Pēc Lieldienām Ralfs sparīgākais premier turnīrā, Jānis iecilpo pamatturnīra uzvarētāja godā

Sens Lieldienu ticējums vēsta:”Lai vasarā odi nekostu, tieši pēc Lieldienām jāspēlē šautras!”. Šo seno parunu zināja 27 spēlētāji, kuri otrdienas vakarā bija ieradušies Pepsi centrā uz kārtējiem Pepsi darts 2024 turnīriem.

Premier turnīrs

Premier turnīrā jauns ceturksnis sākas ar 5 spēlētāju komplektāciju: Sandis Dūks, Edgars Ziemulis, Ralfs Laumanis (visi A divīzija). Pie viņiem pulciņā Žanis Buklovskis un Dmitriy Zhukov.

Par labāko spēli grupā parūpējās Ralfs Laumanis, kurš 5:2 uzvarā pret Dmitriy Zhukov pamanījās iemest vidēji 87,92 punktus gājienā. Spēles protokols.

Pusfināli:

Ralfs Laumanis (86,23) 6:2 Žanis Buklovskis (60,93)

Ralfs nodemonstrē, ka ir labā formā, četros no spēlētajiem astoņiem legiem esot tik izteikti labāks punktu gūšanā, ka Žani nemaz nepalaiž pie noslēgumiem. Žanis gan nepaliek bešā, uzvarētie legi 21 un 15 šautriņās parāda, ka mest var, mazliet vēl jāpieliek stabilitātē.

Dmitriy Zhukov (81,65) 6:3 Edgars Ziemulis (73,53)

Dmitriy apliecina savu varēšanu spēles sākumā, izvirzoties vadībā ar dominējošo 5:0. Edgars smeļ izlieto un pamanās sasmelt trīs legus pēc kārtas uz pārdzīvotu mačbultu rēķina. Tās gan kļūst par atspēlēšanās beigām, Dmitriy iekļūst finālā.

Fināls: 

Ralfs Laumanis (81,45) 7:2 Dmitriy Zhukov (81,33)

Pēc Ralfa pārākuma pirmajā legā Dmitriy atbild ar 14 šautriņu legu no savas puses. Seko pieci legi pēc kārtas, kuros Dmitriy turpat vien “ganās” pie dubultajiem, bet Ralfs otrās iespējas nedod, izvirzoties vadībā ar 6:1. Dmitriy pa spēkam vēl vienu legu aizķert, tomēr jau nākamais legs kļūst par pēdējo spēlē. Visi legi noslēgti ne vairāk kā septiņās vizītēs pie dēļa jeb ne vairāk kā 21 šautriņā!

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā 22 dalībnieku pulks. Pieredzes ziņā raibs kā Lieldienu olas.

Jānis Kalniņš savā grupas spēlē parūpējas par brangāko sniegumu. Nils Idzons pieveikts ar 3:0, uzrādot vidēji 62,63 punktus gājienā. Spēles protokols.

Pusfināli:

Jānis Kalniņš (63,51) 3:0 Vladislav Zhauniak (52,50)

Lai gan rezultāts pārliecinošs, divi no trim legiem varēja aiziet uz jebkuru pusi. Tomēr dubultie pieviļ Vladislav. Jānis, varbūt ne tik pārliecinoši kā gribētos, bet tos iemet, kvalificējoties finālam.

Kaspars Maurops (53,63) 3:1 Māris Grabčiks (50,42)

Pirmajos divos legos Kaspars veiksmīgāks, metot pa dubultajiem. Viegli dzīvot gan nav pa prātam. Spēles trešajā legā Māris izmanto Kaspara mocības, metot pa D1. Kad ūdens smeļas mutē, Kaspars ar 58 punktu noslēgumu pieliek punktu spēlei.

Bronzas spēle: 

Vladislav Zhauniak (48,77) 3:2 Māris Grabčiks (49,19)

Trešās vietas spēlē viss norit pretēji loģikai,- legus uzvar tas spēlētājs, kurš tos nesāk. Pirmais legs tīri neko, Vladislav pabeidz to 23 šautriņās. Spēlei turpinoties, abi spēlētāji cīnās ne tikai viens pret otru, bet arī ar dubultajiem. Pamīšus legi tiek dalīti, līdz nonāk pie izšķirošā. Māra iespējas noslēgt spēli savā labā paliek vien iespēju līmenī. Vladislav ar 19 punktu noslēgumu izcīna bronzu.

Fināls:

Jānis Kalniņš (64,65) 4:0 Kaspars Maurops (51,03)

Fināla pirmajā legā jūtama spriedze, abiem spēlētājiem ilgi uzkavējoties pie dubultajiem sektoriem, veiksmīgāks Jānis. Spēle turpinās, Jānis ieskrienas, bet Kaspars nespēj atrast trīskāršo sektoru. Nevienā no atlikušajiem legiem Kaspars netiek uzmest pa dubultajiem. Jānis savā Lieldienu groziņā ielasa trīs legus pēc kārtas un nokārto panākumu.

Gandarījuma turnīra fināls:

 Andris Soroka (64,19) 2:1 Rolands Garonskis (64,55)

Gandarījuma turnīra fināls izvēršas par augstas kvalitātes spēli! Gan Andris, gan Rolands gatavi apliecināt, ka viņu neizkļūšana no grupas bija nejaušība nevis likumsakarība. Andrim pirmais legs 23 šautriņās, uz ko Rolands atbild ar 22 šautriņu legu. Izšķirošajā legā Andris pārliecinošāks summās un pabeidz legu divos dučos (24) šautriņu ar duča (12) noslēgumu.

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 79,88 – Ralfs
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 87,92 – Ralfs 
  • 100+ punkti: 73 – Ralfs
  • 140+ punkti: 23 – Dmitriy
  • 180 jeb maksimumi: 4 – Dmitriy
  • Ātrākais legs: 12. šautra – Dmitriy
  • Augstākais nobeigums: 150 – Dmitriy

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 63,26 – Jānis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 71,43 – Jānis
  • 100+ punkti: 28 – Jānis
  • 140+ punkti: 10 – Jānis
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Kasparas, Arnis
  • Ātrākais legs: 13. šautra – Jānis
  • Augstākais nobeigums: 120 – Andris S

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect