Dalībnieku rekordskaits! Valters plosās premier turnīrā, Jānis pasmeļ iedvesmu pamatturnīrā

13. februārī, tieši pirms Valentīndienas gaisā virmo mīlestība… pret šautrām! Jauns Pepsi 2024 turnīru apmeklētības rekords, kopumā 29 dalībnieki!

Premier turnīrs

Premier turnīrs 5 dalībnieku komplektācijā: Sandis Dūks, Ralfs Laumanis, Valters Melderis un Edgars Ziemulis (A divīzija), kuriem pievienojas Adrians Djačuks.

Šoreiz dalībnieku skaita dēļ grupā visi aizvadīja savstarpējās spēles, un 4 no 5 spēlētājiem iekļuva pusfinālā. Grupā bija vairākas augstvērtīgas spēles. Ralfam pret Edgaru izdevās uzvarēt, metot 97,03 vidējo (spēles protokols), un Valters to pašu Edgaru pieveica, metot 95,29 vidējo (spēles protokols).

Izdzīvojies pa siltajām zemēm, atgriezies apritē un uzvarējis. Neviens cits kā Valters Melderis.

Grupā Valters tā arī palika nepārspēts. 5:0 pret Sandi, ar 5:2 apspēlēts Adrians, 5:2 arī pret Edgaru, un cīņā pār pirmo vietu pieveikts Ralfs (5:2).

Pusfinālā jāspēlē pret Sandi. Valters stabili met lielos triplus, kamēr Sandis to dara vien epizodiski. To visu saliekot kopā, Valters drošā vadībā visos legos un miera vējos iestūrē finālā ar 6:0.

Finālā jācīnās pret Edgaru Ziemuli, kurš savā pusfināla spēlē revanšējās Ralfam par zaudējumu grupā (6:2).

Fināls Valteram padodas vēl iespaidīgāks nekā pusfināla spēle. Pēc 21 šautriņas lega seko divi 14 šautriņu legi un jau 3:0 vadība. Edgars nespēj turēt līdzi summām, un drīz jau Valters ir vadībā ar 5:0. Edgaram gan izdodas aizķert cienījamu goda legu un ar 15 šautriņām pievilkt līdz 1:5. Taču Valters uzreiz apslāpē Edgara atspēlēšanos, spēles septītajā legā ar 16 šautriņām uzstādot gala rezultātu.

Fināls: Valters Melderis (91,82) 6:1 Edgars Ziemulis (78,34)

Premier reitinga turnīrs atjaunots: Premier turnīra reitings

 

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā vēl nepieredzēts dalībnieku skaits, kopsummā 24 spēlētāji! Prieks katru nedēļu redzēt jaunus dalībniekus :)!

Cilvēku pūlī šoreiz vislabākās spēles izdevās Jānim Kalniņam, kurš pēc vairākām dalībām premier turnīros bija nolēmis mazliet atgūt pārliecību pamatturnīrā.

Grupu spēlēs Jānis ar 3:2 pieveic Ievu Brikmani – Buklovsku un ar 3:0 neizrāda žēlastību pret Rihardu Kauliņu (Jānim 81,89 vidējais punktu rādītājs).

Top 16 spēlē jāmet pret Andri Soroku. Pirmais legs Jānim bez problēmām. Otrajā legā Jānis uzsēžas uz dubultajiem, bet Andris nespēj būt gana spēcīgs summās, lai tiktu pie iespējas par to sodīt. Spēles trešais legs kļūst par pēdējo – 3:0.

Turnīra ceturtdaļfinālā tesiņš pret Raimondu Zundu. Lai gan Raimonds met cienījami, Jānim viņš netiek līdzi. Otrajā legā Raimondam iespēja uzmest pa dubulto, bet arī tā netiek izmantota. Jānim vēl viens 3:0 (79,11 vidējais).

Pusfināla spēle pret Kasparu Mauropu jau kļūst par grūtāku pārbaudījumu. Jānis gan labāks pirmo divu legu noslēgumos un izvirzās 2:0 vadībā. Tomēr Kaspars spēj vienu legu atspēlēt un samazināt rezultātu starpību līdz minimumam – 1:2. Jānis nav noskaņots spēlēt izšķirošo legu un uzstāda gala rezultātu – 3:1.

Finālā jākrusto šautras ar Arni Šķelu. Arnis līdz finālam spēja pieveikt Nauri Mālnieku (3:1), Anatoliju Žukovu (3:1) un Arnoldu Japiņu (3:2).

Turnīra galvenā spēle aizrit Jāņa zīmē. Arnis nespēj uzsākt legus tikpat spēcīgi kā Jānis, tā arī neuzmetot pa dubultajiem. Kaut gan ar noslēgumiem jāpacīnās, bet pārspēks summās ļauj Jānim uzvarēt četrus legus pēc kārtas ar 21-22-19-18 šautrām un triumfēt ar 4:0. Jānim pārliecinoša uzvara turnīrā, izslēgšanas spēlēs zaudējot tikai vienu legu.

Fināls: Jānis Kalniņš (75,15) 4:0 Arnis Šķels (65,54)

Trešo vietu savā starpā dala Kaspars un Arnolds. Spēles pirmais legs aizceļo pie Kaspara, bet Arnolds atbild ar diviem no savas puses, panākot sev labvēlīgo 2:1. Kaspars pēc lieliska lega sākuma (100-100-180) spēj forsēt izšķirošo legu. Spēles nozīmīgākajā legā Kasparam apsīkst summas, un Arnoldam ir daudz iespēju mest pa dubultajiem, taču visas paliek neizmantotas… Kaspars spēli noslēdz savā labā un izcīna 3. vietu.

Bronzas spēle: Kaspars Maurops (58,19) 3:2 Arnolds Japiņš (55,50)

Gandarījuma turnīra spicē spēlē Andris Bartkevičs pret Tomu Freimani.

Abi spēlētāji spēj noturēt sava sākuma priekšrocību un pēc diviem legiem neizšķirts – 1:1. Spēles izšķirošajā legā spēlētāji met līdzīgas summas un noteicošā ir lega galotne. Toms gaida uz 60 punktiem, bet Andris nedod viņam iespēju,- 50 punktu noslēgums un uzvara gandarījuma turnīrā.

Gandarījuma turnīra fināls: Andris Bartkevičs (54,38) 2:1 Toms Freimanis (55,46)

Pamtturnīra reitings atjaunots: Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 84,92 – Valters
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 97,03 – Ralfs 
  • 100+ punkti: 79 – Valters
  • 140+ punkti: 28 – Valters
  • 180 jeb maksimumi: 5 – Valters
  • Ātrākais legs: 13. šautra – Ralfs, Valters
  • Augstākais nobeigums: 140 – Valters

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 67,54 – Jānis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 81,89 – Arnis
  • 100+ punkti: 38 – Jānis
  • 140+ punkti: 13 – Jānis
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Jānis, Kaspars, Rihards Kalada
  • Ātrākais legs: 16. šautra – Jānis
  • Augstākais nobeigums: 154 – Rihards Kalada

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect