Startējam PDCNB, Valters un Anatolijs spēlē arī Eiropas tūres kvalifikācijā

No 16. līdz 18. februārim Bellevue Park Hotel Riga uzņēma pirmos divus PDCNB sezonas posmus. Papildus tam norisinājās arī Eiropas tūres kvalifikācijas posmi. Starp reģiona labākajiem metējiem startēja arī četri mūsu spēlētāji!

Savas spējas demonstrēja:

  • Valters “Expelliarmus” Melderis
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Anatolijs Žukovs

Eiropas tūres kvalifikācija

Valters piedalījās divos no trim Eiropas tūres kvalifikācijas posmiem. Tas ir diezgan sālīts pasākums, jo dalība šajos posmos izmaksā 105 euro un tikai posma uzvarētājs izcīna iespēju startēt uz PDC skatuves.

Piektdienas vakarā Valteram spēle turnīra top 64 fāzē, pretiniekos Somijas Jani Laurila. Spēles sākums cerīgs, legi 20 un 15 šautriņās, Valters vadībā ar 2:0. Trešajā un ceturtajā legā Valteram neizdodas iemest noslēdzošās šautras, un pretinieks prot panākt neizšķirtu – 2:2. Tam seko abu spēlētāju noturēti legi un rezultāts jau 3:3. Jani vēlreiz izmanto sava metiena priekšrocības un pamanās arī nolauzt Valtera metienu, jau 3:5 no Valtera skatu punkta. Valters panāk 4:5, taču pie iespējas uzspēlēt izšķirošo legu netiek, nesokas dubultajos. Zaudējums ar 4:6.

Eiropas tūres trešā posma kvalifikācijā Valters spēlē krietni iespaidīgāk nekā piektdien. Turnīra top 64 pret dāni Hviid Peter Jensen. Spēles sākums apliecina augsto standartu, kāds nepieciešams, lai šajā spēlē izcīnītu panākumu. Pirmie četri legi 14-18-13-16 šautriņās, bet tikai viens no tiem Valteram, rezultāts 1:3. Valters nav nobijies un turpina kapāt. Izdodas izlīdzināt rezultātu – 3:3. Seko divi legi, kuros Valteram neizdodas realizēt dubultos, un viņš jau attopas viena lega attālumā no zaudējuma – 3:5. Cits šādā situācijā padotos, bet ne Valters. Pāris fantastiski 13 šautriņu legi, un izcīnīta iespēja mest izšķirošo legu! Pretinieks labāks lega sākumā, bet beigas pieder Valteram. 105 punktu gājiens ļauj nolikties uz 118 punktiem, kamēr pretinieks gaida iespēju mest 90 punktu noslēgumu. Šo iespēju viņš nesagaida, Valteram lielisks 118 punktu noslēgums un uzvara ar 6:5 (iespaidīgs 92,03 vidējais punktu rādītājs!). Spēles protokols.

Top 32 cīņa pret izbijušo tūres kartes turētāju Valdimir Andersen no Dānijas. Valters nospriež, ka atspēlēšanās prasa daudz spēka, tādēļ šoreiz iet pa priekšu. Uzvarēti pirmie trīs no četriem legiem, vadība ar 3:1. Turpinājumā pretinieks tur savu sākumu, bet Valters pie sava metiena nedod nekādas iespējas, legi 15 un 13 šautriņās. Andersen 13 šautriņu legs, un rezultāts kļūst slidens – 5:4. Valters izvairās no pēdējā lega drāmas, 16 šautriņu legs un uzvara ar 6:4 (92,23 vidējais!). Spēles protokols.

Top 16 vēl viens dāņu pretinieks, šoreiz Michael Ladefoged. Valters turpina mest, kā to darījis līdz šim. Pretnieks nespēj turēt līdzi, pirmie četri legi Valtera kontā. Michael, izmantojot Valtera kļūdas dubultajos, vienu legu uzvar ar 18 šautriņām. Valters parāda, ka tā gan tikai nejauša apstākļu sakritība. Legi ar 15 un 13 šautriņām ļauj uzstādīt graujošo 6:1 ar vēl vienu izcilu vidējo punktu rādītāju – 92,89! Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā dāņu parādi pārņem Somijas Marko Kantele. Spēles sākumā nervi liek par sevi manīt, un pirmo legu Valters zaudē. Tad seko jau iepriekš redzētā kvalitatīvā spēle. Valters ar 18-14-13 šautriņu legiem parāda Marko, ka šī nebūs nekāda pastaiga parkā, rezultāts 3:1. Abi spēlētāji uzvar pie sava sākuma, un Valters tuvojas finiša līnijai – 4:2. Marko 11 šautriņu legs, bet jau nākamajā Valteru pieviļ dubultie, un rezultāts neizšķirts 4:4. Valteram neizdodas lauzt Marko metienu, dubultie vairs spītīgi nekrīt. Spēles desmitais legs kļūst par pēdējo, Valters paliek uz 16 punktiem, bet Marko noslēdz spēli savā labā. Spēles protokols. Valteram izcils sniegums visa turnīra garumā, bet šoreiz vēl neizdodas aizcīnīties līdz debijai uz PDC skatuves.

Anatolijs bija nolēmis savus spēkus izmēģināt otrajā Eiropas tūres kvalifikācijas posmā. Izloze pretiniekos deva Niels Heinsoe no Dānijas. Pēc pirmajiem diviem legiem spēlē līdzsvars  1:1. Pēc tam izpaužas pretinieka pārspēks summās. Anatolijs cīnās, cik spēka, bet pretnieks demonstrē kvalitatīvāku spēli, gūst panākumu nākamajos piecos legos un izcīna uzvaru ar 6:1. Spēles protokols

PRO TOUR 1

Rihards PDCNB tūres pirmajā posmā sāka pret Stiam Allum no Norvēģijas. Spēles pirmajos divos legos Rihards apdāvina viesi ar neizmantotajām iespējām, un rezultāts jau 0:2. Pieklājībai savs laiks, taču ne šis. Rihards beidzot sāk spēlēt labāk un vākt legus vienu pēc otra. Stian nav tik stabils savā sniegumā, tāpēc Rihardam izdodas uzvarēt sešus legus pēc kārtas un iekļūt turnīra nākamajā kārtā – 6:2. Spēles protokols.

Top 64 spēle pret Dmitriy Zhukov, kurš jau ir paspējis piedzīvot debiju uz Eiropas tūres skatuves un pārstāvēt Latviju PDC Pasaules kausa sacensībās. Spēles sākums labāks Rihardam, divu legu vadība. Spēles trešajā legā Rihards gaida uz 58 punktiem, bet Dmitrijam 110 punktu noslēgums un pirmais reģistrētais legs. Spēle iet pa metienam. Dmitriy uzvar legu 14 šautriņās, Rihards savējo 17 šautriņās. Dmitriy legs ar 21 šautriņu, Rihardam ar 20 un vadība ar 5:3. Teorētiski Rihardam būtu pieticis ar vienu noturētu legu, lai tiktu līdz uzvarai, taču viņš neatliek visu uz saspringtām spēles beigām un pabeidz spēli ar 89 punktu noslēgumu – 6:3. Spēles protokols.

Top 32 cīkstēšanās pret Tom Veje no Dānijas. Rihardam iet kā pa kalniem, kā pa lejām. Summas un dubultie dodas rokā tikai periodiski, un pēc nospēlētiem septiņiem legiem bēdīgais 2:5. Spēles astotajā legā tiek pārdzīvotas mačbultas, bet panākts 3:5. Tam seko labas spēles uzplaiksnījums no Riharda puses. Legi 13 un 16 šautriņās, panākts 5:5 un jāspēlē izšķirošais legs. Noslēdzošajā legā Rihardam sākuma priekšrocības, kuras netiek izmantotas, slikts lega sākums. Lega noslēgumā Rihardam beidzot izdodas mazliet labāki gājieni, un viņš gaida savu iespēju mest 60 punktu noslēgumu. Pretinieks aukstasinīgi noslēdz 100 punktus un pēdējā brīdī aptur Riharda atspēlēšanos. Spēles protokols.

Valters turnīra pirmo spēli aizvadīja pret dāni Ivan Springborg. Lai gan pretinieks spēlēja pieklājīgi, Valtera augstvērtīgā spēle nedeva viņam lielas cerības uz panākumu. Pie 2:1 Valteram 13 šautriņu legs, pie 3:2 legi tiek noslēgti ar 18 un 15 šautriņām. Viens vājš legs Valtera izpildījumā ļauj pretiniekam pietuvoties līdz 3:5, bet ar to arī pasākums noslēdzas. Valters pēdējo legu sāk ar 180-180 un draud ar perfektu legu…, kuru noslēdz ar 21. šautriņu. Panākums ar 6:3 ļauj turpināt dalību turnīrā. Spēles protokols.

Top 64 spēkošanās ar Anton Ostlund no Zviedrijas, kurš ir pieredzējis spēlētājs, apostījis gaisu arī uz PDC skatuves. Spēles pirmajos legos abi spēlētāji met summas roku rokā, bet Valters nekādi nespēj iemest šautras nepieciešamajos dubultajos sektoros un jau zaudē ar 0:4. Beidzot Valteram legs 15 šautriņās un pirmais uzvarētais legs. Anton notur metienu 13 šautriņās un nonāk viena lega attālumā no uzvaras. Valteram legs 16 šautriņās vēl saglabā cerības uz atspēlēšanos 2:5. Spēles astotajā legā Valters labāks summās, bet šautras negrib draudzēties ar dubultajiem sektoriem, un spēle noslēdzas ar rezultātu 2:6.  Spēles protokols.

Adrians turnīra top 128 spēlē pret Jon Kirkeby no Dānijas. Spēles sākumā Adrians nerealizē savas iespējas, metot pa dubultajiem. Šādā līmenī pretinieks nedod otrās iespējas, un Adrians iedzinējos ar 0:4. Beidzot izdodas vienu legu reģistrēt, bet, kā vēlāk izrādījās, tas arī ir vienīgais šajā spēlē. Jon ar 17 un 13 šautriņu legiem nokārto savu uzvaru. Adrianam zaudējums ar 1:6, jāatliek labāki starti uz nākamo posmu. Spēles protokols.

Anatolijs savu top 128 spēli aizvada pret Lietuvas Algis Jekaitis. Pirmo legu pēc krietna daudzuma nopūdelētu dubulto izdodas uzvarēt. Turpinājumā Anatolijam gaužām nesokas ar summu gūšanu, un pretiniekam pa spēkam salasīt četrus legus pēc kārtas – 1:4. Tad jau labāks spēles nogrieznis, un Anatolijs pamanās ne vien atspēlēt vienu vai divus legus, bet izkapāt iespēju mest izšķirošo legu. Noslēdzošajā legā Anatolijs pie dubultajiem pirmais, bet realizācija pieviļ. Zaudējums ar 5:6. Spēles protokols.

PRO TOUR 2

Adrians parūpējas par labu startu svētdien. Pirmajā spēlē Herik Ettrup nespēj izrādīt pretestību. Adrians cīnās ar sevi, jo dažkārt ir grūti mest, kad nav pienācīgas atbildes. Legs pēc lega, un pēc 20 minūtēm Adrians ir izcīnijis drošo 6:0 panākumu. Spēles protokls.

Top 64 jau cita kalibra pretinieks Lennart Efraimsson no Zviedrijas. Kad pretinieks met pieklājīgi, Adrians neatļaujas tādas vaļības kā pirmajā spēlē. Sākuma uzrāviens ar 21 un 16 šautriņām nodrošina 2:0 vadību. Tad divi legi ar nerealizētiem dubultajiem, un pretinieks panāk līdzsvaru. Tam seko Adriana legi 17 un 19 šautriņās, jau atkal baudot divu legu pārsvaru – 4:2. Adrianam mazliet aptrūkstās summas, un pretinieks panāk neizšķirtu – 4:4. Adrians sasparojas un ar diviem 18 šautriņu legiem nedod Lennart iespējas uzmest pa dubultajiem sektoriem. Spēle uzvarēta ar 6:4. Spēles protokols.

Top 32 pamatīgs pārbaudījums pret Jeffrey De Graaf, kurš šobrīd ir arī PDC tūres kartes īpašnieks, bet drīkst startēt PDCNB, jo atrodas ārpus top 64 PDC reitingā. Spēles pirmajos legos pretnieks apliecina savu līmeni un panāk 2:0. Adrians gan parāda, ka nav ar pliku roku ņemams un noslēdz spēles trešo legu 13 šautriņās. Jeffrey legs 17 šautriņās, bet Adriana atbilde nav ilgi jāgaida. Divi 18 šautriņu legi ļauj panākt neizšķirtu 3:3. Spēles septītais legs Jeffrey kontā, bet astotajā legā Adrians neizmanto savas iespējas panākt neizšķirtu,- pieviļ dubultie. Pie 5:3 vadības Jeffrey vairs nedod Adrianam iespējas un uzvar spēli ar 6:3. Spēles protokols.

Valters svētdien juta iepriekšējā vakara Eiropas tūres kvalifikācijas dziļā skrējiena uzkrāto nogurumu. Spēle pret Kort Joran Sivertsen neizvērtās tāda, kā gribētos. Pirmie četri legi 17 vai mazāk šautriņās, bet tikai viens no tiem Valtera kontā un jāatspēlējas no 1:3. Vēl vienu legu izdodas uzvarēt, abiem spēlētājiem iestrēgstot uz dubultajiem. Divu legu deficīts arī paliek mazākais šajā spēlē. Kent uzvar legus 17 un 19 šautriņās un ir vadībā ar 5:2. Tam seko Valtera 180-180 lega sākums, bet viņš netiek pie 9 šautriņu lega, vēl sliktāk,- legs un spēle tiek zaudēta – 2:6.  Spēles protokols.

Rihards aizvada spēli pret Torbjorn Gustafsson no Somijas. Spēles sākums vieš cerības, pēc nospēlētiem pieciem legiem Rihardam 4:1 vadība. Tad seko pamatīgs līmeņa kritums Riharda izpildījumā. Pēkšņi visa labā spēle kā ar nazi nogriezta. Nesokas ne ar summu gūšanu, ne dubulto realizāciju. Tomēr tam visam pa vidu izdodas vienu legu sakasīt un būt vadībā ar 5:4. Seko pretnieka legs 18 šautriņās, un jāspēlē izšķirošais legs. Pēc slikta sākuma Rihards tomēr tiek pie pāris mačbultām, bet tās abas paliek neizmantotas un piedzīvots zaudējums ar 5:6.  Spēles protokols.

Paldies puišiem par labajiem startiem!