Klubs pārstāvēts tālajos ziemeļos – Estonia Open un Tallin Open

Dažreiz šautras ved tālu prom no mājām, gluži kā šoreiz – uz Igauniju. Mūsu klubu ripo pārstāvēt saujiņa ļoti motivētu spēlētāju.

Pielozēto pāru turnīrs

Agrākie no putniņiem devās uz Igauniju laicīgi, lai varētu piedalīties arī pielozēto pāru turnīrā.

Sandija Andersone pārī ar Will Johnson no Lielbritānijas tālāk par vienu spēli netika. Zaudējums ar 0:3 pret Alar Raha/Tonu Adamson, piektdienas vakara oficiālās aktivitātes noslēgušās.

Sandis Dūks patrāpījās pārī ar Piir Geven no Igaunijas. Čaļiem tīri labi gāja. Uzvaras ar 3:1, 3:2 un 3:0 ļāva nokļūt līdz pat turnīra ceturtdaļfinālam. Vienīgi pāris ar citu latvieti spēja apturēt Sandi. Ralfs Laumanis/Andres Paal aizlika kāju priekšā, liekot Sandim/Piir ieņemt 5. vietu turnīrā.

Estonia Open

Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska cīnās ar Lietuvas Raminta Kvedaraite. Pirmajā legā uzvarēts gana pārliecinoši, kam seko mini katastrofas dubultajos un nonākšanas iedzinējos ar 1:2. Ieva prot sevi saņemt rokās. Trīs legi pēc kārtas, uzvara ar 4:1. Spēles protokols.

No dienvidu kaimiņiem uz ziemeļniekiem – Marika Sarrapik no Igaunijas. Pretiniece uzvar pirmo legu, bet pēc tam zaudē spēles pavedienu. Ieva pamanās noslēgt ļoti neērtus nobeigumus 6 un 99 punktu vērtībā. Tam seko divi legi ar pārspēku summās, rezultātā droša 4:1 uzvara. Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā jāeksaminē Anna Forsmark no Zviedrijas. Spēles otrajā legā Ievai iespēja atzīmēties uz rezultāta tablo, bet tā paliek neizmantota. Visā spēles garumā izpaužas pretinieces spēcīgā spēle, metot summas. Ieva piekāpjas ar 0:4 (kā vēlāk izrādījās, topošajai čempionei), bet turnīru noslēdz ļoti respektējamajā 5. vietā. Spēles protokols. 

Sandija Andersone pirmajā spēlē demonstrē pārliecinošu sniegumu. Ar miera vējos uzvarētiem četriem legiem pārvarēts Robin Flaherty-Green (Lielbritānija) šķērslis. Spēles protokols.

Dienas otrā spēlē pret Mitchelle Merlit no Dānijas. Pēc 0:1 spēles sākumā Sandija panāk 1:1. Spēles trešais legs varēja aizceļot uz abām pusēm, bet tiek pretiniecei. Nākamajos divos legos pretiniece met iespaidīgi, Sandijai nespējot atjaunot intrigu spēlē. Turnīrs noslēgts 9. vietā. Spēles protokols. 

Žanis “Tenacious Z” Buklovskis piedalās gandarījuma turnīrā. Pretniekos Freddy Varik, vietējais igauņu puisis. Ja paskatās uz protokolu, var redzēt, ka Žanis pirmajos divos legos pats sev izraka bedri, nerealizējot dubultos. Žanim izdodas tikt pie diviem no sekojošajiem trīs legiem un panākt 2:3. Vairākas iespējas panākt izšķirošo legu, bet tās netiek izmantotas. Žanis atvadās no turnīra pēc vienas spēles. Spēles protokols. 

Sandi Dūku izloze nelutina, uzreiz spēle pret vienu no Igaunijas labākajiem šautriņu meistariem Raido Uibos. Jāsaka, kā ir,- Sandim tā arī neizdodas spēlē ieķerties, Raido noslēdzot visus legus, neizmantojot vairāk kā 20 šautriņas un izslēdzot Sandi no turnīra. Spēles protokols.

Sandis gan nolemj turpināt spēli gandarījuma turnīrā. Pirmajā spēlē pret Norvēģijas Bjorn Lexau Berg izdodas pretinieku sodīt par nolaidību, metot dubultos. Sandis izcīna panākumu ar iznīcinošo 4:0. Spēles protokols.

Tur gan viss gandarījums beidzas. Gunnar Veberson no Igaunijas gana kvalitatīvs, lai neļautu Sandim aizdomāties par uzvaru spēlē. Sandis piekāpjas ar 0:4, noslēdzot gandarījuma turnīru 17. vietā. Spēles protokols.

Valters “Expelliarmus” Melderis ierodas Tallinā kā čempiona titula aizstāvis. Turnīrā Valters izsēts kā #8.

Valters dienu iesāk ļoti pārliecinoši. Ar 4:0 krīt Will Johnson no Lielbritānijas (protokols), tāds pats 4:0 pret Eero Syrjala no Somijas (protokols) un 4:0 arī pret Roope Pitkanen no Somijas (protokols). Ar šīm uzvarām Valters ticis jau līdz turnīra top 16.

Pirmos legus pa visu dienu Valters zaudē pret Igaunijas Kenneth Herm. Ne tā pārliecinošākā spēle Valtera izpildījumā (pēc viņa nenormāli augstajiem standartiem), bet pēc 2:2 seko divi pietiekami kvalitatīvi legi, kuri ļauj gūt panākumu spēlē ar rezultātu 4:2. Spēles protokols.

Seko ceturtdaļfināla spēle pret turnīra #1 Alexander Merkx no Nīderlandes. Pretnieks zina, ka turnīra īstais favorīts ir Valters, tādēļ pirmajos legos zem spiediena nespēj izmantot savas minimālās iespējas, Valteram izvirzoties komandējošā 3:0 vadībā. Merkx vienu legu atgūst, bet nespēj apturēt Valtera iekļūšanu turnīra pusfinālā. Spēles protokols. 

Turnīra pusfinālā principiāls duelis pret Ralfu Laumani. Valters iesāk ar varenu 11 šautriņu legu, kam seko Ralfa atbilde. Abi spēlētāji met fantastiski, dalot legus uz pusēm, līdz Valters tiek līdz iespējai salauzt Ralfa sākto legu, bet divas mačbultas paliek neizmantotas. Izšķirošajā legā Valteram sākuma priekšrocības, pēc 15 izmestām šautrām “noliekoties” uz 12 punktiem, kamēr Ralfs gaida uz 8 punktu noslēgumu. Diemžēl Valters neizmanto vēl trīs mačbultas, Ralfam noslēdzot spēli savā labā. Valteram pasaules līmeņa 104,94 vidējais punktu rādītājs, bet veiksme mazliet uzgriež muguru. Spēles protokols. Valters tiek pie Estonia Open bronzas!

Tallin Open

Sandija Andersone svētdienas cēlienu iesāk ar saspringtu spēli pret Zviedrijas Mary Tynys. Pēc 1:2 sākuma Sandijai izdodas pavērst svaru kausus sev par labu un panākt 3:2. Izvairīties no izšķirošā lega gan neizdodas, mačbultas paliek neizmantotas. Spēles pēdējā legā pretiniece neiztur spriedzi, lega otrajā pusē vairs nespējot gūt punktus gana stabili. Sandijai 25 punktu noslēgums nodrošina 4:3 uzvaru. Spēles protokols.

Nākamajā spēlē duelis ar labi pazīstamo Mariju Ružāni. Labāks spēles sākums pretiniecei, Sandijai lūkojoties uz 0:2. Sandija nemet plinti krūmos, uzvarot divus no nākamajiem trim legiem un tiekot līdz 2:3. Tam seko vairākas iespējas panākt izšķirošo legu. Šoreiz iespējas neizdodas izmantot. Sandija noslēdz turnīru 9. vietā. Spēles protokols.

Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska pirmo spēli aizvada pret “eksotiskāku” pretnieci no Ungārijas Antonia Sorger. Ieva parāda pretiniecei, ka šajā pasaules galā cilvēki arī māk mest šautras. Trīs legi pēc kārtas ļauj iekrāt pārliecinošu 3:0. Seko iespējas noslēgt maču jau četros legos, bet viens legs tomēr tiek pretiniecei. Ieva nodemonstrē, ka tā bijusi vien nejaušība nevis likumsakarība, noslēdzot spēli savā labā ar rezultātu 4:1. Spēles protokols.

Zviedriete Maud Jansson kļūst par Ievas nākamo pretinieci. Ieva iesāk spēli ar uzvarētu legu, ieliekot labus pamatus kvalitatīvai spēlei. Ieva spēles turpinājumā pārāka summās, bet dubultie, tie dubultie… Trīs legos Ievai atliek tikai 24; 16 un 16 punkti, kad pretiniece tos noslēdz savā labā. Pie 1:3 Ievai aptrūkstās summas, un turnīrs viņai beidzas 9. vietā. Spēles protokols.

Sandis Dūks svētdienu iesāk ar dueli pret Andi Lauvu. Sandis varēja būt vadībā ar 3:0, protams, ja realizētu dubultos. Tā vietā spēles rezultāts vēstī 2:2. Par laimi Sandis visus dubultos ir pietaupījis spēles otrajai daļai, gana raitā manierē noslēdzot divus legus un izcīnot uzvaru ar 4:2. Spēles protokols.

Vilmar Juro no Igaunijas izrādās nepārvarams šķērslis. Sandis pirmajos divos legos nespēj izcelties ar stabilām summām, jau skatoties uz 0:2. Legs 22 šautriņās atgriež cerību – 1:2. Seko divi legi no Vilmar puses. Sandis dabū iespējas panākt 2:3, bet bultas spītīgi nelido dubultajos. Sandis turnīru noslēdz 33. vietā. Spēles protokols.

Valters “Expelliarmus” Melderis svētdienu iesāk tāpat kā sestdienu – ar “tīrajām” uzvarām. Ar 4:0 pieveikts August Villumsen no Dānijas (protokols) un Priit Pari no Igaunijas (protokols).

Čehijas Petr Grecman nākamais dienas kārtībā. Pirmie pieci legi abus spēlētāju izpildījumā “ierakstās” 20 šautriņu robežās, Valteram esot 3:2 vadībā. Valters gan sev mazliet sarežģī dzīvi, nenoslēdzot spēli jau sestajā legā, līdz ar to jāspēlē izšķirošais legs. Valters nodemonstrē savus tērauda nervus, pēdējo legu uzvarot 16 šautriņās un iekļūstot nākamajā kārtā. Spēles protokols.

Nākamjā spēlē atpakaļ pie pārliecinoša snieguma. 19-15-19-16 šautriņu legi neatstāj nekādas cerības Igaunijas Alvar Paia, kurš kļūst par vienu no klubiņa “Valtera nullītes” biedra kartes īpašnieku. Spēles protokols.

Pēc sestdienas pusfināla un jau tā garās svētdienas, šķiet, nogurums liek par sevi manīt. Lietuvas Arvydas Kvedaras bauda retu fenomenu – Valters met garām čupām dubultos. Visos zaudētajos legos Valters met garām dubultos, bet lietuvietis to prot izmantot, gūstot panākumu ar 4:3. Valteram 5. vieta turnīrā. Spēles protokols.

Paldies spēlētājiem par mēroto ceļu, sniegumu un pozitīvajām emocijām!