Atklājam Latvijas komandu čempionāta 2024 sezonu!

23. un 24. martā Latvijas šautriņu saime pulcējas Bellevue Park Hotel Riga. Tiek aizvadītas spraigas cīņas Latvijas komandu čempionātā 2024!

Dāmas

Mūsu dāmas Sandija Andersone un Ieva Brikmane – Buklovska startē komandā “Letija”. Šo kvartetu pārstāv arī Marija Ružāne un Anda Vīksna.

Sestdien izcīnītas četras pārliecinošas uzvaras tikpat spēlēs. Nevienā no spēlēm neradās šaubas par uzvarētāju, nevienai no pretinieču komandām neuzvarot vairāk kā 3 legus.

Svētdienas saspringtākā spēle aizvadīta pret komandu “The Storm”. Mūsu dāmu pārstāvētā komanda pie rezultāta 7:2 zaudē četrus legus pēc kārtas, rezultātam kļūstot par saspringto 6:7. Pretinieču atspēlēšanās gan tur tiek apturēta un nokārtota uzvara spēlē. Dienas otra spēle pret komandu “Gulbene” uzvarēta ar graujošo 9:0.

Kopvērtējumā pēc pirmā spēļu apļa komanda “Letija” ieņem pirmo vietu ar 77% uzvarētu legu un legu attiecību +38.

 

Kungi

Kungu konkurencē mūsu klubs pārstāvēts ar divām komandām. Asās Adatas I spēlē 1. līgā, bet Asās Adatas II cīnās 2.B līgā.

Asās Adatas I sastāvā startē Sandis Dūks, Adrians Djačuks, Edgars Ziemulis un Rihards Vosulis – Grigulis.

Pirmā komanda sestdien aizvadīja četras spēles, visās izdevās triumfēt. Par saspringtāko spēli kļuva pirmais duelis pret “The Teachers”. Rezultāts bija neizšķirts 5:5, kad mūsējiem izdevās uzvarēt četrus legus pēc kārtas un gūt panākumu spēlē.

Svētdien tik spoži vairs negāja. Pēc izcīnītas uzvaras pret spēcīgo komandu “Melnais vienradzis” sekoja blāva spēle pret “Priekule”. Piedzīvots pirmais zaudējums turnīrā. Tam sekoja pakaļdzīšanās no 1:6 pret “Vecumnieki K1”. Izdevās izcīnīt iespēju mest izšķirošo legu. Edgars uzņēmās šo svarīgo pienākumu, bet šoreiz gan Guntars Stipins izrādījās pārāks. Diena noslēgta uz pozitīvas nots, ar 9:0 pieveicot komandu “Vecpiebalga XO”.

Kopvērtējumā divām komandām 6 uzvaras 8 spēlēs. Mūsu pirmā ierindojas pirmajā vietā, pateicoties lieliskajai legu attiecībai.

 

Asās Adatas II sastāvā startē Juris Straubergs, Edgars Barbejs, Kaspars Maurops un Rolands Garonskis.

Sestdien pa spēkam uzvarēt trīs no četrām aizvadītajām spēlēm. Vienīgais zaudējums piedzīvots pret komandu “Showtime”. Spēles gaitā rezultāts bija 7:7, bet pretiniekiem veiksmīgāki pēdējie divi legi.

Svētdien trīs spēles, no kurām izdodas uzvarēt divās. Vienīgajā zaudējumā pret komandu “Īstā Bauska” scenārijs tāds pats kā sestdienas vienīgajā zaudējumā. Rezultāts 7:7 un pretiniekiem labāki pēdējie pāris legi.

Kopvērtējumā mūsu puiši pagaidām ierindojas 3. vietā. Svarīgākās cīņas par kvalifikāciju Baltijas kausam un iekļūšanu 1. līgā tiks aizvadītas augusta sabraukumā.

Mūsu kluba spēlētājs Ainārs Barbejs pārstāv komandu “Altum” kopā ar Arvīdu Kozlovski, Jāni Ritumu un Ģirtu Eglīti. Vīri gūst vērtīgu pieredzi, startējot Latvijas komandu čempionātā. Startējot vienā līgā ar mūsu otro komandu, izdodas izcīnīt arī pirmo panākumu, ar 9:6 pieveicot koamandu “Amājas 2”. Aināram divu dienu garumā pieklājīgi rādītāji ar 55% uzvarētu legu un 48.69 vidējo punktu rādītāju.

Paldies spēlētājiem par startiem!