Metam šautriņas Vērgalē. Sandija un Valters rotājas zeltā!

Aizņemtais aprīlis sauc uz Kurzemi, kur šautriņu metēji pulcējas Vērgales kausa izcīņā! Kur tad bez mūsējiem? Nu nekur!

Dāmas

Sandija Andersone parūpējās par blīkšķi! Grupas spēlēs Sandijai trīs panākumi, tai skaitā pret mūsu pašu Ievu, bet piedzīvots arī zaudējums. Abām ar Ievu vienāds uzvaru skaits, bet Ievai labāka legu attiecība. Sandija grupā ierindojas otrajā vietā.

Īstais krējums Sandijas izpildījumā bija baudāms izslēgšanas spēlēs. Pret Laimu Upenieci zaudēts pirmais legs, tam gan sekoja četri uzvarēti legi pēc kārtas, pirmā izslēgšanas spēļu kārta pārvarēta ar 4:1. Spēles protokls.

Cīņā ar Diānu Grabčiku izdodas uzvarēt divos legos, pirms viens zaudēts. Labāks sniegums, metot pa dubultajiem, nodrošina Sandijai vēl vienu 4:1 panākumu un iekļūšanu turnīra pusfinālā! Spēles protokols.

Nezinu, kāds Sandijai mājas un dzīvokļa numurs, bet tikpat labi varētu būt 4. māja, 1. dzīvoklis. Pusfinālā izdodas pieturēties pie labās prakses – uzvari četrus legus, zaudējot tikai vienu. Ceļš uz finālu ved caur Marijas Ružānes pieveikšanu. Spēles protokols.

Fināls nobriest pret Ilutu Jansoni. Lai gan spēles sākumā Iluta labāka summās, legus uzvar tā, kura iemet dubultos. Sandija liekus uzaicinājumus negaida un aizspraucas 4:0 vadībā. Viens legs ar nerealizētām mačbultām un vēl viens, lai atgūtos, bet vairāk pretiniecei netiek sniegts. Kvalitatīvs 24 šautriņu legs – Sandijai Priekulē zelts! Spēles protokols.

Ieva “Ezis” Brikmane –  Buklovska , kā jau var redzēt mazliet augstāk, spēlēja vienā grupā ar Sandiju. Ievai vienīgajai no savas grupas dāmām 50+ vidējais punktu rādītājs. Pirmā vieta grupā!

Top 16 spēli Ieva aizvada pārliecinošā manierē. Pretiniece Aija Lauberga nespēj nevienā legā apdraudēt Ievas uzaru, graujošais 4:0 nodrošina vietu ceturtdaļfinālā. Spēles protokols.

Iluta Jansone met izaicinājumu mūsu Ievai. Pēc ne tā labākā sākuma, nonākot iedzinējos ar 3:1, Ieva nemet šautriņas krūmos, bet rāda savu sīksto raksturu, panākot neizšķirtu un forsējot izšķirošo legu. Ieva spēles noslēdzošajā legā min uz papēžiem Ilutas sākumam, bet mazliet pieviļ dubulto realizācija. Sāpīgs zaudējums ar 3:4… Spēles protokls.

Kungi

A divīzija

Valters “Expelliarmus” Melderis mazajā grupiņā, kurā draudzīgi pulcējas 3 spēlētāji. Grupā abas spēles ar 83+ vidējiem punktu rādītājiem un vieta turnīra ceturtdaļfinālā bez liekiem pārdzīvojumiem.

Saspringtākās “klopes” seko izslēgšanas spēlēs. Valteram jācīnās ar lielāko daļu Kurzemes šautriņu elites.

Pirmais rindas kārtībā Kristaps Mickus. Pēc 0:2 sākuma seko 3 legu izrāviens un vadība ar 3:2. Kristaps uzvar 3 no nākamajiem pieciem legiem, un jāspēlē saspringtākais legs spēlē jeb izšķirošais legs. Lega sākums vieš bažas, bet viss labs, kas labi beidzas. Valters 18 šautriņās nosargā sava sākuma priekšrocību un iekļūst pusfinālā! Spēles protokols.

Turnīra pusfinālā Aigars Strēlis lūko iemest sprunguļus Valtera spieķos. Taktika ir jau atstrādāta, draudzīgi sadalām pirmos 10 legus uz pusēm un paskatāmies kuram stabilāki nervi izšķirošajā legā. Aigars tā arī neiemet vairāk par 60 punktiem gājienā, bet Valters izdara to pašu, ko iepriekšējā spēlē, – uzvar izšķirošo legu 18 šautriņās! Spēles protokols.

Finālā pretim stājas Ralfs Laumanis. Teikt, ka fināls bija labs, nozīmētu nepateikt neko! Ārā apstājas vējš, pumpuri saraujas mazliet ciešāk, skatītāji sajūsmā lauž krēslus! Valters ar ķirurga precizitāti skalpē legus 15; 14 un 14 šautriņās, panākot 3:0 vadību. Super kvalitatīvā spēlē nākamie četri legi tiek dalīti uz pusēm, Valteram 5:2 vadība. Ralfs iemet 2 legus 15 šautriņās, pietuvojoties bīstami tuvu, – 4:5. Valters zina, ka izšķirošais legs nebūs ar viņa sākumu, jānokārto viss tagad un tūlīt. 15 šautriņu legs un uzvara spēlē ar 6:4. Pašā svarīgākajā spēlē Valteram 102,49 vidējais punktu rādītājs un izcīnīts Vērgales zelts! Spēles protokols.

Edgars “Vikings” Ziemulis grupā ar pārliecinošo 5:0 parādīja Gunāram Ozoliņam kas ir kas, bet tā arī izrādījās vienīgā uzvara. Diemžēl no grupas izkļuva tikai 2 spēlētāji. Edgaram ar vienu uzvaru izrādījās “par īsu”, spēcīgā grupā ierindojoties trešajā vietā.

Adrians “Nidzis” Djačuks šoreiz tā arī nenodemostrēja, uz ko spējīgs. Mēs zinām, nē, pat esam pārliecināti, ka viņš var labāk! Labie starti jāatstāj uz sezonas turpinājumu. Grupā trīs zaudējumi tikpat spēlēs, izslēgšanas spēles izpaliek.

B divīzija

Žanis “Tenacious Z” Buklovskis pagodināja B divīzijas turnīru ar savu klātbūtni. Parasti viņš ir aizņemts, organizējot lietas, bet šoreiz visu izdevās apvienot.

Grupas spēlēs divas uzvaras “pa tīro” un arī pret Gunāru Rogu panākums ar 3:2. Balva – izslēgšanas spēļu pirmā kārta brīva.

Cīņā ar Juri Grabčiku pēc ne tā labākā sākuma, nonākot zaudētājos ar rezultātu 1:2, izdodas savākties un lauzt spēles gaitu. Ne tie vieglākie trīs legi pēc kārtas, bet galvenais, ka visi kā viens uzvarēti. Panākums ar 4:2 ļauj iemaršēt nākamajā kārtā. Spēles protokols.

Gatis Ozols izrādās Žaņa klupšanas akmens. Pēc pirmajiem diviem legiem spēle līdzsvarā – 1:1. Žanim pazūd summu spēks, trīskāršajos sektoros šautras lido gaužām neregulāri. Pretiniekam pa spēkam kvalitatīvs spēles nogrieznis, Žanis noslēdz dalību turnīrā ar 9. vietu. Spēles protokols.

Edgars “Edža” Barbejs grupā “iedod krāgā” latvju bāleliņiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret viesi no Lietuvas Algis Jekaitis. Ar to pietiek otrajai vietai grupā, play-off rokā.

Top 64 spēlē izdodas parādīt sevi no labākās puses, jautājumi par spēles uzvarētāju tā arī nerodas. Jānis Prūsis pieveikts ar skaisto 4:0. Procesā pa spēkam arī “dalmāciešu” 101 punkta noslēgums. Spēles protokls.

Spēle pret Gati Ozolu izrādās saspringts duelis. Pie 2:3 Edgars parāda, no kā taisīts, ar 20 šautriņu legu panākot “ātrās nāves” legu. Diemžēl Edgaram 92 punktu noslēgums nedodas rokās, pretiniekam noslēdzot spēli savā labā. Edgars ierindojas 17. vietā. Spēles protokols.

Uldis “Zeicha” Zeitmanis grupas spēlēs pierāda, ka nav nekāds peramais puika, spējot tikt pie panākumiem visās trīs spēlēs. Pa taisno uz top 32 izslēgšanas spēļu kārtu.

Spēkošanās pret Kasparu Circeni neievirzās cerētajā gultnē. Summās izdodas izrādīt gana cienījamu pretestību, bet dubulto realizācija nekādi nesokas. Jāsamierinās ar 0:4 zaudējumu, turnīru noslēdzot 17. vietā. Spēles protokls.

Kaspars Maurops grupā “pazāģē” diviem pretiniekiem, bet ar 3:1 uzvaru pret Aivaru Cērpu izrādās pietiekami, lai, pateicoties labākai legu attiecībai, tiktu pie iespējas startēt arī izslēgšanas spēļu fāzē.

Spēle pret Gunāru Rogu pirmajos legos galīgi nesokas, Kaspars iedzinējos ar rezultātu 0:2. Kaspars parāda zobus un sīkstumu, vienu legu atkarojot. Spēles atlikušajos legos katastrofa, gūstot punktus… Kasparam neizdodas tikt pie divu ciparu noslēguma iespējām. Gunārs šoreiz spēcīgāks, Kaspars noslēdz turnīru 33. vietā. Spēles protokols.

Rolands “Gaross” Garonskis nav noskaņots garām spēlēm grupā. Neviena spēle tā arī neprasa vairāk par minimālajiem trīs legiem. Par laimi viena no tām uzvarēta, pieveicot Matīsu Kalviņu, ar ko ir gana, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Spēli pret Kasparu Circeni mūsu Rolands iesāk ar komfortabli uzvarētu legu. Tas kļūst par viņa vienīgo spēlē. Trijos no turpmāk nospēlētajiem četriem legiem Rolanda bultas spītīgi lido garām nepieciešamajiem dubultajiem sektoriem. Pretnieks to prot izmantot. Rolands atvadās no turnīra ar 33. vietu. Spēles protokols.

Pateicamies spēlētājiem par dalību! Priecājamies par panākumiem!