs.

Ceturtdaļfinālā Edgars saprot, ka nu vairs nav vietas vājai spēlei. Ar pārliecinošo 6:0 Edgars pārspēj Armandu Tīmu.

Pusfinālā iespēja vēlreiz mest pret Ralfu. Edgaram daudz labāks spēles pirmais nogrieznis un viņš attopas 5:1 vadībā. Jaunizceptais Saulkalnes čempions Ralfs nav gatavs padoties. Legi 19-18-14 šautriņās un deficīts samazināts līdz minimumam – 4:5. Spēles desmitais legs kļūst par pēdējo. Ralfam aptrūkstās summas un Edgaram pietiek ar 21 šautriņu lai noturētu savu metienu. Gala rezultāts 6:4.

Finālā jāmet pret Adrianu Djačuku. Adriana ceļš līdz finālam veda garām Sandim Dūkam (6:4) un Jānim Kalniņam (6:2).

Fināla pirmajā legā Edgars pūdelē dubultos, Adrians pielavās un izvirzās vadībā. Spēles turpinājumā sāk izpausties Edgara pārspēks summās un Adriana nespēja atrast trīskāršos sektorus. Edgaram 3:1 vadība uz ko Adrians spēj atbildēt ar 19 šautriņu legu. Edgars arī ir gatavs ierakstīties zem 20 šautriņām un ar 18 šautriņu legu tuvojas finiša līnijai – 4:2. Adrians vēl vienā legā bauda Edgara kļūdas metot pa dubultajiem un panāk jau 3:4. Atspēlēšanās pilnā mērogā gan izpaliek un Edgars nākamajos divos legos noformē uzvaru – 6:3.

Fināls: Edgars Ziemulis (72,74) 6:4 Adrians Djačuks (64,76)

Premier turnīra retings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrs pulcēja 18 dalībniekus, gatavus sisties cik tik jaudas.

Savu pirmo pamatturnīra uzvaru izcīna Ainārs Barbejs.

Grupā ar 3:0 pieveikts Arvīds Kozlovskis, bet zaudējums (2:3) Andrejam Karlsonam nozīmē, ka Ainārs no grupas izķūst kā otrais.

Top 16 cīņā Aināram stabilāka roka par Edvardu Legzdiņu, kurš nebija draugos ar dubultajiem sektoriem – 4:1.

Ceturtdaļfinālā Žanis Buklovskis skrien pa priekšu summās, bet nerealizē dubultos. Ainārs pēc 2:0 un 3:1 mazliet pasvīst, bet izcīna panākumu ar 4:2.

Pusfinālā Ieva Brikmane-Buklovska gatva testēt uz ko Ainārs spējīgs. Pirmais legs Aināram, otrais 19 šautriņās (bez handikapa) Ievai – 1:1. Ainārs atkal notur savu metienu, Ieva atbild ar to pašu – 2:2. Nākamie divi spēles legi kļūst par pēdējiem. Ieva neizmanto savas iespējas noslēgumos un Ainārs, lai gan nerāda neko super iespaidīgu, bet aizved spēli līdz sev labvēlīgam rezultātam – 4:2.

Finālā jāspēlē pret Arni Šķelu. Arnis līdz finālam aizcīnijās ar uzvarām pret Dīnu Astahovski (4:1), Andreju Karlsonu (4:1) un Ingu Bergmani (4:3).

Finālā abu spēlētāju satraukums liek par sevi manīt. Ne viens ne otr nespēj izcelties ar spēcīgu un stabilu spēli metot summas. Ja summas nekrīt, tad visu izsaka dubultie. Ainārs turpina iet pa iemīto taciņu un izmanto savu pretinieku dotās iespējas, vadība ar 3:0. Arnis mazliet saņem sevi rokās un spēj divus legus ierakstīt savā kontā. Izšķirošais legs šoreiz izpaliek. Arnis neizmanto savas iepējas un Ainārs lēnā garā pieliek spēlei un turnīram punktu.

Fināls: Ainārs Barbejs (48,91) 4:2 Arnis Šķels (49,72)

Trešās vietas duelis starp Ievu un Ingu. Šoreiz gan saspringta spēle izpaliek. Ingus pirmajos divos legos met gana stabili lai nepielaistu Ievu pie dubultajiem. Spēles trešajā legā Ievas iespēja 67 punktu noslēgumam paliek neizmantota un Ingus nokārto uzvaru ar 3:0.

Bronzas spēle: Ingus Bergmanis 66,31) 3:0 Ieva Brikmane – Buklovska (54,43)

Par gandarījuma turnīra kroni finālā cīnās Rolands Garonskis un Artis Ūbelis.

Rolandam spēles pirmais legs, bet otrajā viņš uzsēžas uz dubultajiem sektorie un Artis spēj šo situāciju izmantot – 1:1. Spēles trešajā legā Rolands pamanās nolikties uz 2 punktiem, bet Artis paliek uz 59 punktiem, kad Rolands iemet neviena nemīlēto D1 sektoru.

Gandarījuma turnīra fināls: Rolands Garonskis (50.60) 2:1 Artis Ūbelis (42,30)

Pamatturnīra reitings atjaunots un pieejams mūsu mājas lapā.

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 75,71 – Ralfs
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 84,68 – Edgars Z.
  • 100+ punkti: 64 – Edgars Z.
  • 140+ punkti: 18 – Edgars Z.
  • 180 jeb maksimumi: 6 – Ralfs
  • Ātrākais legs: 14. šautra – Ralfs
  • Augstākais nobeigums: 160 – Adrians

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 61,06 – Juris
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 69,46 – Juris
  • 100+ punkti: 32 – Ingus
  • 140+ punkti: 5 – Ingus, Ainārs
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Ainārs, Ieva, Ingus
  • Ātrākais legs: 17. šautra – Ainārs
  • Augstākais nobeigums: 95 – Jurijs

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect