Oskars Kuzmans pārsteidz Premier turnīrā, pamatturnīrā labākais Kaspars Maurops

Latvijas hokeja izlases spēlē pret Kazakstānu, bet ne mazāk karstas cīņas norisinās Pepsi centrā 14. maija vakarā. 22 šautriņu metēji pulcējas uz Pepsi darts 2024 turnīriem.

Premier turnīrs

Premier turnīrā rekordskaits dalībnieku, 9 spēlētāji: Valters Melderis, Ralfs Laumanis, Rihards Vosulis – Grigulis, Adrians Djačuks un Sandis Dūks (visi A divīzija). Žanis Buklovskis, Oskars Kuzmans, Jānis Kalniņš un Edgars Barbejs pievienojas pulciņā.

Pusfināli:

Oskars Kuzmans (69,87) 6:3 Rihards Vosulis – Grigulis (71,47)

Spēle iesākas ar Riharda legu 15 šautriņās, to noslēdzot no 120 punktiem. Oskars no tā “neraustās” un paņem nākamos trīs legus. Rihards atgūst spēles pavedienu un ar diviem 18 šautriņu legiem pēc kārtas panāk līdzsvaru, rezultātam vēstot 3:3. No tā brīža spēle aizplūst Oskara gultnē. Rihards nestabils summās, Oskars ierullē trīs legus pēc kārtas, pēdējo noslēdzot no 127 punktiem.

Ralfs Laumanis (82,64) 6:4 Valters Melderis (85,71)

Latvijas šautrās ierasti niknākais duelis kārtējo otrdienu pie mums Pepsi centrā. Spēle iesākas ar 15 šautriņu legu katram no spēlētājiem. Valteram mazliet veiksmīgāka spēles pirmā puse, iegūstot 4:2 vadību. Valters “ganās” noslēgumu zonā, bet Ralfs nodemonstrē meistarklasi noslēgumos. Nākamie četri legi noslēgti no  73-100-80-78 punktiem! Ralfam vieta finālā.

Fināls: 

Oskars Kuzmans (76,59) 7:6 Ralfs Laumanis (73,75)

Oskars vien pagājušajā nedēļā labākais pamatturnīrā, tas ļāvis sajust pārliecību. Oskaram pieder spēles sākums, esot 3:1 vadībā, trešais uzvarētais legs 12 šautriņās! Spēle turpinās ar ne to pārliecinošāko sniegumu no abiem spēlētājiem, bet Ralfs šo nogriezni izmanto savā labā, jau pārņemot vadību ar 4:3. Oskars izlīdzina 14 šautriņās, Ralfs atgūst vadību izmetot 18 šautriņas. Oskars atkal izlīdzina, Ralfs atkal notur savu metienu un vadībā par lega tiesu. Oskars izmanto sava lega sākuma priekšrocības, panākot izšķirošo legu. Ralfam aptrūkstās summas, kamēr Oskars ar iespaidīgu 14 šautriņu legu izcīna Premier turnīra titulu.

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā mazliet mazāk dalībnieku kā ierasts, daudziem “slimojot” par hokeja izlases panākumu mājās, pie TV ekrāniem. Uz turnīru pulcējas 13 spēlētāju sastāvs.

Pusfināli:

Domeniks Tabors (47,89) 4:3 Rolands Garonskis (49,00)

Rolands sāk pārliecinošāk, iegūstot 2:0 vadību. Spēle turpinās ar abu spēlētāju mocībām, meot dubultajos sektoros. Domeniks labāk “operē” zem spiediena un jau izvirzās 3:2 vadībā. Rolands atrod mazliet labāku spēli vienā legā un panāk izšķirošo legu. Kaut gan summās Rolands priekšā, bet dubultie vienkārši nedodas rokā. Domeniks beidzot “iemāna” 16 punktu noslēgumu un iekļūst finālā.

Kaspars Maurops (65,09) 4:2 Mareks Kuprišs (66,23)

Kaspars atver spēli ar cienījamu 18 šautriņu legu. Mareks atbild ar panākumu divos legoos pēc kārtas, jau izvirzoties 2:1 vadībā. Spēles turpinājums Kaspara zīmē. Mareks pārāk paviršs noslēgumos, Kaspars trīs legus pēc kārtas “pieraksta” savā pusē, ievalsējot turnīra finālā.

Bronzas spēle: 

Rolands Garonskis (55,66) 4:2 Mareks Kuprišs (62,51)

Pēc četriem nospēlētiem legiem abiem spēlētājiem pa noturētam sākumam un vienam pretnieka lauzienam, spēlei esot līdzsvarā ar rezultātu 2:2. Rolands tiek pie 88 punktu noslēguma, vēlreiz laužot Mareka meteinu. Iniciatīva pieder Rolandam, viņš to prot izmantot. Marekam “par īsu” summas. Rolands nav noskaņots mest izšķirošo legu, gūstot panākumu spēlē.

Fināls:

Kaspars Maurops (52,74) 4:0 Domeniks Tabors (45,43)

Finālā pāris legos intriga noslēgumos, bet par spēli intriga tā arī īsti nerodas. Neviens no spēlētājiem nedemonstrē savu labāko spēli, bet tādi mēdz būt fināli, galvenais ir izcīnīt panākumu. Kaspars izteikti spēcīgāks summās, un lai gan “māzē” garām krietnu daudzumu šautriņu dubultajiem, Domeniks nespēj to izmantot savā labā. Fināls “pa tīro” Kaspara kontā, kamēr Domeniks līdz nākamajai nedēļai noteikti strādās pie noslēgumiem.

Gandarījuma turnīra fināls:

 Gatis Upenieks (33,82) 2:1 Artūrs Tabors (30,29)

Gandarījuma turnīra fināls ar 301 DIDO (double in – double out) izspēli. Gatis iesāk ar pārliecinošu 11 šautriņu legu. Kaut gan tas ir no 301, tomēr double in – double out, tas nav veigli izdarāms. Otrajā legā Artūrs veiksmīgāks lega sākumā, tas ļauj izmētāties pa dubulto noslēgumā, panākot izšķirošo legu. Abiem spēlētājiem daudz iespēju noslēgt spēli savā labā, Gatim izrādoties veiksmīgākam. 4 punktu noslēfums ļauj Gatim svinēt panākumu. Artūram otrais gandarījuma turnīra fināls pēc kārtas, līdz panākumam vēl jāpaciešas.

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 82,16 – Valters
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 85,71 – Valters 
  • 100+ punkti: 76 – Ralfs
  • 140+ punkti: 22 – Ralfs
  • 180 jeb maksimumi: 8 – Valters
  • Ātrākais legs: 12. šautriņa – Oskars
  • Augstākais nobeigums: 157 – Rihards

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 60,14 – Mareks
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 66,23 – Mareks
  • 100+ punkti: 35 – Mareks
  • 140+ punkti: 9 – Kaspars
  • 180 jeb maksimumi: 3 – Kaspars
  • Ātrākais legs: 18. šautriņa – Andris, Rolands, Kaspars
  • Augstākais nobeigums: 125 – Kaspars

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect