Rihardam 3/3 premier turnīros, Emīls Gulbis uzvar pamatturnīrā

23. janvārī, pirms Latvijas reitinga sezonas atklāšanas, Pepsi centrs pulcēja 28 mest gribētājus. Pēdējais laiks saprast pie kā vēl pāris dienas jāpiestrādā, lai Skaistkalnes kausā padotos veiksmīgs starts!

Premier turnīrs

Premier turnīrā kārtējo reizi 6 dalībnieku sastāvs. Rihards Vosulis – Grigulis, Sandis Dūks un Edgars Ziemulis, kuriem obligāti jāstartē premier turnīrā Latvijas reitinga dēļ. Viņiem konkurenci sastādīja Adrians Djačuks, Jānis Kalniņš un Edgars Barbejs.

Trešo no trim šogad aizvadītajiem Premier turnīriem uzvarēja Rihards.

Grupā Rihardam panākumi pret Edgaru Barbeju (5:0) un Sandi Dūku (5:1)

Pusfinālā Adrians Djačuks meta to pašu ko Rihards, bet Rihards negaidot papildus uzaicinājumus, iemet dubultos un uzvar ar 6:2.

Fināls šoreiz pret Edgaru Ziemuli, kurš savā pusfinālā saspringtā Edgaru duelī bija labāks par Edgaru Barbeju (6:4).

Finālā neliels trilleris. Pirmie trīs legi pa metienam un Rihards vadībā ar 2:1. Tad Rihardam nolūzt summas un Edgaram padodas trīs legu izrāviens panākot jau sev labvēlīgo 4:2. Turpinājumā Rihards spēj izmantot Edgara izšķērdību metot pa dubultajiem un izlīdzina spēli uz 4:4. Edgars ar summu spēku salauž Riharda metienu un nonāk viena lega attālumā no triumfa. Spēles 10. legā gan Edgars neizmanto vairākas mačbultas, Rihardam izdodas panākt izšķirošo legu -5:5. Sajutis mazliet pārliecības, Rihards pie sava sākuma met 100-97-140 un Edgaram vairs viņu neizdodas noķert.

Fināls: Rihards Vosulis – Grigulis (67,77) 6:5 Edgars Ziemulis (70,73)

Pamatturnīrs

Pamatturnīrs kļūst arvien populārāks un šoreiz pulcē pat 22 dalībnieku sastāvu.

Šoreiz uzvarētāja gods viesim no “Amājas” Emīlam Gulbim.

Grupā Emīlam saspringtas uzvaras. Ar 3:2 pieveikts Arnolds Japiņš un ar identisku 3:2 panākums pret Aināru Barbeju. Uzvara grupā ļāva Emīlam izslēgšanas spēlēs startēt no ceturtdaļfināla.

Ceturtdaļfinālā Emīls labāks summās par Andreju Karlsonu, bet dubultie negrib doties rokās. Lai gan pie tiem nācās pasvīst, tomēr Emīls tos iemet veiklāk kā pretinieks un izcīna panākumu ar 3:1.

Pusfināls pret Juri Straubergu. Sākums veiksmīgāks Emīlam ar 2:0 izrāvienu, bet Juris drīz vien panāk līdzsvaru – 2:2. Juris neiemet dubulto 136 punktu noslēgumam un Emīls liek par to samaksāt ar 97 punktu noslēgumu, nonākot viena lega attālumā no uzvaras. Jau nākamajā legā Juris ir tas, kurš soda Emīlu par neiemestiem dubultajiem un jāspēlē izšķirošais legs. Spēles noslēdzošajā legā Juris labāks summās, bet nespēj salauzt Emīla metienu 18 šautriņās un Emīlam panākums ar 19. šautriņu – 4:3.

Fināls pret Rolandu Garonski, kurš līdz šim pamanījies iekļūt visos pamatturnīra finālos. Šoreiz pa ceļam uz finālu Rolands izslēdza Aināru Barbeju (3:2) un Raimondu Zundu (4:0).

Fināla pirmais legs Rolanda, Emīlam vecais stāsts – dubulto realizācija klibo. Spēles otrajā legā gan pavisam cita štelle un Emīls ar skaistu 132 punktu noslēgumu panāk līdzsvaru 1:1. Spēles turpinājumā Rolandam nesokas ar summu gūšanu un Emīls to prot izmantot. Gana stabils gan summās, gan pārmaiņas pēc dubultos met ar pirmajām bultām. Rolands tā arī nespēj atgūties un nevienā no atlikušajiem legiem netiek zem 100 punktu atzīmes. Līdz ar to Emīlam pārliecinošs 4:1 panākums.

Fināls: Emīls Gulbis (66,24) 4:1 Rolands Garonskis (53,83)

Trešo vietu dala Juris un Raimonds. Jurim pirmajā legā izdodas nolauzt Raimonda metienu ar 20 šautriņām. Jau nākamajā Raimonds izmanto Jura paviršības dubultajos un panāk līdzsvaru – 1:1. Spēles turpinājumā gan izpaužas Jura pārspēks summā un Raimonds atlikušajos divos legos tā arī vairs netiek uzmest pa dubultajiem. Juris izcīna panākumu ar 3:1.

Bronzas spēle: Juris Straubergs (59,97) 3:1 Raimonds Zunda (49,70)

Gandarījuma turnīrā finālā šoreiz spēkošanās starp Anniju Celmiņu un Kristapu Slaidiņu.

Pirmajā legā abi spēlētāji lēnām dzēš summas, bet Kristaps pirmais iemāna dubulto izvirzoties vadībā. Spēles otrajā legā, pēc lēnāka sākuma, Kristaps ar 100 un 140 punktu gājieniem pārņem iniciatīvu un Annija netiek pie iespējas izlīdzināt spēli. Kristapam panākums ar 2:0.

Gandarījuma turnīra fināls: Kristaps Slaidiņš (50,10) 2:0 Annija Celmiņa (35,70)

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 72,35 – Edgars Z.
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 80,05 – Edgars Z.
  • 100+ punkti: 62 – Edgars Z.
  • 140+ punkti: 17 – Edgars Z.
  • 180 jeb maksimumi: 3 – Edgars Z.
  • Ātrākais legs: 14. šautra – Adrians
  • Augstākais nobeigums: 115 – Rihards

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 59,27 – Juris
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 66,24 – Emīls
  • 100+ punkti: 34 – Juris
  • 140+ punkti: 4 – Juris, Jānis, Žanis
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Juris, Ainārs, Emīls, Kristiāns
  • Ātrākais legs: 13. šautra – Juris
  • Augstākais nobeigums: 132 – Emīls

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect