Cīnāmies Jēkabpils kausā, sudraba medaļas Ievai un Valteram

Kur gan citur, ja ne uz Jēkabpili dodas Latvijas šautriņu metēju saime! 27. un 28. aprīlī šautriņu metēji pulcējas Jēkabpils kausa izcīņā lūkoties, kurš tiks pie cēlmetāliem. Mūsu klubs pārstāvēts biezā slānī!

Dāmas

Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska grupā izcīna divas ļoti pārliecinošas uzvaras, kā arī trešajā spēlē nospēlē gana pārliecinoši, lai izcīnītu uzvaru. Pirmā vieta grupā, jātrin šautras izslēgšanas spēlēm.

Top 16 spēlē Ievai pa spēkam pieveikt Laimu Upenieci, nezaudējot nevienu legu. Ievas pārspēks summās ir jūtams visos legos, ne legā nepalaižot pretinieci zem 100 punktu robežas. Rezultāts lieliskais 4:0. Spēles protokols.

Ceturtdaļfināla duelis pret Sarmīti Zanderi. Ieva raitā solī tiek pie 3:0 vadības, un uzvara šķiet vien laika jautājums. Tad gan nedaudz pazūd spēles pavediens, jo sevišķi, metot pa dubultajiem, un pretiniecei izdodas pietuvoties līdz viena lega atstatumam. Izšķirošā lega drāma gan izpaliek, Ieva aptur pretinieces atspēlēšanos, nokārtojot uzvaru spēlē ar gala rezultātu 4:2. Spēles protokols.

Pusfinālā jāspēlē pret labi zināmo Andu Vīksnu. Jau atkal Ieva “ierullē” trīs legus pēc kārtas, parādot, ka ir nopietni noskaņota un vēlas spēlēt finālā. Anda gan pie viena lega spēj tikt, bet tas arī ir viņas pirmais un pēdējais. Pēc vairākiem mēģinājumiem Ieva iemet mačbultu un iekļūst turnīra finālā, pieveicot Andu ar 4:1. Spēles protokols.

Fināls pret Amandu Kirilovu. Spēles sākums šoreiz neizdodas, uzvarēts tikai viens no pirmajiem četriem legiem. Ieva lauž spēles gaitu un pārņem iniciatīvu, uzvarot trīs no nākamajiem četriem legiem un panākot izšķirošo legu. Pēc 15 šautriņām abas spēlētājas check out zonā. Izrādās, ka spēles sākumā uzvarētais metiens pa bulli bijis ļoti nozīmīgs. Ieva gaida uz 48 punktiem, bet pretiniece noslēdz spēli savā labā. Ievai lieliska atspēlēšanās, bet šoreiz zaudējums ar 4:5. Spēles protokols. Ieva izcīna Jēkabpils sudrabu! Apsveicam!

Sandija Andersone mazajā grupā, kuru veido trīs dalībnieces, kas katrai spēlei uzliek papildus nozīmi,- vienu spēli zaudējot var arī neizkļūt no grupas. Sandija to lieliski zina, lai nesarežģītu sev dzīvi, izcīna uzvaras abās spēlēs un kā pirmā no grupas iekļūst izslēgšanas spēlēs.

Pirmā play-off spēle pret Diānu Grabčiku. Abām spēlētājām mača sākumā pa vienam uzvarētam legam, rezultātam vēstot 1:1. Spēles turpinājums varēja būt dažnedažādākais, jo abām spēlētājām iespējas mest pa dubultajiem. Sandija nodemonstrē, ka šajās saspringtajās situācijās ir labāka par pretnieci. Trīs legi pēc kārtas ļauj uzvarēt spēli ar 4:1 un kvalificēties ceturtdaļfinālam. Spēles protokols.

Sarmīte Lavrentjeva ir Sandijas pretniece top 8 cīņā. Pirmie divi legi uz pusēm, bet tad pretiniecei veiksmīgāki legu noslēgumi ļauj izvirzīties 3:1 vadībā, nostādot Sandiju neērtā situācijā. Sandija parāda, ka nepadosies, vienu legu atgūstot ar skaistu 101 punkta noslēgumu un panākot 2:3. Uzmest izšķirošo legu gan nesanāk, nākamajā  legā pretniece stabilāka, gūstot summas, tā Sandijai turnīrs noslēdzas 5. vietā. Spēles protokols.

Kungi

A divīzija

Valters “Expelliarmus” Melderis ierodas Jēkabpilī kā A divīzijas turnīra favorīts. Grupas spēlēs viņš nodemonstrē, ka nekādas žēlastības nebūs, izcīnot divas pārliecinošas uzvaras ar iespaidīgiem statistikas rādītājiem.

Izslēgšanas spēļu pirmais pretnieks Gunāra Ozoliņa veidolā. Valters “masē” vienu iespaidīgu legu pēc otra, ar 11 šautriņu legu panākot jau 5:0 vadību. Neliela saminstināšanās neļauj uzvarēt uz “nullītes”, pretniekam vienu legu atgūstot. Tas Valteru nekādā veidā nesatricina, viņš ar 14 šautriņu legu uzvar spēli, metot astronomisku 96,86 vidējo punktu rādītāju. Spēles protokols.

Nākamais dienas kārtībā vēl viens Ozoliņš, bet šoreiz Uldis. Valteram spēles sākumā 2:0 vadība, bet pretinieks ar diviem kvalitatīviem legiem atgūstas un panāk neizšķirtu. Valters miera vējos turpina mest savu spēli, atgūstot divu legu vadību – 4:2. Uldim izdodas izmantot Valtera klupienu spēles septītajā legā, bet nekādus lielus draudus Valtera uzvarai tas nerada. 15 šautriņu legs noslēdz spēli ar Valtrera panākumu, rezultātam vēstījot 6:3. Spēles protokols.

Fināls pret Ralfu Laumani. Fināla spiediens liek par sevi manīt, Valteram neizdodas legu noslēgumi, nonākot nepatīkamā situācijā – 1:4. Noslēgums no 105 punktiem ļauj Valteram palikt spēlē, bet nākamais legs tiek Ralfam un jau 2:5 no Valtera perspektīvas. Izdodas izcīnīt nākamo legu un pietuvoties līdz divu legu atstatumam. Diemžēl jau nākamajā legā pieviļ dubulto realizācija un pretnieks izcīna titulu. Spēles protokols. Lai vai kā, Valteram Jēkabpils sudrabs! 

Sandis Dūks neaizvada tās veiksmīgākās spēles pret diviem grupas pretniekiem. Vienu uzvaru grupā izcīnīt izdodas, pārspējot Aivaru Šutku, bet, tā kā no grupas uz play-off tiek tikai divi no četriem spēlētājiem, Sandis ir pirmais aiz strīpas, noslēdzot turnīru pēc grupas spēlēm.

Edgars “Vikings” Ziemulis izceļas ar izšķirošā lega uzvaru pret Armandu Tīmu, taču tā diemžēl ir vienīgā spēle, kuru viņam izdodas uzvarēt. Edgaru pieviļ spēle pret Gunāru Ozoliņu, kurā gaužām grūti klājas ar dubultajiem. Edgars grupā ierindojas trešajā vietā, pie play-off cīņām netiekot.

B divīzija

Ronalds “Ironiskais varonis” Mežals grupā ar mūsu pašu Kristiānu, kuru izdodas uzvarēt izšķirošajā legā. Lai gan otrā spēlē piedzīvots zaudējums, ar vienu uzvaru ir gana, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Izlēgšanas spēļu skrējienu Ronalds sāk ar atspēlēšanos. Spēlē pret Māri Ivanānu neizdodas sākums un nonākšana iedzinējos ar 0:2. Ronalds sakož zobus un turpina “kapāt”, pateicoties labākiem legu noslēgumiem, jau drīz panākts līdzsvars – 2:2. Inerces vadīts, Ronalds labāks arī nākamo divu legu beigās un izcīna panākumu ar 4:2. Spēles protokols. 

Spēle pret Arūru Auderu pēc četriem legiem neizšķirta – 2:2. Nevarētu teikt, ka Ronalds rāda kaut ko super iespaidīgu, bet pretinieka spēle kaut kāda iemesla dēļ pajūk pa vīlēm, Ronaldam to protot izmantot. Paldies un uz redzēšanos, uzvara ar 4:2. Spēles protokols.

Jānis Kalniņš gaida turnīra top 16. Spēles pirmie divi legi Ronaldam, Jānis gan uzvar spēles trešo legu un Ronaldam vien minimāla vadība. Skaists 2 punktu noslēgums ļauj Ronaldam nonākt uz uzvaras sliekšņa. Pretniekam vēl iespēja palikt spēlē, bet viņa neveiksmes dubultajos Ronalds izmanto savā labā, gūstot panākumu ar 4:2. Spēles protokols.

Spēle pret Artūru Bauzi nesokas. Ronalda bultas spītīgi nelido trīskāršajos sektoros, šim duelim ātri izslīdot no Ronalda rokām. Nevēlamais 0:4. Spēles protokols. Bet turnīrā izcīnīta ļoti respektējamā 5. vieta!

Adrians “Nidzis” Djačuks grupas spēlēs lieki laiku nekavē, visus pretiniekus atstājot bez uzvarētiem legiem. Pārliecinoša pirmā vieta grupā, pārliecinošāk nevar.

Top 64 cīņa pret Andri Medni. Pēc četriem nospēlētiem legiem neizšķirts – 2:2. Adrians nodemonstrē, ka ne velti jau paspējis paviesoties A divīzijā, spēles nākamajos divos legos atstājot pretinieku krietni aiz muguras un gūstot uzvaru ar 4:2. Spēles protokols.

Gatis Upenieks ir Adriana nākamais pretinieks. Spēles sākums katastrofāls, Adrians skatās jau uz 0:3. Adrians spēles ceturtajā legā pārdzīvo saujiņu mačbultu. Tas kļūst par lūzuma punktu. Adrians beidzot atrod savu spēli, un vairāk iespējas uzmest mačbultas Gatim nemaz netiek. Trīs pārliecinoši legi pēc kārtas ļauj Adrianam veikt grūtāko atspēlēšanos no 0:3 uz 4:3. Spēles protokols.

Spēlē pret Jāni Upenieku izdodas uzvarēt pirmo legu, bet nākamajos divos Adrianam “double trouble”, jau zaudējot ar 1:2. Izdodas panākt 2:2 un pēcāk arī 3:3, spēlei nonākot līdz izšķirošajam legam. Summu gūšana neīstajā brīdī dezertē no Adriana repertuāra. Adrians paliek uz 49 punktiem, kad pretinieks noslēdz spēli. Spēles protokols. Turnīrs noslēdzies 9. vietā.

Edgars “Edža” Barbejs grupā tiek pie divām “sausajām” uzvarām. Neviens legs nav zaudēts, kas ļauj kā pirmajam izkļūt no grupas un piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Play-off pirmais pretinieks Aigars Pontags. Edgars pirmajā legā lauž pretinieka sākumu, kas vēlāk izrādās vienīgais legs, kurš tiek uzvarēts pret šautrām. Spēles turpinājumā abi spēlētāji izmanto sava lega sākuma priekšrocības. Tas Edgaru pilnībā apmierina, mačā panākums ar 4:2 un jāspēlē tālāk. Spēle protokols.

Pret Renāru Medni Edgaram izdodas sākuma “uzrāviens”, panākot drošo 3:0 un nonākot viena lega attālumā no uzvaras. Kaut kā jau tā dzīve jāsarežģī, pretinieks spēj atgūties, Edgaram spēles sestajā legā aizmetot garām lērumu mačbultu. Jāspēlē izšķirošais legs. Edgars pārliecinošāks, metot summas, un beidzot izdodas arī realizēt mačbultu. Uzvara sīvā spēlē ar 4:3. Spēles protokols.

Jānis Pāvuliņš stājas pretī top 16 spēlē. Edgars zaudē pirmo legu, bet pēc tam seko labs spēles nogrieznis ar trīs uzvarētiem legiem pēc kārtas. Pretinieks pietuvojas līdz 2:3, un spēles sestajā legā Edgars neizmanto savas iespējas maču noslēgt. Atkal izšķirošais legs. Pretinieks prot izmantot sava sākuma priekšrocības, Edgaram netiekot pie papildus iespējām uzmest pa dubultajiem. 3:4 zaudējums liek turnīru noslēgt 9. vietā. Spēles protokols.

Rolands “Gaross” Garonskis grupā uzvaras un zaudējumus dala uz pusēm. Ar to ir gana, lai iegūtu otro vietu grupā un tiktu pie iespējas spēlēt izslēgšanas spēlēs.

Spēlē pret Andi Ločmeli Rolandam izdodas izmantot pretinieka neveiksmes, metot pa dubultajiem. Rolandam drošā 3:0 vadība, uzvarai turpat vien esot. Pretinieks nepaliek bez uzvarētiem legiem, spēles ceturtajā legā viņš labāks. Tas arī paliek viņa pēdējais uzvarētais legs. Rolands gūst panākumu ar 4:1 un turpina spēlēt. Spēles protokols.

Roberts Lieģis satiek Rolandu turnīra top 32 fāzē. Pirmie četri legi rit “pa metienam”, abiem spēlētājiem uzvarot pie sava sākuma, – 2:2. Rolandam vājš legs, metot summas, un jau 2:3. Rolands tiek pie vairākām iespējām palikt spēlē un forsēt izšķirošo legu, taču tās netiek izmantotas. Zaudējums ar 2:4 liek turnīru noslēgt 17. vietā. Spēles protokols.

Uldis “Zeicha” Zeitmanis grupā vienu spēli uzvar, vienu neuzvar. Mazajā grupā ar to ir pietiekami, lai izkļūtu no grupas un iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

Play-off Uldu duelis pret Uldi Buļko. Pēc līdzīga sākuma rezultāts 1:1. Pēc tam nekas labs neseko. Mūsu Uldim gaužām smagi klājas ar summu gūšanu. Atlikušajos legos viņš tā arī neuzmet pa dubultajiem, un nākas samierināties ar 1:4 zaudējumu, turnīru noslēdzot 33. vietā. Spēles protokols.

Pirmās izslēgšanas spēļu kārtas zaudētāji var piedalīties gandarījuma turnīrā, Uldis nolemj to darīt. 2:0 pret Kazemieru Joniku, 2:0 pret Aināru Vanagu, 2:1 pret Emīlu Birzgali. Gandarījuma turnīra 1/4 finālā kāju priekšā aizliek Ilgvars Caune. Uldim 1:2 nozīmē, ka gandarījuma turnīrs beidzies.

Ainārs “Hot dart” Barbejs mazajā grupā tiek pie viena panākuma. Izveidojas situācija, kurā visi trīs spēlētāji uzvarējuši vienu spēli un vienu zaudējuši. Aināram un Jānim Zviedrim vienāda legu attiecība, bet uzvara savstarpējā spēlē kļūst par izšķirošo faktoru, ļaujot Aināram svinēt uzvaru grupā. Jāspēlē izslēgšanas spēles.

Spēlē pret Gati Ozolu neizdodas realizēt dubultos. Pirmajā legā Ainārs paliek uz 40 puntiem, otrajā uz 32 punktiem. Seko viens no sliktākajiem legiem Aināra dzīvē, ar pirmajām 9 šautrām kopā gūstot tikai 33 punktus. No šāda satricinājuma Aināram vairs neizdodas atgūties. Zaudējums ar 0:4. Turnīrs noslēgts 33. vietā. Spēles protokols.

Ainārs piedalās gandarījuma turnīrā, kur vismaz izdodas mazliet reabilitēties par ne to labāko play-off spēli. Pārvarētas divas kārtas, ar 2:1 pieveicot Artūru Dzelzkalnu, ar 2:0 pārspējot Raimondu Iesalnieku. Top 16 spēle pret Alvilu Maksimovu izrādās liktenīga. Ainārs zaudē ar 0:2 un noslēdz sacensību dienu.

Kristiāns “Voodoo” Brants spēlēja vienā grupā ar mūsu Ronaldu, kā jau augstāk minēts. Tā kā otrajā spēlē neizdevās aizķerties, tieši spēle pret Ronaldu, kura zaudēta izšķirošajā legā, kļuva par noteicošo faktoru, neļaujot Kristiānam iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Gandarījuma turnīru Krististiāns neaizvada, turnīru noslēdzot pēc grupas spēlēm.

Žanis “Tenacious Z” Buklovskis grupas spēles aizvada maksimāli ātri,- visas spēles noslēdzas ar minimāli nepieciešamajiem 4 legiem. Diemžēl tikai viena no tām noslēdzas Žanim par labu. Tas nozīmē, ka izslēgšanas spēlēm kvalificēties neizdodas.

Gandarījuma turnīrā pirmajā spēlē zaudējums ar 1:2 pret Mareku Kuprišu. Žanim diena noslēgusies.

Pāri

Ieva un Sandija ierasti spēlē pārus kopā, arī šī reize nebija izņēmums. Grupu spēlēs 3 uzvaras un 2 zaudējumi ir pietiekami, lai ieņemtu trešo vietu grupā un kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Turnīra ceturtdaļfinālā jācīnās pret duetu Helēna Gleglu/Laima Upeniece. Mūsu meitenēm nepadodas labs spēles sākums, pēc nospēlētiem četriem legiem zaudējums elpo pakausī, skatoties uz 1:3. Sandija/Ieva zina, ka mačs noslēdzas tikai ar iemestu mačbultu, viņas turpina cīnīties. Izdodas pārdzīvot vairākas mačbultas un panākt iespēju spēlēt izšķirošo legu. Pēc lēnāka lega sākuma mūsu dāmas tiek pie iespējas noslēgt maču savā labā, bet atspēlēšanās ir prasījusi tik daudz spēku, ka mačbulta rokās nedodas. Mūsu meičas noslēdz turnīru 5. vietā. Spēles protokols.

Žanis un Ronalds aizvada pāru spēles plecu pie pleca. Grupā pa spēkam izcīnīt divus panākumus trīs mačos. Otrā vieta grupā ļauj piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Top 16 pretiniekos Raimonds Mazbergs/Māris Ivanāns. Žanis/Ronalds zaudē pirmo legu, bet tiek pie panākumiem nākamajos divos, jau pārņemot vadības grožus, – 2:1. Pretinieki ar to nav mierā un arī uzvar divus legus pēc kārtas, nu jau esot vairs viena lega attālumā no uzvaras. Žanis/Ronalds rāda savu gadiem krāto rūdījumu, panākot izšķirošo legu. Pēc labāka lega sākuma mūsu čaļiem pa spēkam izmantot lega sākuma priekšrocību, Ronaldam noslēdzot 40 punktus ar pēdējo šautriņu. Panākums sūrā cīņā ar 4:3. Spēles protokols.

Jānis Kondrāts/Jānis Potašs izrādās pārāk ciets rieksts. Mūsu puiši pāris legos tiek pie iespējām uzmest pa dubultajiem, bet pretinieki kļūdas nepiedod. Žanis/Ronalds šajā spēlē paliek bez uzvarētiem legiem, turnīru noslēdzot 5. vietā. Spēles protokols.

Uldis apvieno spēkus ar citu Uldi, to, kurš Ozoliņš. Viņi spēlē vienā grupā ar mūsu pašu Adrianu, kurš turnīrā piedalās pārī ar Kristapu Vērdiņu. Jāsaka, ka liktenis nebija labvēlīgs nevienam no šiem duetiem. Adrians/Kristaps pie panākumiem netika. Uldis/Uldis uzvarēja divas spēles, bet sliktāka legu attiecība grupā deva tikai trešo vietu. Tā kā no grupas izkļuva tikai divi dueti, šoreiz abiem pāriem ar mūsu spēlētāju līdzdalību izslēgšanas spēles iet secen.

Kā vienmēr, pateicamies spēlētājiem par dalību! Priecājamies par katru uzvarēto legu! Paldies!