Valteram Premier triumfs ar vidējo rādītāju 90+ visās spēlēs, Žanim otrais pamatturnīra tituls pēc kārtas

Nemanot piezadzies jau gada trešais mēnesis. Sestdien gaidāmas Latvijas reitinga sacensības “Saldus kauss”. Nopietnā kompānijā uz to sagatavoties nenāk par skādi. Tieši tā domāja 28 spēlētāji, kuri ieradās uz Pepsi darts 2024 iknedēļas turnīriem.

Premier turnīrs

Premier turnīrā startē jaudīga 6 spēlētāju blice: Sandis Dūks, Edgars Ziemulis, Valters Melderis, Ralfs Laumanis (visi A divīzija), pievienojas Jānis Kalniņš un Edgars Barbejs.

Dēlis ir viņa audekls un šautras ir viņa otas. Prasmīgais mākslinieks Valters Melderis uzvar ar sulīgu sniegumu visās spēlēs!

Par grupas labāko spēli kļūst viņa duelis pret Sandi Dūku. Valteram vidējais punktu rādītājs 93,94 un pārliecinoša uzvara ar 5:0 (spēles protokols). Otrā grupas spēlē gandrīz tikpat pārliecinošs sniegums pret teicami spēlējošo Ralfu Laumani. Valters atspēlēšanās mēģinājumiem piegriež skābekli ar 12 šautru legu un gūst panākumu ar 5:2 (spēles protokols).

Pusfinālā izaicinājumu met Jānis Kalniņš. Valters atstāj ieslēgtu “slaukām nost no zemes” režīmu un nežēlo nevienu, lai cik latvisks vārds un uzvārds viņam būtu. Jānis pretojas no visa spēka, bet Valtera varenajam līmenim nespēj pielīdzināties, rezultāts 0:6 (spēles protokols).

Finālā vēl viena tikšanās ar Ralfu. Ralfs savā pusfināla spēlē aizspraucies garām Edgaram Ziemulim ar rezultātu 6:3.

Fināls neliek vilties! Abi spēlētāji demonstrē, ka fizikas likumi viņu šautras neietekmē, viss atkarīgs no gribasspēka. Ralfs atver spēli ar 17 šautrām. Valtera atbilde nav ilgi jāgaida, legi 11 un 14 šautriņās ļauj pārņemt vadību. Seko pāris legu izrāvieni no abu spēlētāju puses, līdz rezultāts kļūst 4:4, spriedze pieaug. Valters spriedzi ēd brokastīs, 15 un 12 šautriņu legi nostāda viņu uz uzvaras sliekšņa. Ralfs nav tik viegli pārspļaujams un pamanās pietuvoties bīstami tuvu, ar 15 šautriņu legu panākot 5:6. Pēc dažiem mēģinājumiem Valteram izdodas piecirst ar dubulto un nokārtot uzvaru – 7:5. Pasaules klases šautras tepat Pepsi centrā 🙂

Fināls: Valters Melderis (92,23) 7:5 Ralfs Laumanis (86,77)

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrs 22 spēlētāju komplektācijā.

Grupas spēlēs par skatāmāko sniegumu atbildīgs Arnis Šķels. Spēlē pret Ingu Bergmani viņam pa spēkam 64,57 punktu vidējais rādītajs. Spēles protokols.

Pagājušajā nedēļā ieguvis veselīgas pārliecības devu, par turnīra uzvarētāju otro reizi pēc kārtas kļūst Žanis Buklovskis.

Grupas spēlēs no Žaņa rokas krita Ojārs Patmalnieks (3:0) un Reinis Zariņš (3:2). Pēc lēna sākuma pret Reini Žanim 3 uzvarēti legi pēc kārtas ļauj nodrošināt pirmo vietu grupā.

Top 16 sīva cīņa ar Kristapu Slaidiņu. Kristapam spēlē vadība ar 2:1 un iespēja mest mačbultas, kuras neizdodas realizēt. Tikmēr Žanis jau pielavījies un panāk izšķirošo legu. Par neizmantotajām iespējām nākas dārgi samaksāt. Žanis pēdējā legā mazliet savācas metot summas un gūst panākumu spēlē ar rezultātu 3:2.  Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā Arnis Šķels gatavs eksaminēt. Žanim veikli izdodas izrauties 2:0 vadībā. Spēles trešajā legā 15 šautru lega vietā fiasko un jāspēlē tālāk. Kad Arnim palikuši 32 punkti, Žanis vaļības neatļaujas un ar 40 punktu noslēgumu nokārto uzvaru 3:1. Spēles protokols.

Pusfinālā otrpus ringam Toms Freimanis. Pirmais legs aizceļo pie Toma, taču vadībai nav lemts noturēties ilgi. Žanis jau nākamajā legā lauž pretinieka sākumu un panāk neizšķirtu. Trešais legs kļūst par spēles nozīmīgāko nogriezni. Žanim labas summas, Toms spēj atbildēt ar teicamu spēli, tomēr 109 punktu noslēgums no Žaņa puses noteikti satricina Toma pārliecību. Spēles ceturtajā legā Žanis iziet uz stabilām summām un izcīna uzvaru 3:1. Spēles protokols.

Finālā iepeldējis mūsu pašu Barracuda Juris Straubergs. Līdz galvenajai spēlei Juris pārspēj Reini Zariņu (3:0), Aināru Barbeju (3:2) un Kasparu Mauropu (3:2).

Spēles pirmajā legā Juris pārāk lēni ieskrienas, Žanim izdodas izmantot sava lega sākuma priekšrocību. Otrajā legā Jurim jau stabilāks sniegums summās un atgūts līdzsvars – 1:1. Summas met vai nu viens, vai nu otrs spēlētājs, abi vienlaicīgi to nedara. Pienākusi Žaņa kārta, un iegūta vadība spēlē. Ceturtais legs kļūst par pēdējo turnīrā. Jurim 180 punktu gājiens, taču kombinācijā ar ļoti mazām summām tas izrādās par mazu, lai tiktu pie iespējas pagarināt spēli.

Fināls: Žanis Buklovskis (61,47) 3:1 Juris Straubergs (55,13)

Par trešo vietu plēšas Kaspars Maurops un Toms Freimanis. Pirmajā legā uzmirdz Toms, bet nākamajā, metot garām dubultos, neizdodas nostiprināt savas pozīcijas – 1:1. Spēles trešajā legā Kaspars pie 209 punktiem nolemj nemest pēdējo šautru pa T19, bet ielādēt maksimumu un atstāt sev 29 punktus, šo legu pamanoties zaudēt… Turpinājumā seko Kaspara cīņa ar nepāra cipariem, bet Toms nav tik labs summās, lai radītu spiedienu. Jāspēlē izšķirošais legs. Spēles noslēgumā abiem spēlētājiem iespēja izraut uzvaru, sīvā cīņā tas izdodas Kasparam.

Bronzas spēle: Kaspars Maurops (57,67) 3:2 Toms Freimanis (55,74)

Gandarījuma turnīra finālā Ingus Bergmanis vs Raimonds Zunda.

Čaļi ar cienījamo spēli demonstrē, ka robeža starp pamatturnīra izslēgšanas spēlēm un gandrījuma turnīru ir ļoti trausla. Ingus spēles pirmajā legā iemet par daudz, metot 60 punktus, bet viņam pietiek laika savu kļūdu izlabot. Spēles otrajā legā Ingum arī maksimums (180), bet pat tam par spīti Raimonds tiek pie iespējas mest dubultos. Starp iespējām un realizētām iespējam nav velkama vienādības zīme. Ingum panākums spēlē ar rezultātu 2:0.

Gandarījuma turnīra fināls: Ingus Bergmanis (63,96) 2:0 Raimonds Zunda (61,33)

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 92,60 – Valters
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 93,94 – Valters 
  • 100+ punkti: 74 – Valters
  • 140+ punkti: 36 – Valters
  • 180 jeb maksimumi: 10 – Valters
  • Ātrākais legs: 11. šautra – Valters
  • Augstākais nobeigums: 136 – Edgars

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 56,98 – Žanis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 68,37 – Juris
  • 100+ punkti: 35 – Žanis
  • 140+ punkti: 13 – Žanis
  • 180 jeb maksimumi: 3 – Juris
  • Ātrākais legs: 18. šautra – Kaspars, Žanis
  • Augstākais nobeigums: 109 – Žanis

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect