Spēlējam Vecpiebalgas kausa izcīņā. Valters, Adrians un Juris tiek pie medaļām!

Karsti ārā, vēl karstāk pie mērķiem! Vecpiebalgas kauss sauc, mūsu kluba spēlētāji atsaucas. Klubs pārstāvēts brangā pulciņā un centienos iepriecināt ar rezultātiem.

Dāmas

Sandija Andersone grupas spēlēs priecē sevi, bet ne pretinieces. Visas spēles uzvarētas, pirmā vieta grupā, uz izslēgšanas spēlēm bez bēdas.

Top 16 pretiniekos Ilva Kalniņa. Spēles sākumā abas spēlētājas met summas līdzīgi, bet pirmo legu izdodas noslēgt Ilvai. Sandija otrajā legā atgūst iekavēto, noslēdzot legu ar iemestu neērto D2. Trešajā legā jau Sandijai izdodas pārņemt vadību mačā. Labs pretinieces legs nostāda spēli līdzsvarā ar rezultātu 2:2. Sandijai izdodas noturēt sava sāktā lega priekšrocību, nonākot lega attālumā no uzvaras. Lai gan spēlē dāmas, iztiekam bez drāmas. Sandija jau sestajā legā lauž pretinieces lega sākumu, gūstot kāroto panākumu ar rezultātu 4:2. Spēles protokols.

Ceturtdaļfinālā pārbaudījums pret Andu Vīksnu. Pirmajā legā Sandija lieki negaida, lauž pretinieces sākumu, izvirzoties agrā vadībā. Diemžēl pretiniece ar to pašu atbild nākamajā legā. Spēles trešajā legā Sandija palaiž garām pārāk daudz iespēju, metot pa dubultajiem, un nonāk iedzinējos ar 1:2. Ar 24 šautriņu legu mūsu dāma panāk neizšķirtu, spēlei kļūstot par best of 3 konkursu. Spēles piektajā legā Sandijai neizdodas iemānīt šautru visu nīstajā D1 sektorā un Anda legu noslēdz sev par labu. Sandijai lega sākums, tīri tā neko mešana, bet pretiniece pamanās to lauzt 21 šautriņā, izslēdzot Sandiju no tālākas dalības turnīrā. Spēles protokols.  Sandija turnīrā ierindojas 5. vietā.

Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska grupā dabū pamatīgi izspēlēties, lielā grupa ar 6 spēlētājām. Ieva met tik labi, ka grupā pa piecām spēlēm zaudē tikai 2 legus, pārliecinoši kļūstot par grupas uzvarētāju un kvalificējoties play-off.

Top 16 spēlē jāmet pret Amandu Kirilovu. Summas Ieva met, kā pieklājas, neļaujot pretiniecei nekur aizbēgt. Šķiet, ka ārējais riņķis, kur mājo dubultie, ir apburts. Ieva met un met, bet šautras kā nelido, tā nelido dubultajos sektoros. Pretniece izmanto sniegtās iespējas, tā nu Ieva attopas nepatīkamā 0:3 pozīcijā. Ievai pa spēkam beidzot pierakstīt legu sev par labu, signalizējot, ka šī spēle vēl nav noslēgusies. Spēles piektajā legā pretiniecei izdodas ātri realizēt dubulto, Ievai tā arī atkārtotu iespēju nesagaidot. Turnīrs noslēgts 9. vietā ar 1:4 zaudējumu. Spēles protokols.

Kungi

A divīzija

Valters “Expelliarmus” Melderis mazajā grupā ar mūsu pašu Rihardu. Izdodas veiklā solī uzvarēt abas grupas spēles, izslēgšanas spēlēm kvalificējoties kā grupas uzvarētājam.

Ceturtdaļfinālā spēle pret citu kluba biedru Edgaru Ziemuli. Ko darīt, ja no 8 spēlētājiem izslēgšanas spēlēs tieši puse jeb 4 spēlētāji no tā paša kluba?! Skaidrs, ka kādā brīdī jāspēlē pret savējiem. Valters atver spēli ar legu 14 šautriņās, parādot Edgaram, ka nekādu žēlastību viņš var negaidīt. Edgars gan nekādas liekas dāvanas neprasa, atgūstot līdzsvaru jau spēles nākamajā legā. Valters turpina sev ierastajā manierē mest lielas summas, tādējādi demoralizējot Edgaru, kurš netiek līdz iespējai uzmest pa dubultajiem. Ja Edgars gribēja aizķerties spēlē, tad bija jāmet 100+ noslēgumi, kas viņam neizdevās. Valters ar pieciem legiem pēc kārtas tiek pie drošas 6:1 uzvaras. Spēles protokols.

Pusfinālā nu jau ierastais un labi zināmais Ralfs Laumanis, ar kuru tik bieži sanāk tikties turnīru noslēdzošajās spēlēs. Spēles sākumā abiem spēlētājiem, metot kvalitatīvi, izdodas uzvarēt savus sāktos legus, līdz rezultāts 2:2. Spēles piektajā legā Valters uzvar pie Ralfa sākuma un nostiprina savu vadību ar sevis sāktā lega uzvaru. Tam seko vēl viens lauzts legs 15 šautriņās, panākot jau drošu 5:2 vadību. Pretnieks met labi, bet Valters šoreiz labāks. Uzvara savā legā ļauj tikt pie 6:2 panākuma un iekļūt turnīra finālā. Spēles protokols.

Turnīra fināls pret Kristapu Micku. Valters sāk ar legu savā labā, kam seko ne tas stabilākais sniegums summās. Kristapam izdodas uzvarēt trīs legus pēc kārtas. Valters ar savām šautrām turpina šķelt uzkarsušo gaisu, atbildot uz pretnieka izrāvienu ar tādu pašu trīs uzvarētu legu sēriju, nu jau nonākot vadībā ar 4:3. Pretinieks atjauno līdzsvaru, kam seko legi uz abām pusēm. Laiks spēlēt izšķirošo legu. Valters iesāk vareni, pēc deviņām šautrām jau esot noslēguma zonā, bet arī pretinieks turpat netālu. Valters met pa dubultajiem veselas 13 šautriņas, kuras nodevīgi lido pie stīpām, bet ne nepieciešamajā dubultajā sektorā. Tik daudz neizmantotas iespējas pretnieks nepiedod. Valteram 5:6 zaudējums. Spēles protokols. Valteram Vecpiebalgas kausā izcīnīta 2. vieta!

Adrians “Nidzis” Djačuks pēc viena turnīra prombūtnes atgriezies A divīzijā. Grupā izdodas nodemonstrēt, ka tā nav nejaušība. Uzvaras divās no trīs spēlēm ļauj kā otrās vietas ieguvējam kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Ceturtdaļfinālā cīkstēšanās ar Aigaru Strēli. Adrians sāk ar legu sev, bet pretinieks atbild ar diviem  no savas puses. Adrians gan nav tik viegli satricināms un ar diviem 18 šautriņu legiem pēc kārtas pārņem vadību ar 3:2. Spēles turpinājumā interesantā kārtā uzvar tas spēlētājs, kurš sāk legu, bet pretinieks pat netiek uzmest pa ārējo riņķi. Tā tas turpinās, līdz rezultāts sasniedz nervus kutinošo 5:5, jāspēlē “make or break” noslēdzošais legs. Fakts, ka Adrians uzvarēja metienu pa bulli pirms spēles, izrādās ļoti svarīgs, jo viņam priekšrocība legu sākt pirmajam. Summas abi spēlētāji gūst līdzīgi. Aigars gaida savu iespēju uz 44 punktiem, bet nesagaida. Adrians aukstasinīgi noslēdz 64 punktus un pirmo reizi iekļūst A divīzijas pusfinālā! Spēles protokols.

Pufināla pretinieks – Kristaps Mickus. Adrians sāk ar diviem uzvarētiem legiem, ieliekot labus pamatus spēlei. Spēles trešais legs pretniekam, bet ceturtajā Adrians par ilgu uzkavējas pie dubultajiem, kas ļauj Kristapam panākt 2:2. Adrians met ļoti cienījami, bet pretnieks, sajutis spēles garšu, spēcīgs summās un nobeigumos, uzvarot legu pēc lega. Adrians vēl tiek pie iespējas, metot D12 pie 129 punktu noslēguma, bet šautriņa neielido dubultajā sektorā. Adrianam turnīrs noslēdzas ar 2:6 zaudējumu.  Spēles protokols. Adrianam Vecpiebalgas bronza!

Edgars “Vikings” Ziemulis patrāpās vienā grupā ar mūsu pašu Sandi Dūku. Izdodas uzvarēt savstarpējo spēli, kā arī gūt panākumu pret Uldi Ozoliņu, kas ļauj Edgaram kā otrajam iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Kā jau augstāk aprakstīts, Edgaram bija jāspēlē pret mūsu kolēģi Valteru. Lai gan Edgars meta ļoti cienījami, Valtera pretestība izrādījās pārāk spēcīga, Edgaram piedzīvojot 1:6 zaudējumu un turnīru noslēdzot 5. vietā. Spēles protokols.

Sandis Dūks vienā grupā ar Edgaru. Lai gan pret Edgaru zaudējums, izcīnītā uzvara pret Uldi Ozoliņu vēl deva cerības uz panākumu pēdējā spēlē. Tādā gadījumā izdotos kvalificēties izslēgšanas spēlēm, taču izšķirošajā duelī pret Kristapu Micku intriga bija līdz rezultātam 1:1. Tad Kristapam izdevās uzvarēt četrus legus pēc kārtas, atstājot Sandi aiz izslēgšanas spēļu borta.

Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis spēlēja vienā grupā ar Valteru. Zinot spēku samērus, bija skaidrs, ka visticamāk izšķirošā spēlē par izkļūšanu no grupas būs pret Jāni Kondrātu. Rihardam teicams sniegums šajā spēlē ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā.

Jākrusto šautras ar Kristapu Micku. Spēles pirmie divi legi pretiniekam, bet Rihards jau nākamajos divos pamanās sodīt Kristapu par izšķērdību dubultajos, panākot neizšķirtu 2:2. Katrs spēlētājs uzvar legu pie sava sākuma, rezultātam jau esot 3:3. Spēles nākamajos divos legos Rihardam neizdodas noslēgumi, lai gan pa dubultajiem šautras tiek mestas. Kristaps apbižo Rihardu trīs legos pēc kārtas, izslēdzot viņu no tālākās cīņas par godalgotajām vietām. Spēles protokols. Rihards turnīru noslēdz 5. vietā.

B divīzija

Juris “Barracuda” Straubergs grupā zaudē tikai vienu no četriem dueļiem, droši kvalificējoties izslēgšanas spēlēm kā otrās vietas ieguvējs.

Pirmo izslēgšanas spēļu kārtu jāaizvada pret Aleksandru Kalderauski. Juris nav noskaņots nekādiem pekstiņiem, raitā ritmā uzvarot četrus legus pēc kārtas un tiekot pie “sausās” uzvaras ar 4:0. Jāspēlē tālāk! Spēles protokols.

Arī Juris Bulahs nekādu žēlastību no Barrcaudas nesagaida. Juris met summas stabilāk, nekādas liekas iespējas pretniekam nesniedzot. Šis turnīrs ir par mazu diviem Juriem, mūsējais šoreiz labāks ar 4:0. Spēles protokols.

Mareks Kuprišs kļūst par pirmo play-off pretnieku, kurš Jurim atņem legus. Juris iegūst 2:0 vadību, bet pretinieks pamanās atgūt līdzsvaru, rezultātam esot 2:2. Jurim skaists 98 punktu noslēgums ļauj lauzt pretinieka sākto legu, un tas sašūpo spēli Jura labā. Legs divos dučos šautriņu pieliek punktu spēlei ar rezultātu 4:2. Spēles protokols.

Liktenis lēmis, ka ceturtdaļfinālā jāspēlē pret mūsu pašu Edgaru Barbeju. Pie dēļa draugu nav! Juris iesāk spēli ar 18 šautriņu legu, bet otrajā legā pārmāca Edgaru par neizmantotajām noslēguma iespējām. Edgaram ir atbilde kabatā, uzvarot spēles trešo legu un samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Juris negrasās izlaist spēles pavedienu no rokām. Žilbinošs legs 14 šautriņās, kam seko vēl viens 18 šautriņās. Edgars cīnās labi, bet Juris šoreiz labāks ar 4:1. Spēles protokols.

Nu jau klāt turnīra pusfināls, un izaicinājumu met Jānis Potašs. Jānis vs Juris izklausās kā ļoti latvisks duelis. Juris pirmajā legā labo spēli “ieslēdz” par vēlu. Otrajā un trešajā legā izdodas izmantot pretnieka dāvātās iespējas, jau pārņemot iniciatīvu ar 2:1. Jānim 16 šautriņu legs, spēle atkal līdzsvarā. Ļoti saspringts piektais legs ļauj Jurim iegūt pārsvaru ar 3:2. Pretinieks tiek pie iespējas izspiest izšķirošo legu, bet Jurčiks noslēdz spēli savā labā ar 40 puntku noslēgumu un iekļust turnīra finālā. Spēles protokols.

Finālu Jānis Pinka iesāk ļoti spēcīgi ar 12 un 15 šautriņu legiem, tam pievienojot legu 24 šautriņās, un Juris jau skatās uz netīkamo 0:3 rezultātu. Pārdzīvojis vētru, Juris iemet legus 18 un 19 šautriņās, tā samazinot rezultātu starpību līdz vienam legam. Juris ierauj iekšā D18, nepanākot līdzsvaru un nonākot jau viena lega attālumā no sakāves. Septītajā legā Juris vēl tiek pie iespējas palikt spēlē, taču tas neizdodas. Šoreiz zaudējums ar 2:5.  Spēles protokols. Jurim Vecpiebalgas kausa sudrabs!

Edgars “Edža” Barbejs grupā patrāpās ar mūsu Rolandu Garonski. Edgars tiek pie panākumiem visās četrās spēlēs, no grupas izkļūstot kā pirmais. Tas nozīmē, ka pirmā izslēgšanas spēļu kārta viņam brīva.

Pirmā izslēgšanas spēļu kārta pret Raimondu Mazbergu. Egdaram pieder sākuma iniciatīva, un viņš ir vadībā ar 2:1. Divos legos Edgars “iestrēgst” pie dubultajiem, pretinieks to izmanto. Edgars skatās uz 2:3, zinot, ka katrs legs var kļūt par pēdējo, ja kaut kas netiks darīts lietas labā. Pēc krietna pārspēka summās Edgars beidzot iemet arī dubulto, panākot izšķirošo legu. Ja kaut kad ir labs laiks iemest 180, tad tas ir izšķirošajā legā, un Edgaram tas izdodas. 72 punktu noslēgums noslēdz atspēlēšanos, Edgaram panākums ar 4:3. Spēles protokols.

Modris Kandavnieks pamanās pret Edgaru uzvarēt pirmo legu. Kā vēlāk izrādās, tas arī viņa vienīgais legs. Modrim visos legos “double trouble”, bet Edgaru šādas problēmas nepiemeklē. Četri legi pēc kārtas ļauj tikt pie panākuma ar rezultātu 4:1. Spēles protokols.

Kā jau augstāk aprakstīts, ceturtdaļfinālā Edgara ceļi krustojās ar mūsu kolēģa Jura ceļiem. Šoreiz nevarēja uzvarēt draudzība, tādēļ Edgaram turnīrs noslēdzās ar  1:4 zaudējumu. Spēles protokols. Turnīrā Edgars ierindojās augstajā 5. vietā.

Rolands “Gaross” Garonskis grupas spēlēs uzvaras un zaudējumus dala uz pusēm. Ar to pietiek, lai iegūtu trešo vietu grupā un tādējādi kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Top 64 spēli pret Alvilu Maksimovu izdodas iesākt teicami. Rolands lieliski noskaņojies un sāk spēli ar uzvarētiem legiem 21-18-20 šautriņās, demonstrējot pretiniekam, ka viņš ir nopietni apņēmies uzvarēt šo spēli. Tad gan sanāk nedaudz “nokrist no zirga” un zaudēt vienu legu. Spēles noslēgšanai Rolandam vajag diezgan daudz mēģinājumus, bet tas izdodas. Rezultāts 4:1 ļauj iekļūt nākamajā kārtā. Spēles protokols.

Nākamais dienas kārtībā Jurģis Grabčiks. Teorētski Rolandam būtu vajadzējis būt vismaz 3:1 vadībā, bet praktiski rezultāts pēc nospēlētiem četriem legiem neizšķirts 2:2. Nākamjā legā Rolands met pret šautrām, bet, ja vien nevēlies scenāriju, kad jāuzvar pēdējais legs pret šautriņām, tad labāk lauzt ātrāk. Rolandam tas izdodas. Tam seko noslēgts legs pie sava sākuma, tādējādi izvairoties no pārlieku saspringtas spēles galotnes. Uzvara ar 4:2. Spēles protokols.

Spēli pret Māri Ivanānu izdodas iesākt labi. Divi legi kabatā, tik drošiem soļiem uz priekšu. Spēles turpinājumā gan Māris izrādās stabilāks, metot summas. Rolands pāris legos vēl tiek pie noslēguma iespējām, bet kombinācijas noslēgumi šoreiz izpaliek. Turnīru nākas noslēgt ar 2:4 zaudējumu. Spēles protokols. Rolandam turnīrā 9. vieta.

Kaspars Maurops grupā spēlē pārliecinoši. Izcīnītas divas “sausās” uzvaras, arī trešajā spēlē Kaspars pārāks par pretinieku. Šie panākumi ļauj kļūt par grupas uzvarētāju, tādējādi play-off iesaistoties no otrās kārtas.

Spēle pret Modri Kandavnieku neaizrit tā, kā Kaspars vēlētos. Pēc sūri grūti uzvarēta pirmā lega Kasparam šķietami “ieķīlējas” summas un viņš attopas iedzinējos ar rezultātu 1:3. Beidzot izdodas uzmest solīdu legu, samazinot rezultātu starpību līdz minimumam (2:3). Spēles sestais legs gan kļūst par noslēdzošo. Kaspara šautras galīgi nevēlas “draudzēties” ar trīskāršajiem sektoriem, viņam turnīrs noslēdzas ar 2:4 zaudējumu. Spēles protokols. Kasparam turnīrā 17. vieta.

Uldis “Zeicha” Zeitmanis grupā pamanās uzvarēt divas spēles, vienreiz piedzīvojot zaudējumu. Pateicoties labākai legu attiecībai, Uldim pirmā vieta grupā un pirmā izslēgšanas spēļu kārta brīva.

Izlēgšanas spēlēs Uldim pretī stājas Andris Mednis. Pirmajos divos legos Uldis netiek līdzi pretinieka summām, bet trešajā neizdodas realizēt dubultos. Rezultāts jau ļoti nepatīkamais 0:3. Uldis gan nav gatavs vienkārši padoties, cienījams 21 šautriņas legs ļauj vēl vismaz brīdi palikt spēlē. Nākamjā legā gan Uldim krietni “par īsu” summas. Turnīrs tiek noslēgts ar 1:4 zaudējumu, ierindojoties 17. vietā. Spēles protokols.

Žanis “Tenacious Z” Buklovskis grupā tiek pie diviem panākumiem un tikpat zaudējumiem. Izveidojas ļoti interesanta situācija, kurā trīs spēlētājiem ir divas uzvaras un divi zaudējumi. Pateicoties legu attiecībai un arī savstarpējo spēļu rezultātiem, Žanis grupā ieņem otro vietu un tiek izslēgšanas spēlēs.

Par play-off pretinieku kļūst Modris Kandavnieks. Žanis dabū krietni pasvīst, bet pirmo legu izdodas uzvarēt. Pretinieks uzvar nākamo legu. Žanis spēles trešajā legā 147 punktu noslēgumam neiemet D18 un Modris pamanās lauzt legu 16 šautriņās. Seko Žaņa uzvarēts legs un jau atkal spēlē līdzsvars ar 2:2. Diemžēl nākamajā legā Žanim ne tās labākās summas, kā arī neveiksme noslēgumā. Spēle noslēdzas sestajā legā, pretiniekam esot pārākam summās, un Žanim zaudējums ar 2:4. Spēles protokols. Žanim turnīrā 33. vieta.

Žanis nesmādēja iespēju uzspēlēt gandarījuma turnīrā. Ar 2:1 uzveikts Dzintars Baumanis. Otrajā spēlē gan nācās piekāpties Kazimieram Jonikam ar rezultātu 1:2, kuru šī uzvara iedvesmoja uzvarēt visu gandarījuma turnīru.

Kristiāns “Voodoo” Brants šoreiz nespēja parādīt savu labāko spēli. Viņš zina, ka viņam ir iekšā, tikai jāatrod veids, kā uz mačiem to dabūt ārā. Grupā trīs spēlēs zaudējumi un turnīrs noslēdzies pēc grupu spēlēm.

Paldies mūsu kluba spēlētājiem par dalību! Sveicam godalgoto vietu ieguvējus un priecājamies par visu spēlētāju sniegumiem!