Jānis uzmirdz Premier, Žanis “nokrata rūsu” pamatturnīrā

Neierastā nedēļas dienā, bet ierastā laikā un vietā. Laiks likt šautriņas lietā! 28. februārī Pepsi centrā pulcējās 25 spēlētāji uz Pepsi darts 2024 mēneša noslēdzošo turnīru.

Premier turnīrs

Premier turnīrā savus spēkiem mērojās 4 spēlētāji: Sandis Dūks, Edgars Ziemulis (abi A divīzija), kā arī Jānis Kalniņš un Adrians Djačuks.

Par Premier turnīra vakara zvaigzni tika kronēts Jānis Kalniņš.

Augstvērtīgāko maču grupā Jānis aizvadīja cīņā pret Edgaru. Jānis pamanījās uzvarēt šo spēli ar rezultātu 5:3 un vidējo punktu rādītāju 80,70 (Jānis vs Edgars protokols) . Grupā, lai kā negribētos, kādam jāieņem arī pēdējā vieta, un tā šoreiz Sandim. Starp pārējiem spēlētājiem izveidojās situācija, kad katram pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Edgaram labāka legu attiecība nodrošināja vietu finālā.

Pusfinālā volframu krusto Jānis un Adrians. Pirmie divi legi tiek Jānim, bet Adrians ar 18 šautriņu legu samazina deficītu. Jānis parāda, ka arī viņš prot noslēgt legus sešās sērijās, 17-14-17 šautriņu legi, izvirzoties vadībā ar rezultātu 4:1. Adrians parušinās savās enerģijas rezervēs un pievelk līdz 2:5. Astotajā legā spēli noslēdz Jānis, izcīnot panākumu ar 6:2. Spēles protokols.

Finālā jau gaida Edgars, cerot atriebt savu zaudējumu grupas spēlē.

Edgars sāk pārliecinoši,- 16 šautriņās noturēts legs. Spēles otrajā legā Edgars iemet par daudz, cenšoties dzēst 68 punktus, un tiek par to sodīts – 1:1. Jānis pārņem iniciatīvu ar 18 šautriņu legu pret šautrām un uzvaru arī pie sava sākuma – 3:1. Spēles piektajā legā Jānis palaiž garām iespēju palielināt savu vadību, un Edgaram izdodas samazināt rezultātu starpību līdz minimumam – 2:3. Seko divi legi, kuros abi spēlētāji met pa dubultajiem, bet Edgars neizmanto savas iespējas. Jānim 47 un 66 punktu noslēgumi ļauj nonākt viena lega attālumā no uzvaras – 5:2. Jānis lieki pagastu nekavē, spēles astotajā legā 18 šautriņās uzvar spēli un turnīru.

Fināls: Jānis Kalniņš (74,29) 6:2 Edgars Ziemulis (71,88)

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā 21 spēlētājs. Kā jau laika gaitā pierādījies, pamatturnīrs ir neparedzams, uzvarēt var jebkurš.

Grupu fāzes kvalitatīvāko spēli sagādāja Ingus Bergmanis. Spēlē pret Ojāru Platmalnieku viņam pa spēkam 22-18-20 šautriņu legi, mača vidējais rādītājs 75,15 punkti. Spēles protokols.

Varbūt mazliet negaidīti, bet pamatturnīru “uz pieredzīti” uzvar Žanis Buklovskis.

Grupā Žanis uzvaras un zaudējumus dala uz pusēm. Ar 3:0 pieveikts Dairis Kuzmans, ar 1:3 zaudējums pret Andri Bartkeviču. Ar otro vietu grupā ir gana dalībai izslēgšanas spēlēs.

Top 16 jācīnās ar Ingu Bergmani. Spēle nelutina ar lielām summām, bet pie noslēgumiem netiek lieki kavēts laiks. Žanim 40, Ingum 64 punktu noslēgums. Tam seko divi legi Žaņa kontā ar 79 un 20 punktu noslēgumiem, noformējot panākumu spēlē ar rezultātu 3:1. Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā vīrs pret sievu jeb Žanis pret Ievu. Pirmie divi legi tiek draudzīgi sadalīti uz pusēm – 1:1. Spēles trešajā legā Žanim spēcīgas summas, kurām Ieva nespēj tikt līdzi. Ceturtais legs kļūst par pēdējo. Ieva tiek pie iespējām aizsūtīt spēli uz izšķirošo legu, bet Žaņa 20 punktu noslēgums pieliek punktu šiem centieniem. Spēles protokols.

Pusfinālā jācīnās ar mūsu kluba otru dāmu Sandiju Andersoni. Spēles pirmajos legos abi spēlētāji “lauž” viens otra sākumu, un tablo vēstī 1:1. Trešajā legā Sandija iestrēgst pie dubultajiem, un Žanim izdodas šo situāciju izmantot. Arī ceturtajā legā Sandiju pieviļ dubulto realizācija, un Žanis iekļūst turnīra finālā. Spēles protokols.

Finālā no otras izslēgšanas zara puses iekļuvis Kaspars Maurops. Līdz finālam Kaspars apspēlēja Vladislav Zhauniak (3:2), Andri Soroku (3:0) un Juri Straubergu (3:0).

Spēles pirmajos divos legos dubultie kļūst par Žaņa klupšanas akmeni, Kasparam izvirzoties vadībā ar 2:0. Trešajā legā gan spēlētāji mainītās lomās. Kaspars “blietē” garām dubultos, Žanis to izmanto, rezultātam kļūstot 1:2. Seko 16 šautriņu legs Kaspara izpildījumā un viņš jau spēj saskatīt finiša līniju, atrodoties 3:1 vadībā. Visgrūtāk ir uzvarēt spēles pēdējo legu. It īpaši tad, kad pretinieks sāk mest pārliecinoši, bet tev spēle nesokas. Tieši ar šo kombināciju saskaras Kaspars. Žanis “zvetē” 20 šautriņu legus, bet Kaspars netiek viņam klāt. Un tā arī tas notiek: trīs 20 šautriņu legi pēc kārtas ļauj Žanim gūt panākumu spēlē un turnīrā!

Fināls: Žanis Buklovskis (58,35) 4:3 Kaspars Maurops (55,61)

Trešās vietas spēle starp Juri Straubergu un Sandiju Andersoni. Neviens legs netika izšķirts ar milzīgu atrāvienu. Legu noslēgumos veiksmīgāks izrādās Juris. Sandija uzmet pa dubultajiem, bet neviens no tiem šoreiz nedodas rokās. Juris ar trīs uzvarētiem legiem pēc kārtas uzraušas uz goda pjedestāla.

Bronzas spēle: Juris Straubergs (61,77) 3:0 Sandija Andersone (48,70)

Gandarījuma turnīra finālā “saskrienas” Jurijs Botvinko un Arnolds Japiņš.

Pirmajā spēles legā, kad tas nonāk līdz biznesa beigām, Jurijs gaida uz 40 punktiem, bet Arnolds nedod iespēju uzmest pa D20, pats noslēdzot 60 punktu kombināciju. Jurijam saujiņa iespēju panākt izšķirošo legu, visas palaistas vējā. Arnolds ar 20 punktu noslēgumu izcīna panākumu.

Gandarījuma turnīra fināls: Arnolds Japiņš (43,57) 2:0 Jurijs Botvinko (43,56)

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 74,65 – Jānis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 80,17 – Jānis 
  • 100+ punkti: 69 – Jānis
  • 140+ punkti: 19 – Jānis
  • 180 jeb maksimumi: 2 – Jānis, Adrians
  • Ātrākais legs: 14. šautra – Jānis, Adrians, Edgars
  • Augstākais nobeigums: 126 – Adrians

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 59,58 – Kaspars
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 75,15 – Ingus
  • 100+ punkti: 32 – Kaspars
  • 140+ punkti: 10 – Kaspars
  • 180 jeb maksimumi: 2 – Juris
  • Ātrākais legs: 16. šautra – Kaspars
  • Augstākais nobeigums: 154 – Vladislav

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect