Mūsējie startē Latvijas čempionātā, izcīnām sudrabu un trīs bronzas!

Aizvadīts gada gaidītākais notikums Latvijas šautriņu mešanas dzīvē – “Latvijas čempionāts 2024”.  Sestdien starti individuāli, bet svētdien pāru sacensības. Iepriekš nepieredzēti kupls dalībnieku skaits. Prieks, vilšanās, bet visam pāri sportiskais azarts!

Mūsu klubs, kā jau gaidīts, brangi pārstāvēts!

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Sandis Dūks
  • Valters “Expelliarmus” Melderis

B divīzijā

  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis
  • Kristiāns “Voodoo” Brants
  • Ainārs “Hot dart” Barbejs
  • Edgars “Edža” Barbejs
  • Ronalds “Ironiskais varonis” Mežals
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Nauris Mālnieks
  • Artis “Arča” Ūbelis
  • Juris “Barracuda” Straubergs
  • Andris “40A” Soroka

Individuāli

Dāmas

Sandija savās grupas spēlēs tika pie diviem panākumiem – 3:0 pret Ilzi Sniegu – Sniedziņu un 3:2 pret Ketiju Ozolu. Zaudējums Ilzei Ozolai ar 2:3 nozīmēja to, ka Sandija grupā ieņēma otro vietu un kvalificējas izslēgšanas spēlēm.

Turnīra top 32 spēkošanās ar Daci Melni. Spēles pirmajā legā abas spēlētājas iestrēgst uz dubultajiem, bet Dacei pirmajai izdodas legu noslēgt. Nākamajā legā jau kvalitatīvāks sniegums pretinieces izpildījumā, un Sandija iedzinējos ar 0:2. Spēles trešajā legā Sandijai beidzot izdodas pierakstīt vienu legu sev un panākt 1:2. Spēles ceturtajā legā Sandija labāka summās, bet nespēj atrast dubulto, un Dace jau uz uzvaras sliekšņa ar 3:1. Nākamajā legā Sandija samazina deficītu līdz minimumam – 2:3. Diemžēl Sandijai neizdodas panākt izšķirošo legu. Tas pats stāsts,- labāka summās, bet neiemet dubulto… 2:4. Sandijai 17. vieta turnīrā.

Dāmu turnīra pirmās izslēgšanas spēļu kārtas zaudētājas drīkst piedalīties gandarījuma turnīrā, un Sandija to arī darīja, turklāt ar izciliem panākumiem! Vispirms ar 2:0 pieveikta Ilze Sniega – Sniedziņa. Tam seko tāds pats 2:0 pret Vitu Martuzāni. Turnīra pusfinālā ar 2:1 pieveikta Iveta Ivašenko.

Gandarījuma turnīra fināls pret Vitu Grebsku. Vita mazliet veiksmīgāka pie check-in (gandarījuma turnīrs pēc 301 DIDO sistēmas), bet arī Sandija neko neatpaliek un abiem spēles legiem pieliek punktu itin ātri. Šoreiz dubultie nebija klupšanas akmens. Sandija uzvar gandarījuma turnīrnīrā!

Ieva savā grupā uzvarēja divas spēles. 3:0 pret Līvu Priedīti – Kočāni un identisks 3:0 pret Amandu Kirilovu. 2:3 zaudējums pret Diānu Grabčiku nodrošināja otro vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 32 spēle pret Kristīni Zaķīti. Pirmajos divos legos abas spēlētājas uzvar pret šautrām, legi tiek dalīti uz pusēm un rezultāts 1:1. Spēles trešajā legā Ievai atkal pa spēkam lauzt Kristīnes metienu un rezultāts jau 2:1. Kristīne atbild ar to pašu un panāk līdzsvaru 2:2. Spēles piektajā legā Ievu pieviļ dubulto realizācija, un pretiniece to nepiedod – 2:3. Spēles sestajā legā Ievai gana daudz iespēju panākt izšķirošo legu, bet tās paliek neizmantotas. Šoreiz zaudējums ar 2:4 un dalīta 17. vieta turnīrā.

Ieva startēja gandarījuma turnīrā. Spēlē pret Vitu Grebsku pirmajā legā dubultie negribēja draudzēties ar Ievas šautrām – 0:1. Otrajā legā Ieva uzreiz iečekojās , bet, lai iemestu lega noslēdzošo dubulto, nācās pasvīst. Beidzot tas izdevās, tātad 1:1. Spēles izšķirošajā legā Ieva tika pie pāris iespējām pagarināt savu dalību turnīrā, taču šoreiz bez panākumiem – 1:2.

A divīzija

Edgars aizvadīja tikai otrās sacensības A divīzijā, bet spēja parūpēties par patīkamu rezultātu. Grupā gan tik viegli negāja. Pirmajās trīs spēlēs piedzīvoti zaudējumi pret Jāni Kupši (3:5), mūsu pašu Rihardu (4:5) un Nauri Gleglu (3:5). Tas nozīmēja, ka Edgaram pēdējā grupas spēlē jātiek pie panākuma, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Spēlē pret Markusu Jansonu padevās gana labs sniegums, lai gūtu panākumu ar 5:2 un nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 16 Edgaram spēkošanās ar Kristapu Micku. Edgaram lielisks spēles sākums, legi 23-18-18-18 šautriņās nodrošina viņam 4:0 vadību. Edgars neizmanto vairākas iespējas panākt jau piecu legu pārsvaru, un Kristaps no 1:5 spēj atspēlēt vēl divus legus un panākt jau itin bīstamo 3:5. Spēles devītais legs gan kļūst par noslēdzošo. Edgars izmanto pretinieka kļūdas, metot pa dubultajiem, un izcīna panākumu ar rezultātu 6:3.

Ceturtdaļfinālā Edgaram Ulda Ozoliņa pārbaudījums. Edgars uzvar pirmo legu ar 17 šautriņām. Spēles turpinājums gan vairs nav tik spīdošs. Uldis spēj uzvarēt trīs legus pēc kārtas un jau panāk 3:1 savā labā. Edgars pamanās samazināt rezultātu starpību līdz minimumam, bet Uldis atbild ar 15 šautriņu legu un panāk 4:2. Nākamie divi legi atkal tiek dalīti uz pusēm un Edgars nonāk aizas malā, rezultāts vēstī nelabvēlīgo 3:5. Edgars nenolaiž rokas un turpina spēlēt. Izdodas panākt 4:5 un jau nākamajā legā, pārdzīvojot mačbultas, 5:5! Šāds notikumu pavērsiens šķietami satricinājis Ulda pārliecību un izšķirošajā legā viņš paliek uz 153 punktiem, kad Edgars ar 20 punktu noslēgumu noslēdz atspēlēšanos – 6:5!

Turnīra pusfinālā jācīnās ar Jāni Kupši. Pēc zaudētiem pirmajiem diviem legiem Edgars arī spēj uzvarēt divus pēc kārtas un spēle līdzvarā – 2:2. Spēles turpinājumā Edgars spēlē cienījami, bet Jānis demonstrē stabilu spēli gan summās, gan noslēgumos. Tā viņam izdodas lielisks spēles nogrieznis ar četriem uzvarētiem legiem pēc kārtas. Edgaram šoreiz zaudējums ar 2:6. Tik un tā lielisks panākums, Edgars tiek pie bronzas medaļas!

Valters savas grupas spēles aizvada gana pārliecinoši. 5:0 pret Kasparu Kalēju, 5:2 pret Laimoni Nagli, 5:3 pret Gunāru Ozoliņu un 5:3 pret mūsu pašu Sandi. Vienīgais zaudējums tiek piedzīvots pret topošo čempionu Madaru Razmu (1:5). Tas Valteram ļauj ieņemt otro vietu grupā un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Top 16 spēlē Valteram jācīnās ar Jāni Kondrātu. Jānis ļoti cienījami turas spēlē, bet Valtera stabilajam, augstvērtīgajam sniegumam tomēr nespēj pielīdzināties. Valters ātrā gaitā ar 16-20-15-18-19-17 šautriņu legiem noformē drošu sauso 6:0 uzvaru un iesoļo turnīra ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā spēle pret Jāni Kupši. Valters sāk ar 18 šautriņu legu un izvirzās 1:0 vadībā. Nākamajos legos pretnieks met kvalitatīvi un soda Valteru par neiemestajiem dubultajiem, jau 1:3 no Valtera perspektīvas. Valters ar 16 šautriņu legu pietuvojas līdz 2:3. Spēles sestajā legā pēc lieliska lega sākuma noslēguma iespējas netiek izmantotas, un Valteram neizdodas izlīdzināt rezultātu. Nākamie divi legi arī kļūst par pēdējiem, Jānis tos uzvar attiecīgi ar 17 un 15 šautriņām, uzstādot gala rezultātu. Valteram 2:6 un 5. vieta turnīrā.

Sandis grupā cīnījās ar mainīgām sekmēm. 3:5 pret mūsu pašu Valteru, 3:5 arī pret Kasparu Kalēju un 0:5 pret Madaru Razmu. Taču uzvaras pret Gunāru Ozoliņu (5:3) un Laimoni Nagli (5:4) ļāva Sandim iespraukties izslēgšanas spēlēs kā grupas ceturtās vietas ieguvējam.

Top 16 jāspēlē pret spēcīgo Ralfu Laumani. Ralfs demonstrē savu pārspēku summās, un Sanda šautras spītīgi negrib lidot trīskāršajos sektotos, 0:4. Sandis turpina cīnīties, nav jau vairs ko zaudēt. Izdodas panākt 1:4 un mazliet vēlāk arī 2:5. Spēles astotais legs kļūst par noslēdzošo, pretiniekam pabeidzot spēli ar 18 šautriņām. Sandim zaudējums ar 2:6 un 9. vieta turnīrā.

Rihards grupas spēles iesāk ar divām uzvarām, 5:0 pret Markusu Jansonu un 5:4 pret mūsu pašu Edgaru. Turpinājums gan nav tik spožs, zaudējums ar 0:5 pret Jāni Kupši un 1:5 pret Nauri Gleglu. Rihardam gan ar 2 uzvarām ir gana, lai nodrošinātu trešo vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 16 jāspēlē pret Aigaru Strēli. Rihardam labāks spēles sākums un izdodas izvirzīties vadībā ar 2:0. Aigars spurojas pretī un ar iespaidīgu 11 šautriņu legu panāk 1:2. Mazliet vēlāk rezultāts jau 2:2. Arī nākamie divi legi tiek dalīti uz pusēm un rezultāts 3:3. Tad gan Rihardam sāk peldēt summas, un pretinieks to prot izmantot, panākot jau 4:3 savā labā. Rihards ar neērto  2 punktu noslēgumu spēj vēlreiz nostādīt spēli līdzsvarā – 4:4. Aigars ar 16 šautriņu legu nonāk viena lega attālumā no uzvaras, 5:4. Rihards spēles desmitajā legā 106 noslēgumam nopūdelē D20, un tā kļūst par viņa pēdējo izmesto šautru turnīrā. Zaudējums ar 4:6 un 9. vieta.

B divīzija

Adrians parūpējās par teicamu startu B divīzijas sacensībās. Grupas spēlēs Adrians pieveica visus savus pretiniekus. Identisks rezultāts 3:1 pret Arvi Kaimiņu, Andreju Karlsonu un Mārtiņu Tomu. Ģirts Dīcmanis pieveikts ar 3:0. Adrianam pirmā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 128 spēle pret Andri Bartkeviču. Adrians spēlei labi noskaņojies un neatstāj pretiniekam nekādus variantus uzvarai. Legi 18-20-22-18 šautriņās un pārliecinošais 4:0.

Top 64 Edgara Miķelsona pārbaudījums. Pirmajā legā Adrians uzsēžas uz dubultajiem, un pretinieks to izmanto savā labā. Spēles turpinājumā izpaužas Adriana pārspēks summu gūšanā, un arī ar dubultajiem vairs nav lielu galvassāpju. Adrians uzvar ar 4:1.

Top 32 pretiniekos Andis Ločmelis. Abiem spēlētājiem iet kā pa kalniem, kā pa lejām, kamēr nonāk līdz izšķirošā lega dejām. Adrianam nākas pārdzīvot pāris mačbultas, bet viss labs, kas labi beidzas. 32 punktu noslēgums ar pēdējo šautriņu garantē iekļūšanu nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Top 16 jāspēlē pret Arti Butkevicu. Adrianam gana komfortabls pirmais legs, bet Artis atbild ar diviem no savas puses un Adrians jau iedzinējos ar 1:2. Adrians arī veic divu legu izrāvienu un jau ir soļa attālumā no uzvaras ar 3:2. Spēles sestajā legā Artis labāks summās, bet nespēj iemest dubulto. Adrians pielavās un ar 54 punktu noslēgumu uzvar spēli – 4:2.

Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret labi zināmo Ilvaru Drauli. Pēc diviem legiem nekas nešķir spēlētājus – 1:1. Spēles trešajā legā Ilvars aizmet garām dubultos, bet Adrians par to soda – 2:1. Tad seko kvalitatīvs 17 šautriņu legs Adriana izpildījumā un rezultāts jau 3:1. Ilvars neizmanto savas iespējas kaut vēl vienu legu atspēlēt, un Adrians uzstāda gala rezultātu 4:1.

Pusfinālā spēle pret Uldi Purviņu. No pirmajiem četriem legiem abi spēlētāji sev pierakstījuši pa diviem – 2:2. Spēles otrā puse gan veiksmīgāka Uldim. Viņš pamanās lauzt Adriana metienu ar 17 šautiņu legu. Spēles sestajā legā Adrians šķietami vēl saglabā cerības panākt izšķirošo legu, bet Uldis ar 138 punktu noslēgumu noformē uzvaru. Adrianam šoreiz 2:4 zaudējums, bet Adrians izcīna bronzas godalgu!

Juris grupas spēlēs palika nepārspēts. Ar 3:1 pieveikts Edvīns Kāpostiņš, Jurģis Kočāns un Raimonds Iesalnieks. Jāni Priedīti izdevās pieveikt ar 3:0. Jurim pirmā vieta grupā un dalība play-off.

Top 128 jācīnās pret Dāvi Žuku. Spēles sākums diezgan līdzīgs, un pēc četriem legiem rezultāts neizšķirts – 2:2. Dāvis izmanto Jura paviršības dubultajos un jau panāk 3:2 savā labā. Juris atkal izšķērdīgs, metot pa dubultajiem, bet krietni pārāks summās, lai būtu laiks vienu iemest – 3:3. Spēles izšķirošajā legā Juris parāda savu rūdījumu un uzstāda gala rezultātu – 4:3.

Top 64 jāmet pret Uģi Ozolu. Pretiniekam galīgi nesokas ar punktu gūšanu, un Juris, pat nedarot neko iespaidīgu, izvirzās 3:0 vadībā. Jura mocīšanās ar dubultajiem ļauj pretiniekam vienu legu uzvarēt, bet jau piektajā legā Juris uzstāda gala rezultātu – 4:1.

Top 32 spēle pret Arni Šķēlu jau padodas pārliecinošāk. Šoreiz kaut kas neierasts, pretinieks ir tas, kurš labāks summās, bet Juris labi met noslēgumus. Legs pēc lega un Juris aizved spēli līdz nepieciešamajam rezultātam 4:0.

Top 16 spēle pret Gati Ozolu neizvēršas tik labi, kā cerēts. Pirmais legs bez problēmām, 20 šautriņas. Gatis atbild ar tieši to pašu no savas puses – 1:1. Spēles trešajā legā Juris kārtējo reizi iestrēgst pie dubultajiem, un pretinieks par to soda – 1:2. Arī spēles ceturtajā legā Jurim nav pa spēkam iemest dubulto un jau 1:3. Spēles piektais legs arī ir noslēdzošais, Jurim nemaz netiekot pie iespējas paildzināt spēli. Šoreiz 9. vieta turnīrā.

Edgars grupas spēlēs tika pie diviem panākumiem un piedzīvoja tikpat zaudējumus. 3:0 pret Edgaru Markunaiti un 3:1 pret Deivo Mūkinu. Ar 2:3 zaudējums pret Ralfu Jurševski un ar 1:3 zaudēts Kristapam Teicim. Tas viss rezultējās ar trešo vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 128 jācīnās ar Gati Oļesovu. Edgars tiek pie spēles pirmajiem diviem legiem – 2:0. Gatis uzvar spēles trešo legu un ceturtajā izmanto Edgara kļūdas, metot pa dubultajiem, – 2:2. Edgars mazliet ieliek robā, 19 un 21 šautriņu legi ir gana labi, lai pretinieku nepielaistu pie dubultajiem. Edgaram panākums ar 4:2.

Top 64 jāspēlē pret Lauri Karavicu. Spēles sākumā Edgars labāks summās un arī dubultos met iekšā gana ātri  – 2:0. Lauris vienu legu gan atspēlē, bet, kā vēlāk izrādījās, tas bija viņa vienīgais šajā spēlē. Edgars pasvīst pie noslēdzošā dubultā, bet uzvar spēli ar gana pārliecinošu 4:1.

Top 32 cīņa ar Jāni Potašu. Edgars aizskrien spēles sākumā un izvirzās vadībā ar 2:0. Turpinājumā Edgaram aptrūkstās summas, un Jānis panāk izlīdzinājumu – 2:2. Edgars vinnē legu ar 21 šautriņu un nostāda sevi labā pozīcijā – 3:2. Spēles sestajā legā nerealizētās mačbultas izrādās ļoti dārgs prieks. Pretinieks ne vien panāk 3:3, bet pēdējā legā ir stabilāks summās un gūst panākumu. Edgaram sāpīgs 3:4 zaudējums un 17. vieta turnīrā.

Kaspars šķietami bija noskaņots netērēt lieki laiku pie dēļa grupas spēlēs. Zaudējums ar 0:3 pret Dzintaru Salmiņu. Ar 3:0 gan panākumi pret Aivi Ķuzi, Arti Priedi un mūsu pašu Aināru. Kaspars aizvadīja minimālo legu skaitu (12), mazāk vienkārši nevar. Grupā Kasparam otrā vieta un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 128 jāspēlē pret Jāni Stepiņu. Spēles pirmajā legā Kaspars aizkavējas pie dubultajiem, tomēr vienu iemetot. Pretinieks atbild ar legu no savas puses un rezultāts neizšķirts – 1:1.  Spēles turpinājumā izpaužas Kaspara pārspēks summās, gana liels, lai pat ar bikstīšanos pie dubultajiem būtu gana laika uzvarēt legus. Gala rezultāts 4:1.

Top 64 spēkošanās ar Uģi Karasevu. Pirmajā legā Kaspars soda pretinieku par neiemestajiem dubultajiem un izvirzās vadībā. Pēc tam seko abu spēlētāju problēmas ar dubultajiem, bet Uģis veiksmīgāks un pārņem vadību – 2:1. Un atkal tas pats scenārijs, bet šoreiz mentālajā dubulto cīņā Kaspars labāks un panāk jau 3:2 savā labā, nonākot viena lega attālumā no uzvaras. Kasparam nepadodas 77 punktu noslēgums spēles sestajā legā, un tas nozīmē, ka jāspēlē izšķirošais legs. Kasparam pilnībā pazūd summas, un pretinieks uzvar ar 4:3. Kaspars turnīru noslēdz 33. vietā.

Rolands grupā tiek pie četriem panākumiem tikpat spēlēs. 3:1 pret Kasparu Gulbi, 3:0 pret Mārci Šulbergu, 3:0 pret mūsu pašu Arti, un ar 3:2 pieveikts Uldis Buļko. Pirmā vieta grupā un dalība play-off.

Top 128 pretiniekos Ingus Grandbergs. Abi spēlētāji ne pārāk sekmīgi punktu gūšanā, bet pamazām spēle virzās uz priekšu un pēc nospēlētiem 4 legiem rezultāts ir 2:2. Rolands gūst panākumu spēles piektajā legā, bet sestajā Ingus atbild ar to pašu. Jāspēlē izšķirošais legs. Abiem spēlētājiem ir daudz iespēju mest mačbultas, jautājums tikai, kuram tas izdosies pirmajam. Rolands beidzot realizē 4 punktu noslēgumu un izcīna grūtu 4:3 uzvaru.

Top 64 cīņa ar Jāni Cērpu. Jānis sāk ar 26 šautriņu legu, Rolands atbild ar 26 šautirņu legu no savas puses – 1:1. Diemžēl Rolands atkal nespēj realizēt savas iespējas, metot pa dubultajiem. Jānim padodas veiksmīgāks spēles nogrieznis un trīs uzvarēti legi pēc kārtas. Rolandam šoreiz zaudējums ar 1:4 un 33. vieta turnīrā.

Kristiāns grupā piedzīvoja divus sausos zaudējumus – 0:3 pret Edgaru Miķelsonu un Andri Medni. Uzvaras pret Didzi Drauli (3:2), Ati Barinski (3:2) un Māri Laputevu (3:0) ļāva grupā ieņemt trešo vietu un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Top 128 tesiņš pret Uldi Purviņu. Pirmajā legā Kristiāns pamanās nodedzināt 90 punktus… Par to samaksā ar zaudētu legu. Spēles otrajā legā Kristiānam nepadodas 72 punktu noslēgums, pretinieks soda arī par to un jau 0:2. Spēles trešajā legā arī nekas labs nenotiek – 0:3. Nonācis viena lega attālumā no zaudējuma, Kristiāns beidzot atver savu rēķinu un samazina rezultātu starpību līdz 1:3. Spēles piektais legs gan kļūst par noslēdzošo, Kristiāns nespēj turēt līdzi pretinieka summām un piedzīvo 1:4 zaudējumu. Turnīrs noslēgts 65. vietā.

Ainārs grupā nespēlē tik labi, kā gribētos. 1:3 zaudējums pret Dzintaru Salmiņu, 1:3 arī pret Arti Priedi un 0:3 pret mūsu pašu Kasparu. Tomēr liktenis lēmis, ka arī Aivis Ķuzis pret visiem pretiniekiem zaudējis. Savstarpējā spēlē Ainārs labāks ar 3:0, tādējādi iespraucoties izslēgšanas spēlēs kā ceturtais no grupas.

Top 128 spēle pret Jāni Potašu. Jānim pirmais legs, bet Ainārs atbild ar kvalitatīvu 20 šautru legu, panākot 1:1. Spēles turpinājumā izpaužas Jāņa pārspēks summu gūšanā, un Ainārs, lai gan godam cīnās, spiests piedzīvot zaudējumu ar 1:4 un noslēgt turnīru 65. vietā.

Uldis grupā zaudēja Jurim Alenčikam (0:3), bet pārējās spēles prata uzvarēt. 3:1 pret Jāni Zviedri, 3:2 pret Gunāru Zommeru un 3:0 pret Artūru Martuzānu. Grupā izveidojās situācija, kad trīs spēlētājiem bija pa 3 uzvarām un vienam zaudējumam. Uldis legu attiecības dēļ ierindojās trešajā vietā un tika pie dalības izslēgšanas spēlēs.

Top 128 jāspēlē pret Modri Kandavnieku. Modrim iespaidīgs sākums, tā Uldis attopas pie rezultāta 0:3. Turpinājumā pretinieks vairākkārt met garām mačbultas, un Uldis spēj izkapāt iespēju mest izšķirošo legu, rezultāts 3:3. Spēles noslēdzošajā legā Modris izrādās stabilāks summās, un šoreiz arī izdodas realizēt mačbultu. Uldis zaudē ar 3:4 un noslēdz turnīru 65. vietā.

Artis grupas spēlēs zaudē trīs reizes. 1:3 pret Kasparu Gulbi, 0:3 pret mūsu pašu Rolandu un 1:3 pret Uldi Buļko. Izdodas izcīnīt arī vienu panākumu pret Mārci Šulbergu (3:1). Grupā trim spēlētājiem pa vienai uzvaras, visu izšķir legu attiecība. Artim izdodas kā ceturtajam izkļūt no grupas un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Top 128 pretiniekos Andris Ziemelis. Spēles pirmajā legā abi spēlētāji iesprūst uz dubultajiem, bet Andris veiksmīgāks. Nākamjā legā Artis spēj panākt līdzvaru – 1:1. Spēles trešais legs aizceļo pie Andra, bet jau atkal nav ilgi jāgaida, līdz Artis spēj panākt neizšķirtu – 2:2. Spēles piektajā un sestajā legā Artis nav gana stabils summās, pretnieks pamanās aizmukt un uzvarēt spēlē. Artim šoreiz 2:4 un 65. vieta turnīrā.

Nauris šoreiz grupā spēlēja bez panākumiem. 0:3 pret Renu Raijienu Kreitūzi, Robertu Lieģi un Jāni Puško. Ar 1:3 zaudējums pret Jāni Upenieku, ar 2:3 zaudēts arī Alvim Putnim. Līdz ar to Nauris grupā paliek noslēdzošajā vietā, bet drīkst spēlēt gandarījuma turnīrā, ko arī dara.

Gandarījuma turnīrā ar 2:0 izdodas pārspēt Didzi Drauli un Gunti Bērsonu. Turnīra top 16 jāspēlē pret Jāni Prūsi. Ja check-in Naurim nesagādā problēmas, tad noslēgumi gan, abos legos paliekot uz neērtajiem 2 punktiem. Pretinieks šoreiz pārāks ar 2:0, un Nauris noslēdz dalību sacensībās.

Edvards šoreiz paliek bez panākumiem. Grupas spēlēs zaudējumi pret Aleksandru Kalderauski (1:3), Uģi Ozolu (2:3), Gati Upenieku (0:3) un Oskaru Kovaļevski (1:3). Tas nozīmē noslēdzošo vietu grupā, un jāpaliek bez izslēgšanas spēlēm. Edvards nolēma baudīt patīkamo laiku un nepiedalīties gandarījuma turnīrā.

Andris grupā pamanījās uzvarēt spēli pret Gati Akūlovu (3:2). Pārējās spēlēs gan piedzīvoti zaudējumi – 0:3 pret Jurģi Grabčiku, 1:3 pret Ervīnu Rudzīti un 2:3 pret Valdi Griķi. Grupā 3 spēlētājiem pa vienai uzvarai. Diemžēl Andris palika viena uzvarēta lega attālumā no izslēgšanas spēlēm. Arī Andris nolēma necīnīties par gandarījuma kausu.

Pāri

Ieva/Sandija jau ierasti startēja kopā. Grupā mūsu dāmām divi panākumi. 4:2 pret Daci Melni/Aretu Kovaļevsku un 4:2 arī pret Signi Sinkeviču/Diānu Grabčiku. Ar 2:4 šoreiz zaudējums pret duetu Lonija Stare/Sandra Alenčika. Grupā Ieva/Sandija ieņem pirmo vietu, kas ļauj izslēgšanas spēles sākt no 1/4 fināla.

Ceturtdaļfinālā pretiniekos duets Marija Ružāne/Ilze Sniega – Sniedziņa. Mūsu dāmām ne tas veiksmīgākais spēles sākums un nokļūšana iedzinējos ar 1:2. Spēles turpinājumā mūsu meičas spēj ne vien panākt izlīdzinājumu, bet jau izvirzīties 3:2 vadībā un nonākt viena lega attālumā no uzvaras. Pretinieces dara, ko var, bet Ievai padodas 61 punkta noslēgums un uzvara nokārtota – 4:2.

Pusfinālā jācīnās ar Irēnu Bauzi/Kristīni Micku. Spēles pirmais legs pretiniecēm, taču mūsu dāmas spēj panākt līdzsvaru – 1:1. Spēles trešajā legā nākas samaksāt par nerealizētiem dubultajiem – 1:2. Arī ceturtais legs nav tik veiksmīgs kā sirsniņa vēlētos, un mūsu dāmas jau iedzinējos ar 1:3. Ieva/Sandija nepadodas, pārdzīvojot mačbultas, izdodas samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 2:3. Uzmest pa dubultajiem, lai panāktu izšķirošo legu, gan neizdodas. Šoreiz zaudējums ar 2:4, bet Ieva un Sandija izcīna pāru bronzu!

Valters/Rihards bija vieni no turnīra galvenajiem favorītiem, pagājušajā gadā taču izdevās izcīnīt titulu! Grupas spēles uzvarētas – 4:0 pret Jāni Kupši/Guntaru Štuceru, 4:0 pret Rūdolfu Mežecki/Niklāvu Mežecki, 4:1 pret Oskaru Kuzmanu/Kasparu Kalēju un 4:2 pret Kasparu Circeni/Senti Siksnu. Pirmā vieta grupā garantē dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 32 spēle Valteram/Rihardam gana pārliecinoša. 20-22-21-22 šautriņu legi, un pretinieki Jurģis Kočāns/Jānis Barinskis tā arī nedabū ieķerties spēlē. Mūsējiem droša 4:0 uzvara.

Top 16 jāspēlē pret labus rezultātus demonstrējošajiem Ralfu Laumani/Gati Ozolu. Spēles sākums mūsējiem padodas fantastisks, ar 16-15-14 šautriņu legiem izvirzoties 3:0 vadībā. Pie 3:0 Rihards tiek pie trīs mačbultām, bet nespēj tās realizēt, un pretinieki soda bargi. Arī spēles piektais legs vēl neizrādās pēdējais, rezultātam kļūstot nu jau par saspringto 3:2 no mūsējo viedokļa. Spēles sestajā legā pretniekiem apsīkst summas, un mūsējiem beidzot izdodas pielikt punktu spēlei ar 4:2.

Ceturtdaļfinalā jāspēlē pret Rubenes duetu Andis Ločmelis/Artis Priede. Spēles sākumā mūsējie aizmet pāris dubultos garām, un pretinieki par to atriebjas ar 125 un 112 punktu noslēgumiem. Valters/Rihards nepadodas un ar lielisku 15 šautriņu legu (Valteram 133 punktu noslēgums) samazina rezultāta starpību – 1:2. Mūsējie sajūt pārliecību, bet pretiniekiem apsīkst summas. Trīs legi pēc kārtas, pretiniekiem vairs neuzmetot pa dubulto, un Valters/Rihards iesoļo turnīra pusfinālā.

Pusfinālā pretim stājas Jānis Oliņš/Emīls Gulbis. Mūsu duetam šajā spēlē neveicas ar summām, spēli gan uzvar realizēti dubultie. Pretiniekiem neizdodas izmantot nevienu no savām iespējām, kamēr Valters/Rihards pamazām krāj legus un pie 3:0 ar 5 punktu noslēgumu pārkrīt pāri līnijai, sasniedzot turnīra finālu.

Finālā jāspēkojas pret duetu Aigars Strēlis/Kristps Mickus. Pirmais legs mūsējiem, Rihards pamanās 76 punktu noslēgumu realizēt ar klasisko 1-25-50 kombināciju. Otrajā legā pretinieki izlīdzina rezultātu – 1:1. Spēles trešais legs kvalitatīvs abu pāru izpildījumā, bet Valters/Rihards pamanās to noslēgt 16 šautriņās. Mūsējie vinnē arī ceturto legu un panāk jau 3:1, viens legs līdz uzvarai! Tad viens vājš legs un jau 2:3. Pie šī rezultāta Rihardam līdz 117 punktu noslēgumam pietrūkst D3… Pretinieki, pārdzīvojuši mačbultu, aukstasinīgi izlīdzina rezultātu un noved spēli līdz izšķirošajam legam. Mūsējie notur sektoru, bet tad neveiksmīgi atlēkusi šautriņa dod iespēju pretiniekiem, ko viņi to izmanto, iemetot 180 punktus. Valters/Rihards nepadodas, bet Aigaram pa spēkam 116 punktu noslēgums. Valters/Rihards izcīna pāru sudrabu!

Adrians/Kaspars apvienoja spēkus, lai startētu pāru sacensībās. Grupā mūsu duetam izdevās pieveikt Oskaru Briedi/Rolandu Kovaļevski (4:2), Mārtiņu Birumu/Uģi Ozolu (4:1) un Andi Ločmeli/Arti Priedi (4:0). Tas nozīmē pirmo vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Top 32 spēle pret duetu Arnis Šķēls/Gints Leitis. Mūsējie labāki summu gūšanā, un arī dubultie tika realizēti gana laicīgi, lai nebūtu lieki jāsatraucas par spēles uzvarētāju. Legs pa legam, un mūsu čaļi izcīna 4:0 panākumu.

Top 16 ielīgošana pret Jāni Kondrātu/Jāni Potašu. Pēc zaudēta pirmā lega mūsu puišiem padodas stabilāks spēles nogrieznis, un viņi izvirzās vadībā ar 2:1. Pretinieki spēj atbildēt ar 2 legiem no savas puses un pārņemt iniciatīvu ar 3:2, nostādot mūsu duetu uz zaudējuma sliekšņa. Panākt izšķirošo legu neizdodas, pretiniekiem spēcīgs legs summās un gala rezultāts 4:2. Adrians/Kaspars noslēdz turnīru 9. vietā.

Edgars šoreiz apvienoja spēkus ar “Bams” spēlētāju Jāni Kalniņu. Edgaram/Jānim grupā visas uzvaras pa tīro. 4:0 pret duetiem Normunds Vīlips/Juris Bulahs, Jānis Priedītis/Jānis Ivanāns un Guntars Stipins/Reno Roga. Likumsakarīga pirmā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Top 32 spēle pret Gunāru Zommeru/Andi Lauvu. Edgars/Jānis krietni pārāki summās un jau drīz vien bauda komfortablo 3:0 vadību. Pretinieki pamanās vienu legu atspēlēt un samazināt rezultātu starpību līdz 1:3. Jau nākamajā legā Edgars/Jānis ar 20 šautriņām pieliek punktu spēlei un iekļūst izslēgšanas spēļu nākamajā kārtā.

Top 16 jātestē Raitis Ritums/Ingus Trusinskis. Pirmais legs Edgaram/Jānim diezgan sauss summās, un jāsāk pakaļdzīšanās no 0:1. Otrajā legā jau pavisam cita štelle un pārliecinoši panākts līdzsvars – 1:1. Pretinieki izmanto sava sākuma priekšrocības un izvirzās vadībā, bet Jānis/Edgars atkal panāk neizšķirtu – 2:2. Arī nākamie divi legi aiziet pa metienam, tātad jāspēlē izšķirošais legs. Pretinieki sāk spēcīgi, bet Jānis/Edgars nespēj atbildēt ar to pašu un uz lega otro pusi nepaspēj sasmelt izlieto. Zaudējums ar 3:4 un 9. vieta turnīrā.

Ronalds/Sandis, kā ierasts, pāros met kopā. Grupā lieki sarežģījumi nerodas, uzvarēti visi pretinieki. Ar 4:2 pieveikts Artūrs Dirve/Raivis Kecko, 4:0 pret Māri Laputevu/Aivi Ķuzi un 4:1 pret Jurģi Grabčiku/Jāni Zviedri. Summā tas dod pirmo vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 32 jāspēkojas ar Aivi Konstantinoviču/Ditmāru Kalēju. Pirmajos divos legos dueti apmainās ar laipnībām, neiemetot dubultos un dāvājot legu pretiniekiem, – 1:1. Turpinājumā mūsu duets turpina būt tikpat laipns kā iepriekš un nemet iekšā dubultos, bet pretnieki neatbild ar to pašu un realizē savas iespējas. Ronalds/Sandis piekāpjas ar rezultātu 1:4 un turnīru noslēdz 17. vietā.

Paldies visiem spēlētājiem par dalību un apsveicam ar sasniegumiem! Nākamajos mačos jau būsim spēcīgāki!