Ralfs lielisks premier uzvarā, Kaspars uzvar pamatturnīru

6. februārī Pepsi centrā pulcējās 28 mestgribētāji. Pēdējais otrdienas turnīrs pirms Latvijas čempionāta, kurš nedēļas nogalē norisināsies turpat ap stūri Bellevue Park Hotel Riga.

Premier turnīrs

Premier turnīrā 6 dalībnieki: Sandis Dūks, Ralfs Laumanis, Armands Tīms un Rihards Vosulis – Grigulis, kuriem obligāti jāstartē premier turnīrā Latvijas reitinga dēļ, bet kompānijā pieteicās arī Adrians Djačuks un Lauris Karavics.

Ar otro piegājienu pie sava pirmā panākuma Premier turnīrā tika Ralfs Laumanis.

Grupā Ralfs ar 5:1 pārspēja Sandi Dūku un ar 5:0 bija labāks par Adrianu Djačuku.

Pusfinālā Ralfs demonstrēja augstvērtīgu spēli pret Armandu Tīmu. Visi legi tika pabeigti maksimums sešās sērijās, un Armands nespēja turēt līdzi tādam standartam, tā arī neuzmetot pa dubultajiem. Ralfam 6:0 ar iespaidīgu 90,18 vidējo punktu rādītāju!

Finālā vēl viena tikšanās ar Adrianu. Adrians savā pusfināla spēlē no 0:3 atspēlējās pret Rihardu un izcīnija panākumu ar 6:3. Pēdējā legā majestātisks 151 punkta noslēgums.

Finālā Ralfs turpināja demonstrēt, ka uz Latvijas čempionātu ir sasniedzis lielisku formu. Adrians darīja visu, ko spēja, un centās turēties līdzi, bet viņa centieni netika atalgoti pat ar vienu legu. Ralfs dominēja un ātri vien noveda spēli līdz 6:0 ar vēl vienu iespaidīgu vidējo punktu rādītāju.

Fināls: Ralfs Laumanis (85,08) 6:0 Adrians Djačuks (70,34)

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā kupls dalībnieku skaits – 22 spēlētāji.

Pat fakts, ka šoreiz viņš nemeta ar savām šautrām, neapturēja Kasparu Mauropu no uzvaras turnīrā.

Grupā Kaspars ar 3:0 pieveic jauno censoni Rihardu Kauliņu. Ar 3:1 pārspēts arī Kristiāns Brants.

Turnīra ceturtdaļfinālā spēle pret Renāru Medni. Kaspars paņem spēles pirmos divus legus, izmantojot Renāra dāvātās iespējas. Spēle nonāk līdz 2:2, kad Renāram beidzot izdodas trāpīt nepieciešamajos dubultajos. Pēdējā legā abi spēlētāji met garām mačenes, bet Kaspars beigās iemāna 4 punktu noslēgumu un gūst panākumu ar 3:2.

Pusfinālā Kaspars šķiet beidzot apradis ar šautrām. Nu jau demonstrējot kvalitatīvāku spēli, ar 3:0 izdodas pieveikt Raimondu Zundu.

Finālā pretiniekos Ingus Bergmanis. Ingus pa ceļam uz finālu pieveica Nauri Mālnieku (3:0), Žani Buklovski (3:1) un Arni Šķelu (3:0).

Finālā krietni labāks sākums Kasparam, kurš drīz vien izraujas 3:0 vadībā un nostāda Ingu aizas malā. Ingus negrasās samierināties ar sauso zāģi, katrs legs var kļūt par pēdējo, bet ne spēles ceturtais legs. 55 punktu noslēgums ļauj Ingum palikt spēlē – 1:3. Kaspars apcērt atspēlēšanās mēģinājumus pašā saknē un ar 18 šautriņu legu pieliek punktu spēlei.

Fināls: Kaspars Maurops (65,92) 4:1 Ingus Bergmanis (62,19)

Trešās vietas duelī tikās Arnis Šķels un Raimonds Zunda. Spēles pirmais legs Arnim, uz ko Raimonds atbild ar vienu no savas puses – 1:1. Tad Arnim padodas teicams spēles nogrieznis un viņš ar 18 un 19 šautriņu legiem godam izcīna trešo vietu turnīrā.

Bronzas spēle: Arnis Šķels (70,13) 3:1 Raimonds Zunda (63,00)

Gandarījuma turnīra finālā Uldis Zeitmanis pret Deivo Mūkinu. Tā nav pārrakstīšanās, pie mums meta vienīgais Deivo Latvijā.

Uldis uzvar spēles pirmo legu, bet Deivo otrajā prot izmantot Ulda nerealizētās mačbultas un aizvirza spēli līdz izšķirošajam legam. Izšķirošajā legā iztiek bez lielas intrigas, Uldis stabilāks summās un noslēdz spēli sev par labu.

Gandarījuma turnīra fināls: Uldis Zeitmanis (54,18) 2:1 Deivo Mūkins (47,82)

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 83,63 – Ralfs
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 90,18 – Ralfs 
  • 100+ punkti: 44 – Ralfs
  • 140+ punkti: 15 – Ralfs
  • 180 jeb maksimumi: 3 – Ralfs
  • Ātrākais legs: 14. šautra – Ralfs
  • Augstākais nobeigums: 151 – Adrians

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 59,42 – Juris
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 70,13 – Arnis
  • 100+ punkti: 34 – Ingus
  • 140+ punkti: 7 – Renārs
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Renārs
  • Ātrākais legs: 15. šautra – Juris
  • Augstākais nobeigums: 105 – Ojārs

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect