Valteram premier uzvarā 10 šautriņu legs, Žanim hat-trick pamatturnīrā

Apaļa ir saule. Daži saka, ka arī pasaule. Šoreiz arī apaļš spēlētāju skaits uz Pepsi darts 2024 turnīriem! Kopumā 30 spēlētāji 12. marta vakarā plivina šautras Pepsi centrā.

Premier turnīrs

Premier turnīrā 6 spēlētāju komplektācija: Sandis Dūks, Edgars Ziemulis, Valters Melderis, Adrians Djačuks (visi A divīzija), pieslīpēt prasmes pret viņiem steidz arī Jānis Kalniņš un Edgars Barbejs.

Kā jau varēja paredzēt, pēc iespaidīgā snieguma Saldus kausā par premier turnīra uzvaru parūpējās Valters Melderis.

Par grupas labāko spēli otro nedēļu pēc kārtas kļuva viņa spēle pret Sandi Dūku. Valteram vidējais punktu rādītājs 93,79 un izcīnīts panākums ar 5:1. Spēles protokols. Pirmajā grupas spēlē pret Adrianu Djačuku kopējais sniegums ne tik iespaidīgs, bet pimais legs 10 šautriņās! Pēc 180-180 seko 109 punkti un D16 noslēguma. Spēles protokols.

Pusfināla tesiņš pret Edgaru Ziemuli izvērtās negaidīti grūts. Edgars pamanījās izrauties vadībā ar 3:1. Jāpiebilst, ka šī spēle varēja arī izslīdēt no Valtera rokām, ja vien Edgars būtu bijis veiksmīgāks legu noslēgumos. Kā būtu, ja būtu, bet finālā ar rezultātu 6:3 iekļuva Valters. Spēles protokols.

Finālā savu vietu no otras puses izcīnījis Jānis Kalniņš. Pusfināla spēle pret Adrianu Djačuku pārvarēta ar rezultātu 6:2. Spēles protokols.

Fināls tiek izspēlēts līdz 7 legu uzvarai jeb best of 15. Jānis spēli iesāk ar 15 šautriņu legu pie Valtera sākuma. Atbilde gan ilgi nav jāgaida, Valters nākamo legu lauž 13 šautriņās. Spēles trešajā legā Jānim neizdodas izmantot Valtera paviršības dubultajos, bet pēc ceturtā lega nekas nešķir spēlētājus, rezultātam kļūstot 2:2. Intrigas visam mača garumam nepietiek, Jānis met, cik labi spēj, bet Valteram pieci uzvarēti legi pēc kārtas ar 18; 17; 19; 18 un 15 šautriņām.

Fināls: Valters Melderis (83,27) 7:2 Jānis Kalniņš (77,22)

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrs pulcē 24 dalībniekus. Veseli divi duči, visi gatavi mesties cīņā!

Augstvērtīgākā grupas spēle Ulda Zeitmaņa kontā. Cīņā pret Ievu Brikmani – Buklovsku viņš sasniedz 63,38 vidējo punktu rādītāju un izcīna panākumu ar rezultātu 3:1. Spēles protokols.

Jau trešo pamatturnīra titulu pēc kārtas noformē Žanis Buklovskis.

Grupā pieveikts Kristaps Norkus (3:0) un Gatis Upenieks (3:1). Pirmais no grupas un aulēkšiem uz play-offiem.

Top 16 jācīnās pret Ievu Brikmani – Buklovsku. Derbija spēle, kura nu jau kļuvusi par ierastu lietu. Ieva drosmīgi spēlē bez handikapa, taču otrajā un trešajā legā neiemestie dubultie izmaksā pārāk dārgi. Žanis uzvar ar 3:0.  Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā pretiniekos Ingus Bergmanis. Žanis sāk ar 2:0 izrāvienu, bet trešajā legā neizmanto mačbultas. Ingum arī ceturtais legs, jāspēlē izšķirošais. Pēdējā legā Ingus labāks summās, bet paliek uz smalkākā nobeiguma spēlē jeb 2 punktiem. Žanis uzvar ar rezultātu 3:2. Spēles protokols.

Pusfinālā spēkošanās ar vienu no jaunākajām sejām Pepsi turnīros – Krišjāni Melni. Neviens no spēlētājiem neizceļas ar stabilu lielo punktu gūšanu. Kad spēles izšķir noslēgumi un dubultie, tad bieži pieredze ir noteicošais faktors. Žanis šo spēli ņem uz pieredzi. Kristiānam cienījama spēle, vēl mazliet jāpieliek, tad jau arī fināli neizpaliks. Šoreiz gan Žanim uzvara ar 3:0.  Spēles protokols.

Finālā savu vietu izcīnījis Gatis Upenieks. Pa ceļam uz finālu apspēlēts Uldis Zeitmanis (3:0), Dzintars Baumanis (3:1) un Toms Freimanis (3:1).

Pirmo legu pēc nervoza sākuma savā kontā ieraksta Gatis, bet otrais gana pārliecinoši Žanim, rezultātam kļūstot 1:1. Spēles turpinājumā ar labākiem noslēgumiem Žanis tiek pie 3:1 vadības. Gatis nav noskaņots nogulties un padoties. Seko Gata 113 punktu noslēgums, kam klāt tiek piemetināts arī uzvarēts nākamais legs. 3:3, jāspēlē izšķirošais legs. Gatis tiek pie mačbultām, bet tās nerealizē. Žanis izmanto vienu no savām iespējām un gūst trešo turnīra panākumu pēc kārtas.

Fināls: Žanis Buklovskis (56,92) 4:3 Gatis Upenieks (55,13)

Trešās vietas duelis starp Tomu Freimani un Krišjāni Melni. Pirmajā legā pēc tam, kad Krišjānis tiek bīstami tuvu, Toms noslēdz neērto 17 punktu kombināciju. Otrajā legā Tomam spēcīgākas summas un komfortabla uzvara. Trešais legs kļūst par pēdējo. Summu gūšana iet roku rokā, bet beigu uzrāviens Tomam ar 126 punktu gājienu un 14 punktu noslēgumu.

Bronzas spēle: Toms Freimanis (59,33) 3:0 Krišjānis Melnis (51,52)

Par gandarījuma turnīra galveno godu sacenšas Arnolds Japiņš un Kristaps Norkus.

Pirmo legu stabilā gaitā uzvarēt pa spēkam Kristapam. Otrajā legā Arnolds mazliet sapinas pie dubultajiem, bet, kad Kristaps neizmanto mačbultas, spēj aizsūtīt spēli līdz izšķirošajam legam. Arnolds spēles pēdējā legā met sulīgas summas un Kristapam neizdodas atrast pretargumentus, Arnolds izcīna panākumu.

Gandarījuma turnīra fināls: Arnols Japiņš (46,61) 2:1 Kristaps Norkus (45,57)

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 81,10 – Valters
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 93,79 – Valters 
  • 100+ punkti: 67 – Valters
  • 140+ punkti: 29 – Valters
  • 180 jeb maksimumi: 7 – Valters
  • Ātrākais legs: 10. šautra – Valters
  • Augstākais nobeigums: 109 – Jānis

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 58,50 – Gatis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 67,30 – Gatis
  • 100+ punkti: 31 – Žanis
  • 140+ punkti: 6 – Žanis
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Gatis, Ingus
  • Ātrākais legs: 16. šautra – Ilze
  • Augstākais nobeigums: 113 – Gatis

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect