Krīt apmeklētības rekords, premier izcīna Ralfs, pamatturnīru Jānis

Jau otro nedēļu pēc kārtas Pepsi darts 2024 turnīrā tika uzstādīts jauns apmeklētības rekords! 20. februāra vakarā uz turnīriem pulcējās 33 dalībnieki.

Premier turnīrs

Premier turnīrā startēja 6 spēlētāji: Sandis Dūks, Ralfs Laumanis, Valters Melderis, Edgars Ziemulis, Rihards Vosulis – Grigulis (A divīzija), kompānijā arī Adrians Djačuks.

Pie panākuma spēja tikt Ralfs Laumanis.

Grupā Ralfam divas pārliecinošas uzvaras – pret Sandi (5:2) un Adrianu (5:0).

Pusfinālā cīkstēšanās ar pagājušā turnīra pāridarītāju Edgaru. Ralfs met ļoti stabili, kamēr Edgars spēj labu spēli demonstrēt vien epizodiski. Edgaram izdodas nepalikt bešā, bet tikai viens legs tiek ķešā. Ralfam uzvara ar 6:1.

Finālā spēle pret Valteru. Savā pusfināla spēlē Valters ar 6:0 (93,94 vidējais punktu rādītājs) pāršķūrēja pāri Adrianam.

Fināls tika spēlēts līdz septiņu legu uzvarai un izvērtās par augstas kvalitātes trilleri. Pirmie 3 legi Ralfam, gan pašam labi metot, gan izmantojot Valtera neprecizitātes dubultajos. Tad Valters ar 16-12-14-15 šautriņu legiem jau pārņēma iniciatīvu un izvirzījās vadībā ar 4:3. Turpinājumā abi spēlētāji ar kvalitatīvu spēli izmantoja lega sākuma priekšrocības, līdz rezultāts kļuva 6:6 un bija jāspēlē izšķirošais legs. Pēc 15 izmestām šautriņām Valters nolikās uz 24 punktiem, bet Ralfam iespēja 59 punktu noslēgumam, kuru viņš neizmantoja. Arī Valteram neizdevās pielikt punktu spēlei, aizmetot garām trīs mačbultas. Tam sekoja Ralfa 20 punktu noslēgums un uzvara augstas kvalitātes finālā.

Fināls: Ralfs Laumanis (85,82) 7:6 Valters Melderis (90,15)

Premier reitinga turnīrs atjaunots: Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā šoreiz pat 27 dalībnieki!

Dalībnieku skaits aug, bet jau otro turnīru pēc kārtas izdodas uzvarēt Jānim Kalniņam.

Grupā Jānim uzvaras pret Vladislav Zhauniak (3:2) un Jāni Dāmi (3:1).

Top 16 spēlē izdodas nodemonstrēt labu sniegumu un neatstāt nekādus variantus jaunpienācējam Kristapam Norkum. 18-19-20 šautriņu legi ļauj uzvarēt ar komfortablo 3:0.

Ceturtdaļfinālā Jānis izrādās pārāk ciets rieksts arī Reinim Zariņam. Jānis atkal uzvar pa tīro un bez liekas intrigas – 3:0.

Turnīra pusfinālā jāmet pret Rolandu Garonski. Spēles pirmo legu Jānis uzvar bez problēmām. Otrajā un trešajā legā Rolandam ir iespējas mest pa dubultajiem, bet mest un iemest ir divas dažādas lietas. Jānim vēl viena sausā uzvara ar 3:0.

Finālā izaicinājumu met Oskars Briedis. Oskars līdz finālam apspēlēja Dzintaru Baumani (3:0), Kasparu Mauropu (3:1) un Tomu Freimani (3:0).

Summas abi spēlētāji met ļoti līdzīgi, un ne vienam, ne otram neizdas aizskriet jūdzēm pa priekšu. Oskars ne pirmajā, ne otrajā legā nekļūst par pirmo spēlētāju, kurš Jānim atņem kaut legu izslēgšanas spēlēs, netiek realizēti dubultie. Trešajā legā Jānis labāks summās, un Oskars nemaz netiek pie dubultajiem. Spēles ceturtajā legā Oskaram vēl iespēja aizķerties spēlē, bet to neizdodas izmantot. Jānim uzvara ar 4:0, izslēgšanas spēlēs nezaudējot ne legu.

Fināls: Jānis Kalniņš (64,65) 4:0 Oskars Briedis (59,16)

Par trešo vietu spēlē Toms Freimanis un Rolands Garonskis. Pirmajā legā Rolands lādē garām visus pasaules dubultos, un Toms par to soda. Otrajā legā scenārijs līdzīgs,- Rolands pirmais pie dubultajiem, kurus nerealizē, un Tomam jau 2:0. Spēles trešajā legā Rolandam vēl izdodas palikt spēlē, beidzot iemetot D1 sektorā. Aizsūtīt spēli līdz izšķirošajam legam gan neizdodas. Tas pats vecais stāsts, Rolands met garām dubultos, Toms pielavās un gūst panākumu ne vien legā, bet arī spēlē.

Bronzas spēle: Toms Freimanis (50,05) 3:1 Rolands Garonskis (50,47)

Gandarījuma turnīra troni dala Vladislav Zhauniak un Arnolds Japiņš.

Pirmajā legā Arnolds krietni ātrāk pie dubultajiem, bet nevar trāpīt un par to tiek sodīts. Otrajā legā Vladislav jau uzmet mačbultas, bet Arnoldam izdodas tās pārdzīvot un panākt izšķirošo legu. Pēdējā legā Arnoldam neveiksmīgs sākums, kas beigās dārgi izmaksā. Vladislav ar 10 punktu noslēgumu izcīna panākumu.

Gandarījuma turnīra fināls: Vladislav Zhauniak (47,65) 2:1 Arnolds Japiņš (48,68)

Pamtturnīra reitings atjaunots: Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 88,87 – Valters
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 95,36 – Valters 
  • 100+ punkti: 76 – Valters
  • 140+ punkti: 33 – Valters
  • 180 jeb maksimumi: 8 – Valters
  • Ātrākais legs: 11. šautra – Ralfs
  • Augstākais nobeigums: 122 – Ralfs

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 62,27 – Jānis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 79,11 – Jānis
  • 100+ punkti: 31 – Jānis
  • 140+ punkti: 8 – Oskars
  • 180 jeb maksimumi: 3 – Oskars
  • Ātrākais legs: 17. šautra – Toms
  • Augstākais nobeigums: 106 – Vladislav

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect