Rihards stabili labs, izcīnot premier titulu, Juris paņem pirmo vietu pamatturnīrā

Otrdienās visi ceļi ved uz Pepsi centru! Lielajā Latvijas šautru kalendārā pārtraukums, bet mēs metam katru otrdienu! 28. maija turnīros kopumā piedalās 24 spēlētāji.

Premier turnīrs

Premier turnīrā 6 dalībnieki: Ralfs Laumanis, Rihards Vosulis – Grigulis, Edgars Ziemulis, Adrians Djačuks (visi A divīzija). Neiztrūkst arī parasto censoņu Žaņa Buklovska un Edgara Barbeja izskatā.

Pusfināli:

Rihards Vosulis – Grigulis (75,78) 6:0 Adrians Djačuks (63,92)

Adrians pirmajos divos legos savas iespējas palaiž garām, kamēr Rihardam uzvaras saspringtajās legu galotnēs dod papildus pārliecību. No trešā lega Adrians nespēj turēt līdzi Riharda summām un tā arī šautriņas pa dubultajiem sektoriem vairs neuzmet. Rihards pieliek punktu spēlei ar 57 punktu noslēgumu, otro nedēļu pēc kārtas iekļūstot turnīra finālā.

Edgars Ziemulis (68,15) 6:4 Edgars Barbejs (64,26)

Pirms šīs spēles skaidra bija viena lieta: uzvarēs Edgars. Atlika tikai noskaidrot, kurš no abiem. Barbejs sāka ar 18 šautriņu legu. Tam sekoja Ziemuļa izrāviens trīs legu garumā. Barbejs panāca gan 3:3, gan mazliet vēlāk arī 4:4. Ziemulis 17 šautriņās noturēja savu sākto legu. Barbejam 52 punktu noslēguma iespēja, taču bultas lidoja garām D20 sektoram. Ziemulis ar 8 punktu noslēgumu rezervēja sev vietu finālā.

Fināls: 

Rihards Vosulis – Grigulis (76,44) 7:6 Edgars Ziemulis (73,68)

Fināls izvēršas par ļoti saspringtu spēli. Pirmajos astoņos legos abi spēlētāji uzvar legus, kurus iesākuši, tostarp Rihardam izceļoties ar 136 punktu noslēgumu. Spēles devītajā legā Edgars spēcīgāks summās un pirmais tiek pie “breika”. Rihards uz to atbild, salaužot Edgara sākumu ar 15 šautriņām un atgriežot spēli “pa metienam”. Edgars visas spēles garumā turpina sodīt Rihardu par izšķērdību noslēgumos, atkal laužot Riharda sākumu nākamajā legā. Tam seko Riharda 100 punktu noslēgums pret šautrām, aizsūtot spēli līdz izšķirošajam legam. Uzvarētais metiens pa bulli spēles sākumā izrādās ļoti nozīmīgs. Lai gan punktos viens otram turpat blakām, bet Edgars nenoslēdz 96 punktus, ļaujot Rihardam uzmest vēl 3 šautriņas pa dubulto. Beidzot D10 sektors krīt, Rihardam uzvarot pirmo premier turnīru kopš janvāra noslēguma.

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā 18 spēlētāji solīdi 6 grupās pa 3, diviem labākajiem iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Tiem, kam nepaveicas izkļūt no grupas, iespēja spēlēt gandarījuma turnīrā ar DIDO 301 formātu.

Pusfināli:

Andrejs Karlsons (50,30) 4:2 Arnis Šķēls (50,72)

Arnis pēc pirmā lega uzvaras “pakļūst” zem Andreja 20 šautriņu lega. Tam seko “tesiņš pa dubultajiem”, kurā labāks izrādās Andrejs, bet jau nākamajā legā Arnis panāk 2:2. Spēles piektajā legā Andrejs nosvilina 80 punktus, bet, ticis pie atkārtotas iespējas, noformē šo noslēgumu. Arnim gana daudz iespēju forsēt pēdējo legu, bet Andrejs beidzot ar 8 punktu noslēgumu pierakstās uz finālu.

Juris Straubergs (54,48) 4:1 Ainārs Barbejs (55,18)

Spēle sākas draudzīgi, abiem spēlētājiem bez lieka spiediena uzvarot savus sāktos legus. Tam seko mazliet dīvains legs, kura laikā Ainārs mokās ar summām, bet Jurim vajag 12 šautriņas, lai tiktu galā ar 41 punktu. Aināra neveiksmes dubultajos Juris pārmāca ar 83 punktu noslēgumu. Spēles piektajā legā Juris noslēdz “sadursmi” savā labā.

Bronzas spēle: 

Arnis Šķēls (50,66) 3:0 Ainārs Barbejs (48,23)

Grūti šajā spēlē ko izcelt, vienīgi faktu, ka abi spēlētāji mocījās, metot pa dubultajiem. Nebija svarīgi, kurš pirmais pie noslēgumiem, visi legi beidzās ar to, ka Arnis beigās iemeta nepieciešamo dubulto, bet Aināram ir, pie kā strādāt līdz nākamajai otrdienai.

Fināls:

Juris Straubergs (55,02) 4:1 Andrejs Karlsons (52,13)

Jura legi 23-23-24 šautriņās ir gana labi, lai Andrejs netiktu ne pie vienas bultas pat pa bulli. Lai gan beigu matemātikā tas neko diži nenozīmē, bet spēles labākais legs Andreja kontā – 20 šautriņās. Juri gan tas nesatrauc, arī 35 šautriņās uzvarēts legs viņam sniedz uzvaru visā turnīrā.

Gandarījuma turnīra fināls:

 Vladislav Zhauniak (47,53) 3:0 Ilze Sniega – Sniedziņa (26,67)

Gandarījuma turnīra fināls ar 301 DIDO (double in – double out) izspēli. Ilze pirmajā legā nav pat iečekojusies, kad Vladislav jau to noslēdz. Turpinājums izvēršas spraigāks, bet Vladislav pārspēks kā summās, tā noslēgumos. Šoreiz gandarījuma turnīra fināls “pa tīro”.

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 80,29 – Ralfs
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 83,81 – Ralfs 
  • 100+ punkti: 64 – Edgars
  • 140+ punkti: 21 – Rihards
  • 180 jeb maksimumi: 2 – Edgars
  • Ātrākais legs: 13. šautriņa – Rihards
  • Augstākais nobeigums: 136 – Rihards
  • Labākais noslēgumu procents: 29% – Rihards, Edgars

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 57,61– Juris
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 66,80 – Ainārs
  • 100+ punkti: 33 – Andrejs
  • 140+ punkti: 9 – Juris
  • 180 jeb maksimumi: 2 – Andrejs
  • Ātrākais legs: 16. šautriņa – Juris
  • Augstākais nobeigums: 118 – Kaspars
  • Labākais noslēgumu procents: 29% – Juris

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect