Ralfs Laumanis “paceļ” premier titulu, Kaspars Maurops pierakstās kā pamatturnīra uzvarētājs

Fonā hokejs, priekšplānā šautriņas! 21. maija vakarā ierastā otrdienu nodarbe – metam šautriņas Pepsi centrā! Turnīri kopumā pulcē 20 spēlētāju pulku!

Premier turnīrs

Premier turnīrā kopumā 5 spēlētāji: Ralfs Laumanis, Rihards Vosulis – Grigulis un Sandis Dūks (visi A divīzija), arī Žanis Buklovskis un Edgars Barbejs gatavi nešpetnai mešanai.

Pusfināli:

Rihards Vosulis – Grigulis (69,58) 6:4 Žanis Buklovskis (65,77)

Spēles pirmajā daļā gan Rihards, gan Žanis veiksmīgāki pretinieka sāktajos legos, līdz Rihardam beidzot izdodas izmantot sava lega sākuma priekšrocības un iekrāt divu legu pārsvaru, rezultātam esot 4:2. Spēles turpinās, abi spēlētāji uzvar savus sāktos legus, Rihardam neizmantojot mačbultas, lai uzvarētu ar 6:3. Spēles desmitajā legā Žanim sāk “buksēt” summas un Rihards ar 180 punktu gājienu “aizbēg”. Tas prasa vairākas mačbultas, bet, kad Žanis jau bīstami tuvu, Rihards beidzot iemet D2 un iekļūst finālā.

Ralfs Laumanis (79,91) 6:0 Edgars Barbejs (67,19)

Nevarētu teikt, ka Edgars meta slikti, bet Ralfs vienkārši meta labāk. Stabilāks summās, “nāvīgāks” dubulto realizācijā. Pa legam vien, pa legam vien, līdz “sausā” uzvara rokā. Edgaram jāgaida nākamā nedēļa, ja ir vēlme atriebt šo zaudējumu.

Fināls: 

Ralfs Laumanis (73,58) 7:6 Rihards Vosulis – Grigulis (69,11)

Fināla pirmo legu paņem Rihards. Tam seko Ralfa pārspēks trīs legu garumā, Rihards netiek līdzi summās. Spēle maina kursu pēc Ralfa nerealizētiem dubultajiem, lai panāktu 4:1, Rihards sajūt spēles garšu un ar četru legu izrāvienu jau pārņem vadību – 5:3. Ralfs tiek par legu tuvāk, bet jau nākamajā legā Rihards uz uzvaras sliekšņa, rezultātam esot 6:4. Ralfs paliek spēlē, pārdzīvojot mačbultas, panāk izšķirošo legu. Izšķirošajā legā Rihards tiek pie vēl vienas mačbultas, bet 120 punktu kombinācijai pietrūkst dubultā 20 realizācijas. Ralfs noslēdz 42 punktus un triumfē turnīrā.

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā 15 spēlētāji smuki sadalīti 5 grupās pa 3, diviem labākajiem iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Pārējiem iespēja spēlēt gandarījuma turnīrā ar DIDO 301 formātu.

Pusfināli:

Arnis Šķēls (57,76) 4:2 Gatis Upenieks (56,14)

Gatis legu sev “pieraksta” pirmais. Arnis nākamjos divos nodemonstrē, ka ir stabilāks summās, un arī pie dubultajiem lieki nekavējas. Gatis nepadodas, panākot līdzsvaru uz tablo, – 2:2. Nākamajos divos legos Gatim nav pa spēkam realizēt dubultos, sniedzot Arnim pietiekami daudz iespēju, lai to izdarītu. 56 punktu noslēgums pieliek punktu spēlei.

Kaspars Maurops (58,86) 4:3 Ainārs Barbejs (56,54)

Kaspars labāks spēles ievadā, pirms spēle nonāk līdz izšķirošajiem notikumiem, viņam 3:1 vadība. Ainārs “pārliek robus” un ar 22 un 21 šautriņu legiem panāk paritāti. Jāspēlē izšķirošais legs. Kaspars aizskrien pa priekšu summās un “plivina” mačbultas. Ainārs pietuvojas līdz pat 32 punktiem, bet Kasparam beidzot izdodas noslēgt legu un spēli savā labā.

Bronzas spēle: 

Ainārs Barbejs (63,70) 3:1 Gatis Upenieks (61,26)

Ainārs “uzdod toni” ar cienījamu 17 šautriņu legu, parāda savu vēlmi tikt top 3. Gatim labāki nervi otrā lega noslēgumā, un nekas nešķir spēlētājus. Nākamajos legos gan Aināram vajag tikai vienu šautru pa D16 un D15, lai nosvērtu uzvaras kausus savā labā. Gatis var tikai kost pirkstos par neizmantotajām iespējām.

Fināls:

Kaspars Maurops (55,58) 4:2 Arnis Šķēls (56,11)

Abi spēlētāji jūt, ka šis ir vakara nozīmīgākais mačs, tādēļ kvalitāte mazliet pieklibo. Katrs met gana labi, lai tiktu pie diviem legiem spēles sākumā, spēlei būtībā kļūstot par best of 3 konkursu jeb kurš pirmais uzvarēs divus legus. Izrādās, tas ir Kaspars. Arņa šautras un trīskāršie sektori pārāk nevēlas “līmēties” kopā, Kaspara pārspēks summās gana liels, lai pietiktu laika realizēt dubultos.

Gandarījuma turnīra fināls:

 Vladislav Zhauniak (31,77) 3:2 Ojārs Patmalnieks (30,48)

Gandarījuma turnīra fināls ar 301 DIDO (double in – double out) izspēli. Dažreiz nav viegli pat iesākt legu, kas lieliski redzams šīs spēles pirmajā legā. Tomēr Ojārs gan iesāk, gan ātrāk pabeidz abus pirmos legus. Vladislav sasparojas un atgūst vienu legu, tam seko pārdzīvotas mačbultas, panākot izšķirošo legu. Ojārs tiek pie iespējām, bet viss nesaliekas pa plauktiņiem. Vladislav no 0:2 panākums ar 3:2.

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 78,08 – Ralfs
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 87,38 – Ralfs 
  • 100+ punkti: 80 – Rihards
  • 140+ punkti: 24 – Rihards
  • 180 jeb maksimumi: 6 – Rihards
  • Ātrākais legs: 13. šautriņa – Ralfs
  • Augstākais nobeigums: 93 – Edgars

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 59,61– Juris
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 66,80 – Juris
  • 100+ punkti: 30 – Kaspars
  • 140+ punkti: 9 – Kaspars
  • 180 jeb maksimumi: 2 – Juris
  • Ātrākais legs: 17. šautriņa – Ainārs, Kaspars
  • Augstākais nobeigums: 120 – Arnis

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect