No Saldus pārvedam zeltu un divus sudrabus!

Latvijas šautriņu mešanas sezona ieskrienas. 9. un 10. maijā visi ceļi ved uz Saldu! Mūsu klubs pārstāvēts ne tikai ar kvantitāti, bet arī ar spēles kvalitāti.

Savu varēšanu demonstrēja:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Sandis Dūks
  • Valters “Expelliarmus” Melderis

B divīzijā

  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis
  • Kristiāns “Voodoo” Brants
  • Ainārs “Hot dart” Barbejs
  • Edgars “Edža” Barbejs
  • Ronalds “Ironiskais varonis” Mežals
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Adrians “Nidzis” Djačuks
  • Juris “Barracuda” Straubergs
  • Kaspars “Casper” Dubra

Individuāli

Dāmas

Ieva uz sacensībām ieradās kā Latvijas dāmu reitinga vicelīdere. Ar labu sniegumu un mazliet veiksmīgu apstākļu sakritību Ievai iespēja pārņemt vadību reitingā. Grupā pret Helēnu Gleglu pieviļ dubulto realizācija un zaudējums ar 0:3. Abas pārējās spēles gan aizvadītas daudz pozitīvākās noskaņās. Ar 3:0 pārspēta Dace Melne un ar 3:2 Karolina Lekavičiūte no Lietuvas. Šī rezultātu kombinācija Ievai sniedz otro vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Izslēgšanas spēļu kampaņu Ieva sāk pret Aiste Norvilaite. Ieva spēcīgāka par pretinieci metot summas, bet dubulto realizācija atkal pieviļ. Pēc trīs nospēlētiem legiem rezultāts nelabvēlīgs – 1:2. Ieva nolēmusi sevi nežēlot, bet gan saņemties un labai punktu gūšanai pievienot arī tikpat labu dubulto realizāciju. Tas arī izdodas. Pretniece nevienā no legiem vairs netiek ne tuvumā noslēgumiem, kamēr Ieva savāc trīs legus pēc kārtas un gūst panākumu spēlē ar rezultātu 4:2. Spēles protokols.

Nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā atkal jācīnās pret mūsu dienvidu kaimiņieni, šoreiz pretiniekos Karolina Tamoseviciute. Pirmajos divos legos abas spēlētājas met garām dubultos, bet katra uzvar pa legam pie sava sākuma – 1:1. Ievai izdodas komfortabls legs, un jau nākamajā pa spēkam uzvarēt arī pie pretinieces sākuma, rezultāts 3:1. Piektajā legā uzvara nenāk viegli, bet atnāk, un tas ir pats svarīgākais. Ievai panākums ar 4:1 un turnīrs turpinās. Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā laiks spēlēt pret Sanitu Rogu. Spēles pirmo legu saspringtajās galotnēs pārāka Ieva. Tad seko skaists 21 šautriņas legs, un Ievas dalība pusfinālā vairs šķiet tikai laika jautājums. Ilgi tiešām nav jāgaida. Ievai izdodas uzvarēt ceturto legu pēc kārtas, izcīnot panākumu spēlē ar 4:0. Spēles protokols.

Pusfinālā jāspēkojas ar Martu Rogu. Spēles sākums ne par ko pozitīvu neliecina, dubultie sektori negrib draudzēties ar Ievas šautrām un viņa skatās jau uz nelabvēlīgo 1:3. Kad viss zaudēts, tad vairs nav ko zaudēt. Ieva sāk spēlēt pārliecinošāk, un pēc uzvarēta lega pie sava sākuma pamanās arī uzvarēt pret šautrām, panākot izšķirošo legu. Pēdējā lega atbildības nasta neļauj nevienai no spēlētājām demonstrēt iespaidīgu sniegumu metot summas. Ieva gan mazliet ātrāk tiek pie single-double kombinācijas noslēguma un to arī realizē, izcīnot panākumu ar 4:3 un nodrošinot vietu turnīra finālā. Spēles protokols.

Turnīra fināls pret Irēnu Bauzi. Fināla saspringums liek par sevi manīt, un pirmais legs krietni veiksmīgāks pretiniecei. Savu legu sākumu gana pārliecinoši izdodas nosargāt arī Ievai, un rezultāts jau 1:1. Ievai pa spēkam lauzt Irēnas sākto legu un jau pārņemt vadību spēlē. Spēlei turpinoties, lai gan abas spēlētājas punktus met līdzīgi, noslēgumos labāka ir Ieva. Viņai izdodas uzvarēt vienu legu pēc otra. Pretniece tā arī vairs nespēj samazināt rezultātu starpību, un Ieva izcīna pārliecinošu 5:1 uzvaru! Spēles protokols. Ievai Saldus zelts un Latvijas reitinga līderes gods!

Sandija grupā piekāpjas divām lietuvietēm. Ar 0:3 zaudēts pret Karolina Tamoseviciute un 1:3 pret Ieva Tvaronaviciute. Duelis pret Laimu Upenieci gan izdodas ļoti veiksmīgs, un tajā izcīnīts panākums ar 3:0. Grupā izveidojas interesanta situācija, kurā gan Sandijai, gan Laimai ir vienāds uzvaru skaits (1), vienāda legu attiecība (-2). Tas nozīmē, ka par izšķirošo rādītāju kļūst savstarpējā spēle, kurā pārāka bija Sandija. Kā grupas trešās vietas ieguvēja Sandija nodrošina savu dalību izslēgšanas spēlēs.

Spēle pret Irēnu Bauzi gan neievirzās cerētajā gultnē. Irēna uzsāk ar 19 šautriņu legu, un Sandija tam neatrod pretargumentus. Arī otrajā un trešajā legā pretniece pārāka summās, un jau 0:3 no Sandijas skatupunkta. Beidzot arī Sandijai izdodas uzvarēt legu un vēl saglabāt iespēju cīnīties par panākumu – 1:3. Taču atspēlēšanās neizdodas, pretiniece atkal spēcīgāka summās un Sandijai zaudējums ar 1:4. Spēles protokols. 

Pirmās izslēgšanas spēļu kārtas zaudētājas drīkst startēt gandarījuma turnīrā, Sandija to arī dara. Pirmajā spēlē pēc pārdzīvotām mačbultām ar 2:1 izdodas pieveikt Aiste Norvilaite. Nākamajā gandarījuma turnīra kārtā uzvara bez cīņas un vieta turnīra pusfinālā pret Daci Melni. Sandija uzvar pirmo legu un otrajā jau met mačbultas, kuras gan neizdodas realizēt. Spēles izšķirošajā legā Sandija tiek pie iespējas tomēr izraut uzvaru, bet pretniece veiksmīgāka un Sandijai turnīrs noslēdzies.

A divīzija

Valters Saldus kausā parūpējās par virkni iespaidīgu spēļu. Grupā viņam pārliecinošas uzvaras pret visiem pretiniekiem. Ar 5:1 pieveikts Kristaps Mickus, 5:0 pret Jāni Kondrātu, 5:2 pret Ralfu Laumani. Īpaši jāizceļ Valtera meistarklase spēlē pret Laimoni Nagli, kurā Valters iemeta žilbinošu 100,20 punktu vidējo rādītāju un izcīnīja uzvaru ar 5:0! Spēles prtokols. Neapstrīdama pirmā vieta grupā un dalība izslēgšanas spēlēs.

Pirmais rindas kārtībā Gunārs Ozoliņš. Valters iešūpojas spēlē ar 20 šautriņu legu, kas nav nekas slikts, bet tad seko pavisam cita līmeņa spēle. Gunārs vairs tikai skatītājos, Valteram legi 16; 16; 15 šautriņās un jau 4:0. Tam seko 11 šautriņu legs! Un punktu izrādei Valters pieliek ar 15 šautriņu legu. Neticams 96,97 punktu vidējais rādītājs! Izcīnīta lieliska 6:0 uzvara. Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā vienmēr neērtais pretinieks Aigars Strēlis. Pretnieks spēli iesāk veiksmīgāk, un Valters skatās uz negaidīto 0:2. Atbilde ilgi nav jāgaida, Valteram uzvarot divus legus un panākot līdzsvaru 2:2. Abiem spēlētājiem atkal izdodas izmantot savas lega sākuma priekšrocības, un atkal neizšķirts ar 3:3. Valteram lielisks 13 šautriņu legs un pirmo reizi pārņemta vadība spēlē. Tam seko divi Aigara uzvarēti legi pēc kārtas, un Valters jau atrodas aizas malā – 4:5. Spēles desmitajā legā Valters pārdzīvo mačbultu, tomēr izdodas izlīdzināt rezultātu un panākt izšķirošo legu. Arī pēdējā legā Valteram nāk talkā veiksme, Aigaram aizmetot garām vairākas mačbultas. Labāk nesmuka uzvara, nekā skaists zaudējums. Valteram izdodas uzvarēt ar 6:5. Spēles protokols. 

Pusfināla spēle pret Jāni Kupši liekas galvassāpes nesagādā. Lai gan Jānis izrāda cienījamu pretestību, Valters legus noslēdz gaismas ātrumā un nedod savam pretniekam nekādas cerības uz panākumu. 14; 15; 15; 17; 15 un 20 šautriņu legi parūpējas par vēl vienu iespaidīgu spēli. Likumsakarīga 6:0 uzvara un iespēja cīnīties par galveno trofeju. Spēles protokols.

Finālā, kā jau varēja gaidīt, no otras izslēgšanas zara puses iekļuvis Madars Razma. Spēles pirmajā legā Valters pēc 9 šautriņām uz 36 punktiem, tomēr pārsteidzošā kārtā neiemet dubultos un Madars par to soda. Tam seko vēl divi legi pretiniekam, un Valteram jau jācīnās no 0:3 deficīta. Spēles ceturtajā legā beidzot izdodas uzvarēt 15 šautriņās un mazliet samazināt reuzltātu starpību. Pēc Madara uzvarēta lega Valteram vairs nav atkāpšanās ceļa, un viņš ar 15 un 16 šautriņu legiem spēj pietuvoties līdz 3:4. Madars lauž Valtera sākto legu 15 šautriņās, nonākot viena lega attālumā no uzvaras. Lai gan Valteram vēl iespējas pagarināt spēli, tās paliek neizmantotas un šoreiz zaudējums ar 3:6. Spēles protokols. Fantastisks sniegums visas dienas garumā! Valteram izcīnīts Saldus sudrabs!

Rihards grupas spēles sāk ar saspringtu uzvaru pret Lietuvas Mindaugas Viskontas (5:4), tam seko arī panākumi pret mūsu pašu Sandi Dūku (5:0), Aivaru Šutku (5:3) un Armandu Tīmu (5:1). Uzvaras visās spēlēs nozīmē pirmo vietu grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Izslēgšanas spēlēs jāspēlē pret Nauri Gleglu, kurš savā grupā pārsteidzoši pārspēja Madaru Razmu, bet zaudēja visiem pārējiem grupas dalībniekiem, kvalificējoties play-off tikai pateicoties legu attiecībai. Spēles pirmajā legā Rihards aizmet garām dubultajam un sāk ar zaudētu legu. Nākamajā legā lomas mainītas, Nauris nejauši iemet par daudz, un Rihardam uzvarēts legs. Seko divi 18 šautriņu legi Riharda izpildījumā, un viņš jau ir vadībā ar rezultātu 3:1. Spēles piektais un sestais legs Naura kontā, un Riharda smagi krātā vadība jau izkūpējusi, rezultāts 3:3.  Tam seko uzvarēti legi 20 un 15 šautriņās, nonākot lieliskā pozīcijā un atrodoties vadībā ar 5:3. Spēles devītais legs varēja kļūt par pēdējo, bet Rihardam neiemestas divas mačbultas. Arī nākamajā legā Rihards tiek pie mačbultām, kuras neizdodas realizēt… Jāspēlē izšķirošais legs. Rihardam izšķirošajā legā neizdodas labi gājieni summās un vairāk iespējas uzmest, lai uzvarētu spēli, viņš nesagaida. Sāpīgs zaudējums ar 5:6. Spēles protokols.

Sandis savu labāko spēli šķietami bija atstājis kaut kur pa ceļam uz Saldu. Grupā tā arī nesanāca uzvarēt nevienu no pretiniekiem, šautrām spītīgi nelidojot trīskāršajos sektoros. Zaudējums pret mūsu Rihardu ar 0:5 gan palika viņa vienīgā spēle bez uzvarētiem legiem. Pret Mindaugas Viskontas un Armandu Tīmu sakāves ar 1:5. Aivars Šutka šoreiz pārāks ar 5:2. Tādās dienās galvenais nenokārt šņukuru, būs arī veiksmīgāki turnīri!

B divīzija

Juris pēdējā laikā nerāda tik stabilu spēli kā agrāk, bet tas viņam netraucēja aizvadīt labu startu Saldū. Grupas spēlēs zaudēts Edgaram Strēlniekam (2:3), bet pārējās spēlēs izdevās izcīnīt uzvaras ar 3:0. Ar šo rezultātu viņš uzveica Jāni Zviedri, Aigaru Vanagu un Māri Spriņģi. Grupā trīs spēlētājiem pa trīs uzvarām, bet Juris, pateicoties legu attiecībai, ierindojas pirmajā vietā. Izslēgšanas spēlēs pirmā kārta brīva.

Pirmā cīņa play-off pret mūsu pašu Kasparu Mauropu. Kā jau gaidāms, ja mūsu klubs tik kupli pārstāvēts, tad šādi dueļi agri vai vēlu ir neizbēgami. Kasparam nesokas ar summu gūšanu. Juris ar stabilu sniegumu un, lieki nekavējoties pie dubultajiem, jau drīz atrodas vadībā ar 3:0. Spēles ceturtajā legā Juris mazliet iestrēgst uz dubultajiem un Kasparam beidzot izdodas atvērt savu kontu. Atspēlēšanās izpaliek, jo Juris 20 šautriņās uzstāda gala rezultātu – 4:1. Spēles protokols.

Nākamā spēkošanās pret Lietuvas Grazvydas Zakys. Abiem spēlētājiem izdodas izmantot sava lega sākuma priekšrocības, līdz rezultāts kļūst 3:3. Ja Juris grib uzvarēt spēlē, tad izšķirošajā legā jāuzvar pie pretinieka sākuma. Tieši tas arī notiek. Juris pārliecinošāk met summas un noslēdz spēli savā labā ar 56 punktu check out. Spēles protokols. 

Turnīra top 16 jāspēlē pret Imantu Paeglīti. Pretinieks sāk ar 17 šautriņu legu, bet Juris nākamajos divos legos izmanto dāvātās iespējas mest pa dubultajiem un jau izvirzās 2:1 vadībā. Pretnieks spēli izlīdzina, bet tad arī Juris sāk spēlēt pārliecinošāk. Pie 3:2 Juris sāk legu ar 180-140-100 un, lai gan to noslēdz vien 17 šautriņās, galvenais ir izcīnītā uzvara. Spēles protokols. 

Ceturtdaļfinālā spēle pret labi zināmo Jāni Kalniņu. Spēles ievadā Juris spēlē izteiksmīgāk un iekrāj 3:1 vadību. Jau piektajā legā Jurim mačbultas, kuras neizdodas iemest. Jānis, pārdzīvojis izbīli, spēj panākt iespēju mest izšķirošo legu. Jurim izšķirošajā legā pietiek ar septiņiem gājieniem pie dēļa, legu pabeidzot 21 šautriņā un izcīnot panākumu. Spēles protokols. 

Pusfināla cīņa pret Lietuvas Gintaras Katkus. Jurim izdodas nodemonstrēt, kādēļ viņš ir viens no pirmajiem metējiem tieši uz robežas starp A un B divīziju. Legi 22; 21; 15 un 19 šautriņās ir gana spēcīgi, lai pretinieks tiem neatrastu pretargumentus. Sausā uzvara ar 4:0 ļauj iekļūt finālā. Spēles protokols.

Finālā no otras izslēgšanas zara puses ieradies Jānis Pinka. Pēc Jura pirmā uzvarētā lega ar diviem no savas puses iniciatīvu jau pārņem Jānis. Tad pārītis legu no Jura puses, uz ko Jānis atbild tieši ar to pašu, izvirzoties vadībā ar 4:3 un nonākot viena lega attālumā no uzvaras. Juris pārdzīvo mačbultas un izcīna iespēju mest izšķirošo legu. Jurim vajag lauzt Jāņa sākumu, tomēr viņš šādu iespēju nesagaida. Pretinieks 18 šautriņās uzvar spēli un turnīru. Spēles protokols. Šoreiz 4:5 finālspēlē, bet Juris izcīna Saldus sudrabu!

Adrians pirms sacensībām zināja, ka gana labs start ļaus viņam jau nākamajos mačos startēt A divīzijā. Grupā visas trīs spēles uzvarētas. 3:0 pret Gati Oļesovu, 3:1 pret Arnoldu Japiņu, un ar 3:1 pārspēts Harijs Cinis. Pirmā vieta grupā ļauj izvairīties no pirmās izslēgšanas spēļu kārtas.

Izslēgšanas spēles izdevās iesākt pārliecinoši. Pretiniekos Roberts Buļko. Kaut gan spēles pirmais legs neizstaroja pārliecību, Adrianam to izdevās uzvarēt. Tam sekoja 16 šautriņu legs, pēc kura izdevās savu sākumu noturēt ar 21 šautriņu. Līdz mačbultai nācās mazliet paciesties, bet pārliecinošais 4:0 tuvināja Adrianu A divīzijai. Spēles protokols. 

Duelis pret Raiti Ritumu tiek iesākts gana pārliecinoši. Pirmie divi legi uzvarēti. Tam seko slikts legs dubulto departamentā, kas ļauj pretiniekam vienu legu uzvarēt. Vēl viens legs 21 šautriņā ļauj atjaunot divu legu pārsvaru. Tad seko tāds pats legs no pretinieka puses, pietuvojoties bīstami tuvu. Adrians negrib spēlēt izšķirošo legu, vienkāršāk ir iemest 15 šautriņu legu un uzvarēt ar 4:2. Spēles protokols. 

Turnīra top 16 ceļā stājas Edgars Melnis. Spēle rit pa metienam, Adrianam gan tas neder, jo tādā gadījumā pēdējā legā viņam būtu jāuzvar pret šautrām. Tik tālu tātad spēle nenonāk. Pie 2:3 Adrians sapinas meistarībā, metot 30 punktu noslēgumu, kas ļauj pretineikam noslēgt spēli savā labā. Spēles protokols. Ar šo sniegumu gan izrādījās gana, Adrians atgriežas A divīzijā!

Uldis grupā piedzīvo vienu zaudējumu, ar 2:3 piekāpjoties Mārtiņam Birumam. Pārējie pretinieki pieveikti. Ar 3:0 uzveikts Uģis Ozols, ar 3:1 Raimonds Zunda un ar 3:0 pārspēts Uģis Bērziņš. Grupā trīs spēlētājiem pa trim uzvarām, bet Uldis tiek pie pirmās vietas, pateicoties labākai legu attiecībai. Tas ļauj izslēgšanas spēles sākt no otrās kārtas.

Gatis Ivanāns met izaicinājumu turnīra top 64. Uldis uzvar bulli un tiek pie iespējas sākt maču, kas beigās izrādās ļoti nozīmīgi. Savus legus Uldis uzvar gana pārliecinoši, bet nespēj izmantot pats sevis izkaltās iespējas pie pretinieka sākuma. Tā nu spēle nonāk līdz izšķirošajam legam. Uldis iepaliek par 100 punktu tiesu, bet 137 punktu gājiens viņam ļauj uzlikt spiedienu uz pretnieka mačbultām, kuras Gatis nerealizē. Sagaidījis savu atkārtoto iespēju, Uldis beidzot noslēdz spēli savā labā ar rezultātu 4:3. Spēles protokols. 

Nākamais pretinieks ir Lietuvas Aurimas Bagdziunas. Pretnieks summas met labāk, bet Uldis soda viņu par izšķērdību metot dubultos un izvirzās vadībā ar 2:1. Pretiniekam divi legi pēc kārtas, un nu jau Uldim obligāti jāuzvar legs, lai nepiedzīvotu zaudējumu. Uldis pārdzīvo aptuveni 20 mačbultas un forsē izšķirošo legu. Spēles noslēdzošajā legā Uldis atkal pārcieš mačbultas un beidzot pats vienu iemet, pie šādām iespējām ticis. Vēlreiz pierādās, ka nekad nedrīkst padoties, jāturpina mest līdz pēdējai bultai. Spēles protokols.

Ivars Šķesters kļūst par nākamo pretinieku. Uldim nesokas ar summu gūšanu, Ivaram izvirzoties 3:1 vadībā. Katrs nākamais legs var būt pēdējais. Uldim izdodas panākt 2:3 un pēc tam, pārdzīvojot mačbultas, panākt arī 3:3. Jau trešā spēle pēc kārtas aiziet līdz izšķirošajam legam. Uldim padodas pāris labas vizītes pie dēļa, bet pēdējā no tām viņš sev atstāj neērtos 13 punktus. Šoreiz Uldis ir tas, kurš ar saviem neiemestajiem dubultajiem zaudē maču ar 3:4. Spēles protokols.

Edgars bija viens no trim dalībniekiem “Aso adatu grupā”, kurā trīs no četriem spēlētājiem bija mūsējie. Ar 3:1 pieveikts paša tēvs Ainārs Barbejs. Uzvara arī pret mūsu Kasparu Dubru ar 3:0. Matīss Kalviņš pārspēts ar 3:0. Šie rezultāti ļauj ieņemt pirmo vietu grupā un sākt izslēgšanas spēles no otrās kārtas.

Pirmajā play-off spēlē pretiniekos Mārcis Štolceris. Edgars pirmajos divos legos izmanto pretinieka neprecizitātes, metot pa dubultajiem, un izvirzās 2:0 vadībā. Pretiniekam izdodas vienu legu atgūt, bet ar 20 šautriņu legu Edgars nonāk jau viena lega attālumā no uzvaras. Edgaram nākamajā legā apsīkst summas, taču tas pie pretinieka sākuma, nav ko lieki pārdzīvot. Nākamajā legā nākas mazliet iespringt, bet izdodas to uzvarēt ar 4:1 un iekļūt nākamajā kārtā. Spēles protokols.

Seko Edgaru cīņa. Mūsu Edgars pret Edgaru Melni. Pretnieks pirmajos trīs legos labāks summās, bet pieviļ dubulto realizācija. Mūsu Edgars jau atkal izmanto šīs dāvanas, izvirzoties 3:0 vadībā. Uzvara ir rokas stiepiena attālumā. Tam seko mūsu Edgara mačbultas, kuras neizdodas iemest. Varēja būt 4:0, bet tā vietā ir 3:4. Mūsu Edgars sev netipiski vāji met summas un pie papildus iespējām spēli noslēgt netiek. Spēles protokols.

Ronalds grupā piekāpjas Egidijus Brazas ar rezultātu 2:3. Ar 3:1 pieveikts Uldis Buļko, ar 3:1 panākums pret Māri Grabčiku. Otrā vieta grupā nodrošina dalību izslēgšanas spēlēs.

Play-off jāsāk pret Rolandu Krūzi. Spēles sākumā nav daudz iemeslu smaidīt, neiemesti dubultie un nepatīkamais 1:3 rezultāts. Kad vairs atkāpšanās ceļa nav, tad ir tikai ceļš uz priekšu. Ronaldam izdodas uzvarēt nākamos divus legus un saķert aiz astes iespēju mest izšķirošajā legā. Noslēdzošajā legā Ronalds jūdzēm priekšā summās, bet iestrēgst uz 2 punktiem. Iespējas mest ir, bet pretinieks tuvojas. Arī pretinieks nopūdelē pāris mačbultas, un Ronaldam beidzot izdodas iemest D1, izcīnot saspringtu 4:3 uzvaru. Spēles protokols.

Nākamais dienas kārtībā Jānis Zommers. Ronalds šoreiz izvēlējies iet vieglāko ceļu un pats būt vadībā, nevis veikt atspēlēšanos. Pēc četriem legiem vadība ar 3:1. Spēles piektajā legā mačenes netiek izmantotas. Vēl vairākas mačbultas tiek aizmestas garām arī nākamajā legā, un jau atkal jāspēlē izšķirošais legs. Tajā gan Ronalds ir gana pārāks summās, lai pretiniekam nedotu iespēju uzmest 36 punktu noslēgumu. Vēl viena grūta 4:3 uzvara. Spēles protokols.

Turnīra top 32 jāspēlē pret Māri Ivanānu. Spēles sākums veiksmīgāks pretiniekam, kurš uzvar pirmos divus legus. Pēc tam Ronalds izmanto dāvātās iespējas un ierullē trīs legus pēc kārtas, jau skatoties uz daudz patīkamāko 3:2. Spēles sestajā legā Ronalds krāmē garām mačbultas un pretnieks par to soda. Jau atkal izšķirošais legs. Ronaldam nesokas ar summu gūšanu un pretinieks šoreiz nesagaida pie dubultajiem. Zaudējums ar 3:4. Spēles protokols.

Kaspars M grupas spēlēs tiek pie diviem panākumiem. Ar 3:1 pieveikts Roberts Buļko un ar 3:2 pārspēts Jankaitis Povilas. Nākas izjust arī zaudējuma rūgtumu pret Aurimas Bagdžiūnas (1:3). Grupā trim spēlētājiem pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Kaspars pēc legu attiecības otrais grupā, un izslēgšanas spēles jāsāk no pirmās kārtas.

Turnīra top 128 jācīnās pret Mārtiņu Laubergu. Visi spēles legi gandrīz identiski. Summas abi spēlētāji met puslīdz līdzīgi, bet visu izsaka dubultie. Kasparam izdodas tos iemest katrā legā, kamēr pretiniekam atliek vien kost pirkstos. Uzvara ar 4:0, kaut gan rezultāts šoreiz ir pārliecinošāks par spēli. Spēles protokols.

Kā jau iepriekš aprakstīts, turnīra top 64 jācīnās ar mūsu pašu Juri. Kaspars šoreiz piekāpjas ar rezultātu 1:4.  Spēles protokols.

Ainārs spēlēja jau iepriekš pieminētājā grupā kopā ar mūsu pašu Edgaru, kuram piekāpās ar 1:3. Izdevās izcīnīt uzvaru pret mūsu Kasparu ar 3:0, kā arī pieveikt Matīsu Kļaviņu (3:2). Tas rezultējās otrajā vietā grupā, un play-off jāsāk no pirmās kārtas.

Liktenis bija lēmis, ka jāaizvada spēle pret mūsu Edvardu Legzdiņu. Pirmajā legā Ainārs aizkavējas pie dubultajiem, bet Edvards nespēj mest summas gana lielā apjomā, lai tiem uzliktu spiedienu, tā Ainārs uzvar legu. Tam seko atbilde no Edvarda, pamanoties izlīdzināt rezultātu. Spēles trešajā legā Edvards iemet par daudz, cenšoties dzēst 99 punktus, un to pašu izdara pie 60 punktiem, Aināram legu uzvarot. Turpinājumā Ainārs turpina būt labāks summās, bet mokās ar dubultajiem. Tomēr arī Edvardam tie spītīgi nekrīt. Mūžīgi jau garām nemetīsi. Aināram izdodas uzvarēt nākamos divus legus un uzstādīt gala rezultātu 4:1. Spēles protokols.

Nākamais duelis pret Jāni Potašu. Aināram spēles pirmajā legā izdodas pārmācīt Jāni par nerealizētajiem dubultajiem. Spēles turpinājums gan tik spožs neizvēršas. Jānis krietni pārāks metot summas un Ainārs vairs netiek tuvumā dubultajiem, piedzīvojot 1:4 zaudējumu. Spēles protokols.

Kristiāns grupā uzvar Daini Birgeru (3:0) un izcīna arī panākumu pret Rihardu Kaladu (3:1). Zaudējums pret Mindaugas Lidzius (1:3) nozīmē otro vietu grupā un izslēgšanas spēļu sākšanu no pirmās kārtas.

Pirmajā play-off spēlē cīņa pret lietuvieti Eimantas Segzda. Kristiāns iesāk ar gana pārliecinošu 22 šautriņu legu. Otrajā legā pa spēkam izmantot pretinieka vājo spēli metot pa dubultajiem, un jau 2:0 vadība. Spēles trešajā legā Kristiānam izdodas 250 punktus noslēgt ar 7 šautrām, rezultāts jau patīkamais 3:0. Pretinieks vienu legu atspēlē, bet ne uz ko vairāk nav spējīgs. Kristiāns izcīna pārliecinošu 4:1 uzvaru un turpina turnīru. Spēles protokols.

Nākamā spēle arī pret lietuvieti, šoreiz Virginijus Vysniauskas. Pirmajos divos legos Kristiānam nesokas ar summām, pretinieks aizsteidzas vadībā ar 2:0. Spēles trešajā legā Kristiāns tiek pie iespējām un iemet neērto D5, lai panāktu jau 1:2, un saglabā cerības uz pozitīvu iznākumu. Diemžēl cerības nav ilgstošas, abos pēdējos legos paliekot uz 35 punktiem, kad pretinieks tos noslēdz. Zaudējums ar 1:4 un turnīrs noslēdzies. Spēles protokols.

Rolands savās grupas spēlēs pieveic Aivaru Dankbāru (3:0) un Jāni Zommeru (3:1). Zaudējums piedzīvots pret Zigmāru Liepiņu (1:3). Grupā izveidojas “apburtais loks”, kurā trīs spēlētājiem pa divām uzvarām, katram uzvarot katru. Visiem arī vienāda legu attiecība. Tomēr, skatoties pēc nākamā izšķirošā rādītāja (vai spēj uzminēt, kura?), Rolands ierindojas otrajā vietā grupā. Izslēgšanas spēles jāsāk uzreiz.

Par viņa pretinieku kļūst Artūrs Jurenovskis. Rolandu pirmajā legā pieviļ dubulto realizācija, bet otrajā viņš nespēj pielīdzināties pretinieka mestajām summām. Rezultāts jau vēstī 0:2. Rolandam padodas labs legs, tik labs, ka pat var atļauties aizmest garām vairākus dubultos, bet tik un tā to uzvarēt, panākot 1:2. Diemžēl tas arī paliek par Rolanda vienīgo uzvarēto legu spēlē. Pretinieks noslēdz 88 punktus, lai izvirzītos vadībā ar 3:1. Spēles pēdējā legā Rolandam nav pa spēkam iemest dubultos, pretinieks spēli noslēdz sev par labu. Rolandam turnīrs beidzies ar 1:4 zaudējumu. Spēles protokols.

Edvards grupā zaudē Artim Ščegalkovam (2:3) un Imantam Paeglītim (0:3). Grupas “būt vai nebūt” spēlē Edvardam panākums pret Didzi Griķi ar rezultātu 3:1. Ar to ir gana, lai iesprauktos izslēgšanas spēlēs.

Kā jau mazliet augstāk aprakstīts, top 128 jāspēlē pret mūsu pašu Aināru. Uzvarēt var tikai viens, un šoreiz tas bija Ainārs. Edvardam turnīrs noslēdzas ar 1:4 zaudējumu. Spēles protokols.

Kaspars D spēlēja jau iepriekš izslavētajā mūsu spēlētāju grupā. Zaudējums pret mūsu Aināru (0:3) un mūsu Edgaru (0:3) nozīmēja, ka izšķiroša izrādījās pirmā spēle, lai kvalificētos play-off. To arī izdevies uzvarēt, ar 3:2 pieveicot Matīsu Kalviņu. Tādējādi no grupas, kurā bija trīs mūsēji, visiem izdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Top 128 spēle pret Arti Ščegalkovu. Spēles pirmajā legā Kasparam nerealizēti dubultie, otrajā pretinieks labāk summās, Kasparam neizdodas viņu noķert. Trešajā legā abi spēlētāji krietni uzkavējas pie dubultajiem, Kasparam beidzot noslēdzot 8 punktus un panākot jau mazliet pozitīvāko 1:2. Nākamajos divos legos scenārijs ir identisks. Abi spēlētāji met garām dubultajiem un teorētiski uzvara legā ir vienas vai divu šuriņu attālumā. Šoreiz gan šādās situācijās veiksmīgāks izrādās pretinieks. Kasparam turnīrs noslēdzas ar 1:4 zaudējumu.

Pāri

Ieva un Sandija uzkavējās Saldū arī uz pāru sacensībām. Grupā uzvaras un zaudējumi dalīti uz pusēm. Ar 3:0 pieveikti dueti Marta Circene/Evita Madžule kā arī Anda Vīksna/Vita Grebska. Zaudējumi piedzīvoti pret duetiem Marija Ružāne/Diāna Grabčika (1:3) un Inese Ķergalve/Evita Oliņa (2:3). Tas rezultējās trešajā vietā grupā un dalībā turnīra ceturtdaļfinalā.

Mūsu dāmām jāspēlē pret duetu Areta Kovaļevska/Ilva Kalniņa. Pēc uzvarēta spēles pirmā lega mūsu meitenēm ne tas labākais spēles nogrieznis un nonākšana iedzinējos ar 1:3. Laiks atspēlēties. Ieva/Sandija kopējiem spēkiem tiešām izvelk spēli līdz izšķirošajam legam, pie tam to paveicot ar neērtajiem 14 un 2 punktu noslēgumiem. Spēles pēdējā legā mūsu dāmas labākas summās un pirmās tiek pie mačbultām. Diemžēl visas iespējas paliek neizmantotas, pretiniecēm noslēdzot spēli savā labā. Mūsu dāmas noslēdz dalību turnīrā ar 1:4 zaudējumu.

Uldis un Rolands bija nolēmuši apvienot savus spēkus svētdienas pāru sacensībās. Grupā gāja smagi. Trīs zaudējumi pret duetiem Kaspars Circenis/Sentis Siksna (1:3), Indars Mikāls/Roberts Buļko (2:3) un Arunas Sakalauskas/Vidmantas Balaišas (1:3). Ar uzvaru pret duetu Uvis Mikāls/Pēteris Sniegs-Sniedziņš ir gana, lai kā grupas ceturtās vietas ieguvēji kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Play-off cīņa pret Māri Ivanānu/Gintu Veinbergu. Mūsu puišiem ne tā labākā spēle. Sākumā pretinieki spēcīgāki summās, bet spēles otrajā un trešajā legā mūsu puišiem nerealizēti dubultie nozīmē jau 0:3 uz tablo. Vienu legu izdodas atkarot, taču iespējas spēli pagarināt netiek izmantotas un turnīrs noslēdzas ar 1:4 zaudējumu.

Paldies visiem par kluba pārstāvēšanu un priecēšanu ar rezultātiem!